Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Το θέλημα του Θεού, το θέλημα του ανθρώπου και η μεταμόρφωση των πιστών


Ευχετήριον Μήνυμα προς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ με αφορμή το Ορθόδοξο Πάσχα. Είναι το ακόλουθο.

«H Μισέλ κι εγώ απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές μας στα μέλη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας εδώ στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς τιμούν τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Γιορτή της Αναστάσεως.
Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι η στιγμή να θυμηθούν την θυσία του Ιησού Χριστού, να χαρούν με τη νίκη της Αναστάσεως και να μεταμορφωθούν μέσω της ανανέωσης του πνεύματος σε συμφωνία με το θέλημα του Θεού.
Προσευχόμαστε για τα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας που διώκονται για την πίστη τους και υπόκεινται σε ανείπωτες βιαιοπραγίες και αναζητούμε τρόπους για την απελευθέρωση εκείνων που έχουν απαχθεί. Θυμούμαστε εκείνους που έχουν εκδιωχθεί από τις πατρίδες τους και που έχουν δει τα θρησκευτικά τους ιδρύματα να βεβηλώνονται ή να καταστρέφονται.
Και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και τους ανθρώπους όλων των θρησκειών και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το έργο ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν εν ειρήνη, δικαιοσύνη και ελευθερία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ελπίδας, εμείς θυμούμαστε ότι το φως λάμπει στο σκοτάδι και ότι το σκοτάδι δεν το υπερνικά.
Ευχόμαστε σε όλους όσοι εορτάζουν ένα ευλογημένο Πάσχα».

Το σχόλιο
Μάλλον, ένας δάκτυλος της σιωνιστικής "κουρίας" του ΠΣΕ έβαλε το χεράκι του. Το έγραψε και είναι καλύτερο από την Κοινή Διακήρυξη του Πάπα Φραγκίσκου, του συνεργάτη αυτού Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, που εκδόθηκε από τη Λέσβο. Κι εκείνοι τα ίδια έγραψαν με μόνη διαφορά ότι ήταν εκτός χρόνου. Προηγήθηκαν του Πάσχα, ο κύριος Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ανέμεναν την Ανάσταση.

Ας θυμηθούμε λίγα από όσα μας είπαν οι νέοι "τρεις ιεράρχες" στις 16 Απριλίου 2016  :
"Η παγκόσμια κοινή γνώμη δεν μπορεί να αγνοήσει την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που δημιουργήθηκε από την εξάπλωση της βίας και των ενόπλων συγκρούσεων, τις διώξεις και τον εκτοπισμό των θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων και τον ξεριζωμό των οικογενειών από τα σπίτια τους, κατά παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών τους. (...) Η τραγωδία της αναγκαστικής μετανάστευσης και της μετατόπισης επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπων, και είναι ουσιαστικά μια κρίση της ανθρωπότητας (...) Από τη Λέσβο, κάνουμε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί με θάρρος στην αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης και των βαθυτέρων αιτίων της, μέσω διπλωματικών, πολιτικών και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών, και μέσα από συλλογικές προσπάθειες, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ευρώπη. (...) Ζητούμε από τις θρησκευτικές κοινότητες να εντείνουν τις προσπάθειες τους στην υποδοχή, παροχή βοήθειας και προστασίας στους πρόσφυγες όλων των θρησκειών, και τις θρησκευτικές και πολιτικές υπηρεσίες ανακούφισης (των προσφύγων) να εργάζονται για να συντονίζουν τις πρωτοβουλίες τους. (...) Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα μία από τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις της από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής πρόκλησης, κάνουμε έκκληση σε όλους τους ακολούθους του Χριστού να ενθυμούνται τα λόγια του Κυρίου (...) Καλούμε την διεθνή κοινότητα να θέση την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως προτεραιότητα, και σε κάθε επίπεδο, να υποστηρίξει πολιτικές εντάξεις που εκτείνονται σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες.

1) Σχετικά με τις ευχές του Προέδρου των ΗΠΑ και της συζύγου του έχουμε να πούμε ότι :
Εμείς θυμόμαστε την παραπομπή "2  καὶ μὴ συσχηματίζεσθαι τῷ αἰῶνι τούτῳ, ἀλλὰ μεταμορφοῦσθαι τῇ ἀνακαινώσει τοῦ νοὸς ὑμῶν, εἰς τὸ δοκιμάζειν ὑμᾶς τί τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, τὸ ἀγαθὸν καὶ εὐάρεστον καὶ τέλειον" (Ρμ. ιβ΄). Και ακόμη, θυμόμαστε ότι το φως λάμπει στο σκοτάδι και ότι το σκοτάδι δεν το υπερνικά.

Για το λόγο αυτό, αφανώς, ανώνυμα και επώνυμα, συνεχίζουμε τούτο το έργο, να διώχνουμε το σκοτάδι, ώστε οι άνθρωποι να ζουν εν αληθεία, δρέποντας τους καρπούς της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Και χαιρόμαστε με τη νίκη της Αναστάσεως. Είναι, άλλωστε, και η μεταμόρφωση των πιστών, όταν το θέλημα του αγίου Θεού γίνεται γνωστό στον άνθρωπο εν αγίω Πνεύματι και οι άνθρωποι ζουν εν αληθεία και όχι εν υποκρισία (μὴ συσχηματίζεσθαι τῷ αἰῶνι τούτῳ).

Βεβαίως, πολλοί δεν συμφωνούν με τις δικές μας προϋποθέσεις ως προς την αλήθεια. Δεν μας ενοχλεί αυτό και το μόνο που παρακαλούμε, όσους διαφωνούν μαζί μας, να μας αφήσουν ήσυχους και εκτός των δικών τους σχεδιασμών "αλληλεγγύης όλων των θρησκειών".

2) Σχετικά με την Κοινή Διακήρυξη των νέων "τριών ιεραρχών" στη Λέσβο σημειώνουμε :
Οι Ορθόδοξοι κάνουμε έκκληση ακαταπαύστως προς όλους τους τυπικά χριστιανούς, ώστε να γίνουν και ουσιαστικά ακόλουθοι του Κυρίου και Θεού ημών Ιησού Χριστού. Προς τούτο η δική μας έκκληση προς την διεθνή κοινότητα δεν είναι αόριστη. Είναι σαφής ως προς τα βαθύτερα αίτια αυτής της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης.

- Θυμόμαστε λόγου χάριν ότι πριν εκσπάσει ο πρώτος πόλεμος του Κόλπου, το Ιράκ ζητούσε να του επιστραφούν κάτι χρήματα από το Κουβέιτ. Είχε αναλάβει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά τον οκταετή πόλεμο Ιράκ-Ιράν. Αυτός ήταν και ο λόγος της εισβολής, τον οποίο καταδίκασε η διεθνής κοινότης και έγιναν αυτά που έγιναν. Το έργο επαναλήφθηκε μετά από δέκα χρόνια, αλλά με διαφορετική αιτία. Ήταν τα πυρηνικά του Ιράκ, που δεν βρέθηκαν ποτέ. Σημειώνουμε ότι η χώρα αυτή δεν ήταν ένας από τους καλύτερους πελάτες των (της) Τραπεζών (Τράπεζας). Δεν δανειζόταν, δεν χρωστούσε, ισοπεδώθηκε.
- Θυμόμαστε ότι και η Λιβύη δεν ήταν ο καλός πελάτης των (της) Τραπεζών (Τράπεζας). Είχε ενεργειακά αποθέματα και τα έβγαζε πέρα. Δεν δανειζόταν, ισοπεδώθηκε.
- Θυμόμαστε ότι και η πρώην Γιουγκοσλαβία δεν ήταν καλός πελάτης. Δεν δανειζόταν όσο έπρεπε, δεν χρωστούσε όσα έπρεπε, δεν ήταν στη ΕU, κομματιάστηκε και εν μέρει ισοπεδώθηκε (όλα τα εργοστάσια καταστράφηκαν).
- Το ίδιο συμβαίνει και με τη Συρία, κακός πελάτης και αυτή.

Αντίθετα η Ελλάδα, ο καλύτερος πελάτης, που δεν έπαψε ποτέ να χρωστά, τώρα την πνίγουν με τα Μνημόνια, με τους πρόσφυγες και τους πνιγμένους πρόσφυγες !

Μετά από αυτά, τόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και οι νέοι "τρεις ιεράρχες", μπορούν να καταλάβουν, αφενός, ότι το θέλημα του Θεού δεν βρίσκεται σε συμφωνία με το θέλημα του ανθρώπου, αφ΄ ετέρου δε, ότι οι επιλεκτικά ενθυμούμενοι κάποιον λόγο του Κυρίου, ξεχνούν τον βασικότερο : "24 Οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ. (Μτ. ς΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια: