Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Η "ευλογία θεού"


Γράφει ο Παλαίμαχος στο ιστολόγιο του Ρεσάλτο ...

"Η ηγεσία της Εκκλησίας, όμως, τι πράττει; Θα έπρεπε να έχει ξεσηκώσει τον κόσμο μπροστά σε αυτήν την προκλητική και αποτρόπαια δικτατορική επίθεση κατά του γέροντα Εφραίμ και του Αγίου Όρους" (*)
... Και σχολιάζουμε εμείς

Τι πράττει η ηγεσία της Εκκλησίας; Αφελές το ερώτημα. Αρκείται απλώς στο ρόλο του ουραγού-κομπάρσου και παίζει το μονόπρακτο θεατρικό έργο, χωρίς να το γνωρίζει, του "Χρήσιμου και Ηλιθίου".

Σκύβει την κεφαλή στα κελεύσματα του νεοταξικού σχεδιασμού της παγκοσμιοποίησης, φωτογραφίζεται με τον "κούκλο" της Coca-Cola, εξυμνεί τον ένα θεό των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, μετέχει σε διαθρησκειακά, διαχριστινικά, διαπολιτισμικά και λοιπά "δια" (του διαβόλου) συνέδρια, πηγαίνει στη Συναγωγή της Νέας Υόρκης, συμπροσεύχεται με την παπική αιρεσιαρχία και γενικά συμπεριφέρεται με την γνωστή εμετική τακτική που τη χαρακτηρίζει η "αγαπητική σχέση" (: παπικός αγαπισμός και προτεσταντική σχεσιολογία).

Αυτά κάνει και όταν σημάνει η ώρα θα φάει την κλωτσιά, όπως την έφαγε και ο Ελ. Βενιζέλος με τη μεγαλοϊδεατική πολιτική της "Ελλάδας των πέντε ηπείρων και των δυο θαλασσών". Η Μικρασιατική καταστροφή, ο μεταπολεμικός αδελφοκτόνος αλληλοσπαραγμός, το δράμα της Κύπρου, η παρούσα δεινή οικονομική κρίση, τίποτα δεν την έχει διδάξει.

Διαμαρτύρονται τώρα επίσκοποι και μητροπολίτες, προσευχές κάνουν οι αναχωρητές του Όρους και ο συλληφθείς γέροντας Εφραίμ δηλώνει: "Ευλογία θεού η προφυλάκισή μου".

Μη ξεχνάμε ότι σύσσωμη η αγιορειτική Πολιτεία δέχθηκε πρόσφατα τον οικουμενικό Βαρθολομαίο και πήρε την ευλογία αυτού. Ευλογία που σε στέλνει στα σίδερα, λέμε εμείς.-

(*) http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6169

16 σχόλια:

wittrock1971 είπε...

Η όλη ιστορία θυμίζει τη ΓΕΝΕΣΗ:

- Αδάμ, γιατί έφαγε απ' αυτό τον απαγορευμένο καρπό;
- Δεν φταίω εγώ, η γυναίκα που μούδωσες μου το πρόσφερε (άρα, εσύ φταίς).

Φταίει λοιπόν η Δικαιοσύνη, που έκανε το καθήκον της και δεν το παρέβη.

Ή πιο απλά:

- Γιατί κλέβεις;
- Μα και ο άλλος κλέβει. Γιατί δεν τον πιάνετε;
Από τον ΙΚ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αν με πληροφορείς σωστά και αυτά που γράφεις είναι του κυρίου ΙΚ, τι να γράψω; Απλούστατα, δεν ξέρει τι του γίνεται. Συγκρίνει όσα άθλια συμβαίνουν σήμερα με το εδάφιο της Γενέσεως, προφανώς διότι ζει στα χρόνια της Πτώσης και της έκπτωσης.

Αν είχαν νουν Χριστού οι Μοναχοί του Βατοπεδίου δεν θα έμπλεκαν με τους πολιτικούς : Διώκτες οι μεν των συνασκητών και συμμοναστών τους (της Ι. Μ. Εσφιγμένου), διώκτες και οι δε της αληθείας (οι πολιτικοί). Ποιος πολιτικός μας είπε ποτέ την αλήθεια; Πατέρας και μητέρα της πολιτικής είναι η ραδιουργία, η υποκρισία και το ψεύδος.

Επικαλούνται (ιερωμένοι και πολιτικοί) ή το αφήνουν να υπονοείται, ότι λόγοι εθνικού συμφέροντος τους αναγκάζουν. Μόνο που αυτό το εθνικό συμφέρον μας κόστισε και απώλειες εδαφών, και ανθρώπων, κυριότερα όμως απώλεια (προδοσία) Πίστεως.

Με αυτούς πήγαν κι έμπλεψαν και "άξια γαρ ων επράξαμε απολαμβάνομεν".

wittrock1971 είπε...

Ναι, αυτά είναι γραπτά του κ.ΙΚ, δεν είναι δικά μου, που μπορείτε να το καταλάβετε εάν πάτε στην ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ για τα όσα αφοράν με τον εφραίμ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το κατάλαβα. Αν θέλεις μπορείς να τους μεταφέρεις το σχόλιο που έγραψα. Αν θέλεις φτιάχ΄το όπως σε βολεύει και βάλε το δικό σου όνομα. Δεν με πειράζει.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Καλώς, εντάξει.

wittrock1971 είπε...

ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΣΥ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΝΩ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ;

Ανώνυμος είπε...

τα εχεις μπερδεψει στο μυαλο σου το παλαιοημερολογιτικο ή κάνω λάθος;

wittrock1971 είπε...

εγώ;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ;

ΚΧ :
Όχι

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος είπε... τα εχεις μπερδεψει στο μυαλο σου το παλαιοημερολογιτικο ή κάνω λάθος;

ΚΧ :
Επειδή το ανωτέρω σχόλιο/ερώτημα κατατέθηκε και σε άλλο Θέμα του ιστολογίου, όπου και απευθυνόταν προς τον γράφοντα, παρέχω την απάντηση που έδωσα στο ερώτημα/σχόλιο αυτού. Τα λάθη μας πρέπει να τα διορθώνουμε :

"Ευχαριστώ πολύ τον ανώνυμο σχολιαστή για την εξ αποστάσεως διάγνωση.

Θα τον παρακαλούσα να μου συστήσει έναν καλό νεοημερολογίτη ιατρό για την επισκευή των μπερδεμένων εγκεφαλικών ελίκων μου. Δεν του ζητώ πολλά νομίζω, ένα όνομα αρκεί, διεύθυνση και τηλέφωνο θα τα βρω."

wittrock1971 είπε...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΙΚ:Από πότε ο κ. Χριστοδουλίδης χρησιμοποιεί δικηγόρους; Ας είναι όμως.

Δεν καταλαβαίνουμε, γιατί μόνον οι Βατοπαιδινοί είναι διώκτες των Εσφιγμενιτών και όχι όλοι οι άλλοι μοναχοί (που υποστηρίζουν τους Βατοπαιδινούς).

Από την άλλη, γιατι να μην είναι διώκτες εκείνων που χρησιμοποιούν αλλότρια εκκλησία και αντιμήνσιον των Φλωρινικών; Δεν αποτελούν ξένο σώμα στο Άγιον Όρος;

Ως προς τους πολιτικούς, γιατί είναι υποχρεωμένοι να λένε την αλήθεια; Αφού εξ ορισμού είναι όργανα του Αντιχρίστου, τι σχέση μπορεί να έχουν με την αλήθεια; Αυτό έλιπε να μην ήταν γονείς της πολιτικής, η ραδιουργία, η υποκρισία και το ψεύδος! Αφού τείνουν να γίνουν και γονείς των εκκλησιαστικών αρχόντων. Και σ' αυτούς συγκαταλέγονται και οι Εσφιγμενίτες, που χρησιμοποιούν τις κοσμικές εξουσίες (ΣτΕ κ.λπ), για να δικαιωθούν, όπως ακριβώς έκαναν ο Χριστός και οι Απόστολοι.

ΙΚ
27 Δεκεμβρίου 2011 9:24 π.μ.

wittrock1971 είπε...

Ανώνυμος είπε...
Αν αναφέρεστε στον Οικουμενικό Πατριάρχη θα ήθελα να μάθω με ποιο δικαίωμα τον αποκαλείτε με τον βαρύ χαρακτηρισμό του προδότη? Από ποια Ορθόδοξη Σύνοδο έχει καταδικασθεί? Βάσει ποιον στοιχείων και Ιερών κανόνων? Ποιοι είναι αυτοί που υπέγραψαν την συνοδική πράξη αυτή εάν υπάρχει? Μήπως τον έχει καταδικάσει μια χούφτα των απατεώνων, αποσχισθέντων λόγω τις ημερολογιακής μεταρρύθμισης από την Εκκλησία και η οποία εκμεταλλευόμενη την ευσέβεια του απλού λαού παραπλάνα τους χριστιανούς και του θέτει έξω από την Καθολική Εκκλησία? Αυτών των δήθεν «υπερορθοδόξων», οι οποίοι έχουν τοποθετήσει τα δικά τους συμφέροντα και τις δικές τους μικρότητες και φιλοδοξίες πάνω από την ενότητα της Εκκλησίας? Μήπως τον έχουν καταδικάσει αυτές οι παραφυάδες των «σουπερορθοδόξων» χριστιανών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν ακόμα και μεταξύ τους την ποθητή ενότητα. Αυτών που η καθεμιά τους παράταξη έχει αναθεματίσει την άλλη και καθεμιά από αυτές διεκδικεί γι’αυτην τον τίτλο της «γνήσιας» Ορθόδοξης Εκκλησίας?
Αν είναι έτσι το θέμα δεν αφόρα εμάς!
Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι η Εκκλησία δεν είναι ούτε του Παλαιού ούτε του Νέου ημερολογίου, είναι και θα παραμείνει η Εκκλησία του Χριστού! Μόνο ο Χριστός είναι του κριτήριο εκείνο με τον οποίο κρίνεται η γνησιότητα της Εκκλησίας! Ψάξτε τον Χριστό και μην ασχολείστε με τον διάβολο.
Να σας φωτίσει ο Θεός,
φιλικά Γιάννης.
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011 12:21:00 μ.μ. EET
ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν χρειάζεται να δώσεις συνέχεια. Απλώς, για σένα επεξηγηματικά γράφω ότι :

1) Η αναφορά στους Βατοπεδινούς και το Μοναστήρι τους ήταν διότι περί αυτών ο λόγος εγένετο. Δεν αναφέρθηκα στους άλλους και στις άλλες Μονές, που είναι ομόφρονες με τους ειρημένους, διότι δεν υπήρχε λόγος. Ίδιοι είναι και οι άλλοι, όχι όμως τόσο φανερά όπως οι της Βατοπεδίου (είχαν τον Κάρολο της Αγγλίας επισκέπτη επί σειρά ετών).

2) Είναι και οι άλλοι διώκτες τους, γράφει, διότι χρησιμοποιούν (οι Εσφιγμενίτες) αλλότρια εκκλησία - των Φλωρινικών, μας λέει. Εδώ τι να του πει κανείς; Αν ήταν αλλότρια εκκλησία δεν θα είχε νομική και εκκλησιαστική υπόσταση. Το κράτος αναγνωρίζει την Εκκλησία των ΓΟΧ, ο κύριος ΙΚ όχι. Ψεύδεται προς δημιουργία εντυπώσεων των αμαθών.

3) Παραδέχεται ότι οι πολιτικοί είναι όργανα του Αντιχρίστου και δεν λέει τίποτα, για το "αλισβερίσι" που είχαν μαζί τους οι Βατοπεδινοί. Όπως δεν λέει τίποτα για το ότι "τείνουν να γίνουν και γονείς των εκκλησιαστικών αρχόντων" οι της διπλωματίας έμμισθοι πράκτορες των αλλοεθνών, γράφω εγώ.

Μα αυτοί οι αχυράνθρωποι επέβαλαν την καινοτομία με το εκκλησιαστικό ημερολόγιο, δεν ήταν άλλοι. Αυτό γιατί δεν τον ενοχλεί;

Τον ενοχλεί όμως, αν καταλαβαίνω καλά την αντιφατική γραφή του, ότι οι Εσφιγμενίτες έκαναν χρήση των νομικών (κοσμικών) δικαιωμάτων τους και προσέφυγαν στο ΣτΕ!
Μα, η δίωξή τους με κοσμικά κριτήρια γίνεται και όχι με θεολογικά. Ουδέποτε δέχθηκε κάποιος να συζητήσει τους λόγους για τους οποίους οι Εσφιγμενίτες έπαψαν να μνημονεύουν τον οικουμενικό Βαρθολομαίο. Υποχρεωτικά λοιπόν, αφού η κοσμική δικαιοσύνη τους διώκει χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα κατά το αγιογραφικό "Καίσαρα επικέκλησαι, επί Καίσαρα πορεύση". Ήταν η απάντηση του Φήστου προς τον Απ. Παύλο, επειδή ο τελευταίος, σαν Ρωμαίος πολίτης που ήταν, ζήτησε να δικαστεί από τον Καίσαρα. Το ιουδαϊκό πολιτικοθρησκευτικό ιερατείο οργάνωνε τη δολοφονία του.

Περιττό να επισημάνω την αλλοπρόσαλλη γραφή του, που γίνεται κατάδηλη με αυτό :

"Και σ' αυτούς συγκαταλέγονται και οι Εσφιγμενίτες, που χρησιμοποιούν τις κοσμικές εξουσίες (ΣτΕ κ.λπ), για να δικαιωθούν, όπως ακριβώς έκαναν ο Χριστός και οι Απόστολοι".

Δηλαδή, μας λέει, "γονείς" των Εσφιγμενιτών είναι οι πολιτικοί, όπως ήταν του Χριστού και των Αποστόλων (:όπως ακριβώς έκαναν ο Χριστός και οι Απόστολοι)! Τι να του πει κανείς; Αν κάποιος βγάζει άκρη με αυτό, παρακαλώ ας μας βοηθήσει. Καλώς έκανε ο Χριστός και οι Απόστολοι που προσέφυγαν στην κοσμική δικαιοσύνη ή κακώς; Διότι από τα συμφραζόμενα του γράφοντος Ικ κακώς οι Εσφιγμενίτες προσέφυγαν στο ΣτΕ. Ή μήπως καλώς έκαναν και σφάλλοντας η γραφίδα του ομολογεί την αλήθεια;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο "έτερος" από το άλλο ιστολόγιο διερωτάται :

"Αν αναφέρεστε στον Οικουμενικό Πατριάρχη θα ήθελα να μάθω με ποιο δικαίωμα τον αποκαλείτε με τον βαρύ χαρακτηρισμό του προδότη? Από ποια Ορθόδοξη Σύνοδο έχει καταδικασθεί? Βάσει ποιον στοιχείων και Ιερών κανόνων?"

Κι εμείς από το δικό μας του απαντάμε, διότι "μας πέφτει λόγος". Κουκούτσι μυαλό δεν έχει ο "έτερος"

Ο οικουμενικός Βαρθολομαίος δεν έχει καταδικασθεί από Σύνοδο. Εντάξει. Αλλά αυτό το "βάσει ποιων στοιχείων και Ιερών Κανόνων" μας παρέχει πολλά περιθώρια. Ένα εξ αυτών, ότι ο ίδιος έχει κάνει κουρελόπανο τους Ιερούς Κανόνες (τείχη αίσχους τους ονομάζει) οπότε δεν μας χρειάζονται. Αφού αυτός δεν τους αναγνωρίζει πλέον, γιατί να τους αναγνωρίζουμε εμείς;

Πέρα όμως από αυτό και επειδή εμείς δεχόμαστε τους Ιερούς Κανόνες, αρκεί να του θυμίσουμε ότι οι συμπροσευχές με αιρετικούς ρητά απαγορεύονται.

Τη δύσκολη θέση που βρίσκεται από θεολογικής πλευράς την καταλαβαίνουμε. Ετοιμάζει Σύνοδο για να έχει το "συγχωροχάρτι" με το οποίο θα μας πετάξει εκτός εκκλησίας. Για να είναι αυτός εντός με όλο των εσμό των ομοφρόνων του. Ευτυχώς η Ιστορία έχει καταγράψει παρόμοιες συνόδους και τις ονομάζει ληστρικές. Όμοιες είναι και οι ψευδοεκκλησίες που ακολουθούν τις ληστρικές συνόδους. Εκκλησία πονηρευομένων θα φτιάξει - έτοιμη είναι, τα εγκαίνια λείπουν - και όχι Εκκλησία Χριστού.

Τέλος, είχαμε κι αυτό ...

"Μόνο ο Χριστός είναι του κριτήριο εκείνο με τον οποίο κρίνεται η γνησιότητα της Εκκλησίας! Ψάξτε τον Χριστό και μην ασχολείστε με τον διάβολο. Να σας φωτίσει ο Θεός"

... οπότε, με τη δική μας την ευχή δια φωτισμόν, του απαντάμε :

"Οὐ πᾶς ὁ λέγων μοι· κύριε κύριε εἰσελεύσεται εἰς τὴν βασιλείαν τῶν ουρανῶν ἀλλ' ὁ ποιῶν τὸ θέλημα τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν τοῖς οὐρανοῖς"

Το θέλημα του πατρός του εν τοις ουρανοίς δεν είναι να εορτάζουμε όπως και όποτε εμείς θέλουμε (διπλά Χριστούγεννα, διπλά Φώτα, διπλός ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, διπλές και οι εορτές των αγίων), είναι να εορτάζουμε όποτε και όπως Εκείνος επιθυμεί και όρισε εν αγίω Πνεύματι δια της ακαινοτόμητης Εκκλησίας.

wittrock1971 είπε...

να του απαντήσω με το δικό σου;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κάνε ό,τι θέλεις.