Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ "ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ"


Με το διαμελισμό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο κάθε κατεργάρης απελευθερωτής πήρε και το συμφωνημένο "μπόνους" :
Οι Ρώσοι τη Σερβία
Οι Αυστρο-Ουγγαροί (νύν Γερμανοί) τη Βουλγαρία
Οι Γάλλοι τη Ρουμανία
Οι Άγγλοι την Ελλάδα 

Στο τέλος μπήκε η Ιταλία στη μοιρασιά, της έδωσαν το δικό της "μπόνους", γεννήθηκε η Αλβανία! Να θυμήσουμε Ρουμάνοι και Βούλγαροι ήταν σύμμαχοι της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δεν άργησε και η προστάτιδα πασών των Δημοκρατιών Αμερική να ζητήσει μερίδιο. Πήρε το Κόσοβο και διεκδικεί τα Σκόπια.

Έτσι κανονίστηκε ο διαμελισμός της οθωμανίας και αν έπειτα εξακολούθησαν να τρώγονται μεταξύ τους οι Βαλκάνιοι, ήταν διότι την ίδια φαγωμάρα είχαν και τα αφεντικά τους σχετικά με το ποιος θα γίνει ο κυρίαρχος των Βαλκανίων και κατ΄ επέκταση της Ευρώπης. Οι Αγγλοσάξωνες ( : Άγγλοι και μέρος των Γερμανών) με τους Φράγκους ( : άλλο κομμάτι των Γερμανών μαζί με τους Γάλλους) έπαιζαν ωραίο μποξ. Παρατηρητής η Ιταλία. Η Αμερική διεκδικεί τώρα την κοσμοκρατορία και δεν θα διστάσει να κάνει το μεγάλο big bang - ας το γράψω καλύτερα bank για να μη θεωρηθώ τρομολάγνος.

Μετά από αυτά τα ιστορικά αντιλαμβανόμαστε γιατί η Βουλγαρία αποχώρησε από τη συμφωνία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και ακόμη ότι, οι γειτονικοί μας Βούλγαροι μπήκαν στο χορό των "χρήσιμων ηλιθίων" που, ως γνωστόν, εμείς σύρουμε (μάλλον σέρνουμε). Τον έχουν συνθέσει - αυτό δεν είναι γνωστό - οι σιωνιστές και σε παραλλαγή τον χορέψαμε πολλές φορές. Τώρα που τα προσχήματα έπεσαν, οι χορευτές σερνάμενοι χορεύουν τη γνήσια και πρωτόλεια σύνθεση. Αφήσαμε, φυσικά, στην άκρη τη Ρουμανία, την Υπερδνειστερία, τα Σκόπια και την Αλβανία. Αν θέλουν, μπορούν να ακολουθήσουν το δικό μας παράδειγμα. Πρώτα δάνεια και μετά πάρτε τα όλα.

(*) Σημείωση
Η αφορμή και οι φωτογραφίες από εδώ : http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_5547.html

4 σχόλια:

wittrock1971 είπε...

Ξανά-"χτύπησε" εκείνος ο "έτερος"-ανώνυμος από το άλλο ιστολόγιο. Μπορείς να του δώσεις μια απάντηση; "Ανώνυμος είπε...
Σχετικά με τον Πατριάρχη έχω γράψει πριν. Δεν υπάρχει Σύνοδος δεν υπάρχει καταδίκη. Σταματήστε να συμπεριφέρεστε εγωιστικά και ατομιστικά, και αποκτήστε επιτέλους συνοδικό πνεύμα. Βέβαια πρώτα πρέπει να τα βρείτε μεταξύ σας που έχετε ξεπεράσει και τους Προτεστάντες στην ποικιλία των «εκκλησιών» και των αληθειών!
«Το θέλημα του πατρός του εν τοις ουρανοίς δεν είναι να εορτάζουμε όπως και όποτε εμείς θέλουμε (διπλά Χριστούγεννα, διπλά Φώτα, διπλός ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, διπλές και οι εορτές των αγίων), είναι να εορτάζουμε όποτε και όπως Εκείνος επιθυμεί και όρισε εν αγίω Πνεύματι δια της ακαινοτόμητης Εκκλησίας»
Κλασική περίπτωση σχισματικών τυπολατρών! Από όλο το Ευαγγέλιο του Χριστού καταλάβατε ότι το θέλημα του Θεού είναι να εορτάζουμε τις εορτές την ίδια μέρα? Δηλαδή όλη η πνευματική σας προσπάθεια συγκεντρώνεται στην πιστή προσκόλληση σε ένα ημερολόγιο? Αυτή είναι η μεγαλύτερη αρετή η οποία θα σας οδηγήσει στην ένωσή σας με τον Θεό? Αγάπη, ταπείνωση, καλοσύνη, ταπεινοφροσύνη, πραότητα, ακακία, αδελφοσύνη, υπακοή, αυτομεψία, κένωση του εαυτού, ενότητα δεν σας λένε τίποτα?
«να εορτάζουμε όποτε και όπως Εκείνος επιθυμεί και όρισε εν αγίω Πνεύματι δια της ακαινοτόμητης Εκκλησίας»
Που και πότε ακριβώς το όρισε ο Θεός? Μήπως ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, η ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου έγινε στις 25 Μαρτίου? Η Εκκλησία δεν είναι αυτή που θέσπισε τις εορτές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες και βάση του ισχύοντος εκείνη τη χρονική στιγμή ημερολογίου? Και ποιος τις απαγορεύει να αλλάξει το ημερολόγιο? Εσείς? Είστε πάνω από την συνοδική συνείδησή Της? Η μήπως το ημερολόγιο είναι ένα επιπλέον δόγμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία το οποίο, παραδόξως, αγνοεί μέχρι σήμερα η επιστήμη της Θεολογίας? Η μήπως είναι δικό σας κατασκεύασμα? Στην περίπτωση αυτή είστε κατασκευαστές δογμάτων όπως και οι Δυτικοί.
Ακαινοτόμητη η Εκκλησία είναι μόνο στα θέματα της πίστης και όπως αυτή, η πίστη, εκφράζεται με τα δόγματά Της. Σε όλα τα υπόλοιπα υπήρχε μια φυσιολογική εξέλιξη. Η Θεια Λειτουργία που τελούμε σήμερα ελάχιστα μοιάζει με τον Μυστικό Δείπνο. Δεν υπήρχε εξέλιξη σε αυτό?
Στην προσπάθειά σας να προστατέψετε την Ορθοδοξία από δήθεν μεγάλο κίνδυνο και παρά την διαβεβαίωση του Κυρίου για την αιωνιότητα Αυτής, την καταντάτε μια στείρα προσκολλημένη στην τυπολατρία σέκτα.
Φιλικά Γιάννης.
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 12:07:00 μ.μ. EET"

wittrock1971 είπε...

βέβαια δεν "κολλάει" με την ανάρτηση αλλά εδώ βρήκα τώρα!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μην ανησυχείς, είναι κι αυτός χορευτής του ... βαλς των "Χρήσιμων και ηλιθίων". Θα σου εξηγήσω τους λόγους, εκείνος δεν τους χρειάζεται. Του αρέσει ο χορός.

1) "Σχετικά με τον Πατριάρχη έχω γράψει πριν. Δεν υπάρχει Σύνοδος δεν υπάρχει καταδίκη".

Σχόλιο:
Αν και δεδηλωμένος αντι-τυπολάτρης επικαλείται τους τύπους : "Δεν υπάρχει Σύνοδος"! Αυτό τι είναι; Είναι ή δεν είναι τύπος (θα το έγραφα "τυπικότητα", προτιμώ να το αφήσω) η Σύνοδος;

2) "... να τα βρείτε μεταξύ σας που έχετε ξεπεράσει και τους Προτεστάντες στην ποικιλία των «εκκλησιών» και των αληθειών!"

Σχόλιο:
Προτεστάντες δεν είμαστε. Σαν τους προτεστάντες μπορεί να φαινόμαστε, διότι αυτό ήταν το ζητούμενο εκείνων που άλλαξαν το ημερολόγιο (πότε μπροστά και πότε πίσω οι ημέρες). Ο πάπας έφτιαξε τους προτεστάντες και με τις δομές που φρόντισε να φτιάξει, κράτησε στο μαντρί τα πρόβατα. Όταν πεινούσαν τα πρόβατα κάποιος έπρεπε να τα ταΐζει. Όσα γλύτωσαν, πήγαν κι έκαναν φύλακά τους το λύκο, γνωστού όντος ότι μερικά από αυτά έπρεπε να του γίνονται τροφή. Να τα φάει όλα δεν μπορούσε, θα έσκαγε. Αλλά και τι φαγητό θα έβρισκε δίχως το ρίσκο του κυνηγιού;

3) "Δηλαδή όλη η πνευματική σας προσπάθεια συγκεντρώνεται στην πιστή προσκόλληση σε ένα ημερολόγιο?"

Σχόλιο:
Η πνευματική μας προσπάθεια είναι να μένουμε προσηλωμένοι - και ενωμένοι - στον Ποιητή των ημερών και όχι στα ημερολόγια. Εκείνος εποίησε τις ημέρες και μια από αυτές έπλασε τον άνθρωπο.

4) "Που και πότε ακριβώς το όρισε ο Θεός? Μήπως ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, η ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου έγινε στις 25 Μαρτίου? Η Εκκλησία δεν είναι αυτή που θέσπισε τις εορτές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες και βάση του ισχύοντος εκείνη τη χρονική στιγμή ημερολογίου?"

Σχόλιο:
Ναι, η Εκκλησία θέσπισε τις εορτές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Και εφόσον η Εκκλησία έχει δομήτορα τον Κύριο, το άγιον Πνεύμα όρισε πότε να τις εορτάζουμε. Δεν ήταν δικό (εν. κατά ιδίαν γνώμη) μας "πότε να εορτάζουμε". Όπως ακριβώς δεν ήταν δικές μας (εν. κατά ιδίαν γνώμη) οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων.

5) "Και ποιος τις απαγορεύει (της εκκλησίας) να αλλάξει το ημερολόγιο? Εσείς? Είστε πάνω από την συνοδική συνείδησή Της?"

Σχόλιο:
Όπως φαίνεται, ο ανωνυμογράφος έχει τη συνοδική συνείδηση της εκκλησίας και αυτή δεν του απαγορεύει - έτσι του είπε - να αλλάξει το ημερολόγιο. Δεν του απαγορεύει και πολλά άλλα. Η συνοδική του συνείδηση τα γνωρίζει και εν καιρώ θα μας τα γράψει. Ήδη έχουμε τη συναφειακή θεολογία - προέκταση της σχεσιολογικής και της αγαπητικής τοιαύτης.

Φυσικά, λέγομεν ημείς, ο Παλαιός των ημερών δεν συμφωνεί. Το προσυπογράφουν και άλλοι, σύμφρονοι του καινοτόμου ανωνυμογράφου, αλλά δεν τολμούν να θίξουν το θέμα αυτό - της καινοτομίας του ημερολογίου.

6) "Η μήπως το ημερολόγιο είναι ένα επιπλέον δόγμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία το οποίο, παραδόξως, αγνοεί μέχρι σήμερα η επιστήμη της Θεολογίας?"

Σχόλιο:
Αρκεί μόνο να επισημάνουμε ότι, πλέον, έχουμε πολλές θεολογίες και αντιστοίχως, θεολογικές σχολές και επιστήμες. Αν ήταν ενιαία η επιστήμη, ενιαία θα ήταν η Θεολογία. Δεν είναι και αυτό το χρωστάμε στον πάπα, στην επιστήμη του και στους προτεστάντες που έφτιαξε.

7) "Η Θεια Λειτουργία που τελούμε σήμερα ελάχιστα μοιάζει με τον Μυστικό Δείπνο. Δεν υπήρχε εξέλιξη σε αυτό?"

Σχόλιο:
Λαμπρά! Όλα εξελίσσονται!!
Το μόνο που μας μένει να πούμε είναι τούτο :

Όταν δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα σε εξέλιξη και ωρίμανση, κάθε λόγος καθίσταται περιττός. Ο άνθρωπος ωριμάζει, τα τεχνικά μέσα εξελίσσονται και αυτά μας έκαναν να γίνουμε μηχανές, αλλά και να σκεφτόμαστε σαν τις μηχανές. Δηλαδή, εξελικτικά και πάντως όχι ώριμα.

=====================

Αυτά αγαπητέ μου wittrock 1971. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία και δώσε τους τα δικά μου χαιρετίσματα.

wittrock1971 είπε...

ευχαριστώ πολύ του τα μεταφέρνω αλλά θα καταλάβει τίποτα; πάντως ευχριστώ.