Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Ο Μεσογαίας Νικόλαος, η καύση των νεκρών και άλλα τινα, συνέχεια προηγουμένου.


Νεότερη επεξεργασία 24/04/2011
και 18/01/2013


Οφείλω να δώσω συνέχεια στα όσα προηγουμένως έγραψα : (http://kyprianoscy.blogspot.com/2011/04/blog-post_1590.html). Και τούτο, διότι ο ενδιαφερόμενος για θέματα πίστεως αναγνώστης, πρέπει να γνωρίζει κάτι σημαντικό.

Η παπική αίρεση, ως γνωστόν, ομολογεί το Σύμβολο της Πίστεως, με την προσθήκη "εκ του Υιού". Θα έλεγε λοιπόν κανείς ότι τούτο είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια την οποία επέβαλαν πολιτικές σκοπιμότητες μιας εποχής.

Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η παπική παραπλάνηση και διαφθορά έγκειται στο ότι ομολογεί κατά πάντα την αλήθεια, λέγει πράγματα σωστά, με την "ασήμαντη" λεπτομέρεια του filioque. Αυτή όμως η λεπτομέρεια κάνει κάτι άλλο σημαντικότατο. Υποδύεται την αλήθεια, ότι λέγει πράγματα αληθεύοντα και σωστά, και την πλαστογραφεί, σε σημείο που είναι πολύ δύσκολο για τον μη έχοντα γνώσεις της πίστεως (σημ. γνώσεις θεολογικές) να το αντιληφθεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλα ανατρέπονται και το ψεύδος κυριαρχεί από αυτή την "ασήμαντη" λεπτομέρεια.

Όμοια λοιπόν και ο μητροπολίτης Μεσογαίας. Λέγει σωστά πράγματα, κάποιες αλήθειες, όλα όμως αυτά είναι μια αληθοφάνεια και όχι η όντως αληθής Αλήθεια. Πρόκειται για φαλκίδευση της αληθείας, παραπλάνηση των πιστών και αλλοίωση του ορθόδοξου φρονήματος και βιώματος. Ιδού το διατί και η συνέχεια.

Είπε ο μητροπολίτης Μεσογαίας:

"Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι βίαιο, σεβόμενοι την ταφή του Χριστού, και προβάλλοντας στον κάθε άνθρωπο, το γεγονός της ταφής του Χριστού και της Αναστάσεως."

Και ημείς διερωτόμαστε :

Δηλαδή, δια της ταφής και μη καύσεως, προβάλλεται το γεγονός της ταφής και της Αναστάσεως του Χριστού! Ορθά, έστω. Τι γίνεται όμως με την ταφή και την μη καύση των διαμερισθέντων κατά τα όργανα δωρητών; Που όντας έμψυχοι αλλά ανέκφραστοι (καθηγητής Νευρολογίας Μπαλογιάννης) αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο Χειρουργείο; Τι προβάλλεται με αυτούς;
(*)

(*) Προβάλλεται το "εσμέν αλλήλων μέλη", θα μας πει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, που έχει μάλιστα γράψει και σχετικό, με τον τίτλο, βιβλίο αναγορεύοντας σε θεοφιλείς τις μεταμοσχεύσεις. Ψεύδεται όμως, Διότι, πριν γράψει αυτό ο Απ. Παύλος, κάτι άλλο έχει πει, το οποίο αποσιωπά δολίως ο Μητροπολίτης. Ιδού το πλήρες εδάφιο :  "Διο αποθέμενοι το ψεύδος λαλείτε αλήθειαν έκαστος μετά του πλησίον αυτού· ότι εσμέν αλλήλων μέλη" (Εφ. δ΄ 25). Αν είχε αποθέσει το ψεύδος θα μας έλεγε την αλήθεια, όπως συμβουλεύει ο Απ. Παύλος. Δεν το κάνει και επιμένει να παραπλανά το λαό του Θεού.. 

Δεν περιμένουμε οπωσδήποτε να μας απαντήσει ούτε ο μητροπολίτης Μεσογαίας, ούτε και ο καθηγητής της Νευρολογίας Μπαλογιάννης. Περιττεύει να συμπληρώσω ότι η κατευθυνομένη δημοσιογραφία δεν θα δημοσίευε ποτέ αυτά που γράφω. Το λέω εκ πείρας. Γι΄ αυτό θα δώσουμε εμείς την απάντηση, ας είναι και στα "μπάζα" του διαδικτύου. Και αυτή είναι:

"Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε". Τι θα πει αυτό; Καλούμαστε να ενδυθούμε τον Κύριο, ένδυμα της ψυχής μας, δηλαδή του σώματός μας ("λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, φωτοδότα, και σώσον με") να κάνουμε τον εγερθέντα και πρωτότοκο των νεκρών. Αυτό κάνουμε κάθε φορά που μεταλαμβάνουμε τον όλον Χριστό.

Αλλά ο μητροπολίτης Μεσογαίας και ο καθηγητής Νευρολογίας δεν συμφωνούν. Διαφωνούν με την καύση των νεκρών και συμφωνούν με την εν συνειδήσει και εν επιγνώσει και μη εικαζομένη, δωρεά των οργάνων. Δηλαδή, καταφάσκουν στο να διαμερίζουν το ιμάτιο-"στολήν της ψυχής", κατά το τροπάριον του Νυμφώνος : "Λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, φωτοδότα και σώσον με". Κάνουν ό,τι έκαναν οι σταυρωτές του Κυρίου : "Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί των ιματισμόν μου έβαλον κλήρον".

Με την εν επιγνώσει, ενσυνείδητη ή ακόμη και εικαζομένη δωρεά, οι ανασταυρώνοντες την Αλήθεια τεμαχίζουν (διεμερίσαντο) τα σώματα (ιμάτιο ή στολή της ψυχής) των έμψυχων μεν, ανέκφραστων δε, εγκεφαλικά νεκρών "βάλοντες κλήρον". Το δε χειρότερο, κυριολεκτικά διαστρέφουν το ορθόδοξο βίωμα και διαφθείρουν το φρόνημα των ευσεβών Χριστιανών της αγίας ημών Πίστεως. Εκεί οδηγούν το λογικό ποίμνιο μεγαλόσχημοι ποιμένες - υποτίθεται ορθόδοξοι - και καθηγητές πανεπιστημίων άνευ εγλωβισμού των σε δόγμα ή δόγματα. Η επιστήμη, διατείνονται, δεν έχει δόγματα εκτός, βέβαια, από το δόγμα του εγκεφαλικού θανάτου.

Αυτές είναι οι συνέπειες από τις λεγόμενες "ασήμαντες διαφορές" της παπικής αίρεσης και των προτεσταντικών παραφυάδων που εξέθρεψε, και επ΄ αυτών κινούνται ο μητροπολίτης Μεσογαίας, ο καθηγητής Νευρολογίας Μπαλογιάννης και πλήθος άλλων διακονούντων την "αγία" αυτών επιστήμη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τι θα γίνεται εφεξής για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μπορεί να φαίνεται η υγεία τους ότι χειροτερεύει συνεχώς ή ακόμα που πέφτουν και σε κώμα ή ακόμα και σε εγκεφαλικό θάνατο και που όλοι έχουν ελπίδες να συνέλθουν? Τόμοι βιβλίων με θαύματα Αγίων που δια της επεμβάσεώς τους άνθρωποι εγκεφαλικά νεκροί ξυπνούν. Θέλουν να καταργήσουν τη δυνατότητα των ανθρώπων να προσευχηθούν όταν ένας δικός τους άνθρωπος βρίσκεται προ των πυλών του θανάτου? Θέλουν να μας στερήσουν τη δυνατότητα να ζητήσουμε από το Θεό να επέμβει όταν δικοί άνθρωποι θα τραυματιστούν σοβαρά ή θα ασθενήσουν βαριά. Ο γιατρός θα αντικαθιστά εφεξής τον Θεό να αποφασίζει εάν ένας άνθρωπος θα ζήσει ή όχι. Πρόσφατα σε ένα νοσοκομείο που είχα επισκεφθεί δικό μου άνθρωπο μια κυρία στο διπλανό κρεβάτι ήταν βαριά, ήχαν πει οι γιατροί στους δικούς της να της ετοιμάσουν ρούχα για ταφή. Μπήκε ο ιερέας να κοινωνήσει μια άλλη ασθενή και φεύγοντας κάποιος πρόσεξε ότι η κυρία - είχε αναπνευστικό σωλήνα - προσπαθούσε να κάνει σήμα στον ιερέα. Ετρεξαν και πρόλαβαν τον ιερέα και την κοινώνησε. Το ίδιο βράδυ της έβγαλαν τον αναπνευστήρα και δεν κατάλαβαν και οι γιατροί τι συνέβη! Μια χαρά! Τι θα μας πουν οι βουλευτές και οι γιατροί? Οτι θα υποκαταστήσουν το Θεό? Μόνο εκείνος αποφασίζει για κάθε τι, συμπεριλαμβανομένου του χρονικού σημείου που θα πάρει κάποιον κοντά του.
Να τους στείλουμε - στους κυρίους βουλευτές - τα βιβλία με τις περιπτώσεις εγκεφαλικών νεκρών που ξύπνησαν μετά από προσευχή και επέμβαση της Παναγίας ή κάποιου Αγίου? Είχα διαβάσει σε κάποιο βιβλίο ότι μια κυρία - χήρα στον Καναδά αγαπούσε την Παναγία. Το μοναχοπαίδι της κυρίας αυτής πέθανε. Δεν το έθαψε αλλά προσευχόταν στην Παναγιά της Τήνου. Την 3η μέρα το παιδί ξύπνησε, σπούδασε και εφεξής μια χαρά. Επίσης μια άλλη κυρία που το παιδί της τραυματίστηκε με μηχανή και ήταν εγκεφαλικά νεκρό. Προσευχόταν η μητέρα - εμφανίστηκε ο Αγιος Νικόλαος, εκ των νεοφανών Αγίων της Λέσβου - Αγιος Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, που γιορτάζουν αύριο - και της είπε να έχει υπομονή. Το παιδί ξαφνικά ξύπνησε. Χωρίς καμία εγκεφαλική βλάβη! Αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι εκατοντάδες. Τι να πρωτοπούμε? Το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει το νομοσχέδιο αυτό. Λένε κάποιοι, ε, να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο. Και όταν τους πεις τι πράγματι θα συμβεί, παθαίνουν! Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να δημοσιεύονται συνεχώς άρθρα και να υπάρξει κινητοποίηση για το θέμα να επιτευχθεί η ενημέρωση όλων για τον κίνδυνο.
Πολλούς χαιρετισμούς,
Ιωάννα

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ πολύ την Ιωάννα για το άρθρο της - συμβολή στον αγώνα κατά του εγκεφαλικού θανάτου και της "εκκλησίας" της επιστήμης, που ετοιμάζουν οι διώκτες της υγιαινούσης Πίστεως.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, σκοπό έχουν να δημιουργήσουν από τη μια πλευρά τους πιστούς στην "εκκλησία" της επιστήμης (ή ανώτερης δύναμης) και από την άλλη τους πιστούς της Μιάς, αγίας, καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας. Οι πρώτοι θα είναι τα δημιουργήματα της τεχνολογίας (σωλήνας, μεταμοσχεύσεις κλπ.), οι άλλοι θα είναι εκ Θεού, που θα χρησιμεύουν με ποικίλους τρόπους (...) για τα σαρκοφάγα θηρία της επιστήμης.