Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Η άλλη όψη του συγκρητισμού είναι το παράλογο του σχετικισμού


Η θρησκειολογική εκτροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών

Οι σχετικιστές του Σύριζα δεν πρόκειται να αναθεωρήσουν. Το πολιτικό τους ιδεολόγημα - δεν είναι μόνο αυτοί - είναι ο σχετικισμός. Η πολιτιστική επίθεση της Δύσης που δεχόμαστε, όθεν δίνονται οι εντολές και εκτελούνται εδώ, θα παραμείνει ως έχει. Μέχρι της καθολικής παραφροσύνης.

Δεν θα αλλάξει τίποτα ως προς το μάθημα των Θρησκευτικών - εννοώ την θρησκειολογική εκτροπή. Προέκταση της πολιτιστικής επίθεσης είναι οι διαχριστιανικοί εκκλησιαστικοί διάλογοι με την γενίκευση των διαθρησκειακών. Σε θρησκευτικό επίπεδο, ο συγκρηστισμός είναι η άλλη όψη - πολιτική συνιστώσα - του σχετικισμού. Ένα το νόμισμα, η βρετανική χρυσή λίρα και το δολάριο "in god we trust".

"So help me God" και God save the Queen ! Ο Βασιλιάς είναι τώρα γυναίκα, γένους θηλυκού ο θεός, όπως και η Δημοκρατία. Αυτά περί θεού και βασιλέων. Για τις μάζες ισχύουν άλλα. Το φύλο αντικαθιστά η λέξη "άνθρωπος" και τα ευκόλως εννοούμενα - human rights, γάμοι LOAT, σε λιγο θάχουμε και τους polyamory - παραλείπονται. Αφελής όποιος περιμένει την Διοικούσα Ιεραρχία να σταθεί στο ύψος της.

Παραλειπόμενο, χαρακτηριστικό του σχετικισμού
Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην προ Δημοψηφίσματος Κυβέρνηση Τσίπρα, κ. Αριστείδης Μπαλτάς έλεγε το 1999 : "Αν µιλάς για αλήθεια βρίσκεσαι υπό την αλήθεια. ∆εσµεύεσαι από αυτήν. ∆εν έχεις το δικαίωµα να πεις 2+2=5. Από την άλλη µεριά είναι η ελευθερία της έκφρασης. Γιατί να είναι κανείς δέσµιος της φυλακής της γλώσσας, της φυλακής της επιστήµης; Η αντιπαλότητα αλήθειας και ελευθερίας εκτείνεται από την πρακτική της πολιτικής µέχρι το χώρο της θεωρίας." ( “Αλήθεια ή ελευθερία;”, Ο Πολίτης 65 (1999) 22-28 )

Ο άνθρωπος δεν ξέρει τι του γίνεται. Αλήθεια και ελευθερία είναι αντίπαλοι, η ελευθερία αφορά στη σφαίρα της θεωρίας, η αλήθεια στην πρακτική της πολιτικής ! Αν ήξερε, θα είχε αντιληφθεί ότι με τον επιχειρούμενο πολιτιστικό σχετικισμό (σημ. ένας άλλος είχε πει "η αλήθεια είναι υποκειμενική") ζητούν συγγνώμη για τον βιασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων !! Τα οποία προστατεύουν !!!

Και ένα δεύτερο παράδειγμα.
Αντιγράφω από την Εισήγηση της ΠΕΘ στην ειδική συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ. για το μάθημα των Θρησκευτικών. Οι συντάκτες του νέου Προγράματος Σπουδών (ΠΣ), σχετικιστές όλοι τους, "λόγω της συνεξέτασης του Χριστιανισμού με τις θρησκείες, στρεβλώνουν θέματα με εντελώς διαφορετική θεολογία, προκειμένου να συνυπάρξουν και να συνδυαστούν σε ένα απαράδεκτο και ακατάλληλο πολτοποιημένο διδακτικό σχήμα για μικρά παιδιά: Π.χ. το ορθόδοξο βάπτισμα, ως αντίστοιχο των τελετών ενηλικίωσης των εβραίων και των μουσουλμάνων".

Δηλαδή, το ορθόδοξο Βάπτισμα είναι μια παραλλαγή του "βαπτίσματος ενηλικίωσης" των Εβραίων και των Μουσουλμάνων. Όλα είναι σχετικά και η αλήθεια πάντα υποκειμενική, οι ομοιότητες μας ενώνουν. Οι σχετικιστές του νέου ΠΣ αποσκοπούν να κάνουν και σε μας, αυτό που κάνουν οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι - γενικότερα Σιωνιστές - να βάπτιζόμαστε κατά την ενηλικίωση, όπως συχνά ακούμε και διαβάζουμε από θεολογικά άσχετους ή εντεταλμένα όργανα ξένων κέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: