Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

"Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς ..."


Η φωτογραφία από το ιστολόγιο ksipnistere
Σε ιστολόγιο τέθηκε το ερώτημα ...

" ... ποιός νομιμοποίησε αυτούς τους Εφιάλτες της ζωής και της πολιτικής να μας αναγκάσουν να συναινέσουμε σε "αυτόματη" θετική χρήση του σωματός μας ,δίχως την έγκρισή μας;"

... και είπα να δώσω την απάντηση :

Οι πολιτικοί δεν ξέρουν να εικάζουν σωστά κι εμείς οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε καθόλου να εικάζουμε. Είμαστε πλανεμένοι, "πεδίο βολής γυμνό", όπως έγραψε ο ποιητής.

Κάποιοι όμως ξέρουν.

Ο καθηγητής της Νευρολογίας στο ΑΠΘ Μπαλογιάννης και ο ποιμαντορεύων Μεσογαίας/Λαυρεωτικής Νικόλαος είναι εκείνοι που εικάζουν επιστημονικά και θεολογικά. Συνεπώς ορθά. Η εικασία πρέπει να γίνει βίωμα συνειδητό και όταν το πετύχουμε, σύμφωνα με τα μαθήματα της Νευρολογίας και της Ποιμαντορίας, τότε να πάμε να δηλωθούμε. "Κοινωνική μέθεξη" χαρακτηρίζει ο της Νευρολογίας ειδικός τη δωρεά οργάνων και μίμηση της θυσιαστικής αγάπης του Χριστού, ο της ποιμαντορίας εφορεύων επόπτης (μήπως και "θεόπτης";).

Υπομονή, ας κάνουμε υπομονή, μέχρις ότου πιάσουν τόπο τα λόγια τους και τα "πόστα" οι μαθητές τους.

Όταν σε κομματιάζουν και σε "ξεντεριάζουν" μιμείσαι το παράδειγμα του Κυρίου ημών, όπως λέει η έδρα της Ποιμαντορίας, και όχι εκείνων οι οποίοι "διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον".

Το σώμα μας είναι το ένδυμα της ψυχής : "Λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής" θα ακούσουμε σε λίγο, μετά ο ιεράρχης θα κάνει κήρυγμα στο χριστεπώνυμον πλήρωμα για το δώρο της θυσιαστικής προθανάτιας εκτέλεσης, που φέρει το όνομα "δωρεά σώματος".


Η έδρα της Νευρολογίας αυτό δεν το ξέρει και δικαιολογείται. Την κοινωνική μέθεξη έχει στο μυαλό της. Η άλλη όμως, αυτή της Ποιμαντορίας, είναι αδικαιολόγητη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://olympia.gr/2011/04/13/%c2%ab%ce%ba%ce%b1%ce%b8%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b8%cf%89-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba/