Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Παλαιοημερολογίτης ιερεύς αρνείται την Θεία Κοινωνία σε πιστή


Την είδηση κατέγραψε (μάλλον) η αγανακτισμένη παθούσα και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ :
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_8725.html
Θα διαβάσετε και τα σχόλια, υποθέτω, ένα των οποίων ήταν και το ακόλουθο

Η συνομιλία που κατεγράφη (στο παρελθόν) έχει ως εξής και το ερώτημα ήταν περί της Θείας Μεταλήψεως

"Στην εποχή που ζούμε παιδί μου, όπου κυριαρχεί η αίρεση, ουδείς γνωρίζει τι το σωστό και τι το λάθος. Θα σου συνιστούσα να μεταλαμβάνεις το άγιον Πάσχα, μετά τον Κατηχητικό Λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Τότε δεν υπάρχει ούτε νέο, ούτε παλαιό ημερολόγιο. Υπάρχει μόνο ο Παλαιός των ημερών, θανάτω θάνατον πατήσας. Να έχεις εξομολογηθεί, να έχεις νηστεύσει, να εκκλησιάζεσαι. Θα έρθη η στιγμή όπου θα καταλάβεις, όπου θα εννοήσεις,

Προσεύχομαι για όλους και για μένα, τον αθλιότερο των αθλίων. Να μας φωτίσει όλους ο άγιος Θεός, να πάψει η σύγχυση. Το ίδιο να κάμεις κι εσύ".


Υστερόγραφο
Απλές αντιγραφές και "διηγούμενος διηγήσομαι "

11 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος έγραψε :
"ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΣΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ"

Κυπριανός Χ :
Ναί, ναί, έτσι ακριβώς είναι. Έχετε κοινωνία και με το σέρβικο και με το ρώσικο, που αναγνώρισαν το αδελφό πατριαρχείο της παπικής εκκλησίας και τα έγκυρα μυστήρια που έχει.

Μη μου πεις ότι σε λίγο δεν θα έχετε όλοι μαζί Κοινωνία; Τι, ρατσιστές είσαστε; Όταν θα έρθει ένας παπικός ιερέας να τον μεταλάβει ο αδελφός ορθόδοξος και τον διώξει, θα τον τρέχουν στα Διεθνή Δικαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αδελφοί, μπράβο σας, φτου να μην σας βασκάνω για την αγάπη σας. Κάνετε καμιά προσευχή και για μας τους αιρετικούς.

ΥΓ.
Το παλαιό δεν σημαίνει ότι είναι και εισητήριο "ελευθέρας"

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Ανώνυμος έγραψε :
"Φάτε και πιείτε το Σώμα και το Αίμα του θυσιασμένου Χριστού να αγιασετε. Καλή θεο-ανθρωποφαγία. Και οι σατανιστές το ίδιο κάνουν. Πίνουν το αίμα του θυσιασμένου τους"

Κυπριανός Χ :
Οι σατανιστές σκοτώνουν ανθρώπους και πίνουν το αίμα ανθρώπων. Σκότωσαν όμως και τον θεάνθρωπο Ιησού, το θείο και ανθρώπινο σώμα και αίμα του οποίου προσφέρεται "εις ζωήν αιώνιον". Δεν το περίμεναν ότι θα αναστηθεί κι εκεί την πάτησαν.

Εμείς αναστημένο σώμα και αίμα θεανθρώπου μεταλαμβάνουμε. Οι σατανιστές αίμα διά φόνου, δόλου, ψευτιάς, απάτης και υποκρισίας, απολαμβάνουν από θνητό άνθρωπο.

Κατάλαβες βλαξ; Άλλο άνθρωπος, έτερο θεάνθρωπος.

- Ανώνυμος έγραψε :
"Γιατί να πρέπει να έχετε το θεό σας στο στομάχι σας και όχι μόνο στη καρδιά σας ? "

Κυπριανός Χ :
Αυτό να πας να το ρωτήσεις σ΄ εκείνους του ομοίους με σένα. Που θέλουν "το θεό στην καρδιά" για να σφάζουν όλους τους άλλους. Διότι οι άλλοι δεν τον έχουν στην καρδιά και τους παίρνουν τα όργανα, για να τρώνε αυτοί κι έτσι να γεμίζουν το στομάχι τους.

Κατάλαβες βλαξ;

Τη 20 Δεκεμβρίου 2011 10:26 π.μ.

- Ανώνυμος έγραψε :
"Και αφού είστε κατά των Εβραίων που σταύρωσαν τον Ιησού, γιατί όλοι σχεδόν οι Ελληνες έφτασαν να έχουν εβραϊκά ονόματα ..."

ΚΧ :
Τα ονόματα των Χριστιανών δεν είναι μόνο εβραϊκά. Αλλά, έστω, ακόμη κι αυτά των Εβραίων είναι ονόματα αγίων και μαρτύρων. Οι άγιοι και οι μάρτυρες δεν αποτελούν ιδιοκτησία έθνους ή φυλής. Είναι κτήμα όλης της ανθρωπότητας, όπως κτήμα όλης της ανθρωπότητας είναι και η αρχαιοελληνική φιλοσοφία. Βεβαίως, νοουμένου ότι οδηγεί τον άνθρωπο τόσο στην κατανόηση της φιλίας (υμάς δε είρηκα φίλους) όσο και της σοφίας (ο Λόγος σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν).

- Ανώνυμος έγραψε :
"... αφού βαπτίστηκαν εις δόξα του λάου του Ισραήλ"

ΚΧ :
Πολύ λάθος! Ο λαός του Θεού, ο λαός των Χριστιανών (όχι όπως τον κατάντησε η παπικοπροτεσταντική αίρεση που κυριαρχεί εδώ και αιώνες) ονομάζεται "νέος Ισραήλ" και δεν βαπτιζόμαστε στο όνομα κανενός "λαού Ισραήλ και τη δόξα αυτού". Βαπτιζόμαστε στο όνομα της αγίας Τριάδος προς δόξαν του αγίου Θεού - σημείωσε, ούτε κι αυτός είναι ιδιοκτησία ουδενός - την θειάν Ενανθρώπηση του οποίου σε λίγο θα εορτάσουμε (εν παραφθορά και διαστροφή λόγω της κυριάρχου αιρέσεως).

- Ανώνυμος έγραψε :
"... και γιατί υπηρετείτε εκπροσώπους τους που πλουτίζουν εμπορευόμενοι το όνομά του"

ΚΧ :
Δεν υπηρετούμε τους χριστεμπόρους και τους καπηλευομένους τη Θρησκεία μας. Δούλοι Χριστού, ναι, είμαστε, ως "ελευθερωθέντες τη αμαρτία", και δεν διστάζουμε να ελέγχουμε τους αναξίους. Αν η φωνή μας δεν ακούγεται και φαινομενικά τα λόγια μας απρακτούν, είναι διότι μας φιμώνουν και χειροπόδαρα μας έχουν δεμένους. Ούτε πέτρες θέλουμε να ρίξουμε, ούτε φωτιές να βάλουμε. Μιλούμε και γράφουμε μόνο, αλλά αυτοί εκτελούν τις εντολές που τους έχουν δοθεί. Μας έχουν στην απομόνωση.

- Ανώνυμος έγραψε :
"... σας δίνουν [κι] από πάνω να φάτε και να πιείτε το αίμα και τη σάρκα του (θυσιασμένου)"

ΚΧ :
Περί αυτών έχω ήδη απαντήσει.

- Ανώνυμος έγραψε :
"Το νόημα δεν αλλάζει όσο και να βρίζεις"

ΚΧ :
Αν έβρισα, η δική μου ύβρις (σημ. μάθε τι σημαίνει η λέξη) είναι οπωσδήποτε παρωνυχίς προ εκείνων, τα οποία η ανόητος γραφίς θέλησε να εκθέσει, για να μας υποδείξει πώς να έχουμε "το θεό στην καρδιά" (sic).
Ελπίζω να καταλαβαίνει ή να καταλαβαίνεις, και το "πώς αλλάζει το νόημα". Δεν θα επανέλθω.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τη 20 Δεκεμβρίου 2011, 5:17 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

- ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Η ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΜΕΡΕΣ? ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΟΝΟΣ?

- Κυπριανός Χ :
Το γνωρίζουμε, και ίσως, καλύτερα από σένα. Συμβαίνει όμως εν χρόνω να υπάρχουμε (οι άνθρωποι) και εν χρόνω (δια τους υπάρχοντας) να ενσαρκωθεί ο Θεός και Λόγος του Θεού.

Ο Παλαιός των ημερών και ποιητής αυτών ώρισε την Κυριακή ημέρα να τον λατρεύουμε. Αλλά εμείς κάναμε ... την υπέρβαση. Πηδήξαμε 13 ημέρες (η 12η Μαρτίου αίφνης έγινε 25η Μαρτίου) και διορθώσαμε τις ελλείψεις του Παλαιού των ημερών.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα που γράφεις, οι άνθρωποι μπορεί να φτιάξουν τα δικά τους ημερολόγια, να κανονίσουν τις μεταξύ των γιορτές (ημέρα της μητέρας, του πατέρα, της φύσης, των ζώων, κατά του AIDS, κατά του καπνίσματος κλπ.), αφήνοντας όμως στην άκρη τις ημέρες του εκκλησιαστικού χρόνου και πώς η κάθε εκκλησία - άλλοι ξεκίνησαν να φτιάχνουν τις δικές τους εκκλησίες και όχι εμείς - αποφάσισε να δοξάζει, να τιμά και να προσκυνεί "εν πνεύματι και αληθεία" τον άγιο Θεό.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τη 19 Δεκεμβρίου 2011, 4:50 μ.μ.
Ανώνυμος είπε ...

- ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ... ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ! ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΜΠΑΪΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Κυπριανός Χ :
- Το "μπαϊράκι" το σήκωσε πρώτος ο Μελέτιος Μεταξάκης, κοντά του στάθηκε και ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε γνωμοδοτήσει (1918) ότι δεν χρειαζόμαστε "μπαϊράκι" (: Νέο ημερολόγιο με τη χρονική ακρίβεια που διεμήνυε κάποιο εκπορευόμενο - δεν γνωρίζουμε από ποιον - τον πατέρα, τον υιό ή τον πάπα - πνεύμα).

Μετά είπε ότι χρειαζόμαστε, και ακολούθησαν οι άλλοι και τα άλλα εκπορευόμενα - δεν γνωρίζουμε από ποιον - πνεύματα.

Λοιπόν; Ποιός έκανε την αρχή;

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΠΡΙΑΝΕ,
ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ;
ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ.
ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ.
ΜΑΛΛΟΝ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Έχεις δίκιο, αλλά εκνευρίστηκα. Προσπάθησα να συγκρατηθώ, δεν άντεξα.

wittrock1971 είπε...

Ποιός είναι αυτός ο πιο πάνω ανώνυμος που έπιασες κουβέντα; ένας αποβλακωμένος του Νέου ημερολόγιου σίγουρα ή κάνω λάθος;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

wittrock1971,

Αν εννοείς τον 20 Δεκεμβρίου 2011, 12:09 μ.μ., δεν θα έλεγα ότι είναι αποβλακωμένος. Η παρατήρηση ότι "δεν βγαίνει τίποτα" είναι σωστή, όσον αφορά σε κάτι γενικότερο. Οι θέσεις όλες έχουν κλειδώσει, όπως λέμε.
Για τα "ειδικά", αυτό εξαρτάται από τον καθένα από εμάς.

Ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο.

wittrock1971 είπε...

όχι με αυτον με τον άλλον πιο πανω.

wittrock1971 είπε...

ποιούς εννοείς οτί τον μπέρδεψαν;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ασ΄ τον, τον έχουν μπερδέψει, δεν ξέρει τι του γίνεται.

Υστερόγραφο

Τον έχουν μπερδέψει αυτοί που είναι σταθερά και μόνιμα στις θέσεις διαποίμανσης για τον οικουμενισμό.