Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Έτοιμοι για αναχώρηση



Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,7 Σεπτεμβρίου 2009, έγραψε τα κατωτέρω:

Αγώνας δρόμου για εντοπισμό
ενός πλανήτη όμοιου με τη Γη
Σε εξέλιξη αποστολές Γαλλίας και ΗΠΑ

The Economist

Οταν το 1995 ο Μάικλ Μέιγιορ του πανεπιστημίου της Γενεύης ανακάλυψε τον πρώτο εξωπλανήτη, ξεκίνησε ένας αγώνας που καθημερινά εντείνεται. Εκτοτε ανακαλύφθηκαν 360 εξωπλανήτες.

Οι αστρονόμοι, όμως, δεν έχουν ολοκληρώσει την προσπάθεια τους, ούτε έχουν καταφέρει να βρουν αυτό που ζητούσαν: έναν πλανήτη όμοιο με το δικό μας.

Μέχρι στιγμής, μεγαλύτερες ομοιότητες με τη Γη παρουσιάζει ο Gliese 581c, ο οποίος εντοπίστηκε το 2007 από τον Στεφάν Ουντρί, συνεργάτη του δόκτορος Μέιγιορ.

Τόσο η Γη, όσο και ο Gliese 581c αποτελούνται από πετρώματα και διατρέχουν τροχιά γύρω από το μητρικό τους αστέρι σε απόσταση τέτοια ώστε να είναι δυνατή η ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή..."

Ο δημοσιογράφος που μας έδωσε την καλή,και αισιόδοξη,πληροφορία κατέληξε :

" Η αλήθεια είναι ότι αργά ή γρήγορα θα ανακαλύψουμε ένα πλανήτη ίδιο με τη Γη μας. Το πώς θα το πετύχουμε; Ε, θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε…"

Σχόλιο :
Βεβαίως και θα ανακαλύψουμε έναν πλανήτη σαν το δικό μας. Μην είμαστε εγωιστές. Δεν έγιναν μόνο για μας όλα αυτά. Θα τον βρούμε τον πλανήτη, αλλά για να φτάσουμε ως εκεί,θα χρειάζονται 80 με 100 χρόνια για να τον "πατήσουμε". Υπομονή λοιπόν,ας έχουμε υπομονή και όλα θα γίνουν. Έτσι που πάμε,στο τέλος δεν θα έχουμε νεκροταφεία και ο νέος "γήινος" πλανήτης θα μας λύση το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: