Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Το κατ΄ ιδίαν αλάθητο και οι ευφρόσυνες νέες αγιοκατατάξεις


Δεν μας έφθαναν οι σκεπτόμενοι φιλόσοφοι σκεπτικιστές, αποκτήσαμε και τους σκεπτόμενους θεολόγους σκεπτικιστές. Ένας εξ αυτών, μετανάστης και διαβιών στην Αυστραλία (Νικ. Πανταζής), έγραψε τα εξής για τον πρόσφατα ανακηρυχθέντα άγιο, νεοάγιο Παΐσιο :

Πρέπει να γίνουν όμως κάποιες πολύ απαραίτητες και ουσιαστικά αναγκαίες επισημάνσεις – παρατηρήσεις σε ύψιστα θέματα Πίστεως και Αληθείας, τα οποία δεν συγχωρούν άγνοια, αποσιώπηση και περιφρόνηση. Προς δόξαν του Τριαδικού μας Θεού, αναλύουμε τα παρακάτω τρία στην αγάπη σας.

(κχ) Στη συνέχεια της ανάλυση μας κάνει γνωστά τα ήδη πασίγνωστα. Τη στάση του γέροντα έναντι του οικουμενισμού και της Ορθόδοξης κεφαλής με τον εκφραστή αυτής, που δεν είναι άλλη από την συνοδοιπορεία του με το Φανάρι και τον οικουμενικό Βαρθολομαίο. Παρακάτω συνεχίζει γράφοντας ότι :

Ο Γέροντας Παϊσιος ήταν υπέρμαχος της ορθής, Αγιοπατερικής Διακοπής της Μνημονεύσεως χωρίς την δημιουργία Νέων Συνόδων! Αυτό το «χωρίς» έχει τεράστια σημασία, όπως και στο Αγιογραφικό χωρίο που λέγει για τον Χριστό πως ήταν κατά πάντα όμοιος με μας, χωρίς όμως αμαρτίας! (Εβρ. δ' 15). Δεν ήταν εναντίον της Αποτειχίσεως και της Διακοπής Μνημονεύσεως, όπως σκοπίμως επιχειρούν να τον μεταπλάσουν πολλοί σύγχρονοι σιγονταρο-οικουμενιστές, προφάσεις εν αμαρτίαις. Ήταν εναντίον κάθε δημιουργίας νέων, πολυκεφάλων, αλληλοεχθρευομένων και αλληλοαναθεματιζομένων συνόδων.

(κχ) Και τέλος, «χωρίς» πολλά - για να μην γράφουμε πολλά - μας λέει το ουσιώδες :

 Όσο περίεργο, «βλάσφημο» και ασεβές αν ακούγεται, η αλήθεια είναι πως ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος, είχε κάποιες αστοχίες περί την Διδασκαλία των Αγίων Πατέρων εν σχέσει με την κοινωνία και απομάκρυνσή μας από τους αιρετικούς, Οικουμενιστές Επισκόπους. Διατήρησε κοινωνία μαζί τους, άχρι θανάτου. Αυτό δεν «ατιμάζει» την μνήμη του. Δεν καταργεί την αγιότητά του, δεν αίρει τα πάμπολλα χαρίσματά του, όπως δεν έγινε το ίδιο και με τον Ιούδα. Δεν παρομοιάζω τον Γέροντα με τον Ιούδα, αλοίμονο, αλλά θέλω να επισημάνω πως η φρικτή Προδοσία του Ιούδα, την οποία ο Χριστός προέβλεπε και διέβλεπε ως Θεός, δεν στάθηκε αιτία να τον στερήσει του χορού των Αποστόλων και της μερίδος των χαρισμάτων. Η παρουσία δηλαδή πλουσίων καρπών και αφθόνων δωρεών του Αγίου Πνεύματος δεν πιστοποιούν αυτομάτως και την αίρεση του κατ’ ιδίαν αλαθήτου.(*)

(κχ) Αποκτήσαμε, λοιπόν, και την αίρεση του "κατ΄ ιδίαν αλάθητου", όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η καινοτομία της νεορθοδοξίας και όσα την ακολούθησαν μετά το 1924, ώστε να έχουμε το νέον φως. Γνωστό ότι "ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΕΝ ΤΗ ΣΚΟΤΙΑ ΦΑΙΝΕΙ". Αν, τώρα, ρωτήσετε πώς φαίνει ; ιδού η ευφρόσυνη απάντηση :

1) Μολύνεται η κοινωνία ρέ Χατζη-αναβάτη. Ο Παίσιος δέν υπήρξε ποτέ παλαιοημερολογίτης. Τό γνωρίζουμε. Ευχαριστούμε. Αντε καί καλός Μουσουλμάνος. 
2) Ρέ Χατζη-αναβάτη, ξέχασες τά χάπια σου καί σ' έπιασε υστερία;. Τό πηδάλιο ερμηνεύει τό Ευαγγέλιο; Αποβλακωθήκατε φίλε. Ακριβώς αυτή τή δουλειά κάνει καί τό Κοράνιο. Κάθεσαι πάνω στούς θησαυρούς τής παραδόσεώς μας καί ζητιανεύεις κανά κανόνα από τούς περαστικούς. Χαλίφης!!! 
3) Είναι ευνούχος ο καημένος. Η μαμά δέν τόν πρόσεξε πολύ καί ο μπαμπάς δέν τόν αναγνώρισε. 
4) Οι χριστιανοί είναι ελεύθεροι, δέν είναι ούτε τειχισμένοι, ούτε εντειχισμένοι, ούτε οργανωσιακοί, ούτε θεούσες. 
5) Ο Παίσιος τήν ψυχή τήν ήθελε ελεύθερη, όχι δούλα!!  (**)

- Συμπέρασμα πρώτο κχ : Το φως (σ.σ. της ελευθερίας) του γέροντα Παϊσίου εν τη σκοτία φαίνει. Τα copy-paste εδάφια 1 - 5 σάν ντοκουμέντο τής παράνοιας ενός μη αποτειχισμένου χριστιανού στον θλιβερό απόηχο (σ.σ. της νέας) πανευφρόσυνης μη αποτειχισμένης αγιοκατάταξης. Η γερόντισσα Γαβιηλία περιμένει στη σειρά. Τότε θα έχουμε υπερ-πανευφρόσυνη αγιοκατάταξη.

- Συμπέρασμα δεύτερο κχ : Παλαιοημερολογίτης σημαίνει Μουσουλμάνος (σ.σ. και Ταλιμπάν, ισλαμιστής ISIL, παρεμπιπτόντως). Ιεροί Κανόνες και Πηδάλιο δεν έχουν συνταχθεί βάσει της αγίας Γραφής - περιέχει τα Ευαγγέλια - και της ιερής Παράδοσης.

- Συμπέρασμα τρίτο κχ : Μείνετε εντός εκκλησίας, επειδή εχθροί της αποτείχισης είναι οι νεοορθόδοξοι αποτειχισμένοι, φυσικά δε, οι ημερολάτρες (και Μουσουλμάνοι) παλαιοημερολογίτες. Μην έχετε ουδεμία αμφιβολία, η επερχόμενη - προκαταβολικά "αγία" - Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδος, που προγραμματίζεται για το 2016, θα είναι αγία. Δεν θα είναι όπως οι εκτος Ι. Κανόνων παρασυνάγωγοι ψευτοσύνοδοι των αλληλομισούμενων και αλληλοαφοριζόμενων παλαιοημερολογιτών. Δεν θα είναι, επίσης, όπως οι κακώς χαρακτηριζόμενες "ληστρικές" σύνοδοι του παρελθόντος. Έχετε την απόδειξη, είναι οι ευφρόσυνες αγιοκατατάξεις των νεοαγίων. Ουδείς αλάθητος ! Ακόμη και οι άγιοι έκαναν λάθη !! Μόνη αλάθητος πηγή οι δημοκρατικές αποφάσεις των συνόδων, περιλαμβανομένων (;) και των "ληστρικών". Οι πατέρες υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχέκακου Όφεως. Σημειώσατε, η λέξη τύχη γίνεται θεολογικά αποδεκτή ! Ομοίως, αποδεκτή έγινε και το "σιγονταρο-οικουμενιστής", διαφορετικά "ονοματοκρυπτιστής" !

(κχ) Τα ανωτέρω, βάσει του νέου φωτός, το οποίο (δεν) φαίνει εν τη σκοτία του σκότους των αποτειχισμένων ανεπίσκοπων - επί του παρόντος και μάλλον εις το διηνεκές - νεορθόδοξων, όπως και κάποιων παλαιοημερολογιτών. Θα πρέπει να προσθέσουμε στα ανωτέρω, ότι ίσως δεν ήταν αλάθητος ακόμη και ο Κύριος ! Έκανε το λάθος - θεέ μου συγχώρα - και πήρε μαθητή του τον προδότη Ιούδα. Αλάθητοι, σύμφωνα πάντα με το νέο "φως εν τη σκοτία", δεν ήταν οι Προφήτες της Π. Διαθήκης. Δεν ήταν, επίσης, ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Μέγας Αθανάσιος, ο Γρηγόριος Νύσσης, ο Μάξιμος ο Ομολογητής, ο Θεόδωρος Στουδίτης, ο Μέγας Φώτιος, ο Μάρκος Ευγενικός, ο Γρηγόριος Παλαμάς. Λάθη έκαναν κι αυτοί !

Σωστά, λάθη ως άνθρωποι που όλοι κάνουμε, εκτός του ενανθρωπήσαντος αγίου Θεού. Δεν έσφαλαν όμως κατά την Πίστη, το επαναλαμβάνω, δεν έσφαλαν κατά την Πίστη και αυτοί, μόνοι αυτοί, έδωσαν την αφορμή ώστε να συγκληθούν οι Άγιες Οικουμενικές ή Τοπικές Σύνοδοι.

(*)   http://apotixisi.blogspot.gr/2015/01/1024x768-normal-0-false-false-false.html
(**)  http://amethystosbooks.blogspot.gr/2015/01/blog-post_755.html

1 σχόλιο:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Αγαπητέ Κυπριανέ Χριστοδουλίδη
σ' ευχαριστώ πολύ γι αυτή τη διαφωτιστική σου ανάρτηση...