Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Συλλογική ευθύνη

Σήμερα βρισκόμαστε στη φάση της ανα-δια- και άρθρωσης, λόγω δανείων και Μνημονίων. Δηλαδή βρισκόμαστε στη φάση της εξάρθρωσης. Η "χρυσή αγελάδα", δηλαδή οι συνταξιούχοι, αρμέγονται κανονικά, παράλληλα δε, η ανεργία - ως "ευέλικτη εργασία" πλέον - αυξάνει γεωμετρικά. Οι κλεπταποδόχοι αχυρένιοι κυβερνήτες μας, που επί μια 25ετία (Πασοκ) νέμοντο την εξουσία, έπαιρναν δάνεια από τους κλέφτες ΔΝΤ και ΕΚΤ, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα έδρανα στο Κοινοβούλιο. 
Τα δανεικά γέμιζαν τις τσέπες των πράσινων ψηφοφόρων και οι κλεπταποδόχοι - εκλεγμένοι αχυράνθρωποι, πήγαιναν τα κλεμμένα, αλλά δανεικά, στους φορολογικούς (λεγόμενους) παραδείσους. Περνούσαν και περνούν καλά, "ένοχος ένοχον ου ποιεί", τα δανεικά αρμέγονται τώρα, λόγω συλλογικής ευθύνης, από τους συνταξιούχους, τους οποίους, σημειωτέον, η γαλαζοπράσινη λαίλαπα με συνεργάτη τον εξαρθρωτικό κόκκινο μηχανισμό, διαρκώς ηύξανε. Ο γράφων έχει τρανταχτά παραδείγματα συνταξιοδότησης "εφ΄ όρου ζωής" νεαρών ατόμων, που αποκατέστησαν πλήρως την υγεία τους μετά από επέμβαση ενός μπαϊπάς. Γνωστό, άλλωστε, τί είχε πει και ένας πολιτικός, που διετέλεσε μάλιστα πρόεδρος της δημοκρατίας : «Η Ελλάδα έγινε η χώρα των συνταξιούχων» ! Ήταν κάπου εκεί το 1990, όταν το Ταμείο ΤΑΠΟΤΕ δήλωνε αδυναμία καταβολής συντάξεων. Βρισκόταν δηλαδή σε κατάσταση χρεωκοπίας.

Σήμερα, τώρα, η συλλογική ευθύνη βαρύνει όλους μας, αν και, πριν από 5 χρόνια, τον Απρίλιο 2012, ο Κύπρου Χρυσόστομος και ο αρχιρραβίνος του Ισραήλ, συνυπέγραφαν κοινή Διακήρυξη, που επισημοποιεί τη διμερή δέσμευση για την ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα αβάσιμο δόγμα η συλλογική ευθύνη, η οποία βαρύνει τον εβραϊκό λαό για τη σταύρωση του Ιησού.

Όμως και πάλι, σήμερα που ένας ολόκληρος λαός σταυρώνεται, το "αβάσιμον δόγμα" είναι απολύτως βάσιμον και ένας παχύσαρκος θρασύτατος πολιτευτής, μας είπε : "Μαζί τα φάγαμε". Αν θέλετε, διαβάστε και αυτό : 
1)  http://kyprianoscy.blogspot.gr/2012/04/blog-post_6052.html
2)  http://kyprianoscy.blogspot.gr/2016/06/blog-post_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: