Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέχεια στο “Η διασπορά της ψήφου”

DS00924
Αυτή η βλακεία του "από στόμα σε στόμα,κίνημα πολιτών" είναι η μόνη και μοναδική οδός για πλήρη ακυβερνησία.Τα κομματίδια της τσόντας θα λαδώνονται από τους "φίλους" για να διεκπεραιώνουν το έργο τους.Θα φτιάχνεται κάποια εφήμερη "σταθερή" κυβέρνηση και όταν στραβώνει το πράγμα,τη μια τσόντα θα την διαδέχεται η άλλη.Οι "φίλοι" θα έχουν στη διάθεσή τους άφθονες εναλλακτικές λύσεις.

Αυτές οι σαχλαμάρες,είπαμε,είναι για όσους βλέπουν ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό (ή άλλο) θέμα, μια εκπληκτική φωτογραφική (ή άλλη) φόρμα, αλλά δεν σκαμπάζουν από φωτογραφικό (ή άλλο) περιεχόμενο.

Το ζητούμενο είναι μια κυβέρνηση με φιλότιμο,φιλοπατρία, ειλικρίνεια και σεβασμό.Πράγματα που σταθερά απουσιάζουν από το Πασόκ ή τους άλλους δικδικητές της εξουσίας. Όλα αυτά τα διέλυσε η σύγχρονη πολιτική και στη θέση τους έβαλε αργόμισθους αφισοκολλητές.Σκόρπισε λεφτά εδώ κι εκεί,μας γέμισε με "πανεπιστημιακούς", για να έχει εξασφαλισμένη την παραμονή στην εξουσία για 20 χρόνια.Τόσα,όσα χρειάζονταν για να ξεχάσουμε το φιλότιμο,τη φιλοπατρία,την ειλικρίνεια και το σεβασμό.Και ύστερα, μας έρχεται ο αναρριχηθείς στη πανεπιστημιακή έδρα καθηγητής - ξέρουμε πότε και πώς - να μας μιλεί για "κίνημα πολιτών από στόμα σε στόμα".

Ο στόχος όλων αυτών των Γιανναράδων, Μυταράδων και λοιπών φαφλατάδων,είναι η ψήφος στα κομματίδια,στα κομματάκια. Η ψήφος διασποράς. Τελικά ο καθένας να ψηφίζει τον εαυτό του."Φτιάξε κι εσύ ένα κόμμα,μπορείς".Δηλαδή,ακυβερνησία και τίποτα. Αυτό δίδασκαν όλα τα χρόνια. Τους έφταιγαν τα πάντα,τα γκρέμισαν όλα,τώρα συνιστούν την ψήφο στο μηδέν.Αντί να μας συνεφέρουν, μας πηγαίνουν σε χειρότερη παραζάλη. Αντί να υποδεικνύουν διαχρονικές σταθερές ήθους,πάνω στις οποίες θα μπορούσε να ευδοκιμήσουν πολιτική και πολιτικοί ,αυτοί έμεναν στις διαπιστώσεις του τύπου: Η Εκκλησία κατάντησε ανώνυμη εταιρεία και είμαστε κράτος γραικύλων. Και πόσα άλλα. Τα ρίξαμε κάτω κι αυτά και στη θέση τους - μας πρότειναν - βάλαμε το ήθος που κρύβει το χειροποίητο υφαντό, το γλυκό κουταλιού νεραντζάκι ή κάποια εικαστικά έργα απαράμιλλης αξίας. Έργα που βγαίνουν από τον αυθορμητισμό-ένστικτο του καλλιτέχνη.

Ποιός είπε ποτέ σ΄αυτούς τους βλάκες ότι εκτός από το βιολογικό ένστικτο, υπάρχει και το πνευματικό ένστικτο. Μιλούσαν και έγραφαν και θεωρήθηκαν "πνευματικοί" άνθρωποι, αλλά ένστικτα πνευματικά δεν είχαν.Είχαν μόνο βιολογικά που τα έντυσαν άλλος με τη φιλοσοφία,άλλος με τη ζωγραφική, άλλος με την ποίηση και άλλος με τη λογοτεχνία. Τώρα είναι έτοιμοι να γκρεμίσουν το πολιτικό μας σύστημα με το "κίνημα πολιτών" από στόμα σε στόμα.Η συσσωρευμένη βλακεία πρέπει κάποτε να λάβει σάρκα και οστά.

Σημείωση. Η φωτογραφία με τον άνθρωπο-κρεμάστρα της παραλίας,είναι το κατάντημα στο οποίο μας έφεραν όλοι αυτοί οι opinion makers,που για χρόνια αρθρογραφούσαν και δίδασκαν στα Πανεπιστήμια. Αποτέλεσαν τη think tank των πολιτικών για να γίνουμε τελικά – αυτό είναι το μέλλον μας – σαν τον δυστυχή αλλοδαπό της φωτογραφίας. Αυτό είναι το ζητούμενο της διασποράς της ψήφου και του “από στόμα σε στόμα κίνημα πολιτών”.

2 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Πολύ μου άρεσε η τοποθέτηση αλλά φως στο τούνελο, δεν βλέπωωωω!

Ανώνυμος είπε...

Μυταράδων; Σε ποιους αναφέρεσαι;