Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση

Για τους Τρεις Ιεράρχες υπάρχει μια λίαν ενδιαφέρουσα ανάρτηση την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί

http://www.fotgrammi.gr/

12 σχόλια:

wittrock1971 είπε...

H PRAGMATIKH EORTH TOYS OMOS EINAI META APO 12 MERES.!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ναί, μετά από 12 ημέρες, και τότε

"πάντες οι των λόγων αυτών ερασταί,
συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν·
αυτοί γαρ τη Τριάδι,
υπέρ ημών αεί πρεσβεύουσιν"

Να είσαι βέβαιος ότι θα μας ακούσουν, και θα μας βοηθήσουν.

cummulus είπε...

"Πραγματική γιορτή"; 'Υπάρχουν καί μή "πραγματικές" γιορτές; Ἄλλο πάλι κι΄αὐτό!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Cummulus, υπάρχουν οι πραγματικές και οι "πραγματικές", διότι πλέον μάθαμε να ζούμε με παρενθέσεις και να γράφουμε εντός εισαγωγικών. Οι μεν γιορτάζουν Φώτα (παρένθεση, Χριστούγεννα), οι δε γιορτάζουν "Χριστούγεννα", εντός εισαγωγικών διότι είναι των Φώτων. Στην κυριολεξία, μας έχουν αλλάξει τα φώτα, δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Διαφωνείς;

cummulus είπε...

Ὄχι γιατρέ, δέν διαφωνῶ, ἀλλά δέν ξέρω πιά, ἄν ἡ μή διαγωνία μου εἶναι ἐντός ἤ ἐκτός εἰσαγωγικῶν. Μπερδεύτηκα!! :-)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ cummulus,

Το μπέρδεμμα, η σύγχυση, λέγεται Βαβέλ. Αναζήτησε ποιοί είναι οι υπεύθυνοι, ώστε να μη ξέρεις αν η "διαγώνια" - ταιριάζουν εδώ τα εισαγωγικά - πέφτει μέσα ή έξω από τις γωνίες.

Με το στόμα σου λένε "είσαι μέσα", με τα έργα σου δείχνουν ότι αυτοί είναι έξω. Έξω λοιπόν κι εσύ, αλλά σε διαβεβαιώνουν ότι είσαι μέσα, όπως είναι κι αυτοί. Πώς να καταλάβεις λοιπόν τη "μη διαγώνια" τη δική σου, όπως γράφεις, πού βρίσκεται;

Τρελλαίνεσαι ή δεν τρελλαίνεσαι;

cummulus είπε...

Τρελλαίνεσαι γιατρέ, κυρίως ὅταν δέν θέλεις νά τρελλαθεἶς. Ὅμως μερικές φορές σέ πιάνει μιά τρέλλα, νά θέλεις νά τρελλαθεῖς. Νά τρελλαθεῖς ἔν Χριστῶ. Ὡραῖα τρέλλα!! (δέν τό λέω ἀπό ἐμεπιρία. Τό ἀκουσα καί τό διάβασα)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ cummulus,

Eμείς δεν μπορούμε ούτε να αγγίξουμε τους κατά Χριστόν σαλλούς. Καλό είναι να διαβάζουμε τους βίους τους. Και ως προς τη δική μας σαλλότητα, ας αρκεστούμε στην ομολογία : Με ένα πανώ έξω από τους ιερούς Ναούς τις Κυριακές : Να φύγουν οι κοινωνούντες με του κατεγνωσμένους - και ακοινώνητους - αιρετικούς και τότε θα μπούμε μέσα. Διαφορετικά, θα εκκλησιαζόμαστε (θα έπρεπε να βάλλω εισαγωγικά, τα παραλείπω) στον περίβολο των ιερών Ναών.

wittrock1971 είπε...

Ναι! cummulus! υπάρχουν και "πραγματικές" και πραγματικές, δεν είμαι εγώ υπέυθυνος εγώ γι αυτό που σου έγραψα, άλλοι είναι οι υπέυθυνοι σε αυτό το θέμα!

cummulus είπε...

Α! προτείνεις ἐκκλησιασμό ἐντός εἰσαγωγικῶν. Εἶναι μιά ἀπλή καί ἐνδιαφέρουσα πρόταση.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ cummulus,

Η ενδιαφέρουσα πρόταση, του εκτός ναού εκκλησιασμού, είναι το "σήμαντρο", ώστε να καταλάβει η ελλαδική ιεραρχία και η διπλωματία του Φαναρίου, ότι ο λαός του Θεού αφυπνίστηκε, κατάλαβε το υπνωτικό που τον ταΐζουν με την αιρετική αγαπητική εκκλησιολογία μνημόνευσης των αμνημόνευτων συγκοινωνών με την αίρεση.

cummulus είπε...

Τό κατανοιῶ ἀγαπητέ καί δέν σᾶς κακίζω. :-)