Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η ημιμάθεια χειροτέρα της αμαθείας

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι αιχμηρός, διότι η πίεση που δέχτηκα ήταν αφόρητη. Το άρθρο δεν διεκδικεί θεολογικά εύσημα.

Thomas Akrotirianakis άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Περί ανθρώπων, ζώων, εξωγήινων και δαιμόνων", 28 Οκτωβρίου 2015 - 9:13 μ.μ.:

Δημοσιεύσατε στην ανάρτηση και στο σχόλιο σας μόνο μέρος του σχολίου μου, όχι email μου αφού η διεύθυνση του email είναι απόρρητη (*). Δεν δημοσιεύσατε αυτά :

Τα ζώα δεν μπορούν να στείλουν (τέτοια) ραδιοσήματα. Για την Ορθοδοξία, ο αποκτηνωμένος άνθρωπος είναι άνθρωπος, όχι ζώο, και θα πάει στην κόλαση, ενώ τα ζώα απλώς ψοφούν.

Αυτό το ξέρουν και τα 8χρονα παιδάκια των κατηχητικών, αλλά και αυτά που δεν πάνε στο κατηχητικό. Εμμένοντας σ' αυτή την κακοδοξία-αίρεση, λέτε το εξής "μαργαριτάρι" :
«Αυτοί είναι οι εξωγήινοι, περιγράφονται στα δυο ανωτέρω αγιογραφικά αποσπάσματα και τα σήματα που στέλνουν - αν στείλουν και όποτε τα στείλουν - είναι προερχόμενα από τον κτηνώδη νουν, τέως ανθρώπων, που όσο ζούσαν, παρασυνεβλήθησαν τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθησαν αὐτοῖς».

Μέχρι τώρα κατ' ουσίαν στο θέμα αυτό ταυτιζόσαστε με τον ανωτέρω αρχιραβίνο : «Eξωγήινα ζώα μπορούν να στείλουν τέτοια ραδιοσήματα, εξωγήινοι άνθρωποι δεν υπάρχουν». Τώρα δέχεστε λοιπόν την ύπαρξη εξωγήινων τέως ανθρώπων....[!!!}.Για την Ορθοδοξία δεν υπάρχει η έννοια «τέως άνθρωποι».

Υ.Γ. Διέγραψα το σχόλιο, με σκοπό να το αντικαταστήσω μ'αυτό εδώ :
Κάλλιστα μπορεί κάποιος Ορθόδοξος Χριστιανός - όχι Καθολικός,αυτοί δεν δέχονται την εξωγήινη Σάρκωση, Ενανθρώπηση του Υιού Λόγου, ούτε Προτεστάντης, αυτοί δεν δέχονται την ύπαρξη εξωγήινων ανθρώπων - να πει ότι, αν λάβουμε εξωγήινο τεχνητό ραδιοσήμα, που θα επαναλαμβάνει τους τέσσερις αριθμούς :1,2,2,3, θα είναι απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινων Ορθόδοξων Χριστιανών ανθρώπων σε κάποιον πλανήτη του σύμπαντος. Όπου το 1= το πρώτο πρόσωπο της Αγ. Τριάδος,2=το δεύτερο πρόσωπο της Αγ. Τριαδος (το δε "2" γραμμένο δυο φορές, μία για την θεϊκή φύση και μία για την ανθρώπινη φύση), 3=το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.

Απάντηση
Τα οκτάχρονα παιδάκια των Κατηχητικών και όσα δεν πάνε στο Κατηχητικό, δεν είναι σε θέση να καταλάβουν αυτά που έγραψα και αναλυτικά θα επαναλάβω πάλι, προς χάριν όλων εκείνων που η διακηρυσσόμενη σήμερα νέο-ορθοδοξία τους κάνει συνοδοιπόρους (ακούσιους εύχομαι) των Σιωνιστών και των συνοδών αυτών πάσης φύσεως αιρετικών. Το χειρότερο δε, να νομίζουν ότι ταυτίζομαι με έναν αρχιραβίνο του Ιουδαϊσμού ή ότι είμαι "δάκτυλος" σιωνιστικός εντός της Εκκλησίας των ΓΟΧ ! Να συμπληρώσω, το θέμα δεν είναι "σωτηριολογικό", όπως γράφει η μπροσούρα της Αποστολικής Διακονίας. Είναι ζήτημα που αφορά στη σωτηρία του ανθρώπου. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Και επανέρχομαι. Σύμφωνα με τα :
1. «νοῦς ἀποστάς τῆς τοῦ Θεοῦ θεωρίας ἤ κτηνώδης ἤ δαιμονιώδης γίνεται» και
2. «13 καὶ ἄνθρωπος ἐν τιμῇ ὢν οὐ συνῆκε, παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθη αὐτοῖς», ο αποκτηνωμένος κατά τον νουν άνθρωπος παύει να είναι άνθρωπος, καθόσον το "αρχαίον κάλλος" δεν είναι δυνατόν να αναμορφωθεί σ΄ αυτόν. Τούτο, εφόσον πέθανε αμετανόητος, ανεξομολόγητος, εκτός Εκκλησίας και διώκτης (τα γραπτά και τα έργα μένουν) της αληθείας. Αυτά, ως προς το πρώτο αγιογραφικό χωρίο, το οποίο συμπληρώνει το δεύτερο.

Εδώ διαβάζουμε (σε μετάφραση) ότι "ο άνθρωπος που δεν κατάλαβε την τιμή, με την οποία τον περιέβαλε ο άγιος Θεός "παρά-συν-εβλήθη τοις κτήνεσι τοις ανοήτοις". Επεξηγηματικά, μπορούμε αυτό να το γράψουμε και ως "συνεβλήθη παρά τοις κτήνεσι", δηλαδή, πετάχτηκε στα κτήνη τα ανόητα. Αλλά έχουμε και το "ωμοιώθη αυτοίς". Γιατί ; Διότι δεν επιτεύχθηκε το "καθ΄ ομοίωση". Αποτέλεσμα είναι το "ωμοιώθη αυτοίς", με τα κτήνη.

Αν με ρωτήσετε, γιατί αυτό ιδού η απάντηση : "12 καὶ ἐν τῷ ἐλέει σου ἐξολοθρεύσεις τοὺς ἐχθρούς μου καὶ ἀπολεῖς πάντας τοὺς θλίβοντας τὴν ψυχήν μου". Αυτή είναι η απώλεια εκείνων που αποτυγχάνουν στο "κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση". Υπάρχουν όμως και τα χειρότερα, που δεν συμφέρει τον αρχιραβίνο του Ιουδαϊσμού, να μας τα πει : "44 ὅπου ὁ σκώληξ αὐτῶν οὐ τελευτᾷ καὶ τὸ πῦρ οὐ σβέννυται". Και ερωτώ : Ποιας προέλευσης είναι αυτά τα ζώα, κύριε Akrotirianaki, ώστε να μας στείλουν τα ραδιοσήματα - ίσως του τύπου 1,2,2,3 - που πιθανολογώ εύχεστε να μας στείλουν, σαν "απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινων Ορθόδοξων Χριστιανών ανθρώπων σε κάποιον πλανήτη του σύμπαντος" (sic) ; Βρήκατε κάτι σχετικό εσείς στην Αγία Γραφή, το οποίο ο γράφων δεν είδε ; Ή μήπως άθελά σας ταυτιζόσαστε με τον αρχιραβίνο Pinkhas Vyshedski ; Ο οποίος για να μην περιορίσει την παντοδυναμία του θεού, δεν αποκλείει την πιθανότητα να έχει δημιουργήσει ζωή σε άλλους πλανήτες.

Κατά συνέπεια, πνευματικά γράφοντας, εξωγήινοι τέως άνθρωποι ενδέχεται να υπάρχουν κατά την Ορθοδοξία και αυτούς μας δείχνει η επιστημονική φαντασία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ ή κάποιων συγγραφέων. Στο ίδιο μήκος συντονίζεται η τρέχουσα δημοσιογραφία και δυστυχώς εσείς με το θεώρημα των αριθμών 1,2,2,3 και συνοδό το "ορθόδοξοι χριστιανοί" κάποιου πλανήτη του σύμπαντος. Λυπάμαι, αν αυτά μαθαίνουν τα οκτάχρονα παιδάκια των νέων Κατηχητικών.

(*) Βλέπε Σχόλιο. Πράγματι, οι πενιχρές γνώσεις μου στους υπολογιστές παρουσίαζαν στο όνομα Thomas Akrotirianakis το όνομα Erato Bellou. Η διόρθωση έγινε από τiς Ρυθμίσεις και ζητώ συγγνώμη για την εμπλοκή της κας Bellou.

56 σχόλια:

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Μπράβο που συνεχίζετε τον διάλογο χρειαζόταν.
Λέτε :
«Κατά συνέπεια, πνευματικά γράφοντας, εξωγήινοι τέως άνθρωποι ενδέχεται να υπάρχουν κατά την Ορθοδοξία και αυτούς μας δείχνει η επιστημονική φαντασία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ ή κάποιων συγγραφέων».Για την Ορθοδοξία δεν υπάρχουν τέως άνθρωποι. Άλλωστε,και σεις ο
ίδιος έμμεσα το παραδέχεστε λέγοντας «Τούτο, εφόσον πέθανε αμετανόητος».Τα ζώα ψοφούν.
Και τα ζώα δεν μπορούν να στείλουν τεχνητό ραδιοσήμα.Αμαρτωλοί εξωγήινοι άνθρωποι μπορούν,
αλλά γιατί να είναι όλοι κατ' ανάγκη αμαρτωλοί ;;; Πάντως παρουσιάζετε μια πρόοδο,με το
πιο πάνω που γράψατε «Κατά συνέπεια, πνευματικά γράφοντας, εξωγήινοι τέως άνθρωποι ενδέχεται να υπάρχουν κατά την Ορθοδοξία» .Σας αποκαθιστώ στο ότι είστε μαχητικός Ορθόδοξος,που όμως στο θέμα κάνετε λάθος,άλλωστε
«Για την Ορθοδοξία αλάθητοι είναι μόνον οι Οικουμενικοί Σύνοδοι».
Πρέπει οι ΓΟΧ να κάνουν κριτική
στην μπροσούρα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος,την εξής.
Αντί για το «...,αν είναι μεταπτωτικοί,ο Θεός θα έχει φροντίσει για την σωτηρία τους όπως μόνον
Αυτός γμωρίζει»,να ειπωθεί (δοθέντος ότι για την Ορθοδοξιία ο Θεός αγαπάει όλους τους ανθρώπους το ίδιο,ανεξαρτήτως πλανήτου) ότι για την σωτηρίαν τους υπήρξε/θα υπάρξη Σάρκωση,Ενανθρώπηση και στους πλανήτες τους.
Το σιωνιστικοκρατούμενο Χόλλυγουντ δείχνει τα εξωγήινα ζώα του ανωτέρω αρχιρραββίνου,που
κατ' αυτόν,καίτοι ζώα μπορούν να κάνουν διαστρικά ταξίδια,άρα κατά μείζονα λόγο να εκπέμψουν
τεχνητά ραδιοσήματα.
Συγνώμη για το ακυρωμένο σχόλιο με τα 9-22-8-20-18,ξέχασα να βάλω ότι θα ήταν μια
διασκευή του ανέκδοτου από ιουδαϊστικό σε "Ορθόδοξο Χριστιανικό",γι' αυτό το ακύρωσα.
Όμως μετά σκέφτηκα ότι η μόνη θρησκεία που μπορεί να πει κάτι κατανοητό στους εξωγήινους λήπτες για τον εαυτό της είναι η Χριστιανική Ορθοδοξία με το 1-2-2-3.Όμως το 1-2-2-3
επιστημονικά δεν αρκεί,πρέπει να υπάρχουν κι άλλα στο ραδιοσήμα,ώστε να γίνει
δεκτό ως τεχνητό σήμα.Το αν υπάρχουν ή όχι εξωγήινοι άνθρωποι,ή αν θα λάβουμε ή όχι
ραδιοσήμα τους,είναι για την Ορθοδοξία κάτι αδιάφορο,χωρίς σημασία,και ανάξιο απασχόλησης
της σκέψης,και ως προς τη Σωτηρία.
Ξέρω τί έχεις πάθει.Φοβάσαι ότι τα περί και εξωγήινης Σάρκωσης,Ενανθρώπησης
αποστεθεροποιούν τους ολιγόπιστους.Δεν ισχύει κάτι τέτοια.Αντίθετα,αν υπάρξει
ραδιοσήμα εξωγήινων ανθρώπων,ο χαρακτηρισμός ότι το 'στειλαν οι διάβολοι,
είναι κατ' εξοχήν αποσταθεροποιητικόν των ολιγοπίστων.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΩ ΚΑΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ,ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ,
ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ.---Voila tout (γαλλικά : αυτό
είναι όλο).

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Οι αναρτήσεις με τον σχετικό διάλογό μας :
http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/10/16.html
http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html
http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/10/blog-post_25.html
http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/10/blog-post_23.html
http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/10/blog-post_28.html
Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο σχετικός διάλογος
με άλλον σχολιογράφο,όπου μερικά σχόλια είναι στο
θέμα,το πιο πολλά είναι για άλλο θέμα :
http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/10/blog-post_19.html

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Επίσης να πω ότι έχω ακούσει ότι υπάρχουν
κάποια υπερακραία χωρία στο Ταλμούδ,
όπου οι μη Εβραίοι χαρακτηρίζονται ζώα !

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Είδατε, λοιπόν, κύριε Ακρωτηριανάκη, ότι για τους "αιωνίως εκλεκτούς" Εβραίους άνθρωποι είναι μόνο αυτοί και κανένας άλλος ; Δεν μας λένε όμως, επειδή πνευματικό λόγο δεν έχουν, τι γίνεται με τους άλλους, όταν απέρχονται από αυτό το μάταιο κόσμο. Τί γίνονται ; Δελφίνια, τερμίτες, σκίουροι και λοιπά ευφυότροπα και κατασκευαστότροπα ζώα ; Υπήρξαν άνθρωποι και μετά θάνατο, το μόνο που τους έμεινε ήταν μια υποτυπώδης (αν και θαυμαστή κάποτε) κατασκευαστική ευφυΐα ;

Κατά τον γράφοντα, το μόνο που τους έμεινε είναι η καταστροφική τους βλακεία, την οποία πολλοί εκλαμβάνουν σαν εξυπνάδα. Είναι η επιστήμη, βλέπετε, που την έχουν αυτοί στα χέρια τους, για να φτιάχνουν - το επεξεργάζονται τώρα - τελειότερα όπλα μαζικής καταστροφής των ... αντιπάλων ζώων. Εννοείται, τα τελειότερα όπλα μαζικής καταστροφής, που τώρα προσπαθούν να φτιάξουν, πρέπει να είναι οικολογικά. Θα πάμε, δηλαδή, σε παγκόσμιο οικολογικό πόλεμο με άπειρους νεκρούς, αλλά συμβατό με τη ζωή για όσους απομείνουν. Όχι, δα, να κάνουμε τη γη αυτή σαν τους άλλους πλανήτες !

Οι άλιεντ θα τους μάθουν. Ήταν πρώτα άνθρωποι, μετά έγιναν ευφυότροπα και κατασκευαστότροπα ζώα, ο θεός τους καταράστηκε να σέρνονται με την κοιλιά "πάσας τας ημέρας της ζωής των" και, επιτέλους, έμαθαν ! Έμαθαν πώς θα κυριαρχήσουν μόνον αυτοί, κάνοντας και έχοντας όλους τους άλλους, ακριβώς, όπως τα ζώα. Έχουμε και τις δωρεές οργάνων, μη το ξεχνάτε.

Φίδι που τους έφαγε "ὁ σκώληξ αὐτῶν οὐ τελευτᾷ καὶ τὸ πῦρ οὐ σβέννυται".

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Όμως, υπάρχει και αυτό :
«...πᾶς ᾿Ισραὴλ σωθήσεται...» Ρωμ.11.26

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Δεχτείτε επιτέλους ότι δεν υπάρχουν εξωγήινα ζώα
ικανά να κατασκευάσουν όργανα εκπομπής μη φυσικών,τεχνητών
ραδιοσημάτων.Και πείτε (αφού δεν δέχεστε την ύπαρξη εξωγήινων
ανθρώπων) ότι αν οψέποτε λάβουμε μη φυσικό,τεχνητό ραδιοσήμα,θα
είναι από διαβόλους.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

25 Οὐ γὰρ θέλω ὑμᾶς ἀγνοεῖν, ἀδελφοί, τὸ μυστήριον τοῦτο, ἵνα μὴ ἦτε παρ᾿ ἑαυτοῖς φρόνιμοι, ὅτι πώρωσις ἀπὸ μέρους τῷ ᾿Ισραὴλ γέγονεν ἄχρις οὗ τὸ πλήρωμα τῶν ἐθνῶν εἰσέλθῃ, 26 καὶ οὕτω πᾶς ᾿Ισραὴλ σωθήσεται, καθὼς γέγραπται· ἥξει ἐκ Σιὼν ὁ ρυόμενος καὶ ἀποστρέψει ἀσεβείας ἀπὸ ᾿Ιακώβ· 27 καὶ αὕτη αὐτοῖς ἡ παρ᾿ ἐμοῦ διαθήκη, ὅταν ἀφέλωμαι τὰς ἁμαρτίας αὐτῶν. 28 κατὰ μὲν τὸ εὐαγγέλιον ἐχθροὶ δι᾿ ὑμᾶς, κατὰ δὲ τὴν ἐκλογὴν ἀγαπητοὶ διὰ τοὺς πατέρας· 29 ἀμεταμέλητα γὰρ τὰ χαρίσματα καὶ ἡ κλῆσις τοῦ Θεοῦ.

Μτφ. 25 Γιατί δε θέλω εσείς να αγνοείτε, αδελφοί, αυτό το μυστήριο, για να μη θεωρείτε τους εαυτούς σας φρόνιμους, ότι δηλαδή έχει γίνει πώρωση μερικώς στο λαό Ισραήλ, μέχρις ότου εισέλθει η πληρότητα των εθνικών. 26 Και έτσι όλος ο λαός Ισραήλ θα σωθεί καθώς είναι γραμμένο: Θα έρθει από τη Σιών ο Σωτήρας, θα απομακρύνει τις ασέβειες από τον Ιακώβ. 27 Και αυτή είναι η διαθήκη από μέρους μου μ’ αυτούς, όταν αφαιρέσω τις αμαρτίες τους. 28 Βέβαια, όσον αφορά το ευαγγέλιο είναι εχθροί για χάρη σας, αλλά όσον αφορά την εκλογή τους είναι αγαπητοί για τους πατέρες τους. 29 Γιατί είναι αμεταμέλητα τα χαρίσματα και η κλήση του Θεού.

Επί τούτων και ειδικά σε αυτό : ὅτι πώρωσις ἀπὸ μέρους τῷ ᾿Ισραὴλ γέγονεν ἄχρις οὗ τὸ πλήρωμα τῶν ἐθνῶν εἰσέλθῃ, Ερωτώ : Εισήλθε το πλήρωμα των εθνών ή μήπως, από το Σχίσμα και εντεύθεν, η πώρωση το έχει καταβάλλει και πλήρως καταλάβει ;

Όταν κυριαρχεί παγκόσμια η ψευτιά και η αλλοίωση (πλαστογραφία) της οδού, της αλήθειας και της ζωής, για ποια είσοδο των εθνών να μιλήσει κανείς ; Για είσοδο πρόκειται ή για έξοδο και υποστροφή τών εθνών πάλι στα αρχέγονα θρησκευτικά πρότυπα ;

Η αλήθεια διώκεται και βασιλεύει το ψεύδος. Με το ένα χέρι οι Δυτικοί εκστρατεύουν κατά του ISIS, με το άλλο τους ενισχύουν και τους εκπαιδεύουν. Φτάσαμε στο σημείο δυο Τράπεζες, μια στο City, η άλλη στη Wall Street, να επιδιώκουν την παγκόσμια κυριαρχία τους, τον παγκόσμιο οικονομικό έλεγχο. Η ελίτ μιας οικονομικής ολιγαρχίας καταργεί Συντάγματα εθνών-κρατών εν ονόματι της υποταγής πάντων στη δική της ασύδοτη δημοκρατία, την κάλπικη ελευθερία με το προσδοκώμενο για την ελίτ υλικό κέρδος.

Γιατί έχουν βάλει τη Ρωσία στο στόχαστρο ; Επειδή τολμά ένας άνθρωπος να λέει τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα ; Μήπως δεν είναι έτσι ;«Στη βάση της σημερινής πολιτικής της Δύσης βρίσκεται ο μεσσιανισμός και η αποκλειστικότητα και γι’ αυτό το λόγο δυσκολευόμαστε να κάνουμε έναν διάλογο, καθώς, συνιστά απόκλιση από τις κοινές παραδοσιακές αρχές, επί των οποίων βρίσκεται (σ.σ. στηρίζεται) η ισότητα όλων των ανθρώπων ενώπιον του Δημιουργού».

Αυτά τους είπε και τους έκανε να ανατριχιάσουν. Τους έβγαλε το προσωπείο του ηθικισμού, τούς χάλασε την εικόνα του κίβδηλου ανθρωπισμού, που εμπορεύονται σπέρνοντας παντού νεκρούς.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεχθείτε κι εσείς με τη σειρά σας ότι κάνουμε έναν πενιχρό πνευματικό διάλογο (θεολογικό) και όχι έναν ψυχικό (φιλοσοφικό). Δεν ασχολούμαι με όργανα εκπομπής μη φυσικών τεχνητών ραδιοσημάτων. Ούτε με ενδιαφέρει αν υπάρχουν, τί και πώς, εξωγήινα ζώα ικανά να κατασκευάσουν όργανα εκπομπής ραδιοσημάτων μη φυσικών. Μη φυσικό φώς, δηλαδή άκτιστο, άρα σήματα άκτιστα, δεν μπορούν αυτά να φτιάξουν. Ο εωσφόρος υποδύεται το φως (άγγελος του σκότους λέγεται) γι΄ αυτό, η καθαρότητα (περιτομή) της καρδιάς με απασχολεί, ούτως ώστε, να μπορέσει ο άνθρωπος να γίνει δέκτης, να ξεχωρίζει τα σήματα του πνευματικού σκότους από τα σήματα Φωτός του Αγίου Πνεύματος.

Αν αυτό δεν καταλαβαίνετε ότι λέει με άλλες λέξεις το δικό σας ( αν οψέποτε λάβουμε μη φυσικό τεχνητό ραδιοσήμα,θα είναι από διαβόλους ) δεν μπορώ να κάνω τίποτα καλύτερο. Άκτιστα ραδιοσήματα (μη φυσικά) πέραν αυτών που υπάρχουν στην Αγία Γραφή, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και αν θα βρεθούν. Τα της Αγίας Γραφής ανιχνεύονται δύσκολα, εύκολα παραποιούνται, βοηθά και η επιστήμη σ΄ αυτό.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Βλέπω συνεχίζετε να λέτε αυτό που λέει κείνος ο αρχιρραβίνος της Ανατ.Ουκρανίας
(μπορεί να υπάρχουν εξωγήινα ραδιοσηματοπεμπτικά ζώα,δεν υπάρχουν εξωγήινοι άνθρωποι).
Το κάνετε από στενοκεφαλιά τύπου «η μεταρρύθμιση του ημερολογίου είναι αίρεση».
Γεια σας.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Ο γνωστός Χένρυ Κίσινγκερ
το Σεπτέμβρη του 2012 δήλωσε
ότι μετά από 10 χρόνια δεν θα
υπάρχει πια Ισραήλ.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Ειρήσθω δε ότι
στο Γαλαξία μας υπάρχουν περίπου 1 τρισεκατομμύριο πλανήτες,
ατο γνωστό ημίν Σύμπαν υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμυρίων γαλαξίες,
πιο μεγάλος από το γνωστό ημίν Σύμπαν είναι ο Μεταγαλαξίας μας,
και υπάρχουν απειράριθμοι μεταγαλαξίες στο Σύμπαν...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κι εσείς λοιπόν, ο νεοημερολογίτης, που δεν θέλετε να περιορίσετε την παντοδυναμία του θεού, όπως και ο ραβίνος από Ουκρανία μεριά, για να μην αποσταθεροποιήσετε την πίστη των ολιγόπιστων, μας λέτε ότι, αν πιάσουμε (στο μέλλον) μη φυσικά ραδιοσήματα από το Σύμπαν του ενός τρισεκατομμυρίου πλανητών, αυτά θα είναι προερχόμενα από ανθρώπους και όχι από κτήνη, όπως λέει ο ραβίνος από Ουκρανία μεριά. Και αυτή είναι η διαφωνία του μαζί σας, ενώ εγώ συμφωνώ μαζί του.

Και πέρα εκεί, στους 1 τρισεκατομμύριο πλανήτες, μας λέτε, ότι κι εκεί έχει γίνει η θεία Ενανθρώπηση και λοιπά άλλα φαιδρά και πρωτάκουστα.

Για δώστε μας όμως την εξήγηση, τι θέλετε να πείτε με αυτό το "μη φυσικά ραδιοσήματα" ; Τί είδους "μη φυσικά" θα είναι αυτά τα "ραδιοσήματα" ; Με υλικά μηχανήματα δεν θα τα καταγράψουμε ; Ή τα μηχανήματα θα είναι κι αυτά "μη φυσικά ; Τί θα είναι ; Παρά φύσιν μηχανήματα, κατά φύσιν ή υπέρ φύσιν ; Δώστε μας την απάντηση για να διευρύνουμε κι εμείς οι Παλαιοημερολογίτες το στενό μας το κεφάλι και να μην πάμε χαμένοι στην Κόλαση.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

1 τρισεκατομμύριο πλανήτες στον Γαλαξία μόνο !
Μελετήστε το σχετικό προηγούμενο σχόλιο.
Ο αρχιρραββίνος αυτός περιορίζει την Παντοδυναμία
του Θεού,λέγοντας ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι άνθρωποι,
παρά μόνο εξωγήινα ραδιοσηματοπεμπτικά ζώα
(και επαναλαμβάνετε σαν ηχώ).
Με το μη φυσικό ραδιοσήμα,εννοείται το τεχνητό (όχι
θεολογικά πνευματικά σήματα,μηνύματα,αλλά υλικά),
που μόνο άνθρωποι μπορούν να παράξουν (και διάβολοι και
άγγελοι,χάριν θεολογικής πληρότητας).
Άγνωστο αν υπάρχουν εξωγήινοι άνθρωποι και σε τι ποσοστό
των πλανητών.Θεολογικά η Παντοδυναμία επιτρέπει τις όσες
Ενανθρωπήσεις ή και καμιά.
Όσο για το μαργαριτάρι : «Κατά συνέπεια, πνευματικά γράφοντας, εξωγήινοι τέως άνθρωποι ενδέχεται να υπάρχουν κατά την Ορθοδοξία και αυτούς μας δείχνει η επιστημονική φαντασία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ ή κάποιων συγγραφέων»
είναι πέρα για πέρα μη Ορθόδοξο.
Αν εξαιρέσουμε το ημερολόγιο,το πασχάλιο,τις μεταμοσχεύσεις και το εξωγήινο θέμα
(όπου σ'όλα αυτά έχετε τις γνωστές στενοκεφαλιές) είστε εμπροσθοφυλακή της Ορθοδοξίας.ΕΥΓΕ σας.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Να θυμίσω μια εικασία που είχα γράψει για τον αριθμό των ανθρωποφόρων πλανητών
ανά γαλαξία,που όμως η Επιστήμη δεν δέχεται :
==============================
Αίφνης θυμήθηκα το «καθὼς τα άστρα του ουρανού τω πλήθει ».
Τ' άστρα του Γαλαξία μας είναι περίπου 200 δισ.
Θα μπορούσε λοιπόν ο λογισμός κάποιου να πάει στο ότι και οι
άνθρωποι του Γαλαξία μας είναι τόσοι,περίπου 200 δισ. (7 δισ.
οι γήινοι και οι υπόλοιποι περίπου 193 δισ. εξωγήινοι,με καμιά
τριανταριά τους ανθρωποφόρους πλανήτες του Γαλαξία μας.
Ομοίως και στους άλλους γαλαξίες

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- ΘΑ : "Ο αρχιρραββίνος αυτός περιορίζει την Παντοδυναμία του Θεού,λέγοντας ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι άνθρωποι, παρά μόνο εξωγήινα ραδιοσηματοπεμπτικά ζώα και ( εσείς, δηλαδή εγώ, το) επαναλαμβάνετε σαν ηχώ"

- ΚΧ :Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Γι΄ αυτόν και όχι για μένα. Δεν πιστεύει στην ανάσταση των νεκρών. Αλλά οι νεκροί θα αναστηθούν και άλλοι θα πορευτούν σε ανάσταση ζωής, άλλοι δε σε ανάσταση κρίσης. Τι είναι αυτό που αποκλείει, ώστε η ανάσταση κρίσης, να είναι η κρίση ενός "τέως ανθρώπου", ας πούμε σαν την όνο του Βαλαάμ, σε έκδοση ... εξωγήινη και ράδιο-σήματο-πεμπτική (!) ; Με φωνή ανθρώπου μίλησε η όνος, αν θυμάμαι καλά. Κάνω λάθος ;.Τεχνητό ήταν κι αυτό, αλλά εδώ δεν κάνουμε τη χάρη της θεολογικής πληρότητας

- ΘΑ : "Άγνωστο αν υπάρχουν εξωγήινοι άνθρωποι και σε τι ποσοστό των πλανητών. Θεολογικά η Παντοδυναμία επιτρέπει τις όσες Ενανθρωπήσεις ή και καμιά."

- ΚΧ : Πού το βρήκατε γραμμένο αυτό ; Να μας παραπέμψετε και να μας το δείξετε, για να διευρύνουμε το στενό μας το κεφάλι.

- ΘΑ : "Όσο για το μαργαριτάρι : «Κατά συνέπεια, πνευματικά γράφοντας, εξωγήινοι τέως άνθρωποι ενδέχεται να υπάρχουν κατά την Ορθοδοξία και αυτούς μας δείχνει η επιστημονική φαντασία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ ή κάποιων συγγραφέων»
είναι πέρα για πέρα μη Ορθόδοξο.

- ΚΧ : Αφήσατε στην άκρη αυτό που έγραψα σε άλλη ανάρτηση. Είναι αλληλένδετο με αυτό : «καθώς εμφαίνουν οι δικές μας Εικόνες των αγίων ( : εἰς τὸ καθ' ὁμοίωσιν ἐπανάγαγε, τὸ ἀρχαῖον κάλλος ἀναμορφώσασθαι.). Αυτοί είναι και οι δικοί μας - σημ. ας κάνουμε τη χάρη σε αυτόν και τους ομοίους του - εξωγήινοι.». Η ανάρτηση επιγράφεται "Ιουδαϊσμός και εξωγήινοι" (http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/10/blog-post_25.html ) και σε ενιαία συνέχεια διαβάζεται ως εξής :

«Κατά συνέπεια, πνευματικά γράφοντας, εξωγήινοι τέως άνθρωποι ενδέχεται να υπάρχουν κατά την Ορθοδοξία και αυτούς μας δείχνει η επιστημονική φαντασία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, ή κάποιων συγγραφέων, και όχι καθώς εμφαίνουν οι δικές μας Εικόνες των αγίων ( : εἰς τὸ καθ' ὁμοίωσιν ἐπανάγαγε, τὸ ἀρχαῖον κάλλος ἀναμορφώσασθαι.). Αυτοί είναι και οι δικοί μας - σημ. ας κάνουμε τη χάρη σε αυτόν και τους ομοίους του - εξωγήινοι.»

Λοιπόν, ας περιμένουμε να μας πουν την γνώμη τους οι "αλιείς μαργαριταριών" και ας μην σπεύδουμε εμείς να κάνουμε τους επαΐοντες. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το αλάθητο ανήκει σε Συνόδους, και ακόμη γνωστότερο, ότι ο γράφων ουδέποτε το διεκδικεί. Αν του το αποδίδουν άλλοι, η καλύτερη απάντηση είναι, αν όχι η σιωπή, το "συ είπας".

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- ΘΑ : Αίφνης θυμήθηκα το «καθὼς τα άστρα του ουρανού τω πλήθει », μια εικασία που είχα γράψει για τον αριθμό των ανθρωποφόρων πλανητών. Θα μπορούσε λοιπόν ο λογισμός κάποιου να πάει στο ότι και οι άνθρωποι του Γαλαξία μας είναι τόσοι,περίπου 200 δισ. (7 δισ. οι γήινοι και οι υπόλοιποι περίπου 193 δισ. εξωγήινοι, με καμιά τριανταριά τους ανθρωποφόρους πλανήτες του Γαλαξία μας). Ομοίως και στους άλλους γαλαξίες.

-ΚΧ : Συμβουλευτικά, κύριε Ακρωτηριανάκη, σας συνιστώ να αφήσετε στην άκρη τις εικασίες και να δείτε με άλλα μάτια, τα μάτια του νου, αυτό που γράφει ο Απ. Παύλος. Είναι ένας ύμνος προς την Πίστη, την πίστη που σώζει, λυτρώνει από την αμαρτία και αποκαθιστά στον άνθρωπο στο αρχαίο κάλλος :

11 Πίστει καὶ αὐτὴ Σάρρα δύναμιν εἰς καταβολὴν σπέρματος ἔλαβε καὶ παρὰ καιρὸν ἡλικίας ἔτεκεν, ἐπεὶ πιστὸν ἡγήσατο τὸν ἐπαγγειλάμενον. 12 διὸ καὶ ἀφ' ἑνὸς ἐγεννήθησαν, καὶ ταῦτα νενεκρωμένου, καθὼς τὰ ἄστρα τοῦ οὐρανοῦ τῷ πλήθει καὶ ὡς ἡ ἄμμος ἡ παρὰ τὸ χεῖλος τῆς θαλάσσης ἡ ἀναρίθμητος.

Μτφ. 11 Με την πίστη – και ενώ αυτή η Σάρρα ήταν στείρα – ο Αβραάμ έλαβε δύναμη για να δώσει σπέρμα και παρά την προχωρημένη ηλικία του, επειδή θεώρησε πιστό Εκείνον που το υποσχέθηκε. 12 Γι’ αυτό και από έναν άνθρωπο, και μάλιστα νεκρωμένο από τα γηρατειά, γεννήθηκαν απόγονοι καθώς τα άστρα του ουρανού στο πλήθος και όπως η άμμος που είναι κοντά στο χείλος της θάλασσας, η αναρίθμητη.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Η όνος του Βαλααμ ήταν ζώο όνος,απλά έγινε θεολογικώς ένα θαύμα και μίλησε,
και κάποια στιγμή ψόφησε.
Τέως άνθρωποι δεν υπάρχουν,για την Ορθοδοξία,ούτε γήινοι ούτε εξωγήινοι.
Λέτε στο μαργαριτάρι «...εξωγήινοι τέως άνθρωποι ενδέχεται να υπάρχουν... ».
Χρησιμοποιείτε εδώ για τους «εξωγήινους τέως ανθρώπους» το ενδέχεται να υπάρχουν ,αλλά δεν λέτε ενδέχεται να υπάρχουν εξωγήινοι άνθρωποι,λέτε ότι αποκλείεται να υπάρχουν,να έχει πλάσει και αυτούς ο Θεός.Και θεωρείται φαιδρές τις ενδεχόμενες
Εξω-Ενανθρωπήσεις, α λα αθείστής. Ξαναλέω,ξέρω τί έχετε πάθει.
Έχετε μια φοβία ότι η σνοχή στο δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξωγήινοι άνθρωποι
και συνεπώς και Εξω-Ενανθρωπήσεις φαιδροποιεί την πίστη για τους ολιγόπιστους.
Μέγα λάθος,και δη στην εποχή των ραδιοτηλεσκοπίων. Και αυτό διότι αν ό μη
γένοιτο για σας,λάβουμε τεχινητό ραδιοσήμα,δεν έχετε άλλη επιλογή από το
να πείτε το 'στειλαν οι διάβολοι,που κατ' εξοχήν αποσταθεροποιεί τους ολιγόπιστους.
Δεν μπορείτε να πείτε ότι το 'στειλαν εξωγήινα ζώα (αν είχαν τετοια νοημοσύνη θα 'ταν
άνθρωποι,για την Ορθοδοξία,αλλά και για την Επιστήμη),διότι για την Ορθοδοξία δεν μπορούν,μπορούν για τον Ιουδαϊσμό,ούτε ότι το 'στειλαν εξωγήινοι τέως άνθρωποι,αυτοί δεν υπάρχουν για την Ορθοδοξία.Οπότε συνεργαστείτε με τους αρχιρραββίνους να μη διαρρεύσει δημόσια τέτοιο ραδιόσημα ή απελευθερωθείτε από τις στενοκεφαλιές,άλλωστε κατά τα άλλα είστε η εμπροσθοφυλακή της Ορθοδοξίας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- ΘΑ : Η όνος του Βαλααμ ήταν ζώο, όνος,απλά έγινε θεολογικώς ένα θαύμα και μίλησε,και κάποια στιγμή ψόφησε.

- ΚΧ : Σωστά, ψόφησε και του έμεινε μετά, μόνο η ικανότητα και η ευφυΐα να κατασκευάζει - μεταξύ άλλων - και τεχνητά, μη φυσικά, ραδιοσυμπαντικά σήματα, τα οποία οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα βρουν. Και θα τα ερμηνεύσουν ως προερχόμενα από άλλους ανθρώπους μέσα στο αχανές Σύμπαν της παντοδυναμίας του Θεού. Ο πάπας λέει να τους βαφτίσουμε, εσείς λέτε μπορεί να χρειαστεί και γι΄ αυτούς νέα Ενανθρώπηση (σημ. ο Θεός αγαπάει όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα σε ποιο πλανήτη ζουν) ή δεν ξέρουμε τί γίνεται (σημ. τί μας γίνεται) και ο ραβίνος μας λέει ότι θα είναι ζώα. Εγώ λέω κτήνη-τέως άνθρωποι, και για να γίνω ακόμη σαφέστερος, καλό είναι να γράψω "κατσικοπόδαροι".

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Γράψατε «Εγώ λέω κτήνη-τέως άνθρωποι».
Δηλαδή τί συμβαίνει.Ξεκίνησε σαν άνθρωπος με προοπτική
μετά θάνατο να έχει ζωή στην κόλαση ή στον παράδεισο,
αλλά στην πορεία κάπου σκάλωσε η δουλειά έγινε ζώο,
που ψοφάει...Είδες που ξεφεύγεις ;;;!!!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ποιος ξεφεύγει, κύριε Ακρωτηριανάκη ; Εγώ ή εσείς ; Ναι, ξεκίνησε ως άνθρωπος και ο διάβολος του τα χάλασε. Δεν μπόρεσε να γίνει υιός Ανθρώπου, έγινε κάτι άλλο. Έχασε το κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση, οπότε «10 καθὼς γέγραπται ὅτι οὐκ ἔστι δίκαιος οὐδὲ εἷς, 11 οὐκ ἔστιν ὁ συνιῶν, οὐκ ἔστιν ὁ ἐκζητῶν τὸν Θεόν· 12 πάντες ἐξέκλιναν, ἅμα ἠχρειώθησαν· οὐκ ἔστι ποιῶν χρηστότητα, οὐκ ἔστιν ἕως ἑνός. 13 τάφος ἀνεῳγμένος ὁ λάρυγξ αὐτῶν, ταῖς γλώσσαις αὐτῶν ἐδολιοῦσαν, ἰὸς ἀσπίδων ὑπὸ τὰ χείλη αὐτῶν· 14 ὧν τὸ στόμα ἀρᾶς καὶ πικρίας γέμει· 15 ὀξεῖς οἱ πόδες αὐτῶν ἐκχέαι αἷμα, 16 σύντριμμα καὶ ταλαιπωρία ἐν ταῖς ὁδοῖς αὐτῶν, 17 καὶ ὁδὸν εἰρήνης οὐκ ἔγνωσαν».

Τι είναι αυτοί κύριε Ακρωτηριανάκοι, άνθρωποι είναι ή "κάτι σαν άνθρωποι" ; Και τι γίνονται ύστερα ; Πάνε σε άλλους πλανήτες και περιμένουν εκεί να γίνει νέα Ενανθρώπηση ;

Βεβαίως, δεν λησμονώ την Παραβολή του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου. Είναι άλλο όμως το θέμα εδώ.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Φως φανάρι πως έχετε ξεφύγει.
Δεν γίνεται για την Ορθοδοξία άνθρωπος να γίνει ζώο
και να ψοφήσει,θα πάει στην Κόλαση,εάν είναι τόσο
"αποκτηνωμένος"...!!!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- ΘΑ : Δεν γίνεται για την Ορθοδοξία άνθρωπος να γίνει ζώο

- ΚΧ : Απαντήσαμε και σ΄ αυτό κύριε Ακρωτηριανάκη : «13 καὶ ἄνθρωπος ἐν τιμῇ ὢν οὐ συνῆκε, παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθη αὐτοῖς». Τα ζώα ψοφούν, αλλά οι κατσικοπόδαροι - έτσι πάνε - στην Κόλαση και από εκεί μας στέλνουν τα ράδιο-σήματο-πεμπτικά μηνύματα. Ο πάπας υπόσχεται να βαφτίσει τους μηνυματίες, εσείς τους βγάζετε Ορθόδοξους, ο ραβίνος τους θέλει ζώα με κατώτερη νοημοσύνη. Δεν υποσχέθηκε να τα εκπολιτίσει, ξέχασε και το Δαρβίνο. Παρένθεση, θα του συνιστούσα να δει στο YouTube βιντεάκια με πιθηκάκια και άλλα ζωάκια.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η παράλληλη διαδρομή του σχολιαστή κ. Θωμά Ακρωτηριανάκη

Σχετικό με το θέμα είναι και αυτό :

Ο Ποντίφικας ξεκίνησε τη δήλωσή του με την οποία απορρίφθηκε η απλοϊκή ιδέα πίσω από την δημιουργία του κόσμου , ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο σε έξι ημέρες και νύχτες. Είπε:

Όταν διαβάζουμε στη Γένεση περί Δημιουργίας, φαντάζεται κανείς στο μυαλού του τον Θεό ως μάγο με ραβδί ικανό να κάνει τα πάντα. Αλλά δεν είναι έτσι. (...) Ο Θεός και ο Χριστός ειναι μαζί μας,είναι επίσης παρούσα στη φύση ... ο επιστήμονας πρέπει να υποκινείται από την εμπιστοσύνη ότι η φύση κρύβει τον εξελικτικό μηχανισμό, το δυναμικό για την ευφυΐα και την ελευθερία να ανακαλύψει, να συνειδητοποιήσει και να επιτύχει την ανάπτυξη που είναι στο σχέδιο του Δημιουργού.

Σημείωση κχ : Η εξελικτική θεολογία πανταχού παρούσα : "ο επιστήμονας πρέπει να υποκινείται από την εμπιστοσύνη ότι η φύση κρύβει τον εξελικτικό μηχανισμό" κι πάμε παρακάτω

Ο Ποντίφικας συνεχίζει : Δημιούργησε όντα και επέτρεψε την ανάπτυξή τους, σύμφωνα με τους εσωτερικούς νόμους που Εκείνος έδωσε σε κάθε μία ζωή, έτσι ώστε να ειναι σε θέση να αναπτύξουν για να φτάσουν σε μια κατάσταση να είναι πλήρης. Έδωσε αυτονομία στα όντα του σύμπαντος ταυτόχρονα διαβεβαίωσε για την παρουσίας Του, δίνοντας τους οτι ειναι πραγματικότητα. Και ως εκ τούτου, η δημιουργία συνεχίζεται για αιώνες και αιώνες, χιλιετίες και χιλιετίες, έως ότου έγινε ό, τι γνωρίζουμε σήμερα, ακριβώς επειδή ο Θεός δεν είναι ένας δημιουργός ή ένας μάγος, αλλά ο Δημιουργός είναι σε όλα τα πράγματα.

Και ο δημοσιογράφος κ.Σπύρος Μακρής καταλήγει με την πληροφορία (του 2014) : "Ο Μάικλ Σάλα, ο οποίος έγραψε το άρθρο για το examiner.com, αναφέρει: «Δεν μπορούμε να υποτιμούμε το μέγεθος της δήλωσης του Πάπα, δεδομένου ότι υποστηρίζει τις ριζοσπαστικές ιδέες του ευφυούς σχεδιασμού, όπως ότι μια εξωγήινη παρέμβαση στην ανθρώπινη ιστορία μπορεί να είναι μέρος του "σχεδίου του Δημιουργού."

Ο Σάλα πιστεύει ότι η δήλωση του Πάπα στις 27 Οκτωβρίου 2014, είναι η απόδειξη ότι η Καθολική Εκκλησία προετοιμάζει τον κόσμο για σημαντικά γεγονότα που σχετίζονται με την ύπαρξη νοήμονος εξωγήινης ζωής. ( http://www.diadrastika.com/2015/04/blog-post_67.html )

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δείτε και αυτό http://www.tanea.gr/news/world/article/5263898/batikano-nai-yparxoyn-ekswghinoi-alla-o-xristos-hrthe-mono-sth-gh/

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Τα χωρία που παραθέτετε δεν λένε ότι «αποκτηνωμένος» άνθρωπος
γίνεται ζώο και θα ψοφήσει.Ούτε ότι είναι αδύνατον στη συνέχεια
της ζωής του να μετανοήσει και να πάει μετά θάνατο στον
Παράδεισο.Αμάν πια ! Α,και για την Ορθοδοξία ο διάβολος δεν μπορεί
να δημιουργήσει ζώα,αυτό μόνο ο Θεός μπορεί,οπότε ούτε και
ευφυή ραδιοσηματοπεμπτικά ζώα,που και δεν υπάρχουν.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Οι Παπικοί βάζουνε περιορισμούς που δεν βάζει η Ορθοδοξία : Οι εξωγήινοι άνθρωποι είναι μόνο απτωτικοί/προπτωτικοί δεν έχουν ανάγκη σωτηρίας·δεν υπήρξε,δεν θα υπάρξει Ενανθρώπηση του Υιού Λόγου και σε άλλους πλανήτες (μονολεκτικά Εξω-Ενανθρώπηση).
Ο δε Προτεσταντισμός και Ιουδαϊσμός απορρίπτουν την ύπαρξη εξωγήινων ανθρώπων,δεν απορρίπτουν την ύπαρξη έμφρονων ζώων,που όμως δεν υπάρχουν για την Ορθοδοξία,που δεν αποκλείει την ύπαρξη εξωγήινων ανθρώπων ακόμα και μεταπτωτικών,ούτε και την Εξω-Ενανθρώπηση.Η δε γνωστή μπροσούρα δέχεται την ενδεχόμενη ύπαρξη και μεταπτωτικών εξωγήινων ανθρώπων,δεν αναφέρει τίποτα για Εξω-Ενανθρώπηση,αλλά ντροπαλά λέει ότι για την σωτηρία τους θα έχει φροντίσει ο Θεός όπως μόνον Αυτός γνωρίζει.
ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΟΤΑΤΕ κ.Κυπριανέ Χριστοδουλίδη ;;; Τείνεις να κρυφοσυμφωνείς μ' αυτά που λέω,αλλά έχεις μια φοβία,και μου στέλνεις υποσυνείδητα μηνύματα : «Θωμά καλά αυτά τα "δεν αποκλείεται" που λες,αλλά καλύτερα να μην τα πολυλές,διότι αναστατώνεις τα πιο ανώριμα τμήματα του ποιμνίου»....Να σας πω ότι ωριμαζόμενος ο ίδιος,ωριμάζεις και όλο το ποίμνιο.Να πω τέλος ότι το Ισλάμ δεν έχει κανένα πρόβλημα να δεχτεί εξωγήινους ανθρώπους και εξωγήινο Μωάμεθ σε κάθε ανθρωποφόρο πλανήτη.Πρόβλημα να δεχτούν εξωγήινους ανθρώπους δεν έχει ούτε ο Βουδισμός,ο Ινδουισμός και οι υπόλοιπες θρησκείες που δεν ανέφερα έως τώρα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- ΘΑ : Οι Παπικοί βάζουνε περιορισμούς που δεν βάζει η Ορθοδοξία
- ΚΧ :Εμείς δεν βάζουμε, είμαστε του "ναι σε όλα".

Η Ορθοδοξία,"δεν αποκλείει την ύπαρξη εξωγήινων ανθρώπων ακόμα και μεταπτωτικών, ούτε και την έξω-Ενανθρώπηση. Ντροπαλά λέει ότι για την σωτηρία τους θα έχει φροντίσει ο Θεός όπως μόνον Αυτός γνωρίζει".
Ο πάπας λέει ότι "η φύση κρύβει τον εξελικτικό μηχανισμό, το δυναμικό για την ευφυΐα και την ελευθερία, να ανακαλύψει, να συνειδητοποιήσει και να επιτύχει την ανάπτυξη που είναι στο σχέδιο του Δημιουργού".
Οι προτεστάντες είναι του "έτσι-γιουβέτσι" άστα να πάνε.
Οι Εβραίοι περιμένουν το δικό τους Μεσσία. Αυτόν που θα διορθώσει γνήσια και ορθά το λάθος του "είπε και εγένετο".

Ξεκίνησε η φύση τον εξελικτικό της μηχανισμό με τα το μπίγκ μπάνκ, αλλά έσπασε ένας κρίκος στη διαδρομή. Άρχισαν να βγαίνουν πίθηκοι, αντί άνθρωποι. Οι εκ των πιθήκων άνθρωποι έσερναν ένα κατασκευαστικό λάθος. Έπρεπε ο κρίκος να ξανακολλήσει. Ο ευφυής σχεδιασμός, κάπου, δεν ήταν και τόσο ευφυής.

Παπικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι και ότι άλλο χωράει το καζάνι βάζουν τα δυνατά τους. Μετά από τους πιθήκους, οι άλιεντ θα μας δείξουν τον πραγματικό μας πρόγονο και ο σπασμένος κρίκος στην αλυσίδα της εξέλιξης θα πάρει ένα τέλος. Όλα αρχίζουν από τα νοήμονα (ευφυότροπα και κατασκευστικότροπα) ζώα και καταλήγουν - μεσολαβεί και ο άνθρωπος - σ΄ αυτά.

Η ζωή κάνει κύκλους, έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Πάνω είναι τώρα οι άλιεντ, κάτω οι άνθρωποι. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.

- ΘΑ : ... μου στέλνεις υποσυνείδητα μηνύματα
- ΚΧ : Μα φυσικά. Μέσω ράδιο-σήματο-πεμπτικών μηνυμάτων επικοινωνούν οι άνθρωποι. Αυτό δεν κάνουμε τώρα ; Το πώς γίνονται αυτά αντιληπτά εξαρτάται από δυο παράγοντες. Κάθε είδηση που λαβαίνουμε, έχει ένα "υπό" και ένα "συν" . Μιλάμε για τις προθέσεις. Το "συν" είναι, αυτό που μας βοηθά στη λήψη, όταν κάποιος πέμπει ένα μήνυμα, το δε "υπό" είναι αυτό, που μας λέει από που εκπορεύεται, από που έρχεται η είδηση. Γίνομαι σχολαστικός, αλλά χρειάζεται.

Φιλολογικό
"ωριμαζόμενος ο ίδιος ωριμάζεις και όλο το ποίμνιο". Είναι λάθος αυτό.
Ωριμάζοντας ο ίδιος, ωριμάζεις και όλο το ποίμνιο.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Παραθετικό λάθος σας :
Δεν έγραψα «Ντροπαλά λέει (η Ορθοδοξία)...»,αλλά κείνη η μπροσoύρα.
Το παραθέτω σωστά :«Η δε γνωστή μπροσούρα δέχεται την ενδεχόμενη ύπαρξη και μεταπτωτικών εξωγήινων ανθρώπων,δεν αναφέρει τίποτα για Εξω-Ενανθρώπηση,αλλά ντροπαλά λέει ότι για την σωτηρία τους θα έχει φροντίσει ο Θεός όπως μόνον Αυτός γνωρίζει».
Και ευχαριστώ για το φιλολογικό λάθος που μου ξέφυγε (όχι ωριμαζόμενος) :
Ωριμάζοντας ο ίδιος, ωριμάζεις και όλο το ποίμνιο.--Ευκαιρία να το επαναλάβουμε γαρ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και η δική μου παραθετική, μάλλον, προσθήκη ή και διόρθωση
1α. Το ατελές :
" ... Όλα αρχίζουν από τα νοήμονα (ευφυότροπα και κατασκευστικότροπα) ζώα και καταλήγουν - μεσολαβεί και ο άνθρωπος - σ΄ αυτά."

1β. Το διορθωμένο :
Όλα αρχίζουν από τα νοήμονα (ευφυότροπα και κατασκευστικότροπα) ζώα και καταλήγουν - μεσολαβεί και ο άνθρωπος - σ΄ αυτά. Μη ξεχνάμε πόσο νοήμων ήταν ο Όφις, ο σκώληξ που δεν τελευτά. Κι αυτός μίλησε με ανθρώπινη φωνή ! Αυτή τη νοημοσύνη δεν τη σκέφτηκε ο Ουκρανός ραβίνος Pinkhas Vyshedski και πάντως, αυτός και οι όπως αυτόν και αυτούς (σημ. των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών), δεν λένε όχι στους εξωγήινους διαβόλους και στα ενεργούμενα αυτών κάτω εδώ στη γη (επίγεια), στα καταχθόνια και στα επουράνια, Αυτοί είναι οι "τέως άνθρωποι". Οι άλλοι, δηλαδή εμείς εξακολουθούμε να επιμένουμε φωνάζοντας ...

10 ἵνα ἐν τῷ ὀνόματι ᾿Ιησοῦ πᾶν γόνυ κάμψῃ ἐπουρανίων καὶ ἐπιγείων καὶ καταχθονίων, 11 καὶ πᾶσα γλῶσσα ἐξομολογήσηται ὅτι Κύριος ᾿Ιησοῦς Χριστὸς εἰς δόξαν Θεοῦ πατρός.

... και ψάλλοντας αδιάλειπτα το Δοξαστικό

Ὅτε κατῆλθες πρὸς τὸν θάνατον, ἡ ζωὴ ἡ ἀθάνατος, τότε τὸν ᾍδην ἐνέκρωσας τῇ ἀστραπῇ τῆς Θεότητος· ὅτε δὲ καὶ τοὺς τεθνεῶτας ἐκ τῶν καταχθονίων ἀνέστησας πᾶσαι αἱ Δυνάμεις τῶν ἐπουρανίων ἐκραύγαζον· Ζωοδότα Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξα σοι.

Οι άγιοι είναι εδώ, μαζί μας.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Για την Ορθοδοξία,ο διάβολος παίρνει και τη μορφή ζώων.
Για την Ορθοδοξία δεν πρόκειται για
τέως ανθρώπους,ούτε για έμφρονα ζώα,
που για την Ορθοδοξία δεν υπάρχουν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- ΘΑ : Για την Ορθοδοξία,ο διάβολος παίρνει και τη μορφή ζώων
- ΚΧ : Σωστά, παίρνει όμως και τη μορφή προβάτου (προβατόσχημος λύκος), όπως παίρνει και τη μορφή ανθρωπόσχημου αγγέλου (άγγελος του σκότους)

- ΘΑ : Για την Ορθοδοξία δεν πρόκειται για τέως ανθρώπους,ούτε για έμφρονα ζώα
- ΚΧ : Δεν γνωρίζω τί μορφή είχε το τάγμα του αποστάτη και διαβολέα Εωσφόρου. Πιθανολογώ, μορφή ή σχήμα ανθρώπου, το οποίο του στέρησε ο άγιος Θεός μετά την αποστασία και φυσικά, την καταδίκη να σέρνεται πάσας τὰς ἡμέρας τῆς ζωῆς του ἐπὶ τῷ στήθει καὶ τῇ κοιλίᾳ. Ότι ο διαβολέας Όφις ήταν έμφρων, εξάγεται από τη συνομιλία με την Εύα. Φευ, όμως, δεν ήταν τόσο έμφρων, όσο ο άγιος Θεός.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Κλείνοντας ξαναλέω :
Ωριμάζοντας ο ίδιος,
ωριμάζεις και όλο το ποίμνιο.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Ένα Ερώτημα :
Οι αντιχαλκηδόνιοι δεν δέχονται ότι
υπάρχει ανθρωπίνη ψυχή του Ιησού
(δεν δέχονται ότι υπάρχει ανθρωπίνη ψυχή του
Ιησού στον Παράδεισο).
---Τί λέει η Ορθοδοξία,λέει ότι υπάρχει ανθρωπίνη ψυχή/πνεύμα του Ιησού στον Παράδεισο ;;;
Υ.Γ. Παραθέτω :
«50 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς πάλιν κράξας φωνῇ μεγάλῃ ἀφῆκε τὸ πνεῦμα.»,(Ματθ.27)
«37 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀφεὶς φωνὴν μεγάλην ἐξέπνευσε.»,(Μαρκ. 15)
«46 καὶ φωνήσας φωνῇ μεγάλῃ ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπε· πάτερ, εἰς χεῖράς σου παρατίθεμαι τὸ πνεῦμά μου·
καὶ ταῦτα εἰπὼν ἐξέπνευσεν.»,(Λουκάς 23)
«30 ὅτε οὖν ἔλαβε τὸ ὄξος ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπε, τετέλεσται, καὶ κλίνας τὴν κεφαλὴν παρέδωκε τὸ πνεῦμα.», {Ιωαν.19)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κύριε Ακρωτηριανάκη,
Πάλι συμβουλευτικά, θα σας έλεγα να είσαστε τακτικός στον εκκλησιασμό, στην μετοχή των ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας και προπαντός, στη μελέτη των ιερών Γραφών και Γραμμάτων. Αν είχατε γνώσεις επί του θέματος αυτού, δεν θα χρειαζόταν να με ρωτάτε για θέματα, που έχουν λυθεί. Θα αρκεστώ μόνο σε δυο-τρία

1) 7 καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν

2) Ἁγίω Πνεύματι πᾶσα ψυχὴ ζωοῦται, καὶ καθάρσει ὑψοῦται λαμπρύνεται, τὴ τριαδικὴ Μονάδι ἱεροκρυφίως

3) ἐγένετο ὁ πρῶτος ἄνθρωπος ᾿Αδὰμ εἰς ψυχὴν ζῶσαν· ὁ ἔσχατος ᾿Αδὰμ εἰς πνεῦμα ζωοποιοῦν· 46 ἀλλ᾿ οὐ πρῶτον τὸ πνευματικόν, ἀλλὰ τὸ ψυχικόν, ἔπειτα τὸ πνευματικόν. 47 ὁ πρῶτος ἄνθρωπος ἐκ γῆς χοϊκός, ὁ δεύτερος ἄνθρωπος ὁ Κύριος ἐξ οὐρανοῦ. 48 οἷος ὁ χοϊκός, τοιοῦτοι καὶ οἱ χοϊκοί, καὶ οἷος ὁ ἐπουράνιος, τοιοῦτοι καὶ οἱ ἐπουράνιοι. 49 καὶ καθὼς ἐφορέσαμεν τὴν εἰκόνα τοῦ χοϊκοῦ, φορέσομεν καὶ τὴν εἰκόνα τοῦ ἐπουρανίου.

4) Και ως προς το «Ὁ πρῶτος ἄνθρωπος ἐκ γῆς χοϊκός, ὁ δεύτερος ἄνθρωπος ὁ Κύριος, ἐξ οὐρανοῦ». βλεπε :
http://www.orthodoxfathers.com/Logoi-Agioy-Symeon-neoy-THeologoy/riton-Apostoloy-protos-anthropos-ek-gis-choikos-deyteron-anthropos

Ως προς το θέμα της ψυχής, πρόσεξε τι γράφει ο άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος : Πῶς καί τίνα τρόπον; Πρόσεχε. Ἡ πλευρά τοῦ Ἀδάμ ἐστιν ἡ γυνή. Ἐξ αὐτῆς οὖν τῆς πλευρᾶς τοῦ Ἀδάμ, ἤγουν ἀπό τῆς γυναικός αὐτῆς, (σημ κχ.. της υπεραγίας Θεοτόκου, το αναφέρει στην προηγούμενη παράγραφο), ἔλαβεν ὁ Θεός Λόγος σάρκα ἐψυχωμένην καί ᾠκοδόμησεν αὐτήν εἰς ἄνδρα τέλειον, ἵνα γένηται υἱός ἐπ᾿ ἀληθείας τοῦ Ἀδάμ· ἄνθρωπος δέ χρηματίσας καί γεγονώς ὅμοιος ἡμῖν κατά πάντα πλήν ἁμαρτίας,

Σκοπός και τέλος της Χριστιανοσύνης, της πίστης στο Χριστό, όχι όπως τη διδάσκουν οι αιρετικοί και οι νύν αποκρυφιστές, μυστικιστές, θεοσοφιστές των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών (οικουμενιστές). είναι η ένωσή μας με τον Κύριο, Χριστό Ιησού και Θεό ημών

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Συγνώμη δεν κατάλαβα.
Υπάρχει,για την Ορθοδοξία,στον Παράδεισο ανθρωπίνη ψυχή/πνεύμα του Ιησού,διακριτή από το β' πρόσωπο της Αγ.Τριάδος ;;;;;;;;;;;;
[Για να γίνομαι πιο κατανοητός,αναφέρω και το εξής :
Κανείς Ορθόδοξος Χριστιανός δεν μπερδεύει την ανθρωπίνη ψυχή/πνεύμα
π.χ. του Απ.Παύλου με το β' πρόσωπο της Αγ.Τριάδος].

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν φταίω εγώ αν εσείς δεν καταλαβαίνεται. Η "εις Άδου Κάθοδος του Κυρίου" δεν ήταν ασώματη. Από τον Κατηχητικό Λόγο αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου :

Ἐσκύλευσε τόν ἅδην ὁ κατελθών εἰς τόν ἅδην. Ἐπίκρανεν αὐτόν, γευσάμενον τῆς σαρκός αὐτοῦ. Καί τοῦτο προλαβών Ἡσαΐας ἐβόησεν. Ὁ ἅδης φησίν, ἐπικράνθη, συναντήσας σοι κάτω. ( ... ) Ἔλαβε σῶμα καί Θεῷ περιέτυχεν / Ἔλαβε γῆν καί συνήντησεν οὐρανῷ / Ἔλαβεν ὅπερ ἔβλεπε καί πέπτωκεν ὅθεν οὐκ ἔβλεπε.

Δεν νομίζετε ότι με έχετε κουράσει πολύ ;

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Nα το ρωτήσω καλύτερα,και νομίζω είναι τώρα σαφής η ερώτηση :
................................................................................................
Κατά την Ορθοδοξία,ο Ιησούς Χριστός,κατά την
ανθρωπίνη φύση του,έχει και ανθρώπινη ψυχή/πνεύμα ;;;;;;;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ναί, έχει. Εκ του Κατά Ιωάννην αγίου Ευαγγελίου ιβ΄ 26 - 27 :

26 ἐὰν ἐμοὶ διακονῇ τις, ἐμοὶ ἀκολουθείτω, καὶ ὅπου εἰμὶ ἐγώ, ἐκεῖ καὶ ὁ διάκονος ὁ ἐμὸς ἔσται· καὶ ἐάν τις ἐμοὶ διακονῇ, τιμήσει αὐτὸν ὁ πατήρ.

27 Νῦν ἡ ψυχή μου τετάρακται, καὶ τί εἴπω; πάτερ, σῶσον με ἐκ τῆς ὥρας ταύτης. ἀλλὰ διά τοῦτο ἦλθον εἰς τὴν ὥραν ταύτην.

Τι γράφει εδώ κύριε Ακρωτηριανάκη ; Νῦν ἡ ψυχή μου τετάρακται. Έχει ή δεν έχει ;

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Δηλαδή,για την Ορθοδοξία,η ψυχή/πνεύμα του Ιησού Χριστού
κατ' την ανθρωπίνη φύση,είναι μια ανθρώπινη ψυχή/πνεύμα,όπως
είναι π.χ. του Απ.Παύλου και βρίσκεται τώρα όπου και η ψυχή/πνεύμα
του Απ. Παύλου βρίσκεται ;;;;;;;;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Συνεχίζω, επειδή το τελευταίο σας μήνυμα (αδημοσίευτο) είναι ίδιο με το προηγούμενο. Οι εν Κυρίω θνήσκοντες ονομάζονται "κοιμηθέντες" και οι ψυχές τους, μέχρι της Δευτέρας Παρουσίας, δεν είναι άμορφες. Είναι έμμορφες αλλά απρόσωπες. (Σημ. Ο Συναξαριστής της Κυριακής της Μελλούσης Κρίσεως γράφει ότι άπαντες "εν μια τη μορφή" θα παρουσιαστούν ενώπιον του φοβερού Βήματος του Κυρίου.). Εκεί θα τους αποδοθεί - δικός μου ο λογισμός - το πρόσωπο, αν ήταν άξια τα εν Χριστώ έργα τους, κατά τη ζωή που έζησαν, ή δεν θα τους δοθεί. Οι μορφές των αγίων, που τιμά η Εκκλησία, μας δείχνουν το δρόμο. Άλλωστε, είμαστε φορείς ονόματος ενός αγίου, όπως εγώ κι εσείς, κύριε Θωμά ... .

Ο διαβολεύς του αγίου Θεού άγγελος του σκότους, δεν μίλησε με μορφή ανθρώπου στην Εύα. Πήρε τη μορφή όφεως και σαν φίδι της μίλησε με λόγο ανθρώπινο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η θέωση, ή δόξα, του ανθρώπου γίνεται πάντα και δίδεται "κατά Χάριν", Τούτο, επειδή ο άνθρωπος έχει μόνο μια υπόσταση, μια φύση, την κοινή για όλους ανθρώπινη, Κι αυτή αλλοιωμένη - είναι η λεγομένη αμαύρωση - λόγω του προπατορικού αμαρτήματος.

Η ανθρώπινη φύση του Κυρίου, αν αυτό σας ενδιαφέρει περισσότερο, δεν εκτιμάται ποτέ μεμονωμένα, αλλά πάντα σε συνδυασμό με την θεία. Πάντοτε αναφερόμαστε σε Θεάνθρωπο και πάντα σε, κατά την Χάριν, δοξασθέντες αγίους της Εκκλησίας.

Συνεπώς, το ερώτημα που θέσατε δεν ευσταθεί. Ή, αν γίνει εν μέρει δεκτό, η απάντηση που μπορεί κανείς να δώσει είναι : 41 ἄλλη δόξα ἡλίου, καὶ ἄλλη δόξα σελήνης, καὶ ἄλλη δόξα ἀστέρων· ἀστὴρ γὰρ ἀστέρος διαφέρει ἐν δόξῃ. (1Κρ. ιε΄ και σας συνιστώ να το μελετήσετε).

Ο Κύριος είχε μια υπόσταση, ένα Πρόσωπο, με δυο όμως φύσεις : Τη θεία και την ανθρώπινη. Ήταν τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος (εκτός αμαρτίας), είναι δε αδύνατο ανθρωπίνως να εννοηθεί, ερευνηθεί και εξηγηθεί το Μυστήριο της υποστατικής ένωσης των δυο φύσεων στο ένα Πρόσωπο του Κυρίου, πέραν εκείνων που αποσαφήνισε το Δόγμα της Χαλκηδόνος.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Με βοηθήσατε,αλλά θελω κι άλλη βοήθεια.
Δηλαδή :
Για την Ορθοδοξία,η ψυχή/πνεύμα του Ιησού Χριστού
κατ' την ανθρωπίνη φύση,υπάρχει τώρα στον ουρανό,είναι μια
ανθρώπινη ψυχή/πνεύμα,η πιο ένδοξη ;;;;;;;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα ερωτήματα πρέπει να εκφράζονται σωστά,αν θέλουμε να έχουμε έλλογες και ικανοποιητικές απαντήσεις. Όπως θέσατε το ερώτημα : "η ψυχή/πνεύμα του Ιησού κατά την ανθρώπινη φύση, (που) υπάρχει τώρα στον ουρανό, είναι (σαν) μια ανθρώπινη ψυχή/πνεύμα πιο ένδοξη" ; (σημείωση, δεν χρειάζεται το "η"), τα πράγματα δυσκολεύουν. Πρώτον, επειδή ο Κύριος δεν υπάρχει, αλλά είναι στον ουρανό, όπως ήταν πάντα. Έγινε άνθρωπος, φέρνοντας και γνωστοποιώντας στους ανθρώπους το "μέγα έλεος" - είναι η αγάπη με διαφορετικό όνομα - του αγίου Τριαδικού Θεού.

Και το δεύτερο, θα έλεγα, είναι λάθος αυτό που γράψατε : "είναι τώρα στον ουρανό μια ανθρώπινη ψυχή / πνεύμα πιο ένδοξη" ; Τούτο διότι έχουμε : 5 καὶ νῦν δόξασόν με σύ, πάτερ, παρὰ σεαυτῷ τῇ δόξῃ ᾗ εἶχον πρὸ τοῦ τὸν κόσμον εἶναι παρὰ σοί. ( ... ) 7 νῦν ἔγνωκαν ὅτι πάντα ὅσα δέδωκάς μοι παρὰ σοῦ ἐστιν (Ιν. ιζ΄ και σας συνιστώ να μελετήσετε όλο το 17ο Κεφάλαιο του Κατά Ιωάννην).

Απλοϊκά, λοιπόν, θα σας απαντούσα με ένα ναι. Ο Υιός και Λόγος του Θεού φέρων την ανθρώπινη φύση κάθισε στα δεξιά του Πατρός. Η σωτηρία του ανθρώπου αφορά μεν στη σωτηρία της ψυχής ...

(θυμίζω το, "36 τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; 37 ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;"),

... έχουμε όμως και το σώμα μας όσο ζούμε. Ο Θεός δεν μας έπλασε μόνο με ψυχή. Μας έπλασε με σώμα και ψυχή. Επομένως, η σωτηρία της ψυχής συνάπτεται άμεσα και με τη σωτηρία του σώματος. Αθάνατη η ψυχή, άφθαρτο και το σώμα.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Δηλαδή λέτε ότι για την Ορθοδοξία «η ψυχή/πνεύμα του Ιησού Χριστού κατά την ανθρώπινη φύση, που είναι τώρα στον ουρανό, δεν είναι μια ανθρώπινη ψυχή/πνεύμα (από όλες τις ανθρώπινες ψυχές/πνεύματα ασυγκρίτως η πιο ένδοξη)»;;;;;;;
Λέτε ότι «Ο Υιός και Λόγος του Θεού φέρων την ανθρώπινη φύση κάθισε στα δεξιά του Πατρός.».
Δηλαδή λέτε ότι δεν υπάρχει στον ουρανό ανθρώπινη ψυχή/πνεύμα του Ιησού Χριστού κατά την ανθρώπινη φύση,
αλλά αυτό που υπάρχει είναι «Ο Υιός και Λόγος του Θεού φέρων την ανθρώπινη φύση (του Ιησού Χριστού κατά την
ανθρώπινη φύση)»;;;;;;; Δηλαδή λέτε ότι ενώ οι ψυχές/πνεύματα των ανθρώπων υπάρχουν στον ουρανό «αυτοτελώς»,
η του Ιησού Χριστού κατά την ανθρώπινη φύση,και μόνο αυτή,φέρεται από το β' πρόσωπο της Αγ.Τριάδος ;;;;;;;
Επίσης μήπως λέτε ότι η ανθρώπινη φύση του Ιησού Χριστού υπάρχει προ πάντων των αιώνων,και όχι από τότε
που η Παρθένος Μαρία έτεξε τον Ιησούν ;;;;;;;
Απλά θέλω να καταλάβω,να μάθω.Ό,τι,σαφώς,μου γράψετε θα το θεωρήσω ότι είναι το σχετικό Ορθόδοξο Δόγμα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κύριε Ακρωτηριανάκη,

Πρώτα, αποσαφηνίσεται εσείς τα ερωτήματα που έχετε μέσα σας κι έπειτα να τα θέσετε ένα-ένα. Όχι μαζεμένα "χύμα" όλα μαζί. Διότι η απάντηση που θα σας δώσω, μπορεί να σας προκαλέσει νέο ερώτημα ή ερωτήματα. Θα συσσωρευτούν αυτά πάνω στα άλλα και τότε, δεν θα ξέρουμε από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Ευχαριστώ,ας αρχίσω.
Μήπως λέτε ότι η ανθρώπινη φύση του Ιησού Χριστού υπάρχει προ πάντων των αιώνων,και όχι από τότε που η Παρθένος Μαρία έτεξε;;;;;;;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το ερώτημα αφορά στο πρώτο σκέλος του δευτέρου άρθρου του Συμβόλου Πίστεως : "2. Καὶ εἰς ἕνα Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν Υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὸν μονογενῆ, τὸν ἐκ τοῦ Πατρὸς γεννηθέντα πρὸ πάντων τῶν αἰώνων· φῶς ἐκ φωτός, Θεὸν ἀληθινὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ Πατρί, δι' οὗ τὰ πάντα ἐγένετο."

Επ΄ αυτού η απάντηση είναι συναφής του πρώτου και του ογδόου άρθρου. Αν δεν τα ξέρετε να τα αναζητήσετε. Αυτά τα τρία άρθρα αφορούν
1) Το "ποιητικό" ή δημιουργικό ή άναρχο (: άνευ αρχής) ή αγέννητο ή μη γενητό του Θεού Πατρός
2) Το γεννητό (ή γενητό) του Θεού Υιού
3) Το εκπορευτό του Θεού Αγίου Πνεύματος

Αφορούν και τα τρία στην ουσία, στο είναι της μιας θεότητος. Η φραστική διατύπωση με τις λέξεις "ποιητικό", "γεννητό", "εκπορευτό", είναι οι μόνες δυνατές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου ο άνθρωπος να εννοήσει - σχηματικά έστω - τις υποστάσεις της μιας θεότητος. Όσο ακατανόητη είναι λογικά η (σύληψη και) γέννηση του Υιού, άλλο τόσο ακατανόητο είναι λογικά το ποιητικό και το εκπορευτό. Και είναι αυτά ακατανόητα, διότι κάθε λεκτικός ορισμός, σημαίνει αυτόχρημα και ένα περιορισμό. Ο άγιος Θεός, η θεότης Αυτού, δεν υπόκειται σε περιορισμούς.

Το ερώτημα λοιπόν που μου θέσατε : "Η ανθρώπινη φύση του Ιησού Χριστού υπάρχει προ πάντων των αιώνων, και όχι από τότε που η Παρθένος Μαρία έτεκε (είναι λάθος το έτεξε) ;", επειδή αφορά στην ουσία, στο είναι, στη θεότητα, δεν μπορεί να απαντηθεί. Το πώς ποιεί ο Θεός ή το πώς εκπορεύει είναι πράγματα ασύλληπτα για το ανθρώπινο μυαλό. Όπως ακριβώς είναι και το πώς γεννάται (ασπόρως).

Όσα γνωρίζουμε, ως άνθρωποι τα γνωρίζουμε. Πείρα της απείρου (άνευ πείρας) θεότητας δεν έχουμε. Άρα, πώς είναι δυνατό να σας απαντήσω ; Απαντώ σε όσα με τη γνώση της πίστεως έμαθα και πέραν αυτής, ότι ο Υιός κάθισε στη δεξιά του Πατρός με την δοξασθείσα ανθρώπινη φύση, δεν υπάρχει άλλη απόκριση.

Να λάβετε υπόψη, ότι ο Κύριος ήταν ίσος προς τον Πατέρα κατά την θεότητα, ελάσσων δε αυτού κατά την ανθρωπότητα. Είναι των πατέρων της Εκκλησίας αυτό και όχι δικό μου. Και ακόμη, όπως γράφουν οι εκκλησιαστικοί πατέρες, οι Πρωτόπλαστοι ήταν τρεπτοί, έστω και αν δεν υπέκυπταν στο προπατορικό αμάρτημα. Ποια τροπή θα υφίσταντο ουδείς γνωρίζει, ούτε μπορεί να πει.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Eυχαριστώ για την ωραία απάντηση.Και μια δεύτερη,μάλλον τελευταία,ερώτηση.
Ισχύει γιά την Οροδοξία ότι, μετά την Ανάληψι
το β' πρόσωπο του Τριαδικού Θεού και η ανθρωπίνη ψυχή/πνεύμα του Ιησού Χριστού κατά την ανθρωπίνη φύση είναι στον ουρανό ατρέπτως,ασυγχύτως,αδιαιρέτως,
αχωρίστως ηνωμένoι (πράγμα που δεν συμβαίνει με καμιά ψυχή/πνεύμα ανθρώπου) ;;;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όπως τίθεται το ερώτημα, δημιουργεί πρόβλημα σε σας, αλλά και σε εκείνον που θα σας απαντήσει. Επειδή, η ανθρώπινη φύση (σώμα και ψυχή) του Κυρίου δεν εξετάζεται ποτέ ερήμην της θείας. Οι άνθρωποι έχουμε σώμα και ψυχή, στερούμεθα όμως (όχι εντελώς) Πνεύματος Αγίου. Αντ΄ αυτού, κάνουμε όλοι αδιακρίτως λόγο για "πνεύμα" γενικώς.

Απουσιάζει εντελώς - εξαιρέσεις υπάρχουν - τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁ πανταχοῦ παρών καὶ τὰ πάντα πληρῶν, εκδιώχθηκε με το φιλιόκβε και στη συνέχεια κατακερματίστηκε με τους προτεστάντες.
Το κενό αναπληρώνουν άλλοι και άλλα. Παράδειγμα, πατέρας γίνεται ο γιατρός του εργαστηρίου με το δοκιμαστικό σωλήνα της τεχνητής γονιμοποίησης, υιός γίνεται ο δωρητής οργάνων, άγιο πνεύμα ο ερευνητής ανακαλύψεων - οικονομικός πλουτισμός - παγκόσμιας κυριαρχίας κατόπιν εξόντωσης των ανταγωνιστών.

Επιστήμη χωριζομένη θεογνωσίας - θεολογίας, κακουργία εστί. Αναφορά στο
«ἀπέχεσθαι ἀπὸ κακῶν ἐστιν ἐπιστήμη». Οι αποκρυφιστές, θεοσοφιστές, μυστικιστές, κατάντησαν τη θεολογία-θεογνωσία, κακουργία.

Συνεπώς, η καταφατική απάντηση είναι : Το θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου, η θεία και η ανθρώπινη φύση - υπόσταση του β΄ προσώπου της αγίας Τριάδος, είναι και παραμένουν μυστηριακώς ενωμένα. Το Μυστήριο της υποστατικής ένωσης δεν αναλύεται, δεν ερμηνεύεται, δεν απλουστεύεται, πέρα όσων Νηπτικοί και Εκκλησιαστικοί πατέρες αναφέρουν.

Χριστέ, τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, τὸ φωτίζον καὶ ἁγιάζον πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον, σημειωθήτω ἐφ' ἡμᾶς τὸ φῶς τοῦ προσώπου σου, ἵνα ἐν αὐτῷ ὀψώμεθα φῶς τὸ ἀπρόσιτον, καὶ κατεύθυνον τὰ διαβήματα ἡμῶν πρὸς ἐργασίαν τῶν ἐντολῶν σου, πρεσβείαις τῆς παναχράντου σου Μητρός, καὶ πάντων σου τῶν ἁγίων. Ἀμήν.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Ολοκλήρωσα τις ερωτήσεις.
Ευχαριστώ πολύ για την Ορθόδοξη απάντηση :
.....................................................................
Συνεπώς, η καταφατική απάντηση είναι : Το θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου, η θεία και η ανθρώπινη φύση - υπόσταση του β΄ προσώπου της αγίας Τριάδος, είναι και παραμένουν μυστηριακώς ενωμένα. Το Μυστήριο της υποστατικής ένωσης δεν αναλύεται, δεν ερμηνεύεται, δεν απλουστεύεται, πέρα όσων Νηπτικοί και Εκκλησιαστικοί πατέρες αναφέρουν.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

http://www.press-gr.com/2015/10/blog-post_379.html

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Στην ανάρτησή μου αυτή http://www.press-gr.com/2015/10/blog-post_379.html
που ανέφερα πιο πάνω,έβαλε ένας ανώνυμος ξένος στ' αγγλικά (μάλλον Εβραίος) το εξής σχόλιο :
.............................................................

Ανώνυμος είπε... 29 Οκτ 2015, 1:58:00 μ.μ.

I think that in our modern era Judaism can declare that ETH [extraterrestrial humans]
may exist,even extraterrestrial Moseses (plural of Moses).
It is more difficult for Muslims to declare it,and extraterrestrial Mohammeds,
and even more difficult for Christians to declare it,and extraterrestrial Jesus Christs.
So thus declaring,Judaism will have an advantage over Islam and Christianity.
................................................................
Μεταφράζω :
«Νομίζω ότι στη σύγχρονη εποχή μας,ο Ιουδαϊσμός μπορεί να διακηρύξει
ότι Ε.Α. (εξωγήινοι άνθρωποι) πιθανά να υπάρχουν,ακόμα και εξωγήινοι Μωυσείς (πληθυντικός
του Μωυσής).Είναι πιο δύσκολο για τους Μουσουλμάνους να το διακηρύξουν,και τους
εξωγήινους Μωαμέθηδες και ακόμα πιο δύσκολα για τους Χριστιανούς να το διακηρύξουν,και
τους εξωγήινους Ιησούδες Χριστούς.Επομένως έτσι διακηρύσσοντας,ο Ιουδαϊσμός θα έχει ένα
πλεονέκτημα επί του Ισλάμ και του Χριστιανισμού».

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν το αποκλείω, δοθέντος ότι φίλος μου στην Αμερική, μου είχε δώσει την πληροφορία πως κάποιες προτεσταντικές σέκτες, ανακατεμένες με Εβραίους, λένε ότι ο Μωυσής και ο Αβραάμ δεν ήταν μόνο στην περιοχή όπου έδρασαν. Ήταν και στην Αμερική. Και λένε ακόμη, ότι "η γη της επαγγελίας" αφορά στην Αμερική και όχι εκεί όπου αναφέρει η Holy Bible.

Σημείωση.
Νομίζω, φιλολογικά είναι προτιμότερο "οι Μωυσείς", να γράφεται "Μωυσήδες" και το "Μωαμέθηδες" να γράφεται "Μωχαμέτηδες". Όσο για τους "εξωγήινους Ιησούδες Χριστούς", δεν γράφεται καθόλου. Εκτός, αν κάποιος είναι εντελώς λειψός στο μυαλό. Γράφεται μόνο περιφραστικά σαν "εξωγήινες ενανθρωπήσεις του Ιησού". Κι αυτό όμως δηλώνει λίαν ανεπαρκές IQ.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Αυτές οι σέχτες είναι αμερικάνικες γραφικότητες και με αμερικάνικο σωβινισμοί,χωρίς προοπτική,
διότι η Αμερική δεν κάνει κουμάντο θρησκευτικό.

Το Ισλάμ μπορεί και σύντομα να διακηρύξει εξωγήινους ανθρώπους και
εξωγήινους Μωαμέθηδες (Μωχαμέτηδες σημαίνει μωαμεθανούς).

Ο Ιουδαϊσμός λόγω ρατσισμού όχι. Εκτός και αν οι σιωνιστές σκέφτονται ότι έτσι,διακηρύσσοντας την ύπαρξη εξωγήινων ανθρώπων και εξωγήινων Μωυσέων,θα έχουν πλεονέκτημα επί του Χριστιανισμού.

Και να πω επί αυτού αυτό που διαφωνώ μαζί σας αγαπητέ κ.Κ.Χ.,Για την Ορθοδοξία,εάν υπάρχουν μεταπτωτικοί εξωγήινοι άνθρωποι,τότε κατά την ανθρώπινη φύσι ο Ιησούς Χριστός είναι ένα και μόνο ανθρώπινο πρόσωπο,αλλά με πολλές πλανητικές καθόδους (συμπεριλαμβανομένης και της καθόδου στον πλανητικό Άδη).Ένω όλοι οι άνθρωποι (γήινοί τε και εξωγήινοι) είναι διαφορετικά ανθρώπινα πρόσωπα.Έχετε δίκιο,για την Ορθοδοξία,δεν υπάρχουν Ιησούδες Χριστοί,αλλά ένας μόνο,με πολλές πλανητικές καθόδους,εάν υπάρχουν μεταπτωτικοί εξωγήινοι άνθρωποι.

ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ
ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΑΛΛΑ' ΑΥΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.

Αυτός ο μάλλον Εβραίος που έγραψε το αγγλόγλωσσο σχόλιο αυτό ή είναι ένα ηλίθιο απλό εβραϊκό άτομο,που λέει πράγματα που οι δικοί του δεν πρόκειται να δεχτούν,ή είναι η φωνή του Ροκφέλλερ και του Ρότσιλντ που αρχίζουν να σκέφτονται τώρα ότι τους συμφέρει αυτή η διακήρυξη.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η δημοσιευμένη άποψη ή γνώμη του σχολιαστή δεν σημαίνει αποδοχή της από τον υπεύθυνο του ιστολογίου.

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

Ευχαριστώ ευχαριστίαν μεγάλην σφόδρα,
για τον ωραίον διάλογον αυτόν.Γεια σας.