Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Φωνή ηκούσθη εκ Φαναρίου


Μετά τα γνωστά γεγονότα με τον ηγουμένο Εφραίμ και την Ι.Μ. Βατοπεδίου φωνή ηκούσθη εκ του Φαναρίου! Και είπε :
1) Λυπάται δια την ουτωσί διαμορφωθείσαν κατάστασιν.
2) Σέβεται την ανεξάρτητον δικαιοσύνη και δεν αναμιγνύεται σε εκκρεμούσας δικαστικάς αποφάσεις
3) Το άγιον Όρος είναι κανονικόν έδαφος του Φαναρίου και δεν σημαίνει, επειδή υπάρχουν εκεί Μοναχοί διαφόρων εθνοτήτων, ότι έχει πανορθόδοξον χαρακτήρα.(*)

Και ημείς σημειώνουμε :
1) Η ουτωσί (sic) διαμορφωθείσα κατάσταση είναι η εκ της παγκοσμιοποίησης ακαταστασία στην οποία λάβρος μετέχει και ο θρόνος του Φαναρίου με τον "πράσινο" προκαθήμενο αυτού.

2) Η σεβαστή κοσμική δικαιοσύνη δεν είναι η Δικαιοσύνη την οποία υποτίθεται διδάσκει, και φωτίζουσα διαχέει, ο του Φαναρίου εσβεσμένος λαμπτήρ. Σεβασμός, ναι, όχι όμως προς τα ιδιοτελή (της νέας τάξης) συμφέροντα ενός λίαν κακώς νοουμένου εθνικού συμφέροντος.

Το εν σκότει διαπορευόμενο Φανάριον φαίνεται ότι αναζητεί "φως στο τούνελ".

3) Φυσικά και δεν είναι πανορθόδοξος ο χαρακτήρ του αγίου Όρους. Εδώ και πολλά χρόνια απέκτησε νέαν "οσμήν πνευματικήν" ανοίγοντας την αγκάλην του προς κάθε πιστό ο οποίος βαδίζει την οδό του "ένας θεός για όλους". Ως λέγεται μάλιστα, κατηχήθηκε στην οδό αυτή και ο πρίγκηπας Κάρολος της Αγγλίας, το δε αποτελέσμα, λένε οι κακές γλώσσες, είναι ο εγκλεισμός του κατηχητού στη φυλακή!

Τι μένει λοιπόν ίνα είπωμεν; Μήπως το "πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται"; Μας φαίνεται υπερβολικό, ωστόσο το καταγράφουμε δια λόγους ιστορικούς και μόνον.

(*) Η αφορμή και η φωτογραφία από το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ
http://aktines.blogspot.com/2012/01/blog-post_4664.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: