Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση σε κήρυγμα αγαπητικής σχεσιολογίας


Στη φωτογραφία η "αφρόκρεμα" των θεολόγων της (αγγλικανικής) Σχολής της Χάλκης σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν εκεί.(*)

Νεότερη επεξεργασία 24/12/2011, 15:33


Για να μη γράφω πολλά και κουράζω τον αναγνώστη τον παραπέμπω στον σύνδεσμο που ακολουθεί,

http://anastasiosk.blogspot.com/2011/12/blog-post_6488.html

όπου μπορεί να μάθει με ποιο τρόπο θα γίνει Χριστιανός χωρίς φανατισμό (αντισημιτισμό κλπ). Ο ψυχίατρος π. Βασίλειος Θερμός επιδίδεται σε αυτό τον καλόν αγώνα (εισαγωγικά παραλείπονται) και προς επικουρίαν έσπευσε ένας ανώνυμος επαινέτης του. Η απάντηση που εδόθη ήταν :


Ο χρήστης Ανώνυμος της 24/12/2011, 8:08 π.μ , που άδραξε την ευκαιρία να μας κάνει μάθημα αγαπισμού και αγαπολογίας, θα πρέπει να γνωρίζει:

Πρώτον, ότι ποιμαντικό καθήκον του ιερέα δεν είναι να μας κάνει μάθημα αγάπης, αν προηγουμένως δεν έχει φροντίσει να μας μεταδώσει έμπρακτα με ποιο τρόπο η αγάπη εφανερώθη στους ανθρώπους και εσαρκώθη ο Κύριος. Προηγείται λοιπόν το μάθημα της ταπεινοφροσύνης, προς καταστολή του επάρατου εγωισμού, και ακολουθεί το περί αγάπης κήρυγμα.

Ο άνθρωπος είναι αποκύημα της θείας αγάπης, αλλά κι αυτό το διέστρεψε η εωσφορική αλαζονεία. Η οποία αδυνατεί να κάνει ένα πράγμα : Να ταπεινωθεί. Αν δεν καλλιεργηθεί η ταπεινοφροσύνη, φυσικά όχι δια της ταπεινολογίας, τα περί αγάπης μαθήματα μπορεί να ηχούν όμορφα, είναι όμως κούφια λόγια, σκέτη αγαπολογία, σχεσιολογία ή η καθ΄ υμάς αγαπητική σχέση.

Δεύτερον, μιλεί ο σχολιαστής και λέγει ότι πρώτα είμαστε Χριστιανοί και μετά Έλληνες, Εβραίοι, Ρώσοι και τα λοιπά. Ας μας πει τότε, πώς ο ερχόμενος στον κόσμο "βλαστός" μαθαίνει τα της Θρησκείας. Σε ποιά γλώσσα μαθαίνει τα Θρησκευτικά; Είναι άμα γεννηθείς, άμα και γνώστης του Χριστιανισμού; Τι γλώσσα μιλεί αυτός ο "βλαστός";

Μήπως μαζί με τη νέα θρησκεία που ετοιμάζουν οι πολέμιοι του φανατισμού, ρατσισμού κλπ., θέλουν να μας φτιάξουν και μια νέα γλώσσα, ώστε τα έκγονα να μιλούν αυτή τη γλώσσα όταν γεννιούνται;

Αλλά αυτό δεν γίνεται και ποτέ δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. "Ο Λόγος σαρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν". Καλώς ή κακώς αυτό εγένετο άπαξ και η μετάδοση αυτού του Λόγου (και λόγου) γίνεται κατόπιν γνώσεως της γλώσσας στην οποία αυτό εγράφη, χωρίς τούτο να σημαίνει ιδιαίτερη προτίμηση γονιδίων και DNA. Χρέος και μεγίστη ευθύνη όσων γνωρίζουν αυτή τη γλώσσα, είναι να διευκολύνουν όποιους θέλουν να μαθητεύσουν, ώστε να εννοούν τα λόγια του Θεού (θεολογία), και όχι να διαστρέφουν νοήματα και λόγια επικαλούμενοι προσφιλή (της μόδας) συνθήματα (ρατσισμός) της εποχής.

Τρίτον και τελευταίο, εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια η αίρεση προσπαθεί να μας παλινδρομήσει στον αρχαϊκό εβραϊσμό ή στο ειδωλολατρικό του αντίγραφο : Τη φιλοσοφία των προγόνων μας. Υποκριτικά ανεικονικό το πρώτο, βλακωδώς - αν και φιλοσοφικό - εμφανές το δεύτερο. Ούτε οργή, ούτε πικρία, ούτε φανατισμό έχουμε για την πίστη μας, όπως κακώς μας αποδίδουν οι θητεύσαντες στα μαθήματα και στα κηρύγματα του αγαπισμού και της σχεσιολογίας. Τη μάχη μας δίνουμε με τη βοήθεια του πανταχού παρόντος αγίου Πνεύματος, ακριβώς όπως κι εκείνοι. Η διαφορά μας είναι ότι αυτοί δεν ξέρουν πόθεν εκπορεύεται το άγιον Πνεύμα. Λόγοις μεν παραδέχονται την εκ του Πατρός, έργοις δε "και εκ του Υιού". Και προκειμένου να μη γίνεται εμφανής η κακοποιός δράση τους, καλύπτονται με τον αγαπισμό (παπικοί) και οι έτεροι με τη σχεσιολογία (προτεστάντες). Έτσι, λοιπόν, μάθαμε περί της "αγαπητικής σχέσης" και αυτό το ονομάζουν χριστιανισμό! Και δη ορθόδοξο!! Όλοι οι άλλοι είμαστε ταλιμπάν, αιρετικοί ή προτιμότερα "σχισματοαιρετικοί ημερολάτρες" (παλαιοημερολογίτες).

Καλά Χριστούγεννα, αγαπητικά και σχεσιτικά, έστω μεταξύ σας.

Εις επίμετρο των ανωτέρω γραφέντων προς τον ανώνυμο 24/12/2011, 8:08 π.μ

Έχει, άρα γε, ποτέ του σκεφθεί τι σημαίνει τούτο :

"και έλαβε κύριος ο θεός τον άνθρωπον ον έπλασε και έθετο αυτόν εν τω παραδείσω εργάζεσθαι αυτόν και φυλάσσειν";

Τι είναι αυτό το "έθετο ... και φυλάσσειν"; Αφού απάτριδες είμαστε όλοι και όλους μας θέλει η αγαπητική σχεσιολογία ουρανοπολίτες (sic) τι δουλειά έχει αυτό το "φυλάσσειν";

Δεν προχωρώ περισσότερο, διότι αφ΄ ενός μάταιος θα είναι ο κόπος και αφ΄ ετέρου, "νουν Χριστού" πρέπει να έχουμε για να εννοήσουμε πώς αυτό το διευκρινίζει ο απ. Παύλος. Διάθεση να γράφω πολλά δεν έχω.


(*) Από το ιστολόγιο Αναστάσιος

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το "φυλάσσειν", αν ορθώς το αντιλαμβάνομαι, αφορά εις τον νουν και εις τας αισθήσεις.

Σήμερα έχουμε - μας τον επιβάλλουν τα ποικίλα χαλκεία - τον νουν (εισαγωγικά παραλείπονται) των αισθήσεων και τον αισθαντικό αγηπητικό και σχεσιολογικό οικουμενισμό, ο οποίος προωθεί και τον "ουρανοπολιτισμό" (τα εισαγωγικά απαραίτητα) προς κατάργηση εθνών και συνόρων. Απώτερος στόχος η επικράτηση της πλέον απάνθρωπης ψευδοθεολογίας των ψυχοθεραπευτών με τα ιερατικά άμφια.

Μετά από αυτό, σχολιαστής ανώνυμος έλαβε τον λόγο και μου είπε : "Αν δεν έγραφες τίποτα θα ήταν καλύτερα".

Τους αποχαιρέτησα λέγοντας ότι αφήνω τα καλύτερα, μετά τα δικά μου χείριστα, καλυτερότερα για τους άλλους.