Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Σχόλιο σε Σελίδα τού φέησμπουκ


Από την ιστοσελίδα SECULAR Vs RELIGIOUS MORALITY (facebook)

Ο αγαπητός φίλος κ. Ιωάννης Ζιώγας με προσκάλεσε να δηλώσω ότι μου αρέσει η Σελίδα "Ανοιχτός διάλογος επί των Χριστιανικών απόψεων" στό φέησμπουκ. Άνοιξα την Σελίδα αυτή και διάβασα ...

«2) Ο αντίλογος απέναντι στην εξέλιξη δεν εκφράζει επιστημονικές ανησυχίες, αντιθέτως ερεθίζεται από την υποτιθέμνη αντίθεση της εξελιγκτικής θεωρίας με τη κυριολεκτική απόδοση της βίβλου. ( ... ) 5) Η εξελιγκτική θεωρία εξηγεί με το καλύτερο για τα μέτρα της εποχής μας τρόπο το πως οι διάφορες μορφές ζωής του πλανήτη μας εμφανίστηκαν και πείραν τα χαρακτηριστηκά που πείραν, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου. 6) Η εξελιγκτική θεωρία ΔΕΝ σχετίζεται και δεν παίρνει θέση με τη μορφή της ύπαρξης πρωτού εμφανιστεί η ζωή. Οπότε λοιπόν, η Μεγάλη Έκρηξη και η γεωλογική πρόοδος του πλανήτη μέχρι να φτάσει στο σημείο να στεγάζει ζωή, δεν αποτελούν τεκμήριο, θέση ή ανάγκη της εξελιγκτικής θεωρίας. Προσκαλούμε οποιονδήποτε επιθυμεί, να αναπτύξει τις θέσεις του, υπέρ ή κατά των παραπάνω.»

Έγραψα σε σχόλιο τα κατωτέρω και μπορεί να χαθούν

- Kyprianos Christodoulides
«2 Ο αντίλογος απέναντι στην εξέλιξη δεν εκφράζει επιστημονικές ανησυχίες, αντιθέτως ερεθίζεται από την υποτιθέμενη αντίθεση της εξελιγκτικής θεωρίας με τη κυριολεκτική απόδοση της βίβλου.»
Να διορθώσετε πρώτα αυτό το "εξελιγκτική θεωρία", που τό επαναλαμβάνετε συνεχώς, καί μετά να ζητήσετε τήν συνδρομή τών αναγνωστών σέ θέματα που άπτονται τής ορθόδοξης θεολογίας ή γενικότερα θέματα χριστιανικής φύσεως.

- Kyprianos Christodoulides
Από πότε η εξελικτική θεωρία έγινε "εξελιγκτική θεωρία" ; Αυτό δεν το έχω συναντήσει πουθενά και ποτέ. Εκτός, αν αυτή αναβαθμίστηκε λεκτικά, όπως τόσα άλλα, για να μπερδευόμαστε και να μην ξέρουμε, ότι άλλο σημαίνει εξέλιξη και άλλο έλεγχος. Οπότε, θα έχουμε να κάνουμε με ελεγκτική αντιμετώπιση μιας θεωρίας επί της εξέλιξης, εξελέγχοντες τους εξελικτικούς επιστήμονες.
Σημειώνω, δεν αποτελούν αυτά μιαν, ας πούμε, ελιτίστικη αντιμετώπιση φιλολογικού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: