Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αγαπητέ κύριε, πιστεύω ότι αν μια μεταμόσχευση χρειάζεται πραγματικά να γίνει, πρέπει να γίνεται. Συμφωνείτε ;


Αναγνώστρια των Θεμάτων της ιστοσελίδας αυτής, μου έθεσε το ερώτημα, που φέρει τον τίτλο αυτού του άρθρου, σχολίου ή σημειώματος (1). Η απάντηση ήταν η ακόλουθη :

Έπί του θέματος έχω γράψει αρκετά. Βρίσκονται όλα καταχωρημένα στην ετικέτα με τίτλο "Μεταμοσχεύσεις". Επιγραμματικά σας γράφω :

Η Διοικούσα την Εκκλησία ιεραρχία σε συνεργασία με τον Νομοθέτη οφείλουν να θεσπίσουν νέο Νόμο, ο οποίος θα άρει την αφαίρεση οργάνων μόνο από ασθενείς με βαρύτατο τραυματικό επεισόδιο κατά τον εγκέφαλο, συνοδευόμενο και από νωτιαία καταπληξία. Τούτο διότι, σύμφωνα με Εγκύκλιο της Διοικούσας Συνόδου της ιεραρχίας - δημοσιεύθηκε το 2005, αριθμ. Εγκυκλίου 2819 - "η λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας στηρίζεται σε μια μεταμόσχευση Θείου σώματος και σε μια μετάγγιση Θείου Αίματος εις πάντας αρμούς, εις νεφρούς, εις καρδίαν". (2)

Όσοι, λοιπόν, εκ των συνανθρώπων μας επιθυμούν να κάνουν πράξη "τη λατρευτική ζωή της εκκλησίας μας", που δεν είναι άλλη από τον επί του Σταυρού θάνατο του Κυρίου, οφείλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό. Με επίγνωση, καθαρότητα συνείδησης και πλήρεις υγείας, να προσέρχονται και να προσφέρουν τα όργανά τους για την σωτηρία ασθενών. Κάνουν και αυτοί ακριβώς το ίδιο και μάλιστα, χωρίς να έχουν προηγηθεί μαστιγώσεις, ραπίσματα, χλευασμοί και ύβρεις. Σημειωτέον, εννέα ή και περισσότεροι ασθενείς μπορούν να βελτιώσουν τη σοβαρή κατάσταση της υγείας τους με το αναπόφευκτο, σε μήνες ή έτος και πλέον, βασανιστικό τέλος. Να σημειωθεί ακόμη, ότι δεν είναι απαραίτητο να φρονεί κάποιος αυτά που γράφει η Εγκύκλιος της Εκκλησίας, καθόσον οι πολίτες του κόσμου, που σε λίγο όλοι θα γίνουμε, έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις και πάντως, όλες συγκλίνουν στον ηρωικό και φιλάνθρωπο θάνατο ενός βαθύτατα φιλοσοφημένου ανθρώπου, χάριν των πολλών.

Φυσικά, το ζήτημα που ανακύπτει είναι σοβαρό. Διότι αυτός που θυσιάστηκε για τους πολλούς, κατηγορήθηκε με ψευδομαρτυρίες και επί χρήμασι προδόθηκε από ένα μαθητή και συνεργάτη του. Καταδικάστηκε σε θάνατο από την πολιτική εξουσία, επειδή οι κατήγοροι υποστήριζαν ότι υποκινούσε επανάσταση κατά της αρχής, νοσφιζόμενος τον πολιτικό τίτλο του "βασιλέως". Στην περίπτωση των Μεταμοσχεύσεων και της "λατρευτικής ζωής της Εκκλησίας", κατόπιν της δωρεάς οργάνων, τίθεται το βασικό ερώτημα : Ποιοι είναι οι ψευδομάρτυρες, ποια η προδοσία, ποιος υποκινεί επανάσταση και τέλος, ποιος οικειοποιείται έναν τίτλο, που δεν του ανήκει, ώστε να καταδικαστεί σε θάνατο ;
Δεν γνωρίζω τί απάντηση μπορεί να δώσει επ΄ αυτού η κοσμική (Πολιτική Φιλοσοφία) ηγεσία των πολιτών του κόσμου, όπως και η αντίστοιχη αυτής  (Ψυχοθεολογία Μεταφυσική)  εκκλησιαστική ή θρησκευτική.

(1) http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/10/blog-post_18.html
(2) http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

40 σχόλια:

Bellou είπε...

Δηλαδή (δεν καταλαβαίνω και τόσο καλά) από πραγματικά νεκρούς δότες υποστηρίζετε τη μεταμόσχευση χωρίς περιορισμό,αφού ο δότης είναι πραγματικά νεκρός.Απαντήστε σ' αυτό πρώτα.

Αλλά δεν θεωρείται πραγματικά νεκρό κάποιον με βαρύτατο τραυματικό επεισόδιο κατά τον εγκέφαλο, συνοδευόμενο και από νωτιαία καταπληξία,που μερικοί,στις πιο ακραίες τέτοιες περιπτώσεις,τον θεωρούν πραγματικά νεκρό,και τον λένε πιο σύντομα εγκεφαλικά νεκρό,επειδή δεν «εξέπνευσε»;;;

Πιστεύω ότι το ιατρικό (συνακόλουθα και το νομοθετικό) κατεστημένο μπορεί να θεωρήσει πραγματικά νεκρό,εγκεφαλικά νεκρό και κάποιον που δεν είναι.

Όμως νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει κάποιος που πραγματικά είναι νεκρός,εγκεφαλικά νεκρός,καίτοι δεν «εξέπνευσε»,και αυτό,ίσως,όταν και μόνον όταν η μαγνητική του στον εγκέφαλο δείξει ό,τι δείχνει η μαγνητική στον εγκέφαλο κάποιου άλλου που μόλις «εξέπνευσε»,ή όταν ισχύει κάποιο άλλο κριτήριο αυστηρό,που δεν παραδέχεται το ιατρικονομοθετικό κατεστημένο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όργανα λαμβανόμενα από βιολογικά νεκρούς απορρίπτονται από τον λήπτη. Εξαίρεση υπάρχει μόνο για τον κερατοειδή χιτώνα του οφθαλμού, Η λήψη γίνεται το περισσότερο εντός 24ώρου, αν θυμάμαι καλά.

Οι μεταμοσχεύσεις γίνονται από βιολογικά ζώντες ασθενείς με βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση - ή άλλη αιτία - σε λεπτομέρειες δεν μπαίνω - στην οποία συνυπάρχει και νωτιαία καταπληξία.

Διαβάστε την παραπομπή http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

Bellou είπε...

Αυτό δεν το 'ξερα : «Όργανα λαμβανόμενα από βιολογικά νεκρούς απορρίπτονται από τον λήπτη. Εξαίρεση υπάρχει μόνο για τον κερατοειδή χιτώνα του οφθαλμού, Η λήψη γίνεται το περισσότερο εντός 24ώρου, αν θυμάμαι καλά»,ευχαριστώ.
.................................................................
Νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει κάποιος που πραγματικά είναι νεκρός,εγκεφαλικά νεκρός,καίτοι δεν «εξέπνευσε»,και αυτό,ίσως,όταν και μόνον όταν η μαγνητική του στον εγκέφαλο δείξει ό,τι δείχνει η μαγνητική στον εγκέφαλο κάποιου άλλου που μόλις «εξέπνευσε»,ή όταν ισχύει κάποιο άλλο κριτήριο αυστηρό,που δεν παραδέχεται το ιατρικονομοθετικό κατεστημένο,που θέτει χαλαρά
κριτήρια θεωρώντας εγκεφαλικά νεκρό και κάποιον που δεν είναι.
Πείτε μου επ' αυτού.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πραγματικά εγκεφαλικά νεκρός δεν είναι ουδείς εκ των ασθενών με αυτή τη διάγνωση. Όπως δεν λέμε ποτέ οι γιατροί, ότι ο νεφροπαθής είναι "νεφρικά νεκρός", ο καρδιοπαθής τελικού σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας "καρδιακά νεκρός", ο πνευμονοπαθής "πνευμονικά νεκρός", ο ηπατοπαθής με κίρρωση ήπατος "ηπατικά νεκρός", ο οφθαλμικά και ακουστικά πάσχων, ως αντίστοιχα "οφθαλμικά και ακουστικά νεκρός" κλπ. Η διάγνωση "εγκεφαλικός θάνατος" είναι παραπλανητικός όρος και επιστημονικά διαβλητός. Μπορούμε να πούμε "Νευρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου", ποτέ όμως εγκεφαλικός θάνατος. Ιατρική διάγνωση "θανάτου" δεν υπάρχει, δοθέντος ότι : 1). Οι διαγνώσεις ενέχουν ποσοστό σφάλματος και 2). Ο θάνατος πιστοποιείται, δεν διαγιγνώσκεται. Ο νεολογισμός "διάγνωση θανάτου" είναι εντελώς άκυρος και παραπλανητικός.

Τώρα, όσον αφορά στα περί μαγνητικής, υπάρχουν περιστατικά όπου η εξέταση αυτή συνηγορούσε με τη "διάγνωση" θανάτου, αλλά οι ασθενείς έγιναν καλά. Δεν ήταν εγκεφαλικά πεθαμένοι. Τα περιστατικά έχουν δημοσιευθεί. Είπαμε, οι διαγνώσεις ενέχουν ποσοστό σφάλματος.

Αυστηρό κριτήριο θανάτου ήταν και είναι αυτό που ίσχυε ανέκαθεν : Η παύση της αυτόνομης και αυτόματης καρδιακής λειτουργίας σε συνδυασμό με την αναπνευστική και εγκεφαλική. Ο ασθενής πρώτα χάνει τις αισθήσεις του, μετά η αναπνοή αρχίζει να γίνεται από τα δευτερεύοντα (υποστηρικτικά και ανεπαρκή) αναπνευστικά κέντρα και τέλος επέρχεται η οργανική διακοπή της καρδιακής λειτουργίας (ηλεκτομηχανικός διαχωρισμός). Αυτή είναι η σταδιοποίηση στον λεγόμενο εγκεφαλικό θάνατο. Σε λεπτομέρειες δεν υπεισέρχομαι, δεν είσαστε γιατρός, για να τις καταλάβετε.

Bellou είπε...

Θεωρώ ότι όταν έχουμε πραγματική και οριστική διακοπή της λειτουργίας
του εγκεφάλου (δεν έχω εμπιστοσύνη στο ιατρονομοθετικό κατεστημένο
να το πιστοποιεί και να το ορίζει πάντα σωστά) έχουμε ένα είδος βιολογικού
θανάτου,και για την Ορθοδοξία η ψυχή έχει βγεί,το δε σώμα είναι ουσιαστικά
πτώμα που προσωρινά αναπνέει μόνο του και μετ' ου πολύ μόνο με μηχανική
υποστήριξη.Άλλωστε,και κάτι παρόμοια,κάποιες φορές ανοίγουν τάφους
και έχουν μεγαλώσει τα νύχια και τα μαλλιά,μετά το βιολογικό θάνατο.

Bellou είπε...

Κύριε ΚΧ,
Ευχαριστώ για τον διάλογο,όπου μου δόθηκε η ευκαιρία (βλ. σχόλιό μου
19 Οκτωβρίου 2015 - 5:12 π.μ. ,ώρα Καλιφορνίας ΗΠΑ,15.12 ώρα Ελλάδος,
για τεχνικούς λόγους είναι δύσκολο να δείχνετε την ώρα Ελλάδος)
να εκφράσω τη διαφωνία μου μαζί σας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σας ευχαριστώ κι εγώ. Μόνο, καλό είναι να γνωρίζετε, η βιολογία του ανθρώπου, του σώματος και της ψυχής - βιολογικά το σώμα πεθαίνει, αλλά η ψυχή όχι - δεν αξιολογείται, όταν, μετά θάνατο, οι τρίχες και τα νύχια μακραίνουν. Παρεμπιπτόντως, με τους φαλακρούς τι γίνεται ; Όταν τους πέφτουν τα μαλλιά, ενώ είναι ζωντανοί ;
Οι εγκεφαλικά "νεκροί" διατηρούν όλες τις βιολογικές λειτουργίες.

Βέβαια, θα μπορούσατε να μου πείτε, αυτό που είχε υποστηρίξει κάποτε και ένας Μητροπολίτης, ο Θεόκλητος Ιωαννίνων : "Και η σήψη του σώματος είναι σημάδι ότι το σώμα δεν είναι νεκρό, διότι σήψη σημαίνει καύση". Με αυτό το παλαβό, υποστήριζε τον εγκεφαλικό "θάνατο". Τόσο μυαλό είχε. Με κάτι τέτοια, οι πάσχοντες από μαλάκυνση εγκεφάλου, θα πρέπει να μας "αδειάζουν τη γωνιά". Ζούμε όσο δουλεύει ο εγκέφαλος και όχι όταν δεν δουλεύει. Οι πάσχοντες από άνοια ευθύνονται για την οικονομική ύφεση, αν τους ξεφορτωθούμε, θα έχουμε ανάπτυξη. Μπράβο μας.

Bellou είπε...

Έτι τι :
Κάποιος Ορθόδοξος Χριστιανός θα μπορούσε να σκεφτεί ότι
αυτού του είδους ο βιολογικός θάνατος,όπου η λειτουργία του εγκεφάλου
έχει οριστιικά πάψει,ενώ συνεχίζει,κάπως και για λίγο,της καρδιάς και
των πνευμόνων,σε ένα σώμα που είναι κατ' ουσίαν πτώμα,είναι μέρος της
Θείας Πρόνοιας,υπέρ των μεταμοσχεύσεων.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν χρειάζεται η από μέρους σας έξοδος "να βγω να το φωνάξω να το πω, πως είμαι αιρετική αμαρτωλή που τόλμησα να διανοηθώ, ότι είναι μέρος της θείας Πρόνοιας ο εγκεφαλικός "θάνατος", προκειμένου να γίνονται οι μεταμοσχεύσεις".

Πριν από εσάς το έχουν πει άλλοι. Είπαν, μάλιστα, και έγραψαν (δεν το προσέξατε) ότι."η λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας στηρίζεται σε μια μεταμόσχευση Θείου σώματος και σε μια μετάγγιση Θείου Αίματος εις πάντας αρμούς, εις νεφρούς, εις καρδίαν". Εσείς και οι άλλοι, σαν έδρα της ζωής - "ως εν οργάνω", για να το γράψουμε θεολογικά - έχετε τον εγκέφαλο και επ΄ αυτού, οι άγιοι της καθ΄ ημάς Ορθόδοξης Ανατολής, διαφωνούν κάθετα και οριζόντια.

Γράφει ένας εξ αυτών - δεν είναι ο μόνος - ότι : "ἐν τῇ καρδίᾳ, ὡς ἐν ὀργάνῳ, τό λογιστικόν ἡμῶν εἶναι ἐπιστάμεθα ἀκριβῶς", επόμενος τον λόγο του Κυρίου : 18 τὰ δὲ ἐκπορευόμενα ἐκ τοῦ στόματος ἐκ τῆς καρδίας ἐξέρχεται, κἀκεῖνα κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον. 19 ἐκ γὰρ τῆς καρδίας ἐξέρχονται διαλογισμοὶ πονηροί, φόνοι, μοιχεῖαι, πορνεῖαι, κλοπαί, ψευδομαρτυρίαι, βασφημίαι. 20 ταῦτά ἐστι τὰ κοινοῦντα τὸν ἄνθρωπον·

Σχετικό και το "12 καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί, ὁ Θεός, καὶ πνεῦμα εὐθὲς ἐγκαίνισον ἐν τοῖς ἐγκάτοις μου." (Ψ. 50)

Ασφαλώς, το ρήμα κοινώ (-οω) δεν γνωρίζετε τι σημαίνει. Ψάξτε να το βρείτε

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Σε παρακαλώ, θεέ μου, σακάτεψε μερικούς ανθρώπους, κάνε τους νεκρούς εγκεφαλικά, ώστε οι γιατροί να τους αποτελειώσουν, να τους πάρουν τα όργανα κι εγώ (εμείς) να ζήσω"

Ποιος ακούει αυτή την προσευχή ; Ο άγιος Θεός - θεία Πρόνοια, ή κάποιος άλλος ;

Bellou είπε...

Έδρα της νόησης ιατρέ κ..ΚΧ είναι ο εγκέφαλος,όχι η καρδία ή τα νεφρά,και οι Πατέρες της Ορθοδοξίας δεν είπαν κάτι το αντίθετο.
Ότι ο Θεός,θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος Ορθόδοξος Χριστιανός,έκανε και μερικούς θανάτους,
τους εγκεφαλικούς,μεταμοσχευματικά χρήσιμους,δεν είναι κάτι που τον οδηγεί τον Ο.Χ. να εύχεται
τον εγκεφαλικό θάνατο του άλλου.Διαφωνείτε ;;
Εν ανάγκη απολύτω μεταμόσχευση οργάνου και από μπαμπουίνο πίθηκο.Διαφωνείτε ;;;
Και με γενετική μηχανική και βλαστοκύττταρα αντιγραφή-παραγωγή οργάνων προς μεταμόσχευση
ταυτόσημα με εκείνα ενός ατόμου,οπότε ιδανικά συμβατά,σαν διδύμου αδερφού.Διαφωνείτε ;
Παραθέτω κάτι με το οποίο συμφωνείτε :
http://ecclesiagoc.gr/index.php/anakoinwseis/337-anakoinwsis-peri-metamoshevsewn-kai-dwreas-swmatos

Bellou είπε...

Και μήπως απορρίπτετε μετά βδελυγμίας το ηλιοκεντρικό σύστημα,και
ασπάζεστε το γεωκεντρικό,όπως ο «Ορθόδοξος» Σέργιος Μακραίος ;;;
Αυτός έγραψε σχετικό βιβλίο το 1797,κατ' εντολήν του Πατριαρχείου.Δείτε το βιβλίο του :
http://www.lib.uoa.gr/hellinomnimon/0709241333080000/main.htm

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

1) Εσείς καταλάβετε, μήπως, από αυτά που έχω γράψει, ότι διαφωνώ με τη χρήση αλλογενών μοσχευμάτων ;

2) Το τί θα μπορούσε να σκεφτεί ένας ορθόδοξος για τη σκέψη του Θεού, το αφήνω σε σας και σε όποιον έχει την ικανότητα να σκέφτεται αυτό που σκέφτεται ο Θεός.

3) Για τα βλαστκύτταρα και άλλα τινά (κλωνοποίηση κλπ.) θα περιμένουμε.

4) Για την έδρα της νόησης κατάλληλο είναι και αυτό : "14 ψυχικὸς δὲ ἄνθρωπος οὐ δέχεται τὰ τοῦ Πνεύματος τοῦ Θεοῦ· μωρία γὰρ αὐτῷ ἐστι, καὶ οὐ δύναται γνῶναι, ὅτι πνευματικῶς ἀνακρίνεται. 15 ὁ δὲ πνευματικὸς ἀνακρίνει μὲν πάντα, αὐτὸς δὲ ὑπ᾿ οὐδενὸς ἀνακρίνεται. 16 τίς γὰρ ἔγνω νοῦν Κυρίου, ὃς συμβιβάσει αὐτόν; ἡμεῖς δὲ νοῦν Χριστοῦ ἔχομεν."

Αγνοείτε βασικά ζητήματα. Η νόηση ψυχής, αν δεν γίνει εν-νόηση αγίω Πνεύματι ψυχής, ουδέν ωφελεί.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Και μήπως απορρίπτετε μετά βδελυγμίας το ηλιοκεντρικό σύστημα,και ασπάζεστε το γεωκεντρικό,όπως ο «Ορθόδοξος» Σέργιος Μακραίος ;;;"

κχ
Και μήπως εσείς νομίζετε ότι θα κριθείτε με βάση το ηλιοκεντρικό ή το γεωκεντρικό σύστημα ; Σας είπε κανένας ότι όποιος δεν "ασπάζεται" (sic) το ηλιοκεντρικό σύστημα θα πάει στην Κόλαση ;
Αυτή ήταν μια διαφωνία εντελώς αδιάφορη θεολογικά, νοουμένου ότι δεν τίθεται ζήτημα πίστεως. Αν κάποιος θέλει, δέχεται (όχι πιστεύει, ούτε ασπάζεται) το ηλιοκεντρικό και αν άλλος προτιμά το γεωκεντρικό με γεια του, με χαρά του. Ούτε το ένα βλάπτει την πίστη, ούτε το άλλο.

Η παπική σαχλαμάρα μεταδόθηκε και σε μας.

Bellou είπε...

Και το κυριώτερο,η ψευδοδογματική θεολογική εναντίωση της Εκκλησίας
των Γ.Ο.Χ. στις μεταμοσχεύσεις συμβάλλει στο να χαθούν ζωές αυτών
που δεν θα λάβουν το όργανο,λόγω μη πραγματοποίησης της μεταμόσχευσης !

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ας το αφήσουμε για αύριο, "ἀρκετὸν τῇ ἡμέρᾳ ἡ κακία αὐτῆς".

Bellou είπε...

«Kyprianos Christodoulides20 Οκτωβρίου 2015 - 1:59 μ.μ.
"Και μήπως απορρίπτετε μετά βδελυγμίας το ηλιοκεντρικό σύστημα,και ασπάζεστε το γεωκεντρικό,όπως ο «Ορθόδοξος» Σέργιος Μακραίος ;;;"
κχ
Και μήπως εσείς νομίζετε ότι θα κριθείτε με βάση το ηλιοκεντρικό ή το γεωκεντρικό σύστημα ; Σας είπε κανένας ότι όποιος δεν "ασπάζεται" (sic) το ηλιοκεντρικό σύστημα θα πάει στην Κόλαση ;
Αυτή ήταν μια διαφωνία εντελώς αδιάφορη θεολογικά, νοουμένου ότι δεν τίθεται ζήτημα πίστεως. Αν κάποιος θέλει, δέχεται (όχι πιστεύει, ούτε ασπάζεται) το ηλιοκεντρικό και αν άλλος προτιμά το γεωκεντρικό με γεια του, με χαρά του. Ούτε το ένα βλάπτει την πίστη, ούτε το άλλο.
Η παπική σαχλαμάρα μεταδόθηκε και σε μας.».
Θα δεχόμουνα την απάντησί σας,για την ελευθερία αποδοχής του γεωκεντρισμού ή του μη γεωκεντρισμού,αν την επεκτείνετε και στο ανθρωπικό επίπεδο (ανθρωπικός γεωκεντρισμός είναι το : Ο Θεός δεν έχει πλάσει ανθρώπους και σε άλλους πλανήτες-----και ανθρωπικός μη γεωκεντρισμός είναι το : Ο Θεός έχει πλάσει ανθρώπους και σε άλλους πλανήτες).

Bellou είπε...

Έκτακτον σχόλιον,λόγω έκτακτης γνώσης που έλαβα :
Λυπόυμαι που η Εκκλησία των ΓΟΧ θεωρεί συμφέρουσα την παραμονή μας στην ΕΕ !!! :
«...συμφωνοῦν εἰς τὴν παραμονὴν τῆς χώρας μας εἰς τὴν Εὐρωπαϊκὴν Ἕνωσιν, ἄποψιν τὴν ὁποίαν θεωροῦμεν ἐθνικῶς συμφέρουσαν»
http://ecclesiagoc.gr/index.php/anakoinwseis/719-peri-tou-avrianou-dimopsifismatos

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πρόκειται περί "Ανακοινώσεως" και όχι "Εγκυκλίου". Παρά ταύτα, άνευ περιττού σχολίου το κατωτέρω :

"Καὶ αἱ δύο ἐπιλογαὶ (σ.σ. είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ) θὰ ἔχουν προφανῶς δυσαρέστους συνεπείας, τὰς ὁποίας θὰ κληθῇ ὁλόκληρος ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς νὰ ἀντιμετωπίσῃ. Ἄλλωστε οἱ ἐκπρόσωποι καὶ τῶν δύο πλευρῶν συμφωνοῦν εἰς τὴν παραμονὴν τῆς χώρας μας εἰς τὴν Εὐρωπαϊκὴν Ἕνωσιν, ἄποψιν τὴν ὁποίαν θεωροῦμεν ἐθνικῶς συμφέρουσαν.".

Συνηθίσαμε, το εθνικό μας συμφέρον έχει πάντα δυσάρεστες συνέπειες και " ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω".

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

12 Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Περγάμῳ ἐκκλησίας γράψον· ( ... ) Τῷ νικῶντι δώσω αὐτῷ τοῦ μάννα τοῦ κεκρυμμένου, καὶ δώσω αὐτῷ ψῆφον λευκήν, καὶ ἐπὶ τὴν ψῆφον ὄνομα καινὸν γεγραμμένον, ὃ οὐδεὶς οἶδεν εἰ μὴ ὁ λαμβάνων.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Οι προεκτάσεις (: ηλικοκεντρισμός, γεωκεντρισμός και τα "ανθρωπικά") είναι δικά σας και όχι δικά μου. Ο γράφων αναφέρθηκε σε ηλιοκεντρικό και γεωκεντρικό σύστημα μόνο και σε τίποτα άλλο.

Bellou είπε...

Δηλαδή δεν διευκρινίζετε αν την επεκτείνετε.

Bellou είπε...

Δεν είναι εθνικώς συμφέρουσα η παραμονή μας στην ΕΕ !
Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ,τώρα.
Συμφωνείτε ;;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εσείς τί λέτε ; Είναι εθνικώς συμφέρουσα η παραμονή μας ή δεν είναι ;

Bellou είπε...

Εγώ λέω :
Δεν είναι εθνικώς συμφέρουσα η παραμονή μας στην ΕΕ !
Επίσης λέω : Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ,τώρα.
---Συμφωνείτε ;;;---

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η διευκρίνιση δόθηκε : "Αν κάποιος θέλει, δέχεται (όχι πιστεύει, ούτε ασπάζεται) το ηλιοκεντρικό και αν άλλος προτιμά το γεωκεντρικό με γεια του, με χαρά του. Ούτε το ένα βλάπτει την πίστη, ούτε το άλλο".
Τα περί ανθρώπων σε άλλους πλανήτες είναι δικά σας, όπως είναι και το "ανθρωπικός γεωκεντρισμός". Τί θα πει "ανθρωπικός" και τί "γεωκεντρισμός", στιγμή που αναφερόμαστε σε δυο διαφορετικά φυσικά συστήματα με ένα και το αυτό αποτέλεσμα : Την ύπαρξη ζωής κατά Θεόν πριν και μετά θάνατο (βλέπε Απ. κα΄ 1 - 8).

Bellou είπε...

Γράψατε :
«Αν κάποιος θέλει, δέχεται (όχι πιστεύει, ούτε ασπάζεται) το ηλιοκεντρικό και αν άλλος προτιμά το γεωκεντρικό με γεια του, με χαρά του. Ούτε το ένα βλάπτει την πίστη, ούτε το άλλο».
Λέτε αντίστοιχα και το εξής ;;; :
«Αν κάποιος θέλει, δέχεται (όχι πιστεύει, ούτε ασπάζεται) το "Ο Θεός έπλασε ανθρώπους και σε άλλους πλανήτες" και αν άλλος προτιμά το "Ο Θεός δεν έπλασε ανθρώπους και σε όλλους πλανήτες" με γεια του, με χαρά του. Ούτε το ένα βλάπτει την πίστη, ούτε το άλλο».

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Έχω γράψει κατ΄ επανάληψη ποια είναι η θέση μου. Πρώτο και μέγα βήμα, η ολοκληρωτική απόρριψη αυτού του φαύλου, κίβδηλου και ανθρωποκτόνου, διχαστικού συστήματος, δηλαδή, της δημοκρατίας των Σιωνιστών και της ψήφου σ΄ αυτούς και αυτό.

Να ψηφίζουμε κατά συνείδηση ! Εντάξει, αλλά για ποια συνείδηση να μιλήσουμε, όταν ο Θεός, αν δεν υπάρχει, μας λένε ότι υπάρχει σαν μια αρχή, η οποία παρεμβάλλεται - σε κάποιο κρίκο της αλυσιδωτής εξέλιξης των ειδών - για να κάνει τον πίθηκο άνθρωπο ! Λες και αυτό δεν θα γινόταν !!

Με αυτή τη συγκατάβαση των εξελικτικών θεϊστών, περιμένουν να πιστέψουν οι άνθρωποι στην ύπαρξη του Θεού ! Τόσο ηλίθιοι είναι και προσθέτουν : "Αν αυτή η αρχή συνδυάζεται και με τη βιολογική εμφάνιση του ανθρώπινου είδους, ή αν παρεμβάλλεται σε κάποιο κρίκο της αλυσιδωτής εξέλιξης των ειδών, η αλήθεια της βιβλικής και εκκλησιαστικής ανθρωπολογίας δεν αλλάζει". Κατά τον γράφοντα, η αλήθεια της βιβλικής και εκκλησιαστικής ανθρωπολογίας, κυριολεκτικά εκμηδενίζεται και συνεπώς απορρίπτεται.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Erato Bellou
Λέτε αντίστοιχα και το εξής ;;; :
«Αν κάποιος θέλει, δέχεται (όχι πιστεύει, ούτε ασπάζεται) το "Ο Θεός έπλασε ανθρώπους και σε άλλους πλανήτες" και αν άλλος προτιμά το "Ο Θεός δεν έπλασε ανθρώπους και σε άλλους πλανήτες" με γεια του, με χαρά του. Ούτε το ένα βλάπτει την πίστη, ούτε το άλλο».

κυπριανός χ
Όχι, όχι, επ΄ ουδενί δεν λέω αντίστοιχα και το : «Αν κάποιος θέλει, δέχεται (όχι πιστεύει, ούτε ασπάζεται) το "Ο Θεός έπλασε ανθρώπους και σε άλλους πλανήτες" και αν άλλος προτιμά το "Ο Θεός δεν έπλασε ανθρώπους και σε άλλους πλανήτες" με γεια του, με χαρά του.».

Το θέμα σχετίζεται άμεσα με την πίστη και την εξ αυτής σωτηρία του ανθρώπου, ἐν τῷ προσώπῳ Ιησοῦ Χριστοῦ, Κυρίου καί Θεοῦ ἡμῶν. Η πίστη αυτή αφορά σε μεμαρτυρημένα, όχι σε αμάρτυρα αποκυήματα ευφάνταστων τεχνολόγων, και αυτά τα μεμαρτυρημένα υπάρχουν στην Καινή Διαθήκη. Ο Κύριος μετά την εκ νεκρών Έγερση εμφανίσθηκε "ἐν αυτῇ καί ἐν ἑτέρᾳ μορφῇ", μάλιστα δε, έφαγε. Η ἑτέρᾳ μορφῇ δεν ήταν μορφή εξωγήινου, σαν αυτά τα τέρατα, που κατά καιρούς μας δείχνει η εικονική πραγματικότητα και η εξίσου εικονική παραπληροφόρηση (επιστημονίζουσα δημοσιογραφία).

Bellou είπε...

Δηλαδή θεωρείτε την ΕΕ σιωνιστική ή σιωνιστικοκρατούμενη και
συμφωνείτε με το :
Έξω η Ελλάδα απ' την ΕΕ,τώρα.
Καλά κατάλαβα ;;;

Bellou είπε...

Δηλαδή αν εγώ δεχτώ ότι έπλασε και σε άλλους πλανήτες ο Θεός ανθρώπους κατ' εικόνα και ομοίωσή Του,με ψυχή,με ζωή μετά θάνατον,με ανάσταση ζωής ή κρίσεως,και ότι απέσταλκε
και στους πλανήτες τους τον Υιόν Του σαρκωθέντα και ενανθρωπήσαντα,δια την σωτηρίαν τους,
υπάρχει πρόβλημα με την πίστι ;;; Ομοίως δεν υπάρχει πρόβλημα με την πίστι,αν αντίθετα
άλλος δεν τα δέχεται αυτά.Καλά τα λέω ;;; Μην το συγχέετε με τους "εξωγήινους" του
σιωνιστικοκρατούμενου Χόλλυγουντ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Erato Bellou20 Οκτωβρίου 2015 - 2:36 μ.μ.
Και το κυριώτερο,η ψευδοδογματική θεολογική εναντίωση της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. στις μεταμοσχεύσεις συμβάλλει στο να χαθούν ζωές αυτών που δεν θα λάβουν το όργανο,λόγω μη πραγματοποίησης της μεταμόσχευσης !

kyprianos x
Με άλλα λόγια εγκαλείται, και μάλιστα με βαρύτατο χαρακτηρισμό, η Εκκλησία ΓΟΧ ως υπεύθυνη για θανάτους ανθρώπων, επειδή δεν θα υποστούν μεταμόσχευση. Πείτε μας όμως ποιο το ψευδές και ποιο το αληθές κατά το Δόγμα, στιγμή κατά την οποία ουδέποτε η Ιατρική Επιστήμη έκανε δεκτό να χρησιμοποιεί τον άνθρωπο σαν φάρμακο - ανταλλακτικό οργάνου ή οργάνων ; Και πότε, μάλιστα ; Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται στα τελευταία του, χωρίς αυτό να είναι απόλυτα εξακριβωμένο. Με νεκρό εγκέφαλο (σημ. μέγα ερωτηματικό εδώ) ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται σαν "οργανικό φάρμακο" - προς αντικατάσταση ενός άλλου χαλασμένου - που πρέπει να αφαιρεθεί, όσο ο άνθρωπος είναι ακόμη ζωντανός, Πνέει τα λοίσθια, όπως λέμε, και τότε τον παραλαμβάνουν οι γιατροί, για να μην πάει "χαμένος άδικα". Τον πεθαίνουν αυτοί. Τα όργανα θα δώσουν ζωή σε άλλους, όταν αφαιρούνται ζώντος του ασθενούς : "Έμψυχου αλλά ανέκφραστου", κατά τον καθηγητή της Νευρολογίας κ. Σταύρο Μπαλογιάννη.

Και γιατί, όμως, ασθενούς και όχι υγιούς, αφού, κατά του πνευματικούς μας φωστήρες, "είμαστε αλλήλων μέλη" και "η ζωή της εκκλησίας στηρίζεται σε μια μεταμόσχευση θείου σώματος και μετάγγιση θείου αίματος" ; Ο Κύριος και Σωτήρας όλων των ανθρώπων δεν σταυρώθηκε ημιθανής και άρρωστος. Φθαρτό σώμα είχε, αλλά το σώμα αυτό ήταν "ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου". Έχουν οι δωρητές οργάνων τέτοιο σώμα ; Και είναι "αλλήλων μέλη"΄, όταν διαρκώς ψευδόμενοι πλαστογραφούν τα λόγια του αγίου Θεού ; " Διὸ ἀποθέμενοι τὸ ψεῦδος λαλεῖτε ἀλήθειαν ἕκαστος μετὰ τοῦ πλησίον αὐτοῦ· ὅτι ἐσμὲν ἀλλήλων μέλη". Γιατί αυτό το απέκρυψαν και αρκέστηκαν μόνο στο "αλλήλων μέλη" ;

Πείτε μας, λοιπόν, ποίο το ψευδές και ποίο το αληθές κατά το Δόγμα. Δεν εννοώ, βέβαια, το πολιτικό, που εμφορείται από το πνεύμα της Πολιτικής Φιλοσοφίας, ούτε και το αντίστοιχο αυτής εκκλησιαστικό. Εκεί καταντήσαμε την Εκκλησία, να τη διακονούν οι πολιτικοί φιλόσοφοι και όχι οι έχοντες νουν Θεού, μικροί και ασήμαντοι, θεολόγοι.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ναι.

Bellou είπε...

Eὖγε !

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Απάντηση : Η πίστη αυτή αφορά σε μεμαρτυρημένα, όχι σε αμάρτυρα αποκυήματα ευφάνταστων τεχνολόγων, και αυτά τα μεμαρτυρημένα υπάρχουν στην Καινή Διαθήκη.

Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και αυτό,
http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/10/16.html
ίσως σας κουράσει, είναι μακροσκελές ως προς τα σχόλια.

Bellou είπε...

Ιατρικώς υπάρχει τρόπος πιστοποίησης της οριστικής παύσης της λειτουργίας του εγκεφάλου,
ενώ κάπως και προσωρινά δεν έχει οριστικά πάψει η λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων,
και θεολογικά έχει βγει η ψυχή,το σώμα είναι πια ιδιότυπο πτώμα.
Όμως το ιατρικονομοθετικό κατεστημένο δεν τον εφαρμόζει αυτόν τον τρόπο πιστοποίησης και
έχει άλλον πιο χαλαρό που βγάζει νεκρούς εγκεφάλους,σε πολλές περιπτώσεις που δεν
είναι νεκροί.---Δεν ανησυχώ για την Εκκλσία της Ελλαδος των ΓΟΧ,παράταξη Καλλινίκου,άλλωστε μια ανακοίνωση ήταν,όχι εγκύκλιος.Άλλωστε για την Ορθοδοξία ουδείς αλάθητος,πλην των Οικουμενικών Συνόδων.Ειρήσθω εν παρόδω ότι υπάρχουν 11 ή 12 (έγινε η ένωση με τους Ενιστάμενος ;;;) αρχιεπίσκοποι Αθηνών του παλαιού ημερολογίου (καλύτερα να ονομάζεται σωσιγένειο,όχι ιουλιανό).

Bellou είπε...

Για την Ορθοδοξία το αν υπάρχουν εξωγήινοι ή όχι είναι κάτι αδιάφορο,χωρίς σημασία και σωτηριολογικώς,κάτι ανάξιο απασχόλησης.Παράλληλα όμως για την Ορθοδοξία δεν αποκλείεται η πιθανότητα να έπλασε και σε άλλους πλανήτες ο Θεός ανθρώπους,κατ' εικόνα και ομοίωσή Του,με ψυχή,με ζωή μετά θάνατον,με ανάσταση ζωής ή κρίσεως,και να απέσταλκε και στους πλανήτες τους τον Υιόν Του σαρκωθέντα και ενανθρωπήσαντα,δια την σωτηρίαν τους,Όποιος λέει,γι' αυτό,«αποκλείεται» ή,αντίθετα,«είναι απολύτως βέβαιον» κάνει το λάθος να έχει απομακρυνθεί από την Ορθοδοξία,στο συγκεκριμμένο ζήτημα.Για την Ορθοδοξία μόνοι αλάθητοι είναι οι Οικουμενικοί Σύνοδοι.
Να πω για το γεωκεντρικό αστρονομικό σύστημα του Πτολεμαίου.
Είναι αστρονομικώς λαθεμένο.Ο Κοπέρνικος (πέθανε το 1543) έκανε τη μεγαλοφυή πρόβλεψη ότι εάν ποτέ υπάρξει τρόπος να ενισχυθεί η ανθρώπινη όραση,θα παρατηρηθεί ότι η Αφροδίτη μιμείται τη Σελήνη στις φάσεις,πράγμα που ρητά απέρριπτε το γεωκεντρικό σύστημα του Πτολεμαίου.Ανακαλύφτηκε το τηλεσκόπιο το 1610 και ο Γαλιλαίος το είδε,αναφωνώντας και γράφοντας στις σημειώσεις του (που έκρυψε δια τον φόβον της Ιεράς Εξετάσεως) "Της Σελήνης τις φιγούρες (φάσεις) μιμείται η μήτηρ των ερώτων".Ήταν το τυπικό τέλος του γεωκεντρικού συστήματος του Πτολεμαίου.Η Καθολική Εκκλησία άργησε να το ενταφιάσει,το ενταφίασε γύρω στα 1660.Αντίθετα η τουρκοκρατπούμενη Ανατολή
ακόμα και το 1797 (βλ. βιβλίο Σέργιου Μακραίου που είπαμε) δογμάτιζε θεολογικά το γεωκεντρικό του Πτολεμαίου,και για αρκετά χρόνια μεταγενέστερα.Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει διορθώσει αυτό το λάθος της (για την Ορθοδοξία αλάθητοι είναι μόνο οι Οικουμενικοί Σύνοδοι),και δεν επιτρέπει να δέχεται κάποιος το γεωκεντρικό του Πτολεμαίου,να κάνει τέτοιο αστρονομικό λάθος,ακόμα και αν δεν το δογματοποιεί θεολογικά.Επίσης ο Γαλιλαίος παρατήρησε,ανακάλυψε,με το τηλεσκόπιο 4 δορυφόρους του πλανήτη Δία,που περιφέρονται γύρω του,και όχι γύρω απ' τη Γη.Και αυτό κατέρριψε το γεωκεντρικό του Πτολεμαίου.Σήμερα δε είναι γνωστό ότι ο ήλιος είναι πάνω από 300 χιλιάδες φορές πιο μαζικός απ' τη Γη,και αυτό καταρρίπτει.Τα πρώτα χρόνια δε μετά την ανακάλυψη του τηλεσκοπίου απ' τον Γαλιλαίο (κυάλια) απαγορεύανε οι καρδινάλιοι να βάζεις το μάτι σ' αυτό,(στην Ανατολή δεν είχε φτάσει ακόμα) το θεωρούσαν σοβαρή αμαρτία.Επίσης είναι γνωστό σήμερα ότι υπάρχουν περίπου ένα τρισεκατομμύριο πλανήτες μόνο στον Γαλαξία μας,και υπάρχουν,μόνο στο γνωστό σύμπαν,εκατοντάδες δισεκατομμύριοι γαλαξίες.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, εσείς και άλλοι, το οποίο η έμμισθη και κατευθυνόμενη παραδημοσιογραφία δεν επιτρέπεται να το γνωστοποιήσει στην Κοινή Γνώμη, είναι ότι με τη βελτίωση των τεχνικών μέσων, παρέχεται η δυνατότητα στους γιατρούς να αναχαιτίζουν την επέλευση του μοιραίου στον άνθρωπο. Η σταδιοποίηση, τρόπόν τινα, του θανάτου, όπου ο ασθενής - για κρανιοεγκεφαλική κάκωση μιλούμε με νωτιαία καταπληξία - περιπίπτει σε κώμα, (χάνει τις αισθήσεις του), έπειτα η αναπνοή γίνεται παθολογική και υποτυπώδης, τέλος δε, επέρχεται καρδιακή παύση (ηλεκτρομηχανικός διαχωρισμός), μας δίνει τη δυνατότητα να ανακόκπτουμε τη φορά προς θάνατο του ασθενούς. Έτσι, ο ασθενής διατηρείται σε κωματώδη κατάσταση (εγκεφαλική λειτουργία) επειδή εμείς μπορούμε και υποστηρίζουμε τις άλλες δυο (αναπνευστική και καρδιακή). Αυτό όμως γίνεται επειδή προσπαθούμε να σώσουμε τον τραυματισμένο ασθενή.

Αλλά δεν γίνεται με αυτό το σκοπό. Ο σκοπός είναι να πάρουμε τα όργανα. Παράδειγμα, ασθενείς που αυτοκτονούν αυτοπυροβολούμενοι στο εγκέφαλο και εισάγονται έπειτα, όταν έχουν ζωτικά σημεία ζωής, στη Μονάδα Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης, λες και είναι δυνατό να αποκαταστήσουμε τη διαλυμένη εγκεφαλική ουσία. Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο να αποφασίζουμε εμείς οι γιατροί αν θα αφήσουμε τον άρρωστο να πεθάνει μόνος του ή κατόπιν αφαίρεσης των οργάνων του. Φυσικά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου η αναγνωρισιμότητα και η διασημότητα των παθόντων, δεν επιτρέπουν τον θάνατο κατόπιν αφαίρεσης των οργάνων. Ούτε ο Αριέλ Σαρόν ούτε ο Μάικ Σουμάχερ οδηγήθηκαν στη διασπορά των οργάνων τους. Οκτώ χρόνια συντηρήθηκε ο Αριέλ Σαρόν και άλλα τόσα προβλέπονται για τον Σουμάχερ. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τους άγνωστους και ασήμαντους. Εδώ, έρχεται το "αλλήλων μέλη" και "η λατρευτική ζωή της Εκκλησίας εν μεταμοσχεύσει οργάνων", να καλύψει την επιστημονική σιγή και το ερώτημα : Γιατί όχι και αυτοί ;

Τελειώνοντας και πριν σας αποχαιρετήσω, οφείλω να γράψω σε παρένθεση, ότι εμείς παίξαμε αξιοπρεπώς το ρόλο, που μας ανέθεσαν. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πήρε το δρόμο για μεταμόσχευση, αν και δεν ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Ήταν λήπτης. Στράβωσε η δουλειά και ένας ιδιαίτερα διάσημος και λαοφιλής στην εγχώρια "εθνική αγορά" έφυγε γρήγορα. Οι ψίθυροι που ακούστηκαν ( : τον "έφαγαν") κάλυψαν κι εδώ τα ασυγχώρητα ολισθήματα της καθεστωτικής, από κάθε άποψη, τάξης. Ο καλός οικουμενισμός και η καλή νεοταξική αταξία των πολιτών του κόσμου, έχασε έναν επιδέξιο διαμεσολαβητή.

Bellou είπε...

είναι Ματθ. στ' 34

Bellou είπε...

«...κρεμάζων γῆν ἐπὶ οὐδενός·» (Ιώβ κστ' 7)
Το εδάφιο αυτό είναι αντιγεωκεντρικό.