Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ο τροβαδούρος με τα τραγούδια του



Η φωτογραφία μου εστάλη μέσω ημέηλ χωρίς λεπτομέρειες. Ζητώ συγγνώμη που δεν αναφέρω το όνομα του καλλιτέχνη

Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης ήταν αυτός ο οποίος, υποτίθεται, έριξε τη χούντα των Συνταγματαρχών με τα τραγούδια του και ανέβασε - αυτό δεν υποτίθεται - τη χούντα των Δημοκρατικών. Δηλαδή, των τοκογλύφων που τον έκαναν πρώτο όνομα.

Αυτοί όμως που έριξαν τη Χούντα των Συνταγματαρχών ποιοι ήταν; Ήταν βέβαια ο λαός ο οποίος οδηγήθηκε με μαεστρία νεοφιλελεύθερη και σοσιαλιστική (είχε και μουσική υπόκρουση τα τραγούδια του τροβαδούρου) στο λάκκο των λεόντων : Τρόϊκα, ΔΝΤ και Σια (CIA). Αυτοί μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

Παραγωγή μηδέν και άνοιγμα ενός και μοναδικού επαγγέλματος made in Greece : ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ. Όλοι οι Έλληνες έγιναν αντιπρόσωποι, τουτέστι, μεταπράτες. Έπαιρναν δάνεια, πουλούσαν με δάνεια, άδειαζαν τα ράφια των Mercedes, BMW, Toyota κλπ. Ήταν και τα τυφλά αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας και τα "γερμένα" υποβρύχια της Γερμανίας. Πόσα άλλα δεν ξέρουμε.

Και ο Μίκης πήρε τις τσακμακόπετρες που του έδωσε η Χούντα των Δημοκρατικών, δηλαδή των τοκογλύφων, και πάει να μας βάλει φωτιά. Αξιοσημείωτο : Το Μέγαρο Μουσικής δίπλα στην Αμερικανική Πρεσβεία!

Λόγω ηλικίας δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι πάτρωνες, που του έδωσαν το βραδυφλεγές υλικό, μας ετοιμάζουν τη Χούντα των Καλλιτεχνών, των Αισθητικών, των Διανοουμένων. Όλοι όμως αυτοί οι τροβαδούροι της Τέχνης τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια; Κανείς τους δεν πήρε είδηση ότι η δοτή Χούντα των Συνταγματαρχών αντικαταστάθηκε από την επίσης δοτή Χούντα της δημοκρατικής ψήφου; Πού οδηγηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια που ψηφίζαμε το Σύστημα; Στη χρεωκοπία και στην πλήρη οικονομική υποταγή. Κάνω λάθος;

Τα έλεγα αυτά και με αποκαλούσαν "φασίστα". Κάποτε κινδύνευσε και η σωματική μου ακεραιότητα
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη του Παπαδόπουλου. Δεν πρόδωσε τη χώρα αλλά πάλεψε για την αναπτυξή της. Το πλήρωσε βέβαια ακριβά. Οι προδότες επέζησαν τότε και αγωνίστηκαν για να επανέλθουν. Και θα έρθουν οι καλλιτέχνες - όλων των κατηγοριών - να μιλήσουν για αγώνες στη Δικτατορία. Τότε είχαμε δικτατορία? Τότε το τωρινό πολίτευμα πώς λέγεται? Δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποιος όρος. Οι καλλιτέχνες τότε συνέργησαν για να έρθει η νέα τάξη καταφέροντας να πείσουν τον λαό ότι η ανάπτυξη της χώρας είναι προς ζημίαν του! και ενάντια στα δικαιώματά του! Και αφού τόνισαν τότε οι νεοταξίτες τα δικαιώματα των ανθρώπων τώρα τα καταργούν. Που είναι οι καλλιτέχνες τώρα να αντιδράσουν στην κάρτα του πολίτη? Που είναι να ξεσηκωθούν για το νομοσχέδιο της δωρεάς? Πριν από 2 περίπου μήνες, η κα Σώκου είπε κάτι ενδιαφέρον, σε συνέντευξή της στο Extra νομίζω ή στο Τηλεάστυ: είπε ότι η μεσαία τάξη ήταν αυτή που αντιπαλευόταν τους καλλιτέχνες - η μεσαία τάξη τα είχε με τους καλλιτέχνες τότε (αναφερόταν στα 1950 - 1970 προφανώς) για λόγους προσβολής της ηθικής. Οπότε θα λέγαμε ότι τώρα οι καλλιτέχνες νιώθουν δικαιωμένοι. Με τις κατευθυνόμενες προοδευτικές αντιδράσεις τους πέτυχαν να κυριευθεί η χώρα από τους προδότες. Στις μέρες μας ο ρόλος τους αποκαλύφθηκε πλήρως που δεν αντιδρούν σε τίποτα που θίγει τα δικαιώματα και που επιχειρείται η διάλυση της χώρας. Ο Παπαδόπουλος στις ψυχές όλων των Ελλήνων - αυτών που πραγματικά ανήκουν στην Ελληνική φυλή - είναι δικαιωμένος. Οσο για τους καλλιτέχνες που συνέργησαν και συνεργούν στη διάλυση της χώρας, τους ψευτο-αριστερούς, ψευτο-δεξιούς και λοιπούς προδότες, η ώρα της πληρωμής έρχεται. Φαίνεται ότι αγνοούν το ρητό 'μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις...'.