Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Μεταμοσχεύσεις και η κακοποίηση της εντολής "αγαπήσεις τον πλησίον σου ως εαυτόν"

Νεότερη επεξεργασία 10/08/2013
Υπάρχει ένας μικρός διάλογος, αν θέλετε τον διαβάζεται.

Αντιγράφω ένα ενδιαφέρον σχόλιο, που έγινε σε ιστοσελίδα και έχει σχέση με τις μεταμοσχεύσεις και την κακοποίηση της ευαγγελικής εντολής "αγαπήσεις τον πλησίον σου ως εαυτόν", από τους ρέκτες της "αλληλοπεριχώρησης" (sic) των οργάνων - εκ του "εσμέν αλλήλων μέλη". Θεωρώ σκόπιμο να γράψω και τούτο. Ότι ο όρος, και επιστημονικός κλάδος της βιοηθικής, άρχισε να εισβάλει όταν αναδύθηκαν τα προβλήματα εκ της εξελικτικής δαρβινικής θεωρίας, εκ του big bang και αρκετών άλλων επιστημονικών ανακαλύψεων. Η διείσδυση της επιστήμης σε αλλότριους χώρους ανάγκασε τους σοφούς ερευνητές να βρουν τρόπους, ώστε να εξαγιάσουν το βλάσφημο έργο τους. Ένας από αυτούς είναι και ο νεοσύστατος κλάδος της βιοηθικής.

Το σχόλιο αυτούσιο, από την ιστοσελίδα  http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19691:sos-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2
έχει ως εξής :

"#9 damos 03-07-2013 22:53
@ Ελλας
φιλε αστοχο το σχολιο σου. οι ορθοδοξοι χριστιανοι με τον ιδιο τροπο που αρνουμαστε να κανουμε το σωμα μας εμπορευμα, δεν δεχομαστε και να γινει καποιος αλλος ανταλλακτικα για να σωσει εμας, οποτε ΔΕΝ δεχομαστε οργανα απο εγκεφαλικά νεκρο δοτη και ας μην υπαρχει αλλη ανθρωπινως δυνατη λυση
Ακολουθουμε το "Αγαπάτε αλλήλους, ως εαυτόν" και δεν ξεχναμε το 2ο κομματι (ως εαυτον)
το οποιο σκοπιμως παραλειπεται απο τους πολεμιους της ορθοδοξιας (γιατι αραγε;)"


Οι δολιοφθορείς και παραχαράκτες της Χριστιανοσύνης υποτίθεται ότι σκέπτονται αλτρουιστικά, χριστιανικά και φιλάνθρωπα. Δεν περνά όμως από το μυαλό τους ότι ο  θυσιάζων τον εαυτό για τον πλησίον, προ του θανάτου του, διαστρέφει και κακοποιεί την αγάπη. Διότι αυτή η αγάπη είναι, όπως λέμε, κατά το συμβεβηκός, δηλαδή επαφίεται στην τύχη (αν συμβεί ο εγκεφαλικός "θάνατος"). Η τύχη δεν έχει ουδεμία σχέση με την Χριστιανοσύνη, και όταν γράφουμε Χριστιανοσύνη, δεν εννοούμε ποτέ τον αιρετικό Δυτικό χριστιανισμό. Εκείνος που θυσιάζεται εξ αγάπης για τον πλησίον, θυσιάζεται ομολογώντας την αλήθεια και η αλήθεια μας λέει, αφ΄ ενός, ότι ο εγκεφαλικός "θάνατος" είναι όρος ψευδής και αντιεπιστημονικός, αφ΄ετέρου δε, ότι όπως αυτός που αγαπά τον εαυτό του δεν εύχεται και δεν επιθυμεί να σφαγιαστεί επί της χειρουργικής κλίνης, το αυτό απεύχεται  και επιθυμεί   για τον πλησίον αδελφό του.

Το παράδειγμα που μας άφησαν οι άγιοι μάρτυρες, ήταν η ομολογία τους για την αλήθεια, την αλήθεια του ενανθρωπήσαντος Θεού και Λόγου του Θεού. Δεν μας άφησαν το παράδειγμα των διωκτών και σφαγέων τους, οι οποίοι μισούν την αλήθεια και τώρα τη διαστρέφουν. Απόδειξη ότι ποτέ δεν δέχθηκαν να συζητήσουν δημόσια τον αντίλογο της  επιστήμης - εννοώ την περί δώρου ζωής ιδεολογία - προς τον Λόγο της Εκκλησίας. Μονίμως τις δικές τους προτάσεις ακούμε.

Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν αυτός που αγαπά τον εαυτό του όπως τον πλησίον του, να εύχεται για τον πλησίον και τον εαυτό του να αποβιώσει από τα χέρια των ιατρών ; Μπορεί αυτό να λέγεται αγάπη; Δεν είναι κακοποίηση και δολιοφθορά της αγάπης; Ναι, η εντολή είναι το "αγαπήσεις τον πλησίον σου ως εαυτόν", είναι όμως ποτέ δυνατόν να αγαπήσουμε τον ιατρογενή θάνατό μας (κατόπιν δικής μας εντολής, δηλαδή ιδίου θελήματος) για να σώσουμε τον πλησίον; Τι είδους αγάπη είναι αυτή, όταν επιτρέπουμε σε άλλους, στους ιατρούς, να μας τελειώσουν. Είναι η εντολή αυτή εκ Θεού ή είναι εκ του διαβόλου;

4 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το σχόλιο από την ιστοσελίδα http://www.makeleio κλπ.

Έλλην : ok λοιπον, θα κατσεις να πεθανεις εσυ και η οικογενεια σου ενω υπαρχουν τα μοσχευματα. Δικαιωμα σου και καλη ψυχη. Οι υπολοιποι θα ζησουμε.

ΚΧ
Εύχομαι σε σένα και στους ομόφρονες με σένα, που μας ευχηθήκατε "καλή ψυχή", να μη φθάσετε εγκεφαλικά "νεκροί", ώστε να μάθετε τι είναι και τι σημαίνει η "καλή ψυχή".

Προφανώς, εσύ και οι ομόφρονες με σένα, όταν ακούν αυτή τη λέξη μπορεί να χασκογελούν, άλλοι δε να νομίζουν ότι πρόκειται για ενέργεια. Η ψυχή είναι ενέργεια, τους έμαθαν να λένε.

Ενέργεια λοιπόν η ψυχή, ενέργεια και ο θεός! Όλα τα άλλα παραμυθάκια. Εμείς με τα παραμυθάκια, εσείς με την ενέργεια, αίφνης όμως και ο εγκεφαλικός "θάνατος"! Τρέξτε να πάρετε την ενέργεια από αυτόν που χαροπαλεύει ώστε να ενεργοποιήστε έναν άλλο με χαμηλή ενέργεια. Είναι κρίμα, λέτε, να πάει χαμένη. Γιατί να χαθούν κι άλλοι;

Αλλά, φευ, θα χαθεί κάποτε, όπως χάθηκε και από εκείνον, που τρέξατε γρήγορα να του την πάρετε - την ενέργεια - έστω κι αν ήταν ελάχιστη.

Τι γίνεται τότε, μου λες; Αν δεν μπορείς να το σκεφτείς, σου το λέω εγώ. Εσείς με την ενέργεια, θα μείνετε με την άμορφη, την ασχημάτιστη ενέργεια, η οποία όμως όσο ζούσατε ήταν έμμορφη και όχι άμορφη. Εμείς με την ψυχή, θα μείνουμε με την ψυχή. Την έμμορφη και όχι άμορφη, διότι όσο ζούσαμε προσπαθούσαμε να δώσουμε υπόσταση, δηλαδή σχήμα και μορφή, σ΄ αυτό που ελπίζαμε και πιστεύαμε. Στην πίστη του αναστάντος και αναληφθέντος Κυρίου των δυνάμεων και πάσης ενέργειας.

Οπότε, Έλληνα, μπορείς να διαλέξεις. Την ενέργεια προτιμάς ή την ψυχή;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ελλην 09-07-2013 13:53
Φιλε, καλες οι αρλουμπολογιες και τα σεναρια περι ψυχης, την ουσια ομως τη ξερεις και δε μπορεις να κρυφτεις απο αυτην: θελεις να ζησεις. Ασε λοιπον την αμπελοφιλοσοφια και τις υποκρισιες.

KX
Εταίρε (εφ΄ ώ πάρει) αν για σένα, και τους υπόλοιπους σαν εσένα, είναι "αρλουμπολογίες" η Ζωή που καταπάτησε τον θάνατο (θανάτω θάνατον πατήσας) για άλλους δεν είναι. Και δεν είναι, επειδή όσο ζούσαν την ενέργεια, που εσείς δεν θέλετε να τη λέτε με το πραγματικό της όνομα, φρόντισαν να τη διατηρήσουν ακριβώς όπως τους δόθηκε. Δηλαδή τους δόθηκε με το "και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν". Δεν λέει : και εγένετο ο άνθρωπος εις ενέργειαν ζώσαν.

Σας εμποδίζει να δεχτείτε ότι παίρνετε την ψυχή, άρα και τη ζωή, από τους εγκεφαλικά "νεκρούς". Είναι πεθαμένοι, λέτε, επειδή ο εγκέφαλος δεν δείχνει τα σημάδια της ενέργειας που θέλετε, με τη βοήθεια της πάνσοφης επιστήμης, να δείχνει. Οπότε δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Άλλο να παίρνεις την ενέργεια από ένα άνθρωπο και έτερο να τον ξεψυχάς στο χειρουργείο.

Αυτή είναι φίλε μου η δική μας "ουσία". Να σεβόμαστε τη ζωή ακόμη και στα έσχατα όριά της, διότι πέρα από το ορατό και το αισθητό της ζωής, υπάρχει το αόρατο και το υπέρ αίσθηση νοητό της άφθαρτης Ζωής.

Να σου μεταδώσω με λόγια το συναίσθημα αυτό δεν γίνεται, άλλωστε, "σενάρια και καλές αρλούμπες" γράφουμε. Έτσι δεν είναι;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ελλην 10-07-2013 09:55
Φτανει με την αμπελοφιλοσοφια φιλε (...). Καποιοι σαν κι εσας ψηφιζουν, γιαυτο φτασαμε σημερα εδω.

KX
Εντάξει, αφού το ζητάς φτάσαμε στο τέλος, όχι όμως και χωρίς αυτό. Μάθε λοιπόν ότι η Εκκλησία δεν έχει μέσα της αυτούς που ψηφίζουν "τον αριθμό του θηρίου". Τώρα, αν υπάρχουν αρκετοί, βέβαιο οπωσδήποτε, είναι διότι δεν έμαθαν - δεν τους το είπαν - ότι "θηρίο", είναι η ψήφος που δίνουν (εκόντες ή άκοντες) στο σιωνισμό. Πραγματικά θηριώδης ο σιωνισμός, αλλά και η δημοκρατία του, την οποία επιβάλλει με βόμβες απελευθερωτικές, ή οικονομικές, στέλνοντας στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπων.

Όσοι λοιπόν είναι της Εκκλησίας, μάθε ότι η αφελής θρησκεία τους, όπως γράφεις, τους διδάσκει το : "Κυάμων απέχεσθαι". Μακριά, δηλαδή, από την ψήφο. Αρχαίο το γνωμικό Έλληνα και το ξέρεις. Όσο για τη θρησκεία και την εκκλησία που έχεις υπόψη, αυτό είναι άλλο θέμα. Φτάσαμε όμως στο τέλος και περισσότερα δεν χρειάζονται.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτά που ακολουθούν, και όσα προηγήθηκαν, από την ιστοσελίδα http://www.makeleio κλπ.

Η ανταλλαγή απόψεων τερματίστηκε από εκεί όπου ξεκίνησε, από τον σχολιαστή damos, ο οποίος έγραψε και το επιμύθιο σε σχόλιο του "Έλλην". Με την άδειά του καταθέτω το σχόλιο-απάντηση στον "Έλληνα".

Ελλην 11-07-2013 08:44,

δεν υπαρχει... αριθμος του θηριου ουτε τιποτα αλλο απο τις εβραικες μπουρδες που σου μαθανε. Ξυπνα και βγες απο το ληθαργο σου.
Ωστε δεν εισαι με τη δημοκρατια εσυ φιλε, χριστιανε κιολας...
Να πας λοιπον σε καποιο δικτατορικο καθεστως στυλ Κουβας ή Β.Κορεας να διαπρεψεις, φασιστιδη :lol:

damos 12-07-2013 08:22,

Ποιος τη χάρη σου Έλληνα, ούτε το άρθρο διάβασες, ούτε όσα σου έγραψαν όλοι εδώ σκέφτηκες, ωστόσο συνεχίζεις να λαμβάνεις σοβαρές απαντήσεις. Συνήθως οι άθεοι, αν και αμετακίνητοι στις θέσεις τους, είναι διαβασμένοι και δεν καταφεύγουν σε κουτοπονηριές εναντίον του συνομιλητή τους.
Ο βομβαρδισμός και η ισοπέδωση χωρών από ξένα κέντρα, με σκοπό να ανατραπεί το πολίτευμά τους, ήταν δημοκρατική πράξη; Το πολίτευμα που επιβλήθηκε, και ισχύει αυτήν τη στιγμή, είναι δημοκρατία ουσιαστικά ή μόνο ονομαστικά; Μιλάς για φασισμό εσύ που λίγες γραμμές πριν αμφισβητείς το δικαίωμά μας να ψηφίζουμε ως ορθόδοξοι χριστιανοί; (Σ.σ. Ο "Έλλην" έγραψε : Καποιοι σαν κι εσας ψηφιζουν, γιαυτο φτασαμε σημερα εδω!)

Η συζήτηση ξεκίνησε με χειροπιαστά επιστημονικά στοιχεία και το μόνο που είχες να αντιπαραθέσεις ήταν: είστε βλάκες lol...με μίσος lol... μπλα, μπλα...όλα παραμύθια, μόνη ουσία ότι θέλεις να ζήσεις... εσύ να ζήσεις και ας είναι σε βάρος κάποιου άλλου. Και αν κάποιος είναι "εγκεφαλικά νεκρός", αλλά κυλάει αίμα στις φλέβες του, είναι φρέσκο πράμα, σπαρταράει για να σώσει εσένα, θα τον τεμαχίσουμε πριν μας είναι άχρηστος. Οποιαδήποτε άλλη άποψη είναι φασισμός, μίσος, βλακεία, εγωισμός. Σημασία έχει να σώσεις το τομάρι σου και γελάς με εμάς, που δίνουμε προτεραιότητα στο να σώσουμε την ψυχή μας με σεβασμό στο ναό της ψυχής, το σώμα.
Πρόσεξε όμως: αν κάποιος πεθάνει και έχει στη διάθεσή του έστω ένα κλάσμα δευτερολέπτου να διαπιστώσει αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή, σημαίνει ότι θα έχει στη διάθεσή του και την αιωνιότητα. Αν δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή, δεν πρόκειται να έχει πρακτικά την ευκαιρία να το διαπιστώσει. Το πιο έξυπνο που μπορεί να κάνει κανείς σ'αυτήν τη ζωή είναι να φροντίσει την ψυχή του.
Και για να σε προλάβω, οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν έχουμε αμφιβολίες για την ύπαρξη του Θεού γιατί η πίστη μας είναι βίωμα, όχι μια ακόμη θρησκεία-σενάριο που μας μαθαίνουν. Ζεις με πίστη και καταλαβαίνεις...

Φίλοι μου από ευρωπαϊκές χώρες ακούνε τα διδάγματα της ορθοδοξίας και ησυχάζουν μέσα τους γιατί αναγνωρίζουν σε αυτά Αυτόν που νοιάζεται περισσότερο από τον καθένα για το καλό τους, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τους το Δημιουργό.
Για αυτά τα παιδιά αποθήκευσα τις απαντήσεις που έλαβες αλλά δεν εκτίμησες, δεν πειράζει, θα ωφελήσουν κάποιους άλλους. Εφόσον δεν θέλεις να καταλάβεις και διαστρεβλώνεις τα λόγια του συνομιλητή σου για να πεις διάφορες ασυναρτησίες περί Κούβας κτλ, δεν έχει νόημα να το κουράσουμε άλλο. Λογικά δεν είσαι πάνω από 20 ετών και ελπίζω στο μέλλον να δεις την αλήθεια.