Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Το Καλαματιανό μαντήλι και η "Μπούρκα στις πιστές"

Αναγνώστης της ιστοσελίδας αυτής μου έστειλε ένα σύνδεσμο, που παραπέμπει σε αναδημοσίευση από την εφημερίδα New York Post. Ο εδώ αναμεταδότης επιγράφει την είδηση με τίτλο "Βίος και πολιτεία ο αμαρτωλός παπάς. "Ο Έλληνας ιερέας με άφησε έγκυο λέει η Περουβιανή" (Βλέπε φωτό).


Σχόλιο κχ
Δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί πιο επιδέξιο τρόπο πολεμικής κατά της Θρησκείας εκ μέρους των εξουσιοδοτημένων δημοσιογράφων της νέας παγκόσμιας αταξίας και παγκοσμιοποίησης. Συντελείται ήδη από γνωστά και άγνωστα κέντρα της υπερτλαντικής one way Democracy (Δημοκρατία μιας κατεύθυνσης). Τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής . Ενδεικτικό και απόλυτα χαρακτηριστικό από το ως άνω δημοσίευμα είναι τούτο :

"Μπούρκα στις πιστές",

είναι, μεταξύ άλλων, ο υπέρτιτλος δευτερεύουσας ενημερωτικής παραγράφου και παρακάτω, ο εκλεκτός της παγκόσμιας αταξίας δημοσιογράφος-αναμεταδότης, μας πληροφορεί :

"Είναι χαρακτηριστικό πως, όταν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως επισκέπτεται το 1997 το μοναστήρι του ηγούμενου Εφραίμ στην Αριζόνα, εκατοντάδες γυναίκες αλλά και μικρά κοριτσάκια τον υποδέχονται φορώντας μαντίλες στο κεφάλι, με το υπερσυντηρητικό αυτό θέαμα να οδηγεί τον κ. Βαρθολομαίο να ζητά από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής την απομάκρυνση του Γεωργίου Πασσιά από τη θέση του, θεωρώντας ότι παρείχε υποστήριξη σε μια φονταμενταλιστική προσέγγιση του χριστιανισμού, εντελώς ξένη προς την επίσημη θέση της Εκκλησίας."

Όπως βλέπετε, ο θρησκευτικά άσχετος αναγνώστης δεν απέχει πολύ, ώστε το γνωστό μας, ας πούμε, "Καλαματιανό μαντήλι", το οποίο συνήθιζαν να φορούν οι γυναίκες σαν πήγαιναν στην εκκλησιά, να το θεωρήσει "Μπούρκα". Οι συνειρμοί που ακολουθούν ( : ορθόδοξοι τζιχαντιστές, φανατικοί ορθόδοξοι, κράτος ISIS made in Orthoxox Christianity) είναι αναμενόμενοι και μάλιστα, δοθέντος ότι, πέραν των Ρώσων, καλύπτουν την κόμη της κεφαλής τους και οι δικές μας γυναίκες των Παλαιοημερολογιτών. Βεβαίως, όχι με Καλαματιανά μαντήλια.

Προφανώς, λοιπόν, Ρώσοι Παλαιοημερολογίτες και Έλληνες ονειρεύονται - εκεί μας πηγαίνει η "Μπούρκα στις πιστές" - ένα κράτος τύπου ISIS διαφορετικών προδιαγραφών. Αλλά, τί Γιάννης, τί Γιαννάκης, τώρα που το Κοράνι είναι άγιο (οικουμενικός Βαρθολομαίος) και ίδιο με την Αγία Γραφή (πάπας Φραγκίσκος) ; Βεβαίως, άλλα είναι τα "προκάτ" όνειρα της δημοσιογραφίας, προς εξαπάτηση των πιστών, βαθύτερα δε, προσβολή της Θρησκείας και του συναισθήματος, άλλη είναι όμως η αλήθεια για το κεφαλομάντηλο των εκκλησιαζόμενων γυναικών. Και αυτή έχει ως εξής :

"13 ἐν ὑμῖν αὐτοῖς κρίνατε· πρέπον ἐστὶ γυναῖκα ἀκατακάλυπτον τῷ Θεῷ προσεύχεσθαι; 14 ἢ οὐδὲ αὐτὴ ἡ φύσις διδάσκει ὑμᾶς ὅτι ἀνὴρ μὲν ἐὰν κομᾷ, ἀτιμία αὐτῷ ἐστι, 15 γυνὴ δὲ ἐὰν κομᾷ, δόξα αὐτῇ ἐστιν; ὅτι ἡ κόμη ἀντὶ περιβολαίου δέδοται αὐτῇ." (1Κρ. ια΄) .

Περιορίζομαι σε αυτό, όσον αφορά το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Αμερική με έναν υψηλόβαθμο της ιεροσύνης. Αν κάποιος θελήσει να βρει την αιτία, αυτή δεν είναι άλλη από την φιλαργυρία. Διαβάζουμε :
"Σε γράμμα που έστειλε στον επίσκοπο Αντώνη Παρόπουλο, σύμφωνα με τη New York Post, η Περουβιανή «πέτρα του σκανδάλου» περιγράφει ότι νιώθει «προδομένη και χρησιμοποιημένη» από τον 67χρονο ιερέα Γεώργιο Πασσιά για τον οποίο υποστηρίζει ότι την άφησε έγκυο. Στο ίδιο γράμμα παραδέχεται, επίσης, ότι αφαίρεσε το ποσό των 30.000 δολαρίων από το χρηματοκιβώτιο του σχολείου του Αγίου Σπυρίδωνα υποστηρίζοντας ότι ήταν χρήματα που είχε δανείσει, χωρίς παραστατικά, ο σύζυγός της για τα βιβλία και την μισθοδοσία στο σχολείο."

10 ρίζα γὰρ πάντων τῶν κακῶν ἐστιν ἡ φιλαργυρία, ἧς τινες ὀρεγόμενοι ἀπεπλανήθησαν ἀπὸ τῆς πίστεως καὶ ἑαυτοὺς περιέπειραν ὀδύναις πολλαῖς. (1Τμ. ς΄).

Και ως προς αυτό : "«Η σεξουαλική εξάντληση είναι το καλύτερο μέσο για να φτάσει ο πιστός στην κατάσταση της “θείας αταραξίας”, ώστε να βρεθεί πιο κοντά στον Θεό», η υπόδειξη που θα είχε να κάνει ο γράφων προς τον αναμεταδότη της είδησης και τους αναγνώστες είναι :
Αυτό το δόγμα του Ρώσου καλόγερου της ακολασίας Ρασπούτιν, είναι και το σύγχρονο "δόγμα" της εκσυγχρονισμένης, πλέον, Νεοορθοδοξίας. Θύμα αυτής ο ομογενής πατήρ Γεώρ­γιος Πασσιάς, μετά από την πολύχρονη θήτευση στους "μανικούς έρωτες", του ένας θεός για όλους και της αγάπης χωρίς όρους και όρια . Δεν μας εκπλήσσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: