Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η τύφλωση των αντιχριστιανών παγανιστών

Αν και λίγο παρακινδυνευμένο, θα έλεγα ότι  η συγκεκριμένη νοητική τύφλωση των αντιχριστιανών παγανιστών - νεοελλήνων και άλλων - να συγχέουν τον κίβδηλο χριστιανισμό της Δύσης, με τη Χριστιανοσύνη της Ορθόδοξης Ανατολής, έχει την αιτία της κάπου αλλού. Δεν είναι μόνο η άγνοια της θεολογίας των Πατέρων για τον πλούτο.(*)

Όταν από τα επίσημα χείλη των οικουμενικών μας, αρχής γενομένης από το 1900, αποφασίσθηκε η ένωσή μας με τις αδελφές εκκλησίες (: αναδενδράδες όχι όμως και αιρετικές) του ψευδεπίγραφου Δυτικού χριστιανισμού, πώς είναι δυνατόν οι νεοπαγανιστές αντιχριστιανοί να καταλάβουν ότι η Ορθοδοξία δεν έχει ουδεμία σχέση με τον ληστρικό καπιταλισμό;
Σχεδόν επί εκατό χρόνια μας κατηχούν ότι Δύση και Ανατολή διαφέρουν μόνο στις λατρευτικές τους εκφράσεις αναφορικά με το θείον και τον Θεό. Δεν έφτανε αυτό, ανακάλυψαν τώρα και τις "τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες"! Δηλαδή, ίδιοι είμαστε με τον ιουδαϊσμό και τον ισλαμισμό!! Να σημειώσουμε ότι το Ισλάμ έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο του Δυτικού θεού - συνεργάζεται άριστα με τον θεό της Σιών - προκειμένου να βγεί από τη μέση και να αντικατασταθεί από τον αγαπητικό (sic) θεό του προτεσταντισμού-παπισμού και εβραϊσμού.
Πώς είναι δυνατόν λοιπόν οι νεοπαγανιστές ειδωλολάτρες (σημ. όλες οι αιρέσεις εκεί καταλήγουν) να εννοήσουν ότι η Ορθοδοξία είναι εντελώς άσχετη με τον Δυτικής κοπής χριστιανισμό; Ο οποίος θέλει ο παγκόσμιος πλούτος (το Κεφάλαιο) να βρίσκεται στα χέρια του και οι λαοί, τα έθνη, να τον προσκυνούν για τα δανεικά που τους δίνει;

Διαρκώς σπέρνει πολέμους, εξαγοράζει επαναστάτες, στο τέλος όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα θερίσει και τον οριστικό δικό του θάνατο.
Αμήν, γένοιτο.


(*) Η αφορμή για το σχόλιο και η φωτογραφία από
http://orthodox-watch.blogspot.com/2012/01/blog-post_5896.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: