Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Επί σχολίου Σχόλιο


α) Το σχόλιο :
"Για την Ορθοδοξία όπου ο Θεός δίνει νοημοσύνη, δίνει και ηθική. Για την Ορθοδοξία νοημοσύνη έχει δώσει μόνο στον άνθρωπο, ηθική έχει δώσει μόνο στον άνθρωπο."

β) Το επί του Σχολίου :
kx Ας μου επιτραπεί να διορθώσω λίγο αυτό που γράψατε. Η γνώμη μου είναι ότι ο άγιος Θεός, εκεί όπου δίνει νοημοσύνη, δίνει παράλληλα και τις αρετές. Όχι την ηθική. Οι αρετές είναι αυτές που είναι και ισχύουν για όλους τους ανθρώπους. Ή, αν προτιμάτε, την ανθρωπότητα. Η ηθική έχει άλλους κανόνες και άλλα μέτρα. Άλλοι την κόβουν και τη στενεύουν, άλλοι την ανοίγουν και κόβουν μόνο όσα υπαγορεύει η εγωιστική, αυτάρκης και ιδιοτελής, μονάδα μέτρησης, που έχουν, και εξουσιαστικά - εδώ γράφουμε και πνευματικά - ορίζουν.

Θέλετε ένα παράδειγμα ; Όλα σήμερα κινούνται στην τροχιά που ακολουθεί η παπικής έμπνευσης "αγάπη δίχως όρους και όρια", συνάμα δε, έχουμε το άνοιγμα (γκρέμισμα) των συνόρων, προκειμένου να γίνουμε όλοι "πολίτες του πλανήτη γη". Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει να έχουμε όλοι ΑΜΚΑ, κάρτα του Πολίτη, τσιπάκια, πλαστικό νόμισμα (σημ. παγκόσμια οικονομία) και, προπαντός, να ζητάμε απόδειξη, όταν αγοράζουμε πινέζες, χαρτομάντιλα, σπίρτα κλπ. Ακόμη, να σημειωθεί, δεν νομοθέτησαν το ισοδύναμο (!!!) να ζητάμε απόδειξη, για το κερί που ανάβουμε στην εκκλησιά κάθε "Κυριακή, γιορτή και σχόλη".

Με λίγα λόγια, πάμε να γίνουμε "άγιοι επί αποδείξει". Έτσι, μας θέλουν. Παράλληλα, μας φορτώνουν με λαθρομετανάστες, προς επικύρωση της "άνευ όρων και ορίων αγάπης". Δηλαδή, ότι ακολουθούμε όλοι το παράδειγμα του καλού Σαμαρείτη. Ο οποίος δεν πήρε απόδειξη για τα δυο δηνάρια, πού έδωσε στον πανδοχέα και ό,τι άλλο πρόσφερε στον τραυματισμένο και καταληστευμένο άνθρωπο.

Πόσο παραχαράσσουν τις ευαγγελικές περικοπές δεν λέγεται και πάντως, για να έρθουμε σε ό,τι αφορά στους εξωγήινους, οι παραχαράκτες προσκομίζουν το εδάφιο από το Α΄ Κεφάλαιο της Γενέσεως, όπου και το σχετικό χωρίο :

" ... 26 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν, καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς. 27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. 28 καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε ..." κλπ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους μεταπατέρες συναφειακούς, αδελφούς και αδελφιδούς των αιρετικών χριστιανικών δογμάτων, υπάρχουν και οι προ-αδαμιαίοι άνθρωποι. Η βλακεία τούς οδηγεί σε βλασφημία. Με τον αφώτιστο νουν δεν καταλαβαίνουν ότι η γενικότητα του "ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν", αναλύεται ειδικά και λεπτομερώς στο Β΄ Κεφάλαιο της Γενέσεως.
Συνεπώς, αν έχουν νοημοσύνη οι εξωγήινοι, είναι ίδια με τη νοημοσύνη των αιρετικών της χριστιανοσύνης - εδώ βάζουμε και δικούς μας ορθόδοξους - και παντός αλλοθρήσκου, που προσκομίζει επιλεκτικά εδάφια της Αγίας Γραφής ή, έστω, μόνο της Παλαιάς Διαθήκης. Ο στόχος είναι να πεισθούμε ότι "ένας είναι ο θεός για όλους", ακόμη και για τα δύσμορφα, τερατώδη και αηδιαστικά, πλάσματα της κινηματογραφικής και μυθιστορηματικής τέχνης. Το "αρχαίο κάλλος" δεν αναμορφώνεται σ΄ αυτά. Φυσικά, η δυνατότητα μετανοίας υπάρχει, τούτο όμως ισχύει μόνο για τον άνθρωπο, τον μέσα κι έξω ταπεινό άνθρωπο.

Σημείωση
Βλέπε  http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/10/16.html

4 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο/Η Thomas Akrotirianakis άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "16. Γέροντος Αλυπίου : Κυριακή μετά την Ύψωσιν του..." (κχ : Βλέπε ανωτέρω "Σημείωση" με δεσμό)

Εκείνο το σημείο από το προηγούμενο σχόλιό μου που αξίζει απάντηση είναι το : «Οπότε για την Ορθοδοξία η απόδειξη ότι ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα από κάποιο σημείο του σύμπαντος είναι μη φυσικό αποτελεί και απόδειξη ύπαρξης εξωγήινων ανθρώπων»,και το : «Αντίθετα,οι ιουδαϊστές-σιωνιστές θα το θεωρήσουν απόδειξη ύπαρξης εξωγήινων νοήμονων όντων,που όμως κατ' αυτούς δεν είναι άνθρωποι, αλλά ζώα,μη εχοντας λάβει ηθική,καθόσον κατ' αυτούς ο ηθικός νόμος έχει δοθεί μόνο στον πλανήτη Γη,στο όρος Σινά,στον Μωυσή,στους πανσυμπαντικά περιούσιους Εβραίους γήινους ...!».Συμφωνείτε με το πρώτο και διαφωνείτε με το δεύτερο,δηλαδή διαφωνείτε μ' αυτά που πιστεύουν οι ιουδαίστές-σιωνιστές ότι ...είναι ζώα,όχι άνθρωποι ;;

Απάντηση
κχ
Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τί, και πώς, θα αποδείξει η ... απόδειξη αυτή ; Πώς συνδέεται η ανεύρεση ηλεκτρομαγνητικού σήματος με την ύπαρξη εξωγήινων ; Υλικός και κτιστός είναι ο άνθρωπος, άϋλος και κτιστός ο Εωσφόρος. Κατά τους πατέρες της Εκκλησίας, το πεσόν αγγελικό "τάγμα" του Εωσφόρου - είναι το εγγύτερο της γης και απώτερο (απομακρυσμένο) από τον θρόνο Δόξης του αγίου Θεού - αποστάτησε και εξαπάτησε τον άνθρωπο, επειδή ο άγιος Θεός του στέρησε την υλική (υλόμορφη) υπόσταση. Την αποκτά έμμεσα δια του ανθρώπου, όταν ο τελευταίος αρνείται τη θεία Ενανθρώπηση (κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν καὶ σαρκωθέντα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου καὶ ἐνανθρωπήσαντα).

Είναι ενδεχόμενο όλα αυτά, που εφευρίσκει ο μακράν του Θεού επιστήμων άνθρωπος, να συντελέσουν, ώστε κάποιου είδους μορφή να λάβει ο μισόκαλος (και μισόκαλλος) αρχαίος δράκοντας. Το λογισμό μου καταθέτω και όχι το πιστεύω μου, εν προσευχή επαναλαμβάνοντας τό τῆς Εὐχῆς τῶν Ὡρῶν "τὰς ψυχὰς ἡμῶν ἁγίασον, τὰ σώματα ἅγνισον, τοὺς λογισμοὺς διόρθωσον, τὰς ἐννοίας κάθαρον".

Κατά πρώτο και όσον με αφορά, αντιλαμβάνεστε ότι ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα από κάποιο σημείο του Σύμπαντος - ίσως, ανακαλυφθούν αργότερα από βελτιωμένους ανιχνευτές - δεν αποτελεί για τον γράφοντα απόδειξη εξωγήινης ανθρωπομορφικής παρουσίας. Εκτός αν μας προκύψουν Κύκλωπες, Κένταυροι, σαρανταποδαρούσες με κεφάλι ανθρώπου ή κάτι άλλο τύπου alient. Οπωσδήποτε, όμως, πιστεύω στην επανεμφάνιση αγίων μορφών, όπως εξεικονίζει η καθ΄ ημάς Αγιογραφία.
Κατά δεύτερο, η διάκριση που κάνετε μεταξύ Ορθοδοξίας και Ιουδαιοσιωνισμού, δεν διαφοροποιεί το πρώτο από το δεύτερο. Θα έλεγα ότι, μάλλον, τα ενώνει. Συνεπώς, μετά τα ανωτέρω, διαφωνώ με αμφότερες τις παρατηρήσεις σας, αφού ο "ηθικός νόμος" του Μωϋσέως στο Σινά, επιμένει όχι μόνο να αγνοεί το "νόμο του ελέους" - είναι η Επί του Όρους Ομιλία - αλλά και να τον διαστρέφει. Ο θεός του "ηθικού νόμου" καλείται να δείξει τη μεγαλοσύνη του απέναντι στα επιδοτούμενα στίφη των λαθρομεταναστών, το ψέμα κυριαρχεί παγκόσμια, ανθρωποσφαγή μας ετοιμάζει. Προσθέστε, τώρα, σε αυτά και τον πάπα Φραγκίσκο, που μας είπε : «Και αν κατά καιρούς οι προσπάθειες και τα έργα μας φαίνεται να αποτυγχάνουν και δεν παράγουν καρπούς, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε ακόλουθοι του Ιησού Χριστού, του οποίου η ζωή, ανθρώπινα μιλώντας, κατέληξε σε αποτυχία, την αποτυχία του Σταυρού.» ! Το θαυμαστικό δικό μου.

Ανθρώπινα γράφοντας κι εμείς, λέμε, την αποτυχία του Χριστού επί του Σταυρού, ανέλαβε να τη διορθώσει η παπική αίρεση (πάνε κάτι αιώνες) σε συνεργασία τώρα με την Σιωνιστική - προτεσταντική/αγγλικανική μοχθηρία. Από τότε που βάλαμε στη ζωή μας την ηθική, οι δαίμονες χορεύουν (ήθος ανθρώπου δαίμων) και οι αρετές χάθηκαν. Οι τζιχαντιστές πήραν το ρόλο να τις ... επικαιροποιήσουν με το ... ισοδύναμο των αποκεφαλισμών.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο/Η Thomas Akrotirianakis άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας

Δηλαδή λέτε κατά τον λογισμό σας και όχι το πιστεύω σας ότι το σήμα θα είναι ή από διαβόλους ή από εξωγήινους ανθρώπους (εκ του "Οπωσδήποτε, όμως, πιστεύω στην επανεμφάνιση αγίων μορφών, όπως εξεικονίζει η καθ΄ ημάς Αγιογραφία") ;; Επίσης δεν κατάλαβα αν ο λογισμός σας ή το πιστεύω σας συμφωνεί με την ύπαρξη στο σύμπαν νοήμονων ζώων, ικανών να στείλουν μη φυσικό ηλεκτρομαγνητικό σήμα,που δεν είναι άνθρωποι...(δηλαδή δεν κατάλαβα αν επαναλαμβάνετε σαν ηχώ τη φωνή των ιουδαϊστών-σιωνιστών στο ζήτημα).
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΝΟ
ΣΤΗ ΓΗ,ΟΤΙ ΤΟ Β' ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΣΑΡΚΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ
ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ (ΑΚΟΜΑ) ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΟΓΜΑ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Απάντηση

Κύριε Ακρωτηριανάκη,

Στο Σύμβολο Πϊστεως ομολογούμε την πίστη μας και η πίστη αυτή ομολογεί και λέει
11. Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν.
12. Καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.
Ἀμήν.

Ο λογισμός και το πιστεύω του γράφοντος αφορούν σε αυτά, που μόλις έγραψα, και όχι σε σήματα από διαφορετικού είδους εξωγήινα ανθρωποειδή όντα, προερχόμενα (υποθετικά) από άλλους πλανήτες. Και όσο μεν για την εκ νεκρών ανάσταση, η περιγραφή υπάρχει στην Καινή Διαθήκη. Όσο δε για τη ζωή του μέλλοντος αιώνος σας παραπέμπω στην Παραβολή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου (Λκ. ις΄ 19-31),

Αν υπάρχουν νοήμονα ζώα, ικανά να στείλουν μη φυσικά σήματα (ηλεκτρομαγνητικά) σε παρεμφερή άλλα, που κατοικούν εδώ στη γη, απαντώ καταφατικά. Στερούνται όμως τον, εκ του σήματος, φωτισμό, τον οποίο αποστέλλει - σήμα είναι κι αυτό - το πανάγιο Πνεύμα. Αποτέλεσμα είναι τα εδώ νοήμονα ζώα, να αποκτούν τη νοημοσύνη της ηλιθιότητας και ως ηλίθια, να εξοντώνουν όσους αποκαλύπτουν τη βλακεία τους και τη βλακεία του διδασκάλου τους Εωσφόρου ή αγγέλλου του αιωνίου σκότους.

Ο διάβολος τον διάβολο εκβάλλει, αλλά η α-νοησία τούς παρακινεί να περιμένουν το δικό τους «μεσσία». Ο ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού, που πήρε την ανθρώπινη φύση και μορφή, ίνα τον διάβολο εξαπατήσει, απορρίφθηκε, όπως απορρίφθηκε η μία θεότης του ενός Θεού, δηλ. η εκ του Πατρός εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος. Διχάστηκε η θεότης, διχάστηκε ο Θεός, και έμεινε κυρίαρχος ο πάπας, μαζί με τους προτεστάντες, για να κάνουν τη σύνθεση μεταξύ θείας και ανθρώπινης φύσης. Η σύνθεση γίνεται τώρα κατόπιν ψηφοφορίας με τις δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογές. Είναι η μέθοδος των Σιωνιστών, που πλαστογραφούν το Συνοδικό Σύστημα.

Είπε ο πάπας, ανθρώπινα μιλώντας, ότι η ζωή του Ιησού Χριστού κατέληξε στην αποτυχία του Σταυρού, γράψαμε εμείς τα δικά μας, δικό σας το όποιο συμπέρασμα, με αναγκαίο το εδώ, τώρα, συμπλήρωμα/διόρθωση του γράφοντος : «10 ἵνα ἐν τῷ ὀνόματι ᾿Ιησοῦ πᾶν γόνυ κάμψῃ ἐπουρανίων καὶ ἐπιγείων καὶ καταχθονίων, 11 καὶ πᾶσα γλῶσσα ἐξομολογήσηται ὅτι Κύριος ᾿Ιησοῦς Χριστὸς εἰς δόξαν Θεοῦ πατρός». (Φλ. β΄ ).

Για να επανέλθω στα εξωγήινα δήθεν νοήμονα σήματα, τα σήματα αυτά τους παρακινούν να κάνουν τη γη Παράδεισο, αφού όμως μερικά δισεκατομμύρια ανθρώπων πάψουν να υπάρχουν και να τους ενοχλούν. Με λιγότερους ανθρώπους, άλλωστε, θα έχει λιγότερα προβλήματα η οικονομία τους
Με άλλα λόγια, τα σήματα τους λένε πώς να κυριαρχήσουν, αφού φτιάξουν ισχυρότερα μέσα μαζικής καταστροφής των αντιπάλων τους κι έτσι πορευόμαστε. Μας οδηγούν τα σήματα ανθρωποειδών όντων, που μισούν το Κάλλος, ειδικά την αναμόρφωση του αρχαίου κάλλους, γι΄ αυτό και όπου στρέψει κανείς τα μάτια, την ασχήμια θα συναντήσει. Η Τέχνη, γενικότερα η Αισθητική, συμβάλλει τα μέγιστα.

Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σας.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Επανέρχομαι,επειδή αίφνης παρατήρησα κάτι αριθμητικώς «δαιμονικό»,με το ραδιοσήμα,
που τελικά δεν είναι «διαμονικό»,το «αντίθετο» μάλιστα...
Γι' αυτό το πιθανό ραδιοσήμα από εξωγήινους,που τμήμα του ήταν : 1,6,7,8,15 =οι ατομικοί αριθμοί των ατόμων
H,C,N,O,P,που είναι τα άτομα του DNA,δείτε το πιο κάτω,που παρέθεσα στο προηγούμενο σχόλιό μου :
http://worldnewsdailyreport.com/university-of-california-scientists-confirm-reception-of-extraterrestrial-radio-signal/
Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι,αν η πεντάδα των αριθμών αυτών 1,6,7,8,15 επαναληφθεί 18 φορές,τότε το
συνολικό άθροισμα θα είναι (1+6+7+8+15) Χ 18=666=θηρίον,αντίχριστος.
Και πριν αρχίσει να «φρίττει» ,ας παρατηρήσει πως αν επαναληφθεί η πεντάδα αυτή αυτών των αριθμών
24 φορές,τότε το συνολικό άθροισμα θα είναι (1+6+7+8+15) Χ 24=888=Ιησούς.