Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Αυτά για τον αρχαιολάτρη, που ξέρει τα σχετικά με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας και άλλα.


- Tony Vook (Σχολιαστής) : Aυτο το αθλιο επιχειρημα οτι οι χριστιανοι κατηγορουσαν τους ειδωλολατρες και οχι τους Ελληνες ειναι τοσο αστειο να κατηγορουν αυτοι που μιμουνται τους κυνας , δηλαδη προσκυνουν κομματια ξυλου, απομειναρια οστων,παντοφλες, ζωνες,μουμιες και οτι αλλο αντικειμενο μπορει να φανταστει καποιος τους Ελληνες για ειδωλολατρεια. Αυτοι που ανακαλυψαν τις επιστημες , τις τεχνες, την φιλοσοφικη σκεψη δεν μπορουσαν να ξεχωρισουν δηλαδη το ειδωλο απο την τιμωμενη θεοτητα. Τι να περιμενει ομως κανεις απο ανθρωπους που πιστευουν οτι μεσω μυστηριων και πιστης μπαινει ο θεος μεσα τους ,κανουν ομως και λενε τοσα αισχη. Τοτε η ο θεος τους ειναι αισχρος η δεν εχουν τον θεο τους.

Kyprianos Christodoulides : Και αυτοί οι αθλιότεροι των αθλίων, που ανακάλυψαν τις επιστήμες, αφού καθάρισαν δια μιάς 300-500.000 χιλιάδες αμάχων (Χιροσίμα, Ναγκασάκι, είναι και τα πυρηνικά απόβλητα τώρα) έρχονται και μας λένε, ότι μπορούν να ξεχωρίσουν το είδωλο - οι εφαρμογές της επιστήμης - από τη θεότητα. Η θεότητα είναι ο κάτοχος της πυρηνικής ενέργειας και αυτή είναι η τιμώμενη θεότητα. Ναι μεν κάνει κακό η ατομική ενέργεια, συμπληρώνουν, αλλά μη ξεχνάτε και τα καλά της. Τα καλά είναι πρωτίστως η αποκλειστικότητα στην τεχνολογία προς αντιμετώπιση των ανταγωνιστών και δευτερευόντως το οικονομικό μονοπώλιο με τα δανεικά, για την αγορά της τεχνολογίας. Φυσικά, ξεχάσαμε τους αυτόχθονες Ινδιάνους της πατρίδας του συγχωρεμένου κ. Sagan.(*)

Δεν γνωρίζω πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα, αν επικρατούσε η πατρώα παράδοση των φιλοσόφων και του (των) θεού τους. Αυτό θα μας το γράψουν οι Like της ανάρτησης "Τι δεν καταλαβαίνετε", όπως και αυτοί που ηδονίζονται με τον κ. Carl Sagan.
Όσο για τη σχέση θρησκείας - επιστήμης γέγραπται : Η θεοσέβεια είναι σοφία και το να αποφεύγεις τα δεινά, είναι επιστήμη. (ἀσκέειν, περὶ τὰ νουσήματα, δύο,) ὠφελέειν, ἢ μὴ βλάπτειν, έγραφε ο δικός μας Ιπποκράτης.

Αστροπελέκια μου, τα "νουσήματα" του μέσα μυαλού σας χρειάζονται γιατρειά. Αυτό δεν το καταλαβαίνετε.

(*) Ιστοσελίδα http://www.ello.gr/  Δημοφιλή βίντεο και άρθρο, "Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας"

5 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Tony Vook Αυτοι που ανακαλυψαν τις επιστημες και την δομη της υλης δεν ηταν χριστιανοι . Αυτοι που εριξαν τις ατομικες βομβες ηταν χριστιανοι. Αυτοι που πεθαναν απο τις ατομικες εκρηξεις δεν ηταν χριστιανοι. Ο Ρουσβελτ μαλιστα , του οποιου ο αρχιεπισκοπος σας δοξολογησε το αγαλμα, ηταν ιδιαιτερα θρησκευομενος και ισχυριστηκε οτι με την βοηθεια του θεου σκοτωσε 500.000 αμαχους για να γλυτωσει εκατομμυρια αλλους. Επισης κ. Κυπριανε εχω την απορια οταν καποιος σας επισκεπτεται και ζητωντας την βοηθεια σας εσεις τον στελνετε να προσκυνησει τις παντοφλες του αγιου Σπυριδωνα η εξασκειτε την επιστημη που σπουδασατε ; Eισαστε επιστημονας και κατηγορητε τις επιστημες ; Eισαστε χριστιανος και κατηγορειτε τους αλλους χριστιανους

Kyprianos Christodoulides Κύριε Αντώνη, προβαίνεις σε εντελώς αυθαίρετες γενικεύσεις, προκειμένου να δικαιολογήσεις τις εναντίον μου κατηγορίες και γενικότερα κατά της θρησκείας μας. Ποιος σου είπε ότι ο Ρούσβελτ ήταν Χριστιανός ; Για μας ήταν ένας σαφέστατα αιρετικός - δεν απέχει από ειδωλολάτρης ανεικονικός - και ως προς τον τότε αρχιεπίσκοπο, που έκανε αυτά που γράφεις, ήταν απλά υπάλληλός του. Σημείωσε, ο Αθηναγόρας έγινε με εντολή Ρούσβελτ πατριάρχης Οι εδώ είναι ίδιοι κι αυτοί. Τα άλλα, ότι ,αν και επιστήμονας κατηγορώ την επιστήμη, αλλά και ότι συνιστώ στους ασθενείς "να προσκυνησουν τις παντοφλες του αγιου Σπυριδωνα" για να γίνουν καλά, δεν έχω κάτι να γράψω. Δικαίωμά σου να λες ο,τιδήποτε. Εκτός, αν ο μη γένοιτο αρρωστήσεις και μου ζητήσεις να σε βοηθήσω. Τότε θα ξέρεις από πρώτο χέρι, πώς ασκώ την Ιατρική.

ἀσκέειν, περὶ τὰ νουσήματα, δύο, ὠφελέειν, ἢ μὴ βλάπτειν (Ιπποκράτης)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Tony Vook : Αυτοι που ανακαλυψαν τις επιστημες και την δομη της υλης δεν ηταν χριστιανοι . Αυτοι που εριξαν τις ατομικες βομβες ηταν χριστιανοι. Αυτοι που πεθαναν απο τις ατομικες εκρηξεις δεν ηταν χριστιανοι. Ο Ρουσβελτ μαλιστα , του οποιου ο αρχιεπισκοπος σας δοξολογησε το αγαλμα, ηταν ιδιαιτερα θρησκευομενος και ισχυριστηκε οτι με την βοηθεια του θεου σκοτωσε 500.000 αμαχους για να γλυτωσει εκατομμυρια αλλους. Επισης κ. Κυπριανε εχω την απορια οταν καποιος σας επισκεπτεται και ζητωντας την βοηθεια σας εσεις τον στελνετε να προσκυνησει τις παντοφλες του αγιου Σπυριδωνα η εξασκειτε την επιστημη που σπουδασατε ; Eισαστε επιστημονας και κατηγορητε τις επιστημες ; Eισαστε χριστιανος και κατηγορειτε τους αλλους χριστιανους;

Kyprianos Christodoulides : Κύριε Αντώνη, προβαίνεις σε εντελώς αυθαίρετες γενικεύσεις, προκειμένου να δικαιολογήσεις τις εναντίον μου κατηγορίες και γενικότερα κατά της θρησκείας μας. Ποιος σου είπε ότι ο Ρούσβελτ ήταν Χριστιανός ; Για μας ήταν ένας σαφέστατα αιρετικός - δεν απέχει από ειδωλολάτρης ανεικονικός - και ως προς τον τότε αρχιεπίσκοπο, που έκανε αυτά που γράφεις, ήταν απλά υπάλληλός του. Σημείωσε, ο Αθηναγόρας έγινε με εντολή Ρούσβελτ πατριάρχης Οι εδώ είναι ίδιοι κι αυτοί. Τα άλλα, ότι ,αν και επιστήμονας κατηγορώ την επιστήμη, αλλά και ότι συνιστώ στους ασθενείς "να προσκυνησουν τις παντοφλες του αγιου Σπυριδωνα" για να γίνουν καλά, δεν έχω κάτι να γράψω. Δικαίωμά σου να λες ο,τιδήποτε. Εκτός, αν ο μη γένοιτο αρρωστήσεις και μου ζητήσεις να σε βοηθήσω. Τότε θα ξέρεις από πρώτο χέρι, πώς ασκώ την Ιατρική.

Tony Vook : Κυριε ...δουλιδη, απο τη μια η μεγαλη φλυαρια και τα παχια ανουσια λογια για να αποδειξετε την αξια της σιωπης- ο βερμπαλισμος στο μεγαλειο του - και απο την αλλη, η αποδοχη των αρχαιων ρητων μονο οταν σας βολευουν τη συνειδηση, καταδεικνυουν καλπαζουσα πνευματικη διαστροφη... Ο Ρουσβελτ κατ' εσας δεν ηταν χριστιανος, ουτε ο αρχιεπισκοπος και προεδρος της ιερας συνοδου ηταν χριστιανος, ο Ιπποκρατης στον οποιον ορκιστηκατε δεν ηταν χριστιανος, ο χριστος δεν ηταν χριστιανος, τελικα οι μονοι χριστιανοι ειστε εσεις , η παντοφλα του αγ. Σπυριδωνα και τα νυχια τυ αγ, Νεκταριου, γιατι μονο εσεις κανετε θαυματα. Αν λοιπον αρρωστησω θα δω τι απο τα τρια θα επιλεξω

Kyprianos Christodoulides : Ο Ιπποκρατης στον οποιον ορκιστηκατε δεν ηταν χριστιανος. Μάλιστα, κύριε Αντώνη, ορκίστηκα στον Ιπποκράτη να ωφελώ και να μη βλάπτω τους συνανθρώπους μου, κατά διττό τρόπο : κατά το σώμα και ει δυνατόν, εφόσον έδωσα όρκο, κατά το πνεύμα. Όχι όμως το πνεύμα ενός ειδωλολάτρη. Τον όρκο έχουν δώσει πολλοί προ εμού, επειδή όρκος σημαίνει αποδοχή Θεού, ή θεών, ή ανώτερης δύναμης, ή κάτι άλλο. Το σουπερμάρκετ της θρησκείας διαθέτει πολλές μάρκες. Κάποιες από αυτές φτάνουν πολύ βαθειά στο παρελθόν. Ο Θεός στον οποίο ορκίστηκα, έστω κι αν επικαλέστηκα τον Ιπποκράτη, είναι ο Θεός της ενυπόστατης αλήθειας και αυτό συνεπάγεται πίστη, την οποία εσείς απορρίψατε. Δικαίωμά σας και σας παρακαλώ μην ασχολείστε πλέον μαζί μου. Ουδείς λόγος υπάρχει αφού διαφωνούμε ριζικά

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Tony Vook Aυτο θα κανω αν σταματησετε και εσεις να γραφετε στην συγκεκριμενη ιστοσελιδα με την οποια διαφωνειτε ριζικα και μετα ποσταρετε τις αναρτησεις μας στο blog σας σαν λαφυρο απυθμενου εξυπνακισμου.

Kyprianos Christodoulides Η αφεντιά μου δεν κάνει ούτε τον έξυπνο, ούτε τον εξυπνάκια. Μάλλον σε σας ανήκουν οι χαρακτηρισμοί αυτοί, αφού πάτε να ξηλώσετε πράγματα που ούτε καν γνωρίζετε. Οι Διαφωτιστές που αντιγράφετε, τουλάχιστον, είχαν στοιχειώδεις θεολογικές γνώσεις. Οι δικές σας είναι μηδενικές.

Tony Vook : H αφεντια σου λοιπον που αντιγραφει τους σκοταδιστες και δεν σεβεται την συγκεκριμενη ιστοσελιδα προσβαλοντας οσους σχολιαζουν και διαβαζουν αυτην θα πρεπει να μαθει να υπομενει την βασανο του ξηλωματος και του ξεβρακωματος των δηθεν θεολογικων σου γνωσεων και αυθαιρετων ερμηνειων που επανειλημενα εχουν γινει περιγελως. Στο τελος θα πιστεψω οτι διακατεχεσαι απο τασεις μαζοχισμου και ευχαριστιεσαι που σε κραζουν ολοι.

Kyprianos Christodoulides : Ότι με κράζουν όλοι καθόλου δεν με ενδιαφέρει
@Tony Vook H αφεντια σου λοιπον, που αντιγραφει τους σκοταδιστες και δεν σεβεται την συγκεκριμενη ιστοσελιδα, προσβαλοντας οσους σχολιαζουν και διαβαζουν αυτην, θα πρεπει να μαθει να υπομενει την βασανο του ξηλωματος
# Kyprianos Christodoulides : Δηλαδή, η δική σας αφεντία, που δεν σέβεται "ιστοσελίδες" αιώνων, προσβάλλοντας ζωντανούς και πεθαμένους, δεν πρέπει να μάθει να υπομένει το δικό της ξήλωμα και ξεβράκωμα της ασχετοσύνης σας ;

Αν αυτή είναι η λογική σας και η γραμμή του κ. Καλόπουλου, τότε να βάλει την ένδειξη : Η σελίδα είναι μόνο για όσους ξηλώνουν και ξεβρακώνουν την Αγία Γραφή. Σχόλια απολογητικού τύπου - σημ. για να ξέρει ο αναγνώστης ποιος ξεβρακώνει ποιον - δεν γίνονται δεκτά. Οπότε, πλέον, ο γράφων θα αποσυρθεί.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Tony Vook : Στο καλο να πατε κ. Χριστοδουλιδη θα τα καταφερουμε και χωρις μαιντανο. Ας πατε τωρα να πλεξετε κανενα κομποσχοινι και να συζητησετε τις αγιες αρλουμπες που καταπιατε αμασητες στο κατηχητικο με καποιον απο τους ρασοφορους που συναγελαζεστε . προσεξτε μονο μην μυρισετε τον κρινο.

Kyprianos Christodoulides : Εις το επανιδείν κύριε Αντώνη και τη συμβουλή που μου έδωσες με τον κρίνο, πήγαινε και πες τη σ΄ αυτούς, που με τα δικά μας φώτα της επιστήμης μας άνοιξαν τα μάτια. Τώρα οι σοφοί επιστήμονες γκαστρώνουν και τους αρσενικούς. Ή κάνω λάθος ;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Tony Vook : Δεν κανεις λαθος μας γκαστρωσες.

Kyprianos Christodoulides : Έστω και ειρωνευόμενος έγραψες κάτι σωστό αστροπελέκι, που έχεις διαβάσει Πλάτωνα και άλλους. Την ίδια μέθοδο (μαιευτική) δεν ακολουθούσε και ο Σωκράτης ; Δεν γκάστρωνε κι αυτός τους συνομιλητές του ; Αχ, αστροπελέκι μου, τα διαβάσματα του Πλάτωνα δεν σε βοήθησαν.