Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Είπεν άφρων εν τη σοφία αυτού


 Στις δύσκολες στιγμές ο άνθρωπος ανασύρει από τα συρτάρια ό,τι κρίνει χρήσιμο για να τονώσει το αίσθημα της απελπισίας που τον πνίγει. Παρόμοιο ήταν κι αυτό, όπου ένα ιστολόγιο θεώρησε κατάλληλη τη στιγμή να μας επαναφέρει λόγους και γραφές του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Λησμόνησε όμως άλλα, τα οποία είναι και τα κυρίως υπεύθυνα για την απόγνωση στην οποία περιήλθαμε. Διαβάστε λοιπόν τα λόγια του μακαριστού Χριστοδούλου και τα σχόλια αναγνώστη :

- : "Οφείλουμε να μαχόμαστε για τη διαφύλαξη της πίστης μας και της ιδιοπροσωπίας του λαού μας, τις οποίες κάποιοι θέλουν να υπονομεύσουν και να καταργήσουν με μία σειρά μέτρων αποχριστιανισμού της Ελλάδας"

Σχολιαστής :
Στα μέτρα δεν συμπεριλαμβανόταν ο ερχομός του πάπα στην Αθήνα και ο πηγαιμός του μακαριστού στο Βατικανό.

"Εμείς είμαστε με τον καλό οικουμενισμό", είχε πει ο μακαριστός, για να λάβει την απάντηση : "Δηλαδή, έχουμε καλές και κακές αιρέσεις"! Αυτό όμως δεν το άκουσε κανείς. Όλοι μάθαμε ότι υπάρχουν οι καλές αιρέσεις (: οικουμενισμός).
Οι άλλες, οι κακές, έπαψαν να υπάρχουν, λέμε εμείς. Η αγάπη, η σχέση, η αγαπητική σχέση, μας έχουν κατακτήσει.

- : "Η Εκκλησία μας απέδειξε ότι ανθίσταται και ότι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη σχεδιασμένη αλλοτρίωση του λαού"

Σχολιαστής :
Η Εκκλησία που ανθίσταται, είναι πλέον "εκτός εκκλησίας". Η υπάρχουσα συντηρεί απλά ένα παραδοσιακό φολκλόρ και λυπάμαι γι΄ αυτό που γράφω. Όποιος θυμίζει μορφές όπως του αγ. Μάρκου Ευγενικού, του αγ. Μαξίμου του Ομολογητού, του Μεγάλου Φωτίου και άλλων, κατηγορείται ως ζηλώσας, άνευ επιγνώσεως, τον στέφανο της αγιότητας.
Η ανθισταμένη Εκκλησία του μακαριστού αρκείται στο "χαρτοπόλεμο", όπως εύστοχα έχει ειπωθή.Οι γνωστοί λόγοι "εθνικού - δεν υπάρχει πια - συμφέροντος"


- : "... οι βυσσοδομούντες φιλοδοξούν να πλήξουν την Εκκλησία, ώστε αυτή να σιωπήσει και να περιοριστεί σε ανούσιο ρόλο που δεν θα ενοχλεί"

Σχολιαστής  :
Και το έχουν καταφέρει. Μας έδωσαν το ιντερνέτ, αφού προηγουμένως εγκατέστησαν στις καίριες θέσεις τις λεγόμενες think tank κεφαλές. Αυτές μας φούσκωσαν με παραοικονομία, ψευτοθεολογία, παραφιλοσοφία, αρκετή αγαπολογία και ερωτική σχεσιολογία. Πήραμε δάνεια εκ των σχέσεων και τώρα βγαίνουμε σε πλειστηριασμό.

Μία από τις "κεφαλές σκέψης" μας προτείνει τώρα την "Ανταρσία ποιότητας". Η ίδια κεφαλή (τυχαίο το δείγμα) είναι υπεύθυνη για την "ανταρσία της ηθικής αθλιότητας" την οποία και ανεχόταν ο μακαριστός. Ουδέποτε ο λόγος του ηκούσθη για την επίχρυση εξαθλίωση, όπου εκόμιζε ο νεόκοπος φιλόσοφος με τις, υποτίθεται, ορθόδοξες κοινωνικο-θεολογικές προτάσεις του.


Τι να τα λέμε;


Υστερόγραφο

Δεν γράφονται με κακεντρέχεια τα ανωτέρω, ούτε με την ευχάριστη αίσθηση θείας εκδικητικής παρέμβασης. Οφείλουμε να μάθουμε να μην "παίζουμε εν ου παικτοίς". Αυτά που μας βρήκαν και θα μας βρούν, είναι διότι προτιμήσαμε τους "σκολιούς λογισμούς" ανδρών σοφών αφρόνων. Προκόψαντες γόητες και πλάνοι μας παρέσυραν, και όπως είναι γνωστό "σκολιοί λογισμοί χωρίζουσι από Θεού".

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Οι μεγάλες αλήθειες δεν κάνουν μεγάλο και αυτόν που τις λέει.

Μεγάλες αλήθειες είπαν και έγραψαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, αυτό όμως δεν τους οδήγησε να βρουν το σκοπό του Θεού στα κτίσματα, αλλά ούτε και αυτό τον ίδιο το Θεό.

"... και οι Έλληνες πολλά μεν επενόησαν, ουχ εύρον δε τον σκοπόν του Θεού εν τοις κτίσμασιν, ως φησιν ο Μέγας Βασίλειος, αλλ΄ ουδέ αυτόν τον Θεόν, διότι ουκ είχον την ταπείνωσιν και την πίστιν του Αβραάμ"
Φιλοκαλία, τόμος Γ΄, σελ. 163

Το σχέδιο της αποχριστιανοποίησης δεν το αναχαιτίζουν οι μεγάλες αλήθειες. Ταπείνωση και πίστη μας χρειάζεται σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές, η εύρεση του αγίου Θεού επείγει, για να μπορέσουμε να δούμε Θεού πρόσωπο :

"Προωρόμην τὸν Κύριον ἐνώπιόν μου διαπαντὸς, ὅτι ἐκ δεξιῶν μού ἐστιν, ἵνα μὴ σαλευθῶ.

Καὶ ἐνταῦθα τοίνυν, φησὶν, ὅτι παρὰ τὴν δεξιάν σου χεῖρα γενόμενος, καὶ σκεπάσει, καὶ φρουρήσει, καὶ πάσης ἀξιώσει προνοίας".
Θεοδώρητος Κύρου