Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Λίγο πριν από την πτώχευση

" Τρία είδη εμίσησεν η ψυχή μου και προσώχθισα(*) σφόδρα τη ζωή αυτών : Πτωχόν υπερήφανον και πλούσιον ψεύστην, γέροντα μοιχόν ελαττούμενον συνέσει"


Είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της τρόικα κ. Π. Καψής σε τηλεοπτική συνέντευξη:

"Εάν τώρα πούμε ότι μπροστά στα μέτρα που θα χρειαστούν – πολύ μεγάλο μέρος των οποίων χρειαζόμαστε έτσι κι αλλιώς-, εάν μπροστά σε αυτό το πολιτικό κόστος ή κοινωνικό κόστος -γιατί υπάρχει και το κοινωνικό κόστος- απεμπολούμε αυτό το δικαίωμα, (σ.σ. να κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ), να το αποφασίσουμε ανοιχτά ως κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα και να διαλέξουμε ένα δρόμο ο οποίος είναι, κατ` εμέ, πολύ χειρότερος, πολύ πιο επώδυνος για τους πολίτες και γεμάτος κινδύνους και απρόοπτα. Αλλά, κάθε κοινωνία και κάθε πολιτικό σύστημα κάνει τις επιλογές του"

Κυπριανός Χ :

Αυτά λοιπόν είναι του κυβερνητικού εκπροσώπου  της τρόικα και αν καταλαβαίνω καλά διαφαίνεται αμυδρά η πιθανότητα δημοψηφίσματος. Δεν θα το αποτολμήσουν, είναι βέβαιο. Ωστόσο, αν υπάρξει αυτό το ενδεχόμενο το διλημμα είναι ένα και μόνο :

Ή φτωχοί, χωρίς πατρίδα και πουλημένοι, με το ευρώ
Ή φτωχοί, με πατρίδα και όχι πουλημένοι, με τη δραχμή

Οι αχυράνθρωποι, αυτά τα όργανα του διεθνισμού, οι απάτριδες κοσμοπολίτες, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μας εξαπατήσουν : Πένητες, αλλά με την υπερηφάνεια(!) του ευρώ, μας προτείνουν να γίνουμε


Οι άλλοι τι θα τους πούν;

Για εγκυκλοπαιδικούς και μόνο λόγους ας θυμηθούν το προτασσόμενον, ειδικότερα το "πτωχόν υπερήφανον", για να μάθουν πώς πάνε να μας φτιάξουν οι πλούσιοι ψεύτες και οι "ελαττούμενοι συναίσει" μοιχοί γέροντες τοκογλύφοι της Εσπερίας.

Η "έντιμος πενία" του Μακρυγιάννη ήταν και είναι η αξιοπρέπεια του ενδεούς ανθρώπου και αυτή, είναι εντελώς διαφορετικής "υφής" της υπερηφανείας. Η Πίστη στο Θεό μας και η αγάπη προς την πατρίδα μας είναι η περηφάνεια μας, η αξιοπρέπειά μας. Αυτά θα μας σώσουν.

(*) προσόχθισα : Εκ του ρ. προσοχθίζω = δυσφορώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: