Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Τα καλά θύματα και τα κακά θύματα


"Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στις επαρχίες Ντεράα, Ιντλίμπ και Χομς, προπύργια της εξέγερσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο του 2011", λέει η είδηση και μας δείχνει τη φωτογραφία με σύνθημα το : Bashar stop killing (σταμάτα το φονικό Άσσαντ). Αυτά από τη Συρία.

 Όταν οι Κύπριοι αγωνιστές της ελευθερίας έπεφταν μαχόμενοι και άλλοι οδηγούντο στην αγχόνη, τότε αυτοί ήταν "οι τρομοκράτες". Οι εξεγερμένοι της Συρίας δεν είναι τρομοκράτες, είναι οι ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες που αγωνίζονται να απαλλαγούν από τον ανελεύθερο και φασίστα ΄Ασσαντ.

Όταν τα απελευθερωτικά αεροπλάνα και οι επίγειες δυνάμεις της Δυτικής Συμμαχίας σκοτώνουν αδιακρίτως στο Ιράκ, στη Σερβία, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, τότε αυτά τα θύματα είναι "τα κακά θύματα". Τώρα που οι συριακές δυνάμεις σκοτώνουν 45 ανθρώπους στις εξεγερμένες επαρχίες της Συρίας, αυτά είναι "τα καλά θύματα" του κακού Άσσαντ. Όπως κακός ήταν και ο Σαντάμ, ο Καντάφι, ο Μιλόσεβιτς, η Αλ Κάϊντα.

Η πλανητική φασιστική δημοκρατία χρησιμοποιεί τις λέξεις για να τις νοηματοδοτεί όπως, και όπου, αυτή θέλει. Προσπαθεί να εδραιωθεί με τους πληρωμένους επαναστάτες και τους έμμισθους αχυρανθρώπους που θα εγκαταστήσει, όταν επικρατήσει. Μετά, οι δυνάμεις καταστολής και διατήρησης του νόμου και της ευταξίας των διορισμένων και εκλεγμένων, θα καταπνίγουν κάθε αντίδραση κατά της πλανητικής φασιστικής δημοκρατίας. Εκείνης της δημοκρατίας που έχει στόχο να καταλάβει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές κάθε χώρας, αφού προηγουμένως οι λαοί πάψουν να έχουν την ιστορική τους μνήμη. Στό όνομα της νέας δημοκρατίας και της νέας ελευθερίας τα εγκλήματα και οι εγκληματίες προσδιορίζονται και ταυτοποιούνται κατά το δοκούν των ισχυρών παγκόσμιων τοκογλύφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: