Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Αντισημιτισμός



Επειδή τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς θόρυβος γύρω από το θέμα του αντισημητισμού (πάντα γινόταν) και των συνοδών του, φασισμός, ναζισμός, ρατσισμός κλπ., δημοσιεύω ένα γράμμα που συμπτωματικά ανακάλυψα. Είχε δημοσιευθεί στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 02-07-09

(http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_02/07/2009_320640)

και είχε όπως ακολουθεί :


Κύριε διευθυντά

Η δημοσιογραφική είδηση ανέφερε το δυσάρεστο γεγονός: Ενας σοβινιστής Αμερικανός επιτέθηκε κατά των φρουρών του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον, που απέχει λίγα μέτρα από τον Λευκό Οίκο.

Ο αντισημιτισμός δεν θρέφεται από όσους έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις, αντιλήψεις και νοοτροπία, των ανθρώπων της σημιτικής φυλής. Τον καλλιεργεί και τον επαυξάνει η συστηματική, μόνιμη και διαρκής υπόμνηση όλων όσα συνέβησαν κατά τη σκοτεινή περίοδο πριν και κατά τη διάρκεια το Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ξεχάσει αυτά που έγιναν τότε.
Ομως, μετά τον Πόλεμο ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου αντιναζιστική εκστρατεία λες και ο κόσμος όλος ήταν έτοιμος να ξαναπάρει τα όπλα και να αρχίσει πάλι τα ίδια. Ολα όσα έβγαιναν στη δημοσιότητα, πριν κυκλοφορήσουν, αναλύονταν με γνώμονα τις (πιθανές) αντισημιτικές προεκτάσεις που ίσως έκρυβαν.

Αυτά ξεκινούσαν από κάπου. Ηταν η απόφαση του δικαστηρίου της Νυρεμβέργης που θεωρούσε κολάσιμο πολιτικό αδίκημα την αμφισβήτηση των αποφάσεών του και του Ολοκαυτώματος.

(Updated, τώρα ο κ. Καστανίδης επανέρχεται δριμύτερος με το νόμο "εχθροπάθειας" (sic) που ετοιμάζει).

Ολοκαυτώματα όμως έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα πολλά, όλα όμως δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση. Εχει σημασία ο αριθμός; Το αριθμητικό νούμερο καθορίζει τον όρο «Ολοκαύτωμα» και δεν τον καθορίζει η προσπάθεια εξόντωσης αθώων ανθρώπων στο όνομα μιας νέας ιδέας, ενός καθαρού πολιτισμού, τον οποίο όλοι οφείλουν να αποδεχθούν; Εχει σημασία ο αριθμός και δεν έχει η φίμωση και η αοράτως επικρεμάμενη ποινή σε όποιον τολμήσει να πει ότι, επιτέλους, δεν μας χρειάζεται αυτή η ατελεύτητη μνεία, από πάντα τα διαθέσιμα μέσα, των δεινών της σημιτικής φυλής; Τα μηνύματα από καιρό τα έχουμε λάβει. Με αυτά μεγαλώσαμε και γεράσαμε. Αρκετά πια.

Αν λοιπόν υπάρχουν κρούσματα όπως αυτό το θλιβερό, θα ήταν σκόπιμο όσοι επιδίδονται στον συστηματικό εντοπισμό αντισημιτών, να δουν μη τυχόν και με την τακτική που ακολουθούν είναι αυτοί υπεύθυνοι για την εκκόλαψη των αυγών του φιδιού. Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής αν έβρισκαν και το φίδι μαζί με τα αυγά.

Κυπριανος Χριστοδουλιδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: