Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Τι προηγείται, η θρησκεία ή μήπως η εκκλησία ;

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιαν 2016

Πρώτα μας είπαν ότι ο θεός είναι άχρονος και δεν τον ενδιαφέρει, αν θα "πηδήξουμε" κάτι ημέρες. Και αλλάξαμε το ημερολόγιο.

Μετά, μας πληροφόρησαν ότι ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, είναι εκκλησία και έγραψαν βιβλία "ενάντια στη θρησκεία".
Από κοντά και κάποιοι άλλοι, που μας είπαν ότι η εκκλησία είναι άκτιστη, δεν είναι κτιστή, γι΄ αυτό μας θεραπεύει.

Έπειτα, άρχισε ένας πόλεμος για το μάθημα των θρησκευτικών. Έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε τί από τα δυο είναι, ή πρέπει να είναι, το μάθημα αυτό : Ομολογιακό (σημ. αυτό αφήνει υπονοούμενο το μαρτύριο) ή Κατηχητικό (σημ. εδώ το μυαλό πηγαίνει στον προσηλυτισμό).

Σκέφθηκαν και αποφάσισαν. Ανέθεσαν σε ιεράρχη, που ανατριχιάζει όταν ακούει τη λέξη "θρησκεία", να δώσει τη λύση, να δώσει την απάντηση εκ μέρους της "αυτοσυνειδησίας της εκκλησίας". Η απάντηση κρίθηκε ικανοποιητική.

Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα και πολλοί φοβούνται ότι θα γίνει, αυτό που δεν το θέλει κανείς, το δε χειρότερο, είναι ότι δεν θα το καταλάβουμε.

Η διολίσθηση θα γίνει αργά και σταθερά, θα γίνουμε πρώτα πολίτες του κόσμου και ύστερα θα έχουμε το μάθημα θρησκευτικών για τους πολίτες του πλανήτη γη. Προς αυτούς απευθύνθηκε και ο Πάπας Φραγκίσκος με την ευκαιρία του "έτους ελέους" για το 2016. Θρησκείες, εκκλησίες, κάθε τι σχετικό θα τελειώσουν όλα, για να μείνει μόνο το creo en el amor διαλόγων.

Ερώτημα και απορία είναι, ποια τα θέματα και ποιοι θα κάθονται στους διαλόγους τύπου creo en el amor. Το πιθανότερο είναι οι άνθρωποι των Τραπεζών. Έχουν βαλθεί να καταργήσουν τη θρησκεία και κοντά σ΄ αυτό, θα σβήσει και η εκκλησία.

Υστερόγραφο
Ευχαριστώ το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ, όπου και τα σχόλια εκεί
1. http://aktines.blogspot.gr/2016/01/blog-post_55.html  και εδώ
2. http://kyprianoscy.blogspot.gr/2016/01/blog-post_43.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: