Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η είδηση που πέρασε "στα ψιλά"


Ντάισελμπλουμ : "Υποστηρίζω αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα αλλά χρειάζεται να γίνουν", και πρόσθεσε, σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο Twitter, "Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους - δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο".

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ntaiselmploym-hrthe-h-wra-gia-thn-elafrynsh-toy-xreoys.4053455.html?ref=yfp 

Σχόλιο
Εκεί ήταν ανέκαθεν και εκεί θα παραμείνει. Οι Γερμανοί δεν μπορούν να τον πάρουν από τα θησαυροφυλάκια του βρετανικού Θρόνου. Έχουν άλλο τρόπο, τον παίρνουν από τις τσέπες μας, καθόσον, όλα μας τα χρόνια - τα πρίν ευρώ - πληρωνόμαστε με δανεικά. Δικός μας ήταν μόνο ο κόπος της δουλειάς μας και οι σκλάβοι, οι είλωτες, δεν δικαιούνται να έχουν δικό τους χρήμα. Έχουν σπίτια και χωράφια, ας τα πουλήσουν για να ζήσουν. Έτσι, απλουστεύονται κάποια πράγματα. Δραχμή δεν υπάρχει. Υπάρχει το ευρώ κάτω από γερμανο-γαλλικό έλεγχο και αυτό "χρειάζεται να γίνει για να οικοδομηθεί μια χώρα" (Ντάισελμπλουμ).

Δυο ερωτήματα
1) Ποιος θα μας οικοδομήσει, όταν από φυσικά ή άλλα αίτια (...) γίνουμε σαν το Ιράκ ή την Συρία ; Και ποιος, όταν οι πολυκατοικίες μαρκάρονται με κόκκινο Χ λόγω εξάντλησης των δομικών υλικών ;

2) Τί θα γίνει με το Brexit ? England in or England out Europe ? Τι λένε τα στοιχήματα ; Το δικό μου λέει "μέσα η Αγγλία", εκτός αν πλειοδοτήσουν στον πλειστηριασμό (διάβαζε ενοικίαση της Ελλάδος) οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, πράγμα απίθανο, αλλά πιθανό με Μνημόνια σε απροσδιόριστο βάθος χρόνου.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Tony Vook : Tον επιασε τωρα ο πονος τον Νταισεμπλουμ για τους φορους που θα πληρωσουν οι δυστυχοι Ελληνες και ο ιδιος εχει απαιτησει . Τον ενοχλησαν τα λεφτα που εχουν βγαλει εξω στο Λονδινο , επειδη ειναι εκτος ευρωζωνης και πιθανον εκτος Ε.Ε. αλλα δεν ειπε τιποτα για αυτους που εχουν βγαλει τα λεφτα στο Λουξιεμβουργο στις Βρυξελες και το Βερολινο.

- Kyprianos Christodoulides : Πολύ εύστοχο σχόλιο. Η διαμάχη των λεγόμενων Κάτω Χωρών (Be-Ne-Lux) με το City του Λονδίνου κρατάει από μακρού. Δεν μπορούν να κλέψουν το βρετανικό Θησαυροφυλάκιο και κλέβουν εμάς. Ο ρόλος της Ελβετίας παραμένει σκοτεινός και μεγάλο ερωτηματικό. Εκτός από διαθρησκειακό κέντρο (Σαμπεζί) είναι και διαπολιτισμικό - μάλλον, καλύτερα "διαοικονομικό". Παρένθεση, πώς σου φαίνεται αυτό το "διαοικονομικό", που μέχρι τώρα δεν το έχουμε ακούσει ;

- Tony Vook : Ο ρολος της Ελβετιας ηταν φανερος απο τον 2ο παγκοσμιο πολεμο , ενω ολα τα γυρω κρατη καιγονυαν και διαλυονταν , εκει ειχαμε ουδετεροτητα , Ναζι , Αγγλοι , Γαλλοι , Πορτογαλοι κατεθεταν τα λεφτα απο το πλιατσικο τα νομιμοποιουσαν και επιναν παρεα μπυρες .

- Kyprianos Christodoulides : Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ. Γινόταν η μοιρασιά της ανοικοδόμησης των χαλασμάτων του πολέμου. Φτιάχνεις ένα πόλεμο, γκρεμίζεις τα πάντα, μετά δίνεις δανεικά για να φτιαχτούν τα χαλασμένα : "αυτό χρειάζεται να γίνει για να οικοδομηθεί μια χώρα" (Ντάισελμπλουμ). Ποιος είναι ο κερδισμένος Tony ? Και πού νομίζεις ότι θα πέσει η μπίλια της ρουλέτας ; Στο Αιγαίο ή στην Ουκρανία ; Σημείωσε, Αιγαίο ίσον αγγλικά συμφέροντα, Ουκρανία ίσον Γερμανικά (Μπενελούξ, Γαλλία κλπ.).