Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η Ελλάδα στον πάτο των μεταμοσχεύσεων και του ΗΠΑΡχω


Νεότερη επεξεργασία 16/5/2014

Τάδε έφη - μέσω ΑΠΕ - ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) Αλκιβιάδης Κωστάκης :  
"Με ευρωπαϊκό μέσο όρο, 20 δότες ανά εκατομμύριο κατοίκων και 30 δότες ανά εκατομμύριο κατοίκων σε Ισπανία, Ιταλία, και Κροατία, η Ελλάδα δυστυχώς καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό με μόνο 7 δότες ανά εκατομμύριο κατοίκων".

κυπριανός χ
Όσοι ξέρουν γράμματα, αλλά και ανάγνωση, μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να υπάρχουν 7 δότες ανά εκατομμύριο στην Ελλάδα. Και για όσους δυσκολεύονται, τούτο σημαίνει ότι στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων, μόνο 70 δηλώνουν ότι εγκρίνουν τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά, αποκτώντας έτσι την ταυτότητα του εκπεφρασμένου συναινούντος δότη.

Παρά ταύτα και παρά το ουσιαστικά ασήμαντο, άρα και αμελητέο ποσοστό, η Βουλή των Ελλήνων δέχθηκε και ψήφισε το νόμο της εικασίας. Οι κύριοι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης δεν είπαν τίποτα. Δηλαδή συμφώνησαν, ότι είμαστε όλοι συγκαταβατικοί και δυνητικά (θεωρητικά) δεκτικοί αυτής της αντιεπιστημονικής παρανομίας, όπου ημιθανείς ασθενείς αποτελειώνονται στο χειρουργικό τραπέζι. Ή μάλλον Τράπεζα, αφού ο κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης δεν παρέλειψε να μας επισημάνει τη ζημιά που υφίσταται η χρεωκοπημένη χώρα (1). Μας δίνουν τα δάνεια κι εμείς τους τα γυρίζουμε πίσω με τόκους και πανοτόκια, ενώ αν μείνουν εδώ, θα οδηγηθούν - πού αλλού; - στις υπεράκτιες ελληνικές (!) εταιρίες. Εμείς το γράφουμε αυτό.

Όποιος νομίζει ότι η οικονομία σώνεται με φονικά, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαιωνίζει τον κύκλο του αίματος. Έστω κι αν τούτο έρχεται καθυστερημένα, θα πληρώσει κι αυτός το φόρο που του αναλογεί με το ίδιο νόμισμα. Και όποιος, ακόμη, νομίζει ότι η αγάπη ευδοκεί στις μεταμοσχεύσεις, ας διαβάσει : Ὁ καρπός οὗτος τῆς ἀγάπης καί τῆς δικαιοσύνης «οὐ χρόνῳ δαπανᾶται, οὐ θανάτῳ διακόπτεται, ἀλλά τότε μᾶλλον ἀσφαλέστερος γίνεται, ὅταν πρός ἐκεῖνον καταπλεύσῃ τόν ἀκύμαντον λιμένα» (Ἰωάννου Χρυσοστόμου εἰς τόν ΡIA΄Ψαλμόν, P.G. 55, 294) (2). Η εν Χριστώ αγάπη και δικαιοσύνη (Χριστιανοσύνη) δεν βάζει τους γιατρούς να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα εκείνους που ψυχορραγούν. Η συμπλήρωση δική μας.

Υστερόγραφο
 Είχαμε το "γίνε αιμοδωρητής", μας ήρθε τώρα το "οπαδοί ζωής", οπότε έχουμε "γίνε ... οπαδοζωής" ! Το ΗΠΑΡχω δεν θα μπορούσε να μείνει ορφανό. Οι δωρεές θέλουν οπαδούς, ο μητροπολίτης Μεσογαίας εκπεφρασμένους πιστούς, όχι εικαζόμενους. Περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα της ποδοσφαιρικής (;) συνάντησης.

(1) " ... η Ελλάδα δυστυχώς καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό με μόνο 7 δότες ανά εκατομμύριο κατοίκων. Συνέπεια των παραπάνω είναι 50 περίπου ασθενείς ετησίως να μεταβαίνουν σε μεταμοσχευτικά κέντρα του εξωτερικού, είτε γιατί δεν υπάρχουν μοσχεύματα στη χώρα μας, είτε διότι πρόκειται για περιπτώσεις (μεταμόσχεση πνευμόνων) που δεν μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα, με κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία που φθάνει τα 10 εκατ. ευρώ." (  http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5401.html  και  http://indobserver.blogspot.gr/2014/05/blog-post_15.html )

(2) Από την ομιλία του οικουμενικού Βαρθολομαίου " Εις τον εν Βερολίνω Ευαγγελικόν
Καθεδρικόν Ναόν ( Berliner Dom )" στις 14 Μαΐου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: