Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Αναδημοσίευση

Δίνω για ενημερωτικούς λόγους  ένα μήνυμα που μου εστάλη. Λόγοι δεοντολογικοί δεν μου επιτρέπουν να συμπεριλάβω τους αποδέτες αυτού του μηνύματος, που εγράφη ως σχόλιο σε άλλο ιστολόγιο. Έχω εξηγήσει το "γιατί" και δεν προτίθεμαι να  αναφερθώ εκ νέου. Στο μήνυμα γίνεται αναφορά και εις τον γράφοντα:

["Κύριε Χριστοδουλίδη σας παρακαλώ δημοσίευστε το παρακάτω σχόλιο που έστειλα στον "φίλο σου" ... στο blog ... αλλά όπως συνήθως δεν το δημοσίευσε ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Επειδή σε αφορά και εσένα δημοσίευσε το για ένα λόγο παραπάνω.
(Κύριε) ...
γιατί τόση καχυποψία έχεις κολλήσει απο τον αλάθητο κύριο ... ; Γιατί;
Γιατί τόσους κακούς λογισμούς; Γιατί σώνει και καλά απο δειλία θα πρέπει να κινείται αυτός που θέλει να γράφει ως ανώνυμος; Δεν υπάρχουν χίλιοι άλλοι λόγοι;

Γιατί έτσι; Αυτά έλεγε ο π.Παΐσιος για τους καλούς λογισμούς που έλεγε να καλλιεργούμε;
Γιατί παρασύρεσαι απο έναν άνθρωπο που κινείται άδικα και συκοφαντικά εναντίον πάντων; Εδώ ακόμα και τον ιατρό κ.Χριστουδουλίδη, δεν διστάζει να συκοφαντεί και να σπιλώνει. Δεν το βλέπεις; Και τί κάνεις εσύ ως χριστιανός; Βλέπεις απαθώς το θύμα να αδικείται ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΟΥ και αδιαφορείς γαϊδουρινά; Αυτά είναι ο Χριστιανισμός; Αυτά διδάσκεις;

Βλέπεις το θύμα να κατασπαράσσεται και κοιμάσαι αδιάφορος; Και δεν ντρέπεσαι; Και μιλάς έπειτα για τους δώδεκα που σφαγιάστηκαν; Και ΕΣΥ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙΣ τους ανώνυμους και επώνυμους που συκοφαντούνται δίχως έλεος και ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ απο τον καλό κατ' άλλα κύριο (κύριο)...
ΝΤΡΟΠΗ .... ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ. Ό,ΤΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

ΜΕΤΑΝΟΙΑ."]

(Σ. Σ  Το μήνυμα έχει Ανώνυμη υπογραφή).

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ κ.Χριστουδουλίδη για την αναδημοσίευση. Και ας μάθουν αυτοί τους οποίους κάλυψες και έκοψες τα ονόματα, ότι και η υπομονή έχει τα όρια της. Όπως και ότι το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια...


Ας βάλω κάτι να με ξεχωρίζεις.
Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Έστειλα στον ίδιο ιδιοκτήτη του blog το παρακάτω σχόλιο αλλά πάλι δεν το δημοσίευσε.

"
Για επισκεφθείτε λίγο το blog του κ.Χριστοδουλίδη για να δείτε ότι την αλήθεια δεν μπορείτε να την ΘΑΨΕΤΕ. Και να υποκρίνεστε για πάντα ότι δήθεν κόβετε μόνο τα ...υβριστικά σχόλια!

Δ.Δ.

"

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ας μάθουν αυτοί που καλύπτουν και κρύβουν το όνομά τους, ότι ο διαχειριστής αυτού του ιστολογίου δεν πρόκειται να γίνει ποτέ "κουκουλοφόρος" του διαδικτύου.

Η απάντηση δεν αφορά στον Δ.Δ.

Iωνάς είπε...

Κύριε γιατρέ μπορείτε να μας εξηγήσετε την φράση σου " δεν πρόκειται να γίνει ποτέ "κουκουλοφόρος" του διαδικτύου";
Τόσοι και τόσοι ανώνυμοι που σχολιάζουν στα blog's και τόσα καλά και αξιότιμα blog's που είναι μεν ανώνυμα αλλά σέβονται την Ηθική και δεν λασπολογούν (σαν μερικούς επώνυμους...) είναι "κουκουλοφόροι";

Ανώνυμος είπε...

Εμείς δηλαδή δεν πρέπει να ξέρουμε για να προφυλλασόμαστε; Γιατί μας έχετε στο σκοτάδι της άγνοιας;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αν θέλεις να μάθεις κάτι, που το βρίσκεις ξένο από αυτά που γνωρίζεις, γράψε:

Στο χι ιστολόγιο βρήκα αυτό κι αυτό; Ποιά είναι η γνώμη σας; Πώς σας φαίνεται;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Για τον Ιωνά:

Η φράση αφορά στον διαχειριστή του ιστολογίου. Σημαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ Ανώνυμος. Δεν αφορά, και δεν υποτιμά, κανένα άλλο.

Iωνάς είπε...

Κύριε γιατρέ μου, αν ισχύει αυτό που είπες στο σχόλιο σου 03 Ιανουαρίου 10:14 για το σχόλιο το πρώτο σου 6:03 π.μ. τότε έπρεπε να απευθυνθείς προς ΟΛΟΥΣ, επώνυμους και ανώνυμους και όχι μόνο στους ανώνυμους. Η φράση σου αφορά όλους. Έτσι όπως το γράφεις αφήνεις υπονοούμενα για τα οποία και ζήτησα εξηγήσεις στο παραπάνω μου σχόλιο.

Καλό βράδυ να έχετε.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Ας μάθουν αυτοί που καλύπτουν και κρύβουν το όνομά τους, και οι υπόλοιποι άλλοι, ότι ο διαχειριστής αυτού του ιστολογίου δεν πρόκειται να γίνει ποτέ "κουκουλοφόρος" του διαδικτύου."

Προς τον Ιωνά,

Η διόρθωση έγινε. Κάτι άλλο;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως είχα στείλει κάποιο σχόλιο. Γιατί το κατάπιατε;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Συνήθως άλλα πράγματα καταπίνω και όχι σχόλια. Αν δεν δημοσιεύθηκε είναι διότι καμιά φορά μπλέκουν τα πράγματα, από λάθη είτε δικά μου είτε του διαδικτύου. Το φαινόμενο παρουσιάζετε και σε δικά μου σχόλια και δεν ξέρω που οφείλεται.

Ανώνυμος είπε...

Απαντώντας στο σχόλιο σας 03 Ιανουαρίου 10:08 π.μ. είπα ότι εμείς γιατί δεν πρέπει να μάθουμε τα ονόματα και blog;; Γιατί δεν πρέπει να γνωρίζουμε και να προφυλασσόμαστε;

Zητάμε ονόματα, φθάνει να αληθεύουν οι καταγγελίες.

Ιωνάς είπε...

Το ερώτημα σου στο σχόλιο 5:52πμ εκφράζει αγανάκτηση ή κάνω λάθος;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Zητάμε ονόματα, φθάνει να αληθεύουν οι καταγγελίες."

Λίστα ονομάτων και μπλογκ δεν πρόκειται να δώσω. Αν σας ενδιαφέρει η γνώμη μου, κάνετε copy paste σε ό,τι σας φαίνεται περίεργο υπό μορφήν σχολίου και θα σας απαντήσω. Δεν είναι δυνατόν να ασχοληθώ με όλα τα υπάρχοντα ιδιωτικά ιστολόγια και τι γράφουν εκεί μέσα.

Πάντως, σαν γενικό "οδηγό ανάγνωσης" τα κακόδοξα νεοορθόδοξα γράμματα χρησιμοποιούν σχεδόν τα ίδια στερεότυπα λεκτικά σχήματα: Λέξεις όπως "σχέση", "πρόσωπο" και "προσωπικό", "αυτοσυνεισησία", "αυτάρκεια" και πολλές άλλες, ιδιαίτερα δε ο υπερτονισμός της ελευθερίας, δίνουν και παίρνουν. Κορυφαία δε λέξη τους είναι η εξ αγάπης προκύπτουσα "αγαπητικότητα", η "αγαπητική αυτοπροσφορά" και διάφορα άλλα "αγαπητικά". Μόνο ο "αγαπητικός της βοσκοπούλας" λείπει.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε Κυπριανέ που αρνείσαι να μας προστατεύσεις. Φοβούμενος να πεις τα πράγματα με το όνομα τους.
Ποιός είναι ο περίφημος "φίλος σου" που δεν δημοσιεύει όσα υποστηρίζουν εσένα;
Ποιό το blog του;
Ποιός είναι ο άλλος "καλός κατ' άλλα κύριος" που βλέπει φαντάσματα;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Προς τον Ιωνά:

Κάνεις λάθος.

Προς το "ανώνυμο", που μου καταλογίζει άρνηση προστασίας:

Δεν μου ζήτησε κανείς να τον προστατέψω και αν μου το ζητούσε, θα έκανα ότι μπορούσα, αν μου ήταν φυσικά δυνατόν. Αυτό το είδος προστασίας που ζητάτε, δεν είναι της δικής μου αρμοδιότητας. Αν θέλουμε να αυτοπροστατευθούμε και δεν έχουμε αυτή την ικανότητα, διότι πρόκειται, αν καταλαβαίνω καλά, περί πνευματικής προστασίας, υπάρχει η Εκκλησία, υπάρχουν και οι πνευματικοί οδηγοί, και αυτοί μπορούν να σας δείξουν τα σημεία κινδύνου. Μη μου αναθέτετε ρόλο, τον οποίο δεν έχω. Αυτά που γράφονται στα ιστολόγια - είναι και τα δικά μου - άλλοι μπορούν να τα κρίνουν, ωε προς τις προεκτάσεις τους, και όχι εγώ. Η δική μου γνώμη σε άρθρα, σχόλια ή πρόσωπα, είναι εμφανής.