Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τη 21 μηνός Ιανουαρίου μνήμην επιτελούντες ...


Τη 21 μηνός Ιανουαρίου μνήμην επιτελούντες του εν αγίοις πατρός ημών Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού και σε ιστολόγιο δαβάσαμε (*) :

"Διότι, όπως είπαμε, και μία λέξη ή ένας φθόγγος μπορεί να σημάνει πλήρη αλλοίωση της αλήθειας περί Θεού και Χριστού. Ο αγώνας της Εκκλησίας δεν έγκειται στις λέξεις αλλά στα πράγματα, στην αλήθεια. Και η αλήθεια δηλώνεται με λέξεις"

Γράφουμε λοιπόν κι εμείς τα ακόλουθα

Μετά τα ανωτέρω προκύπτει ένα ερώτημα και αυτό είναι :

Αφού "ο αγώνας της Εκκλησίας δεν έγκειται στις λέξεις αλλά στα πράγματα, στην αλήθεια, και η αλήθεια δηλώνεται με λέξεις", οι αριθμοί, καλύτερα, η αρίθμηση των ημερών, πώς δηλώνεται; Με λέξεις δεν δηλώνονται οι αριθμοί και οι ημέρες; Η αλήθεια αυτών δεν δηλώνεται με λέξεις; Δηλαδή, διά του λόγου; Πράγματα ή προτιμότερα "πράγματα", δεν είναι και οι αριθμοί, και οι ημέρες;

Οπότε, τι γίνεται; Ποιοι αριθμοί, κατά συνέπεια και ποιες ημέρες, αληθεύουν και ποιοι (ή ποιές) είναι ψευδείς - αληθοφανείς για την ακρίβεια των λέξεων ή των "πραγμάτων";

Οι αριθμοί και οι ημέρες του Παλαιού των ημερών ή οι αριθμοί και οι ημέρες του πάπα και της επιστήμης του; Που ανακάλυψε την υστέρηση του χρόνου (σημ. ποτέ δεν ανακάλυψαν οι πάπες ότι υστερούσαν σε πλείστα όσα άλλα) και με μεγάλη καθυστέρηση τη βρήκαμε κι εμείς. Διότι τα άδεια μας κεφάλια γέμισαν με λόγια ψεύτικης αγάπης : Ειρηνολογίας, αγαθολογίας και λοιπής συνυπαρξιακής ωραιολογίας, για μια Κοινωνία Εθνών ομού μετά της κοινωνίας των εκκλησιών. Σημειώνουμε, ενός αδίστακτου τυράννου και νυν επίδοξου κοσμοκράτορος. Ο οποίος σπέρνει το θάνατο, αφ΄ ης στιγμής η Κοινωνία των Εθνών ναυάγησε και τη θέση της πήρε ο Οργανισμός των - δανειακώς - Ηνωμένων Εθνών και των θεραπαινίδων εκκλησιών. Κι αυτές με δανεικά τις υποχρεώνει τώρα να ζουν.

Υπάρχει απάντηση ή δεν υπάρχει, δια λόγους εθνικού, πλην ανυπάρκτου πλέον, συμφέροντος;


Υστερόγραφο
Η σημερινή ημερομηνία δεν είναι η 21 Ιανουαρίου και ο συντάκτης της παρούσης, ετοίμασε την ευχετήριο επιστολή του για να την επιδώσει στον εορτάζοντα άγιο κατά τον ορισμένο υπό των Πατέρων καιρό : Ημέρα, αριθμό ημέρας και χρόνο.

(*) http://aktines.blogspot.com/2012/01/21_21.html
όπου και η φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: