Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Οι ορθοδοξομάχοι της Νέας Εποχής


Εκκλησιαστικό ιστολόγιο (σημ. πρέπει επιτέλους να απαλλαγούμε από τα θρησκευτικά) παρείχε την πληροφορία ότι οι "καταληψίες" (sic) της Ι.Μ. Εσφιγμένου παρείχαν φιλοξενία επί 25 ημέρες σε έναν παπικό ιερέα της μυστικής υπηρεσίας του Βατικανού και οπαδό της περίφημης ‘OPUS DEI’. Και όχι μόνον αυτό! Γράφει το εκκλησιαστικό ιστολόγιο (σημ. πρέπει επιτέλους να απαλλαγούμε από τα θρησκευτικά, δις) τα εξής φρικτά :

"Όχι μόνο φιλοξενήθηκε αλλά κινηματογράφησε παράνομα ντοκυμαντέρ για το Άγιον Όρος στο οποίο αφιέρωσε μεγάλο τμήμα του στον ηγέτη των καταληψιών Μεθόδιο. Οι σούπερ ζηλωτές καταληψίες, οι υπερ-ΓΟΧ που δεν ανέχονται τάχα ούτε καν τη θέα αιρετικού ράσου, έβαλαν μέσα στα Ιερά και Όσια της Ορθοδοξίας την ‘OPUS DEI’;;;"

Αφού λοιπόν το μάθατε κι αυτό (*) τότε διαβάστε και το παρακάτω :

Όλοι αυτοί που νομίζουν ότι οι παλαιοημερίτες (**), που υποστηρίζουν τον υπέρ πίστεως αγώνα των Εσφιγμενιτών, αναζητούν στα πρόσωπά τους έναν νέο Θεόδωρο Στουδίτη ή έναν Μάρκο Ευγενικό, πλανώμενοι πλανώνται και παραπλανούν. Το χειρότερο γι΄ αυτούς, πλήττουν τον Παλαιό των ημερών, πάντοτε όμως Νέο, χάριν εκσυγχρονισμού της Ορθοδοξίας και απαλλαγής της από τη σκουριά και τη μούχλα. Αυτά δηλαδή που της φόρτωσαν οι θεολογικά ολιγομαθείς, οι φανατικοί και οι "παρωπιδιασμένοι ημερολάτρες".

Αυτοί που έκαναν τον κόπο να μας πληροφορήσουν γι΄ αυτές τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, ακόμη κι αν ευσταθούν, δεν αλλοιώνουν τον υπέρ πίστεως αγώνα των Μοναχών της Εσφιγμένου (σημ. Μετά το "νέο" ημερολόγιο τώρα αποκτήσαμε και τη "νέα" Μονή Εσφιγμένου).

Και ερωτώ :
Έχουν ή δεν έχουν δίκιο στο αμνημόνευτο του Βαρθολομαίου και των προκατόχων του;
Έχουν ή δεν έχουν δίκιο στα αιρετικά ανοίγματα μιας αγνώριστης πλέον ορθοδοξίας, τουλάχιστον από μέρους των φορέων της;
Ήταν ή δεν ήταν οι παλαιοημερίτες εκείνοι που πρώτοι, και σε ανύποπτο χρόνο, φώναξαν "μας φράγκεψαν";
Και τέλος, φραγκέψαμε ή δεν φραγκέψαμε, όταν όλη μας η συμβολή στην Ορθοδοξία και στο περί αυτής ενδιαφέρον εξαντλείται στο αν, τάχα, η Γαβριηλία άγιασε, ή ο Παΐσιος, ή ο Πορφύριος, ή άλλοι; Δεν βλέπουμε ότι βουλιάξαμε μέσα στην αίρεση από τις ευλογίες των αμνημόνευτων, μας νοιάζει μόνο η Γαβριηλία και οι άλλοι!

Αυτή είναι όλη κι όλη η έγνοια μας, και ότι έχουμε γίνει, με τη στραβομάρα μας, οι φαυλότεροι των φαύλων το αφήνουμε στην άκρη. Διότι έχουμε τους πατέρες, έχουμε την εκκλησία και βγάλαμε από πάνω μας τη νοσογόνο θρησκεία.

Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι οι Εσφιγμενίτες δέχτηκαν να δώσουν χείρα βοηθείας στην παπική OPUS DEI. Το δικό μας χέρι που δώσαμε και δίνουμε στον Διάβολο δεν το βλέπουμε. Φροντίσαμε και το τυλίξαμε με άφθονη πατερικότητα, πνευματικότητα, εκκλησιαστικότητα, θεολογικότητα και πολλά άλλα όμοια λήγοντα σε -οτητα της αθλίας μας βλακότητας.

Τώρα λοιπόν, "μία σου και μία μου". Εσείς με την OPUS DEI, εμείς με τον ένα θεό για όλους και τον Ωριγένη. Κόλαση δεν υπάρχει, όλοι σωθήκαμε!

Εντάξει, όταν θα σημάνει η ώρα, τότε θα λογαριαστούμε.

(*) Λεπτομέρειες
http://trelogiannis.blogspot.com/2011/12/opus-dei-25-opus-dei.html

(**) Παλαιοημερίτες και όχι παλαιοημερολογίτες, όπως τους θέλει η κακόδοξη καινοτομία του ημερολογίου και οι ακολουθούντες αυτήν ορθοδοξομάχοι της Νέας Εποχής. Οι πιστοί του Παλαιού των ημερών και πάντοτε Νέου δεν λατρεύουν ημέρες, χρόνους ή ημερολόγια. Οποία η τύφλωσις των ορώντων! Τον ποιήσαντα τας ημέρας ακολουθούν "ό πρέπει πάσα δόξα τιμή και προσκύνησις"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΠΑΠΙΚΟ ΙΕΡΕΑ?