Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Ο κ. Παναγιώτης Νούνης και τα «Σχετικά με την ημερίδα στο Ωραιόκαστρο»



Και επειδή μπορεί η ανάρτηση αυτή (φέησμπουκ) να αποσυρθεί από τον Διαχειριστή της, όπως κατ΄ επανάληψη μου έχει συμβεί, την παραθέτω αυτούσια :

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΤΕΝΗΝ ΕΙΔΙΚΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.
ΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΡΘΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.
ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΩΣΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΝΕΣ ΠΕΠΛΑΝΕΜΕΝΕΣ ΚΑΙ «ΖΗΛΩΤΙΚΕΣ» ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ή ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΘΩΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΩΣΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΩΝ ΤΑΣΕΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΙΝΩΝ «ΖΗΛΩΤΙΚΩΝ» ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΦΑΛΛΩΜΕΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΩΜΕΘΑ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΗΣΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.
ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥΣ (ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ π. Θ. ΖΗΣΗ) ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ;
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΩΣΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΝ ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΑς ΜΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΝΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ.
Του Παναγιώτη Π. Νούνη

« ... πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι» ο κ. Νούνης έκανε τα διατεταγμένα. Διαβάστε :
Παναγιώτης Νούνης  Ο σεβαστός κ. Κυπριανός μετα των συν αυτώ αν επιθυμείτε διακαώς να σχολιάζετε δύνασθε να το κάνετε, ελεύθερα, εις τα προσωπικά σας προφίλς είτε ως σχόλια στα ανάλογα ιστολόγια και αναρτήσεις. Σήμερα επιθυμούμε να διαγράφουμε σχόλια, να καθαρίζουμε το σπίτι μας, μέρα που είναι.

Kyprianos Christodoulides
Kyprianos Christodoulides  Δεν με πειράζει. Έμαθα να με αντιμετωπίζουν λες και είμαι ένα σκουπίδι. Για τον σεβασμό που μου απευθύνατε, αν και σκουπίδι, σας εύχομαι Καλή Ανάσταση. Αν σας λερώνει, και αυτό, τον ευπρεπή σας οίκο, πετάξτε το.

Και τα σχόλια

-  Kyprianos Christodoulides : Καλώς. Περιμένετε άλλα 100 χρόνια, όταν όλα τά πατριαρχεία, "παραποιούμενα θεοσέβεια καί αλλοτριούμενα τού χαρίσματος", θά κάνουν σύνοδο, γιά νά θεσμοθετήσουν πανηγυρικά τήν υποταγή τής Ορθοδοξίας στήν οικονομία - από κάθε άποψη - τών Σιωνιστών.

 Το Πατριαρχείο Μόσχας ξεκίνησε. Διορθώνει κι αυτό τό Σύμβολο Πίστεως. Δέν θά λέμε " μία αγία, καθολική και Αποστολική εκκλησία". Θά λέμε "μία αγία, οικουμενική" κλπ. Εκκλησία.

 Γιατί δέν συνιστούν οι πατέρες τής οικονομίας το παράδειγμα τής Παραβολής τού οικονόμου τής αδικίας, τόν όποιο επήνεσε ο Κύριος; Γιατί οι παλαιοημερολογίτες, παρά τις αντικανονικοτητες τών συνόδων πού έφτιαξαν, δεν αντιμετωπίζονται μέ τό ίδιο πνεύμα οικονομίας καί φρικιούν, οι την οικονομία επικαλούμενοι πατέρες, όταν γίνεται λόγος περί αυτών; Το ακόμη χειρότερο, προτιμούν να συμπορεύονται με καταδικασμένους αιρετικούς, αλλά και με αλλόθρησκους !

Σημειώνω, το σχόλιο αυτό, συνέχεια προηγουμένου, δεν δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο (katanixis/katihisis) των πατέρων της οικονομίας, το οποίο τώρα επαινεί ο κ. Π. Νούνης. Και τί έγραφα ; Ιδού :

[ sofia spyrou : Ή "ομάδα της οικονομίας " εμπνέεται από την ακρίβεια του γέροντα π.Νικόλαο Μανωλη και καθόλου δεν εφησυχαζει , μην ανησυχειτε . Ο π.Νικόλαος ξέρει να εργάζεται μυστικά στις ψυχές μας ,να μας πληροφορεί, να μας χαριτωνει χωρίς αφενός να μας πιέζει και οικονομωντας αφετερου τους αρχάριους. Υπάρχουν στο πετραχειλι του πνευματικα παιδιά του από 25 ετιας και άλλα φετεινα ή γενικά πιο καινούρια.Υπάρχουν αυτοί που έχουν καθημερινότητα μαζί του κι αυτοί που τον γνώρισαν εκ του διαδικτύου . Δεν νομίζετε ότι η οικονομία είναι κάτι το αυτονόητο ;]

-:- Απάντηση ΚΧ. (Δεν κράτησα, αυτό που κατέθεσα). Ασφαλώς και αυτονόητη η οικονομία, όπως αυτονόητο είναι ότι η ακρίβεια είναι το όλον και η οικονομία το επί μέρους. Η οικονομία αποτελεί την εξατομίκευση, μπορούμε να πούμε, της ακριβείας, αφού κανείς από εμάς δεν μπορεί να τηρεί την ακρίβεια κατά το όλον. Εδώ όμως το διακύβευμα είναι το όλον της Πίστεως, στο οποίο, ως γνωστόν, δεν χωρεί συγκατάβαση. Δεν είναι το μέρος. Δεν είναι οι λογισμοί του καθενός από εμάς στα θεολογικά και στα ιεροκανονικά της πίστεως. Άλλο το επί μέρους, έτερο το καθ΄ όλου. Άλλο να απέχεις από την κοινωνία με αιρετικό, έτερο να μετέχεις και στό "σώμα Χριστού" ( μεταλάβετε, πηγής αθανάτου γεύσασθε) και στό σώμα αλλόθρησκων και αιρετικών δαιμόνων. Οι αιρετικοί οικουμενιστές μετά των καινοτόμων αντιοικουμενιστών αυτό δεν κάνουν ;


Σε υστερόγραφο
Για να μη νομισθεί ότι αδικώ εκείνους που με απορρίπτουν και κάποτε με φιλοξενούν, τελικά, τα σχόλια στο ιστολόγιο katanixis/katihisis δημοσιεύθηκαν και ήταν :

1) Kyprianos Christodoulides15 Απριλίου 2017 - 10:20 π.μ. 

Η ακρίβεια είναι τό όλον, η οικονομία τό επί μέρους. Είναι η εξατομίκευση της ακρίβειας σέ επί μέρους ζητήματα, που αφορούν μεμονωμένα περιστατικά τών πιστών. Η οικονομία ουδέποτε υποκαθιστά τήν ακρίβεια. Τό προκείμενο ζήτημα, άν πάρει έκταση χρόνου​, πώς θά διευθετηθεί διά τής οικονομίας; Αυτό ζητώ καί ζήτησα νά μάθω από τούς πατέρες τής οικονομίας καί καθόλου δέν τούς ειρωνεύομαι.

2) Kyprianos Christodoulides15 Απριλίου 2017 - 10:37 π.μ. 

Καί σέ υστερόγραφο, γιατί δέν συνιστούν οι πατέρες τής οικονομίας το παράδειγμα τής Παραβολής τού οικονόμου τής αδικίας, τόν όποιο επαίνεσε ο Κύριος; Γιατί οι παλαιοημερολογίτες, παρά τις αντικανονικοτητες τών συνόδων πού έφτιαξαν, δεν αντιμετωπίζονται μέ τό ίδιο πνεύμα οικονομίας καί φρικιουν, οι την οικονομία επικαλούμενοι πατέρες, όταν γίνεται λόγος περί αυτών;

8 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αξιότιμε εν Χριστώ αδελφέ μου κύριε Κυπριανέ, για να μη σας βάζω σε πειρασμόν απεφάσισα όπως σας διαγράψω με μπλόκ, ώστε να περιοριστείτε να μη σχολιάζετε στη σελίδα μας. Δύνασθε όμως να σχολιάζετε όμως, τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και ανοικτά, στο Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» και στο ημαίλ μας. Και επειδή βαριέμαι τις ανούσιες γκρίνιες, συγχωρέστεο με αλλά θα σας μπλοκάρω προσωρινά.ΠΝ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! Υπάρχει προκαταλειψη και μίσος στην Αλήθεια που εκφραζης στο ως ανω σχολιο σου αδελφε Κυπριανε, εκ μερους αυτων που αψυχολογητα αποτειχιστηκαν ωστοσο πινουν απο την ιδια πηγη "ζωης" μετα των αιρετικων και αλοθρησκων. ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΣ. Συντομα θα επανελθουν εκει απο οπου εξηλθαν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος, π. Ευθύμιε. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο.

Ειλικρινά, απορώ με την συμπεριφορά των μή ζηλωτών. Τελικά, ποιοί είναι και ποιοί δεν είναι ζηλωτές ;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο ίδιος ο Π. Νούνης αποκαλεί μέντορά του τον Τελεβάντο - άλλη περίπτωση οριακής νεύρωσης κι αυτός. Κάποτε τα είχε βάλει μαζί μου. Θανάση με ανέβαζε, Θανάση με κατέβαζε. Ποιον είχε στο αρρωστημένο του μυαλό, δεν ξέρω.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όσο για τον Π. Νούνη, με αυτά που διάβαζα στην ιστοσελίδα του (φέησμπουκ), είχα σκοπό να αποσυρθώ. Με κόλλαγε με ετικέτα στις αναρτήσεις του κι εγώ την ξεκόλλαγα. Τον περίμενα να με διαγράψει και δεν βγήκα ψεύτης. Όλοι αυτοί του π. Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου είναι εμπαθείς, προκατειλημμένοι κατά των π/των και εκδήλως ψυχοπαθητικά άτομα.

Stefanos St είπε...

Έχω την εντύπωση ότι οι «μη ζηλωτές» τάσσονται με υπέρμετρο ζήλο εναντίoν των εν Χριστώ Ζηλωτών. Η δε περίπτωση του κ. Π. Νούνη, είναι ενδεικτική περίπτωση προσωποληψίας υπέρ του καθηγητού του Θ. Ζήση, έναντι της Αλήθειας που αρνούνται εδώ και τόσα χρόνια να δουν οι νεοημερολογίτες.
Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα π. Ευθύμιο Μπαρδάκα ότι σύντομα θα επανέλθουν εκεί απ’ όπου εξήλθαν.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ... Η ρετσινιά του σχισματικοαιρετικού «Ζηλωτή» είναι ο εξ ιδίου θελήματος σας Σταυρός. Ούτε ο μακαριστός Επιφάνιος Θ. σας φταίει, ούτε ο κ. Παν. Τελεβάντος, ούτε ο παπΘόδωρος Ζήσης αλλά ούτε και ο Νούνης...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κε. Παναγιώτη Ν.

Αν δέν πρόσεξες, άν δέν διάβασες, έχε υπόψη ότι μπήκες σέ βρώμικο σπίτι , σέ σκουπιδόσπιτο. Φόρεσε μάσκα καί τήν ειδική στολή. Άν ψάχνεις γιά κανένα "ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ σεντόνι", σάν αυτά που γράφεις, δέν θά βρείς, δέν υπάρχει. Στήν περίπτωση που δείς ότι κάτι άλλο είναι χρήσιμο, μή ξεχάσεις νά τό περάσεις από κλίβανο αποστείρωσης. Μπορεί νά πάρεις κανένα μικρόβιο καί τό σπίτι σου νά μολυνθεί. Τότε, τί θά κάνουν οι φίλοι σου, αλλά καί ο μέντοράς σου ο Τελεβάντος ; Λοιπόν, σέ προειδοποίησα καί « τί πρὸς ἡμᾶς; σὺ ὄψει».