Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Σχόλιο σε φωτογραφία

Από το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ και το θέμα ανάρτησης :

"Άρχισε ο έβδομος θεολογικός διάλογος μεταξύ Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της διάσκεψης Γερμανών Ρωμαιοκαθολικών “ Επισκόπων “"

της 6 Δεκεμβρίου 2011



Έχουν την αναίδεια, οι ομόζηλοι των δια-λόγων και των δια-σκέψεων (η πρόθεση "δια" είναι του διαβόλου) Ρώσοι ορθόδοξοι, να κάθονται στα τραπέζια δίπλα σ΄ αυτούς τους κοκκινοσκούφηδες και πάνω από τις κεφαλές και τα καλιμαύχια τους να βρίσκονται οι άγιες Εικόνες!

"... ολολύξατε πύλαι πόλεων κεκραγέτωσαν πόλεις τετραγμέναι οι αλλόφυλοι πάντες ότι ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΠΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ και ουκ έστι του είναι", γράφουν κάπου τα ιερά μας Βιβλία (προφ. Ησαΐας). Και αυτοί σε δια-σκέψεις και δια-λόγους.

Η κίβδηλη και εωσφορική αγαπολογία θα τους αφανίσει, αυτούς, και τους κοκκινοσκούφηδες, και τους άλλους, που κινούν τα νήματα της οικουμενιστικής και παγκόσμιας σιωνιστικής(*) σύγχυσης.

(*) Όταν αναφερόμαστε σε σιωνισμό, θα ήταν προτιμότερο να τον εξειδικεύουμε και να γράφουμε "εβραιοπροτεσταντισμό". Βεβαίως, έχει πολλές "αποφύσεις" ο προτεσταντισμός. Η κύρια πηγή του όμως οδηγεί στον εφεκτικό εβραϊσμό και διάβαζε "τεκτονισμό".

5 σχόλια:

wittrock1971 είπε...

Μην νομίζετε οτί οι ρώσοι είναι σωστοι επειδή ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο, αιρετικοί κι αυτοί διότι έχουν κοινωνία με τον βρομιάρη τον βαρθολομαίο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το ξέρω αγαπητέ μου, το ξέρω. Άσε, απ΄ όπου κι αν κυττάξεις σε πιάνει μαύρη απελπισία.

wittrock1971 είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ: Παλαιοημερολογίτες ονομάζονται διάφορες ομάδες Ορθόδοξων Χριστιανών (οι περισσότερες από τις οποίες αυτοαποκαλούνται Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ΓΟΧ), οι οποίοι αποσχίσθηκαν από την ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος το 1924, όταν η τελευταία αναθεώρησε το Ιουλιανό ημερολόγιο, ώστε να συμπίπτει με το νέο, Γρηγοριανό ημερολόγιο που είχε υιοθετήσει η πολιτεία. Οι Παλαιοημερολογίτες θεώρησαν την αλλαγή του ημερολογίου ως πρώτο βήμα για την υποταγή των ορθοδόξων στον Πάπα και ότι η επίσημη εκκλησία υπέπεσε στην αίρεση του οικουμενισμού, απομακρύνθηκαν από αυτήν και διατηρούν το Ιουλιανό ημερολόγιο στην παλαιά του μορφή. Το ημερολόγιο που ακολουθούν οι παλαιοημερολογίτες υπολείπεται από το διεθνές ημερολόγιο κατά 13 ημέρες.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο όρος "παλαιοημερολογίτες" είναι επείσακτος και έγινε η αφορμή, ώστε οι Ορθόδοξοι να γίνουν κομμάτια. Αλλά πέραν αυτού, σκοπό είχε να πάψουμε οι Ορθόδοξοι να είμαστε αυτό που είμαστε αιώνες, χωρίς να μας το έχει πει κανείς. Δεν χρειαζόταν άλλωστε : Τον Παλαιό των ημερών πιστεύουμε, λατρεύουμε και ορθόδοξα τιμούμε. Ποιός Ορθόδοξος δεν πιστεύει στον Παλαιό των ημερών και ποιος, άρα, δεν είναι "παλαιοημερίτης" - όχι παλαιοημερολογίτης βέβαια;

Μη σε παραξενεύει αυτό. Ο Θεός μας είναι τόσο παλαιός όσο και νέος. Απερίγραπτα νέος και αφράστως ηδύς.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ας γράψω ακόμη κι αυτό, αν και νομίζω "ότι ουδέν ωφελεί".

Οι Ορθόδοξοι τον Παλαιό των ημερών λατρεύουμε και τιμούμε, όχι διότι έφτιαξε ημερολόγια, αλλά διότι εποίησε τας ημέρας. Τον ποιητή των ημερών ακολουθούμε εν πίστει εμείς οι Ορθόδοξοι.

Ημερολόγια μπορούν να φτιάξουν άπειρα για τις ανάγκες τους οι άνθρωποι, ημέρες όμως ουδείς. Αυτές έγιναν άπαξ και παλαιά, και αυτές ακολουθούμε εμείς οι "παλαιοημερίτες" της Νέας Χάριτος, την οποία διέστρεψε η παπική, τάχα επιστημονική, μεγαλαυχία.