Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Οι στρατευμένοι του τίποτα


"Από στόμα σε στόμα, όχι υποδείξεις, αλλά «κίνημα» διέγερσης της αντίστασης στον εξανδραποδισμό μας. Η ανάγκη αντίστασης θα οδηγήσει τον κάθε πολίτη να βρει τον δικό του τρόπο να ψηφίσει για την ανατροπή του σκηνικού της απάτης." (Βλέπε ...)

Τώρα ο γνωστός επιφυλλιδογράφος προσπαθεί,"από στόμα σε στόμα" να μας μεταγγίσει (σημ.περί μεταγγίσεως πρόκειται) τα νέα αεροκοπανήματα που έχει στο μυαλό του. Αφού μας διέγειρε (στην κυριολεξία και μεταφορικά) τα περί ερωτικής θεώσεως αντανακλαστικά, για να μάθουμε καλύτερα την πίστη μας, τώρα μας κάνει μάθημα για το πώς θα ανατρέψουμε το σκηνικό της πολιτικής απάτης. Που αιώνες τώρα μας βασανίζει και μας πήγε στο μηδέν.

Ας μας πει, πού και πότε ήταν τα πράγματα καλύτερα; Πού και πότε, οι κινηματίες οι οποίοι ξεσηκώθηκαν με παρόμοιες αερολογίες, κατάφεραν κάτι καλύτερο; Χειρότερα τα έκαναν και όλα έμειναν στα χαρτιά.

Τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφει ο επιδέξιος επιφυλλιδογράφος.Ή μάλλον, είναι όπως τα λέει, αλλά η λύση δεν είναι η μετάγγιση του,"από στόμα σε στόμα", κινήματος πολιτών. Η λύση είναι η ζυγαριά. Από τη μια μεριά να βάλουμε την εικοσαετία του πλέον διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που γνώρισε η χώρα και από την άλλη τη χρονική περίοδο του κόμματος,που δεν κατάλαβε τη ζημιά που έπαθε από τον φθοροποιό προηγηθέντα σχηματισμό.. Δεν είναι, και δεν ήταν, εύκολο πράγμα. Οι επιφυλλιδογράφοι opinion makers σαν τον παραπάνω, κινήθηκαν σε τροχιές που διόλου δεν απείχαν από την τιποτολογία και τον αμοραλισμό, τον οποίο τώρα καταγγέλλουν. Είναι σημαντικά υπόλογοι και υπεύθυνοι για το πολιτικό μας κατάντημα. Αυτοί έσπρωξαν τα πράγματα εκεί.

Άρα, η λύση δεν είναι κανένα "κίνημα πολιτών". Η λύση είναι απλή:  Αυτοί του "δεν ξέρω,δεν απαντώ", να αναλογιστούν και να δούν, προς τα πού γέρνει η ζυγαριά της εξουσιολαγνείας και του αδίστακτου ψεύδους. Αν βρίσκουν ότι γέρνει προς τη γαλάζια μεριά, να μη δώσουν την ψήφο τους. Αν όμως δουν ότι κι αυτή ακόμη η παλάντζα αναποδογυρίζει προς το πράσινο, τότε να φύγουν μακρυά.

Καλό είναι πάντα να αναζητούμε τη μέση οδό. Εδώ όμως που βρισκόμαστε "μέσες λύσεις" δεν υπάρχουν. Η υποτέλεια ("ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ"), που είχε σαν αντάλλαγμα τη "Ματσεντόνια", έχει κι αυτή τα όριά της.Τέρμα. Οι στρατευμένοι του τίποτα της εγχώριας δημοσιογραφίας, ας μας αδειάσουν τη γωνιά.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χριστοδουλίδη
δεν έχω καταλάβει τι μας συμβουλεύετε ακριβώς να ψηφίσουμε...
Ο,τι και να ψηφίσουμε πάντως
(ο Γιωργάκης θα βγει) η μαρμάγκα το βλέπω θα μας φάει, διότι είναι...προδιαγεγραμμένο το σχέδιο, οπότε τι χολοσκάτε;
Έχετε κάπου κανα χωραφάκι, κανα κοτόπουλο, καμια κατσίκα, να μπορέσετε να επιβιώσετε;
Μας έρχεται μεγάλη πείνα,σε λίγο, λόγω της προηγηθείσης μεγάλης Ατιμώρητης Διαφθοράς των Εκκλησιαστικών,των πολιτικών, των Ζαχόπουλων, των Κουμπάρων και όλου του κακού κουστουμαρισμένου συναπαντήματος που θα έπρεπε να είναι πίσω απο κάγκελα αν όλο το σύστημα δεν ήτανε Σάπιο...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το γνωρίζω.Το σύστημα είναι σάπιο παντού και όχι μόνο εδώ. Εδώ,πρώτα το σάπισαν οι θεωρητικοί (βλέπε όλους αυτούς,τύπου επιφυλλιδογράφου) και αφού είδαν τα έργα τους,τώρα μας λένε για "κίνημα πολιτών".Διασπορά της ψήφου και ακυβερνησία,όπου η αναρχία βγαίνει πάντα νικητής (για να ακολουθήσει μετά ένας Στάλιν ή ένας Χίτλερ). Το έγραψα,ο ψηφοφόρος να βάλει στη ζυγαριά τα σάπια του ενός και τα σάπια του άλλου. Αυτά που θα τουμπάρουν τη ζυγαριά να τα αποφύγει.Μνήμη έχουμε,λογική έχουμε και το Χέρφηλντ θυμόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρολογείτε ότι έχουμε μνήμη, κύριε Χριστοδουλίδη μου;

Ξεχάσατε εντελώς τι είπε ο Μητσοτάκης;

- Ο,τι κακό και να κάνουν κάποιοι, σε δέκα χρόνια οι άλλοι , θα το έχουν ξεχάσει!

Ξέρει ο Κρητίκαρος τι λέει!

Εγώ πάντως, το ότι πήγε και εργάστηκε στη Βουλή τη μέρα της Δολοφονίας του Μπακογιάννη, πάντα θα το θυμάμαι!

Και σας ρωτάω , στεγνά, κύριε Χριστοδουλίδη μου:

- Αν η 17 Νοέμβρη, του είχε φυτέψει στο χώμα τη Ντορούλα, θα πήγαινε να εργαστεί στη Βουλή εκείνη τη μέρα του Φόνου, προκειμένου να μας δείξει τι άνθρωπος του ...καθήκοντος είναι ο ίδιος;

(Είναι κάτι σκηνικά που με...εξαλλώνουν

πιο πολύ από τα κλεψίματα των παπάδων και των κουμπάρων...)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

η μαρμάγκα το βλέπω θα μας φάει, διότι είναι...προδιαγεγραμμένο το σχέδιο, οπότε τι χολοσκάτε;

Το σχέδιο υπήρχε πάντα,από τότε που γίναμε κράτος,και θα υπάρχει πάντα.Ένα καιρό το έριξαν σε λήθαργο (όταν χώρισαν στα δυο τον κόσμο καπιταλιστές και κομμουνιστές-ήταν το ίδιο) αλλά τώρα το ξέθαψαν.Θέλω αυτό κι αυτό,λέει ο Τούρκος,ο Σκοπιανός,ο Αλβανός,ο Βούλγαρος.Αν δεν μου το δώσεις πηγαίνω κατά Ρωσία μεριά.Και ο νεοαυτοκράτορας του δίνει αυτό που θέλει: Ένα όνομα,λίγα ναυτικά μίλια,κάποια στρέμματα γης,που κρατήσαμε και κερδίσαμε με το δικό μας αίμα.

Σημασία έχει ποιος από αυτούς δεν είναι πλήρως υποταγμένος,και λίγο φιλότιμο,μια στάλα φιλοπατρίας έχει, και δεν λέει: Καλύτερα με λιγότερα στρέμματα για να έχουμε έναν καλό ύπνο.

Ανώνυμος είπε...

Πήρανε οι Νεοδημοκράτες την ευκαιρία τους.
Και τα κάνανε μαντάρααααα!
Ολο play station και οικογενειακά ραχάτια o Χοντρός.
Εντάξει.
Δεν ήξερε.
Τίποτα δεν ήξερε και για κανέναν.
Δε ρώταγε;
Θα τους φάει το μαύρο χώμααααα!
Αν ήταν επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, ο Μπένι...θα σάρωνε το Πασόκ, αλλά τέλος πάντω...έστω και με Γιώργο θα βγεί...
Μετά θα τα πουλήσουνε ΟΛΑ στους Αμερικάνους.
Βοηθειά μας...