Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Πρόοδος δια παλλινδρομήσεως και υποστροφής


Ανώνυμος έφα :
"Την περίοδο αυτή (σημ. Δεκέμβριος) οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εόρταζαν τα Ηλιούγεννα. Μετα τον 4ο αιώνα ο πάπας Δάμασος αποφάσισε να εορτάζονται τα Χριστούγεννα".

Επώνυμος απάντησε :
"Τότε να διαγράψουμε τα πάντα, όσα μεσολάβησαν και πέρασαν με τις χιλιετίες των χρόνων, και να ξαναγυρίσουμε πίσω, στα Ηλιούγεννα.

Να διαγράψουμε όμως και το νοητικό μας "αρχείο", τη μεθοδολογία κατανόησης των πραγμάτων, των λέξεων και των εννοιών, δεν γίνεται. Ή μήπως γίνεται και ακόμη η πρόοδος (προς τα οπίσω) του Διαφωτισμού δεν το έχει βρεί; Και δεν μας το έχει πει; Ας ευχηθούμε να το βρει - με το πισογύρισμα - και να μας το ανακοινώσει"


Ανώνυμος έφα :
"Καλα πλακα μας κανεις ρε μεγαλε; Ποιο νοητικο αρχειο; ποια μεθοδολογια κατανοησης;
Απο τοτε που ο χριστιανισμος επιβληθηκε στους Ελληνες ειμαστε σε μια συνεχη παρακμη, τιποτα δεν εχουμε προχωρησει πιο περα απο οσα βρηκαμε ετοιμα. Και πως να το καταφερεις εξαλλου; Με κλειστα μυαλα δεν γινεται να κανεις προοδο. Και οι θρησκειες του φοβου μονο αυτο καταφερνουν να κανουν, να γεμιζουν φοβο και να κλεινουν μυαλα. Γιαυτο και η Ελλαδα εσβησε απο τοτε"


Επώνυμος απάντησε :
Τώρα βρισκόμαστε σε διαρκή πρόοδο. Φροντίζει το ίδρυμα Σόρος να ξαναζωντανέψει τους αρχαίους Έλληνες. Μας φτιάχνει τη "ματσεντόνια" και θα ξαναγυρίσουμε πίσω στη γνωστή μας φαγωμάρα. Το μόνο περίεργο είναι ότι τούτη τη φορά οι "ματσεντόνες" δεν θα μιλάνε την ίδια γλώσσα με μας.

Ε, μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Και οι γλώσσες εξελίσσονται. Κάποτε οι "μαστεντόνες" μιλούσαν τα "ματσεντονικά" - παραλλαγή της αρχαιοελληνικής - αλλά μετά, "απο τοτε που ο χριστιανισμος επιβληθηκε στους Ελληνες τα μυαλά τους έκλεισαν" (sic). Τώρα θα μας αποδείξουν πώς έγινε αυτό, τα μυαλά τους ανοίγουν, έχουν επιστήμονες που επιδίδονται στη μελέτη αυτή. Φροντίζει το ίδρυμα Σόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: