Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο Ελληνισμός ολόκληρος οφείλει ευγνωμοσύνη σ' αυτά τα παιδιά και σε όλη την γενιά των αγωνιστών της ΕΟΚΑ του 1955-59. Μας χάρισαν την τελευταία ένδοξη σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας. Ανεδείχθησαν πρότυπα ηρώων για τις παρούσες και τις μέλλουσες γενεές.

Orthodox Voice - Ορθόδοξη Φωνή: Ο Ελληνισμός ολόκληρος οφείλει ευγνωμοσύνη σ' αυτά...:    ...τα μεσάνυχτα το μήνυμα διαδίδεται από θάλαμο σε θάλαμο. Οι Άγγλοι στρατιώτες άνοιξαν το κελί του μελλοθανάτου και τον μεταφέρουν ...

Σχόλιο

Τους είχαν αποκαλέσει τρομοκράτες. Τότε, σήμερα τρομοκράτες λέγονται η νόμιμη Κυβέρνηση του Άσαντ - μαίνεται ακόμη ο πόλεμος εκεί -, η νόμιμη κυβέρνηση της Ουκρανίας - ανατράπηκε από τη νόμιμη για τους Δυτικούς, λεγόμενη αντιπολίτευση - και πολλές άλλες που είχαν την ίδια τύχη. Για παράδειγμα, στο Ιράκ  και στη Λιβύη.

Τελικά, πόσο νόμιμοι είναι οι Δυτικοί μακελάρηδες κανείς δεν το γνωρίζει.

Η Ελλάδα παντως ανήκει στη Δύση, Μνημόνια έχει, ανεργία στα ύψη, αυτοκτονίες και εκλογές μας έρχονται. Οι ψηφοφόροι θα πάνε πάλι να ψηφίσουν τη Δύση, αφού Ανατολή δεν υπάρχει πλέον. Εκτός, αν συμβεί κανένα θαύμα και οι κάλπες βρεθούν αδειες. Θαύματα όμως δεν γίνονται, όταν  πίστη δεν υπάρχει. Την έχει αντικαταστήσει η λέξη "εμπιστοσύνη" και τούτο, είναι προϊόν των Τραπεζών. Αν δεν το ξέρατε, οι Τράπεζες παράγουν τώρα προϊόντα. Είναι κάτι χρωματιστά χαρτοπετσετάκια, που πάνω τους γράφουν IN GOD WE TRUST με Κεφαλαία τα γράμματα. Για όσους δεν γνωρίζουν Αγγλικά, η λέξη trust σημαίνει εμπιστοσύνη και οι παρόντες, ή οι μέλλοντες κυβερνήτες μας, θα επαναλάβουν το γνωστό : Εμπιστευόμαστε τον ελληνικό λαό ! Σημειώνουμε, επειδή και ο λαός, παρέα με τον κλήρο, τους εμπιστεύεται - αν δεν τους εμπιστευόταν δεν θα ψήφιζε - αφού εδώ και σαράντα τόσα χρόνια αυτό διδασκόταν, ότι η πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη.

Υστερόγραφο
Προσκυνητές, εμπιστευόμενοι (προφανώς) την αγιότητα του γέροντα Παϊσίου που τον είχαν επισκεφθεί, τον είχαν ρωτήσει "πώς να ψηφίζουμε;". Ήθελαν να τους δώσει τα εχέγγυα της καλής, και πνευματικής, ψήφου. Τι τους απάντησε ;  «Να (σ.σ. ψηφίζετε) όπως όταν διαλέγουμε (σ.σ. ψηφίζουμε) τις ελιές. Διαλέγουμε εκείνες με το λιγότερο δάκο, εφόσον δεν υπάρχουν ελιές χωρίς δάκο», «έτσι πρέπει να ψηφίζουμε το κόμμα με τις  λιγότερο κακές συνέπειες…και φαίνεται ποιό είναι».

Δεν ξέρω τι θα μας έλεγε σήμερα, αν ζούσε. Μπορεί όμως κάτι να κάνει. Με την αγιοποίηση που του ετοιμάζουν τίποτα δεν αποκλείεται ... .

Για την Ιστορία, ο σε ελάχιστους γνωστός κοιμηθείς Ιερομόναχος Θεοδώρητος, σε παρόμοια δική μου ερώτηση ήταν σαφής : " Εσείς που τόσα χρόνια ψηφίζετε τι καλό είδατε ; ", μου απάντησε, δίνοντας την εξήγηση της πλήρους αδιαφορίας του με τις εκλογές, τις κάλπες και τις ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: