Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Το Ισλάμ και οι πιστοί του Αλλάχ


Το θέμα δεν είναι αν πρόκειται περί ενός φαινομένου-δείγματος ακραίας θρησκευτικής συμπεριφοράς και αντίληψης. Είναι δείγμα του πόσο στραβά αντιλαμβάνεται το συγκεκριμένο θρήσκευμα την πίστη και πόσο στρεβλά την μεταδίδουν στους πιστούς οι υπεύθυνοι ιεροδιδάσκαλοι.

Φυσικά, με κανένα λόγο δεν βγάζω το καπέλο στον μαέστρο, που έκρινε τη συγκεκριμένη στιγμή κατάλληλη, για να δώσει ένα αυτοσχέδιο ρεσιτάλ (κάνει μάθημα) υπέρ του Ισλάμ. Μπορούσε να πει, απλά και μόνο, ότι αφιερώνει το (ή τα) κομμάτι που θα διευθύνει στο θεό που πιστεύει και τίποτα άλλο. Όχι να κάνει κήρυγμα ομολογίας εκτός τόπου και χρόνου. Δεν του ζητήθηκε από κανένα να ομολογήσει ενώπιον των ανθρώπων την πίστη του, παρένθεση, για να αναστηθεί στην άλλη ζωή από το θεό του, τον Αλλάχ.

Αυτή είναι η από μέρους του γράφοντος ερμηνεία μιας εντελώς στρεβλής πίστης, που αναπόφευκτα οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές τύπου Βιβλικού Σαμψών. Ας είμαστε, λοιπόν, προσεκτικοί στην κρίση μας και ας αφήσουμε στην άκρη τις θεωρίες συνομωσίας, δηλαδή, αν ήταν φτιαχτό αυτό που έγινε, γιατί απεχώρησε η ορχήστρα κλπ.

Αν αυτά τα ήξεραν οι Ολλανδοί και οι λοιποί Ευρωπαίοι - το ίδιο ισχύει και για μας - τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά τι να περιμένουμε από ανθρώπους, που είναι βουτηγμένοι στην αίρεση και στην αθεΐα (παρένθεση, ευπρεπώς αυτοχαρακτηρίζονται σκεπτικιστές) εδώ και αιώνες. Δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ότι ίδιοι είναι κι αυτοί.

Περισσότερα σχόλια βλέπε http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: