Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πρόσκληση σε διάλογο για τις μεταμοσχεύσεις

Εικασίες και Δηλωσίες

"Η συμμετοχή σας στην εν λόγω εκδήλωση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς και πιστεύουμε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην επίτευξη ενός γόνιμου διαλόγου για το κρίσιμο ζήτηματων μεταμοσχεύσεων",
γράφει η πρόσκληση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, εν όψει της ειλημμένης ήδη απόφασης των εκλεκτών της τρόϊκας και της παγκόσμιας διακυβέρνησης να μας θεωρούν όλους "δωρητές κατά εικασίαν". Θέλουν να μας αφαιρούν τα όργανα προθανατίως. Διότι στό θέμα του εγκεφαλικού "θανάτου" δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Ουδείς χώρος, έστω και ελάχιστος, δεν υπάρχει για εικασίες ή επιστημονικά επιχειρήματα άλλης φύσεως. Το Υπουργείο και οι άνθρωποί του εικάζουν μόνο ότι όλοι είμαστε δωρητές, εκτός αν ως νέοι δηλωσίες δηλώσουμε το αντίθετο.

Η πρόσκληση έχει σωρείαν αποδεκτών. Ζητούμενο της συμμετοχής "να συμβάλει τα μέγιστα στην επίτευξη ενός γόνιμου διαλόγου για το κρίσιμο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων". Αν, όμως, ψάξει κανείς να βρει ποιοι είναι οι αποδέκτες, θα ιδεί ότι όλοι τους, μηδέ του καλεσμένου αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου εξαιρουμένου, είναι μη εικάζοντες περί του αντιθέτου, δηλαδή, ως προς το έγκυρο του νεοθανάτου. Θεμιτή εικασία είναι ότι όλοι είμαστε δωρητές και αθέμιτη ότι δεν είμαστε. Εκτός αν υπάρχει υπεύθυνη δήλωση αναιρετική της εγκληματικής εικασίας του Υπουργείου και των διαπλεκομένων νεοταξικών φορέων του.

Όλα αυτά τα χρόνια από το 1970 -΄80 και μετά, οι καριερίστες της Ιατρικής αλλά και της Ποιμαντικής επιστήμης κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους. Κατέκτησαν τίτλους και θέσεις, έρχονται, δε, σήμερα με τον κύριο Λοβέρδο να μας προσκαλέσουν (σημ. τους δικούς τους ανθρώπους) σε "γόνιμο διάλογο για το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων" (sic).

Είχα συμμετάσχει στο παρελθόν σε έναν παρόμοιο "διάλογο" και όταν έθεσα το ερώτημα στους διοργανωτές και στην ομήγυρή: "Πώς είναι δυνατόν ένας νεκρός να υφίσταται νάρκωση για να του πάρουν τα όργανα;", μου αφαίρεσαν το λόγο. Έσπευσαν να καθησυχάσουν το ακροατήριο λέγοντας ότι δεν γίνεται νάρκωση. Γίνεται "μυοχαλάρωση", είπαν, γνωρίζοντας ότι το ακροατήριο είχε "μαύρα μεσάνυχτα" αναφορικά με τον όρο "μυοχαλάρωση". Η μυοχαλάρωση ή μυοχάλαση, είναι συνοδός της νάρκωσης. Χωρίς αυτή εγχείρηση δεν γίνεται.

Τώρα λοιπόν απευθύνουν πρόσκληση στα μέλη της εικαζομένης δωρεάς να κουβενιάσουν μεταξύ τους, να γίνει ένας υποτίθεται δημοκρατικός διάλογος, και γόνιμος, στο κρίσιμο θέμα των μεταμοσχεύσεων. Αργότερα θα μας ανοίξουν ένα παράθυρο διαδικτυακής διαβούλευσης, γνωστά πράγματα, στο τέλος όμως θα μας φορέσουν το "καπέλο" του δωρητή-καταθέτη οργάνων και κατόχου της κάρτας του πολίτη. Άλλου είδους "πολίτες" δεν θέλουν να υπάρχουν.

Οι σύγχρονοι νέοι δηλωσίες, χωρίς κάρτα και δίχως αυτοπροσφορά των οργάνων τους, δεν θα έχουν μέλλον. Κάτι που δεν συνέβαινε με τους δηλωσίες του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: