Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

AIDS και φασισμός, η δικτατορία της διαφήμισης

Μεταφέρω εδώ σχόλια από αθηναϊκή εφημερίδα σχετικά με μια αμφιλεγόμενη αφίσα ή τηλεοπτικό σποτ, που θα κυκλοφορήσει την καθορισμένη ημερομηνία για το έητζ, στη Γερμανία. Εκεί,αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπήρξαν αντιδράσεις ανάλογα με τις προεκτάσεις που μπορεί να δοθούν.

"Το έητζ είναι κατά συρροή δολοφόνος" γράφει η αφίσα (ή τηλεοπτικό σποτ) και κάποιοι είπαν ότι αυτό μπορεί να σημαίνει διαστρέβλωση του ολοκαυτώματος. Άλλοι είπαν άλλα και ένας δικός μας σχολιαστής, που υπέγραφε "μηδέν", έδωσε τη δική του άποψη. Διαβάστε την :

" Ο φασισμός κολλάει σαν το έητζ! Το πιάσαμε το υπονοούμενο.
Η παγκοσμιοποίηση πως κολλάει; Με οικονομικά μέτρα ή με παιγχνίδια σικέ,όπως αυτά που έφτιαξαν το Χίτλερ και τον Στάλιν και τον Σαντάμ ;


Ποιον πάνε να φτιάξουν τώρα,το μαντεύουμε, αλλά δεν το λέμε (δεν αφορά εμάς). Ως προς το έητζ, καλό είναι να απευθύνουμε το ερώτημα και στα ερευνητικά εργαστήρια.

Η σημειολογία της αφίσας :
Ο ιός του έητζ είναι το επίκεντρο και όχι οι φορείς ή ασθενείς. Είναι η αρρώστια και όχι οι άρρωστοι. Ο ιός έητζ - δια της αφίσας - μεταδίδεται ερωτικά/σεξουαλικά. Να,όμως που μας δείχνει τον Χίτλερ. Πάμε δηλαδή στον τρόπο μετάδοσης του φασισμού, όπου η ερωτική/σεξουαλική φασιστική σχέση,είναι σχέση μονιστική, απολυτοποιός και άρα,νοσηρή, αφού ήθελε να επιβληθεί παγκόσμια.

Στο υποσυνείδητο των βλακών (σ.σ. συνειρμικός αντίποδας του φασισμού) περνά χωρίς κόπο και μπλά-μπλά το μηνυμά του δημοκρατικού, πλουραλιστικού, πολυερωτισμού και των πολλαπλών (σ.σ και πολυφυλετικών) εναλασσόμενων, ποικίλης φύσης, σχέσεων.

Άϊ σιχτίρ ψευτοδημοκράτες διαφημιστές. Για βλάκες μας περάσατε.Κι εσείς το ίδιο είσαστε."

Νομίζω δεν έχει άδικο. Ο διαφημιστικός καταιγισμός είναι χαρακτηρικό της ηθελημένης και σκόπιμης έκπλυσης εγκεφάλου,που μας επιβάλλεται δικτατορικά, μας αρέσει, δεν μας αρέσει. Φυσικά, το ραδιόφωνο,την τηλεόραση,τις εφημερίδες,τα περιοδικά,είναι στο χέρι μας να τα αποφύγουμε. Αλλά τις άθλιες αφίσες που γεμίζουν τους δρόμους είμαστε υποχρεωμένοι,θέλουμε δεν θέλουμε, να τις βλέπουμε. Και δια του λόγου το αληθές, ας θυμηθούμε γιγαντοαφίσα τεραστίων διαστάσεων με ένα μαύρο άλογο πάνω σε ένα άσπρο,που φιλοξενούσαν οι δρόμοι και οι λεωφόροι των Αθηνών, όταν οι διαφημιστές άρχισαν να μας μυούν στην πολυπολιτισμικότητα.









Αυτά έγραψε ο δικός μας.
Η πηγή ήταν η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4535049.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ανέβασες τα μούτρα του Χίτλερ με τη γκόμενα;
Εδώ μέσα μπαίνουνε και παπάδες, θες να τους σκανδαλίσεις, αδελφέ εν Κυρίω;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα,την δε διαφήμιση με τα άλογα την έβλεπε το αθηναϊκό κοινό επί εβδομάδες.Αν μου ζητηθεί και από άλλον θα τις αποσύρω.Ο μόνος λόγος που τις παρουσίασα είναι η συνάρτηση με αυτά που έγραψα.

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή δημοσιεύτηκε η τσόντα στην εφημερίδα, αδελφέ, πρέπει εμείς οι σούπερ ντούπερ να την αναπαράγουμε;
-Ημαρτον, Παναγία μου, κολάστηκα!
Κάπως μου προέκυψε, μια ερωτική έλξη για το Χίτλερ!
;-(

Ανώνυμος είπε...

Kυπριανέ μου
νομίζω πρέπει να την αποσύρεις...
Οσα εύφημα, όσα σεμνά, όσα αληθή ει τις αρετή και ει τις επαινος, ταύτα λογιζεσθε, ταύτα πράσσετε...ταύτα φωτογραφίζετε...
ΕΠΚ

Ανώνυμος είπε...

:-)Να έχεις την ευχή μου, τέκνον μου...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμε,

Οι φωτογραφίες αντικαταστάθηκαν με λέξεις, επειδή οι λέξεις φτιάχνουν τις φωτογραφίες. Οι Κινέζοι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη (οι φωτογραφίες λένε λέξεις) αλλά το αντίθετο ισχύει για μας: Οι λέξεις φτιάχνουν τις φωτογραφίες αφού αρχή "ην ο Λόγος".

Ευλόγησον.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος να σε ευλογεί τέκνον μου...:-)
Είσαι ωραίος!
Ναι!
ΟΛΑ τελικά είναι Α φ ή γ η σ η!
ΟΛΑ!
Ουρανοί δ ι η γ ο ύ ν τ α ι δόξαν Θεού, ποίησιν δε των χειρων Αυτού, αναγγέλλει το Στερέωμα...
ΕΠΚ