Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Αποκρυφισμός, θεοσοφία


Η αφορμή από εδώ : http://entoytwnika1.blogspot.gr/2016/05/blog-post_23.html  και εδώ http://www.cretalive.gr/crete/anakalypsan-apokryfistikes-eikones-sthn-orthodoksh-akadhmia-krhths. Τα εντός υαλοσχεδίου ελληνικά (αποκρυφισμός, θεοσοφία) είναι του γράφοντος.

"Σεβασµιώτατοι, σεβαστοί µου πατέρες,
Τέτοιες «καλλιτεχνικές» ἐµπνεύσεις καί συνθέσεις µέ βαθύτατο ἀποκρυφιστικό περιεχόµενο, συναντᾶ κανείς µόνο στά κεντρικά γραφεῖα τῆς Θεοσοφικῆς Ἑταιρίας (τῆς ἀποκρυφίστριας H. P. Blavatsky) στό Adyar τῶν Ἰνδιῶν!"
(Απόσπασμα της επιστολής προς την Πανορθόδοξη Γραμματεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, με κοινοποιήση στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, την οποία έστειλε ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος)

Σχόλιο
Στη θέση του Σταυρού να βάλτε τη Λίρα Αγγλίας. Στη θέση του άστρου του Δαβίδ βάλτε το Δολάριο. Στη θέση της Ημισελήνου τη Λίρα Αιγύπτου, Συρίας και Τουρκίας. Το μισοφέγγαρο όμως έχει θέσεις για το Ριάλ, και το Δηνάριο. Τέλος, στη θέση αυτών που καίγονται (είναι άνθρωποι) να βάλετε το ευρώ.

Γράφω πάντα την άποψή μου, χωρίς ποτέ να επιθυμώ την συναίνεση (consensus) κανενός, δικαίωμα το οποίο αναγνωρίζει η δημοκρατικότητα, ίσως δε και η συνοδικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: