Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Στο ερώτημα των εν καινοτομία βουλομένων για αποτείχιση


Διάβασα τα κατωτέρω ...

«Ρώτησα τον πνευματικό μου αν θα μας έστελνε στον παρακάτω ναό, σε περίπτωση που έκανε αποτείχιση (δειακοπή μνημόνευσης επισκόπου), κι εκείνος μου απάντησε ρητώς : '' ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ '' . Οποτε εδω μεσα δεν μιλαω σαν αποτειχισμενη ... μιλαω σαν υποψηφια αποτειχισμενη .. !! Ειμαι απο αυτους που ελεγαν οι Πατερες στην ημεριδα να ενημερωνουμε τους γυρω μας και τους ιερεις μας !
Οποτε γατακια να μενετε διπλα σε ιερεις με ορθοδοξο φρονημα εδω στην Αθηνα ... να εκκλησιαζεστε μαζι τους .. να ενημερωνετε κοσμο και θα ερθει και η σειρα μας !! Οχι να κοβουμε την μνημονευση και να πηγαινουνε στο ''διπλανο μαγαζι '' και ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ (οπως προτεινουν οι νεο-αποτειχισθεντες Θεσσαλονικεις πρωτοπρεσβυτεροι ). Έλεος.»

... και έγραψα :

Τα προτεινόμενα είναι αναποτελεσματικά. Όποιος φεύγει από εκεί όπου μνημονεύονται οι αμνημόνευτοι (αποτείχιση), όθεν ακούγεται το «εν πρώτοις μνήσθητι Κύριε του επισκόπου, αρχιεπισκόπου ημών κλπ.», φεύγει και δεν συμφύρεται με ιερείς, κατά το φρόνημα μεν ορθοδόξους, κατά δε την πράξη κακόδοξους. Οι κινήσεις των οικουμενιστών-Σιωνιστών είναι μελετημένες και μεθοδευμένες. Γνωρίζουν την άγνοια των περισσοτέρων στα εκκλησιαστικά, θεολογικά, θρησκευτικά και εκεί "ποντάρουν". Όταν ακούς τον Ζηζιούλα να λέει : "πώς οι πατέρες των παρελθόντων αιώνων πρόσθεσαν το «ομοούσιο», που δεν είναι θεολογικός όρος τεκμηριωμένος Βιβλικά, κι εμείς δεν μπορούμε τίποτα να αλλάξουμε ;", λέει δηλ. ό,τι ακριβώς ισχυριζόταν ο Άρειος και το επαναλαμβάνουν παπικοί και (κατά κόρον οι) προτεστάντες, τί να περιμένει κανείς ; Οι περισσότεροι κληρικοί , ο Θεός να με συγχωρέσει, ξέρουμε πώς και γιατί εισήλθαν στην ιεροσύνη.

Παρεμπιπτόντως, όταν ήμουν επίτροπος σε ενοριακό ναό επί 6ετία και πλέον, μου είχε πει ο προϊστάμενος του ναού ιερέας ότι η εντολή του Μητροπολίτη - ο προηγούμενος του Κηφισίας (και γνωστού τοις πάσι) Μπεζενίτη - ήταν να κάνουν επιτρόπους εντελώς άσχετους (ολιγομαθείς) με ζητήματα που αφορούν εκκλησία, θεολογία και θρησκευτικά !

Όσοι δεν θέλουν να συνεκκλησιάζονται με τέτοιους ιερείς - μνημονευτές των αμνημόνευτων Σιωνιστών οικουμενιστών, να πηγαίνουν σε παλαιοημερολογήτικη εκκλησιά από τις ήδη υπάρχουσες δύο. Εκεί δεν μνημονεύονται οι αμνημόνευτοι. Μπορεί να υπάρχουν άλλης φύσεως προβλήματα, αλλά αυτά είναι πολύ μικρότερης σημασίας από την άμβλυνση του ορθόδοξου φρονήματος, που τελικά καταλήγει στο "έλα μωρέ και τί έγινε ; ο καθένας μας έχει χωριστά την ψυχή του".

Όχι, δεν έχουμε χωριστά την ψυχή μας όσοι συνεκκλησιαζόμαστε. Είμαστε ένα σώμα, μέλη και μέρη Χριστού είμαστε, κοινωνούμε αλλήλων εν Χριστώ Ιησού και Αγίω Πνεύματι εις δόξαν Θεού Πατρός.

Από πρακτικής άποψης τώρα, καλό θα ήταν να υπήρχε κοινή συμφωνία εκ μέρους των πιστών σε τούτο : Να μαζεύονται στον προαύλιο χώρο των ναών, έχοντας κρεμασμένη στο λαιμό μια αυτοσχέδια πινακίδα με την ένδειξη "Να φύγουν οι μνημονευτές των αμνημόνευτων". Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Κίνδυνος για παρεμπόδιση τέλεσης ιερού Μυστηρίου - διώκεται ποινικά - δεν υπάρχει. Δείτε τί γίνεται για άλλα θέματα, όπου οι εραστές των ιδίου φύλου ερωτικών συντρόφων ζητούν τη δίωξη όποιου καταγγέλλει την προτίμησή τους αυτή, ενώ οι ίδιοι, που καταγγέλλουν ξεδιάντροπα και υβρίζουν αναίσχυντα τον άγιο Θεό, δεν παθαίνουν τίποτα ! Ο νόμος τους προστατεύει !! Διοργανώνουν (άλλοι όχι σαν αυτούς) "ημέρα κρεοφαγίας" την Μ. Παρασκευή, κι αυτό δεν το εκλαμβάνει ο νομοθέτης (είναι όλοι τους Σιωνιστές) σαν παρεμπόδιση τέλεσης ιερού Μυστηρίου !!! Φοβάται, προφανώς, να μην τον χαρακτηρίσουν αποκεφαλιστή σαν τους ταλιμπάν.

Yστερόγραφο
Η ανάρτηση της κας. Χ.Γ. αποσύρθηκε, εξαφανίστηκε, έγινε άφαντη, παρότι η εν λόγω κυρία ή δεσποινίς, με διέγραψε από "φεησμπουκφίλο" και έσβησε αυτά που της έγραψα. Σημειώνω, ούτε την ύβρισα, ούτε την υποτίμησα, ούτε την ειρωνεύτηκα με άπρεπα λόγια, γι΄ αυτά που έγραψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: