Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

"Ουτιδανοί" κατά τον νουν


Σχολιαστής υπογράφων ως "ουτιδανός" (τιποτένιος) έγραφε:

"Διαβάζοντας την Παλαιά Διαθήκη, γνωρίζουμε έναν Θεό με ανθρώπινα πάθη, ζηλιάρη, ρατσιστή εγωκεντρικό και εκδικητικό (θυμηθείτε μόνο την περίπτωση του καλού χριστιανού Ιώβ που ο Θεός, σκότωσε όλη του την οικογένεια, του κατέστρεψε το βιος και του έστειλε αρρώστιες, απλά και μόνο για να αποδείξει στο διάβολο την ειλικρινή πίστη του)."

και η απάντηση ήταν :

Η σύγκριση είναι παιδαριώδης και αφελέστατη. Το νοητικό επίπεδο ενος δεκάχρονου, δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο ενός τριαντάχρονου, όπως επίσης, το νοητικό επίπεδο του τριαντάχρονου δεν συγκρίνεται με των πενήντα ή εξήντα χρόνων.

Δεν είναι ζήτημα εξέλιξης. Είναι θέμα ανάπτυξης και ωρίμανσης, για να (ανα)γνωρίσει κανείς τον Θεό της Π. Διαθήκης στην Καινή Διαθήκη και τον Θεό της Κ. Διαθήκης στην Παλαιά.

Είναι ο ίδιος Θεός, αλλά ο άνθρωπος προτιμά την καταστολή της ανάπτυξης και συνακόλουθα, αναστολή της ωρίμανσης. Όποιος έχει μυαλό μπορεί να καταλάβει το γιατί και ποιους, εξυπηρετεί η συστηματική αωρότητα (αποβλάκωση) του ανθρώπου. Τα μίση και η αντιπαλότητα θεριεύουν, για να επεμβαίνουν οι ισχυροί με ρόλο διαμεσολαβητικό, ειρηνοποιό. Στην ουσία όμως κατακτητικό με πρόσχημα την ειρήνη.

2 σχόλια:

cummulus είπε...

Ὁ σχολιαστής γράφει γιά, "καλό χριστιανό Ἰώβ" Μά, στήν ΠΔ δέν είχαμε Χριστανούς.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν ξέρουν "πού τους πάνε τα τέσσερα" και παρ΄ όλα αυτά θέλουν να έχουν άποψη! Να κρίνουν τον Θεό της Π. Διαθήκης και τον Θεό της Καινής!! Μετά, θα διαλέξουν ... την αγάπη. Θλίψη, θλίψη και κατάθλιψη.

Ευχαριστώ cummulus.