Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το μέλλον των μεταμοσχεύσεων

"Οι γιατροί στο μέλλον θα έχουν πρόσβαση για άμεση χρήση οργάνων τα οποία θα έχουν αναπτυχθεί στα εργαστήρια. Οι μεταμοσχεύσεις οργάνων από βλαστοκύτταρα μας το υπόσχονται", λέει η είδηση.

Κυπριανός Χ :
Αφού δεν έπιασε η εθελοντική δωρεά οργάνων και η αγαπολογία της ανταλλαγής απέτυχε, τώρα το λόγο έχουν οι μεταμοσχεύσεις από βλαστοκύτταρα. Οι αγαπητικές αλληλοπεριχωρήσεις των μελών του εκκλησιαστικού σώματος θα στραφούν αλλού : Στον εργαστηριακό σωλήνα.

Θα φτιάχνουν, λέει, συμπαγή όργανα από βλαστοκύτταρα. Και γιατί να μη φτιάχνουν έμβρυα με ανύπαρκτη εγκεφαλικη ουσία; Μήπως δεν μπορούν; Μπορούν και θα το κάνουν, αλλά αυτά θα είναι βλαστικά (sic) έμβρυα. Οπότε δεν τίθεται θέμα.

Να δούμε τι άλλα παραμύθια (σημ. επιστημονικά θαύματα) θα μας αραδιάσουν στο εγγύς μέλλον.


Βλέπε  http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_1704.html, όπου και η φωτογραφία

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα κατωτέρω έγραψε ένας νοήμων, πιθανολογώ, επιστήμονας :

"τα βλαστοκυταρα σε αυτη την περιπτωση τα παιρνουν απο τα βλαστοκυταρα που εχει ..καβατζα .. ο οργανισμος του ασθενη . Η καλλιεργεια γινεται στο εργαστηριο και ειναι αντιγραφη μιας διαδικασιας που κανει ο οργανισμος σου σε περιορισμενη εκταση.. δε καθονται να φτιαξουν οργανισμο για να τον κοψουν μετα φετες ουτε μαζευουν ανεγκεφαλα εμβρια ουτε κανουν κολπα φρακενσταιν .."

Δεν μας είπε - σημ. πολλά δεν μας είπε, δεν κάθομαι να τα γράψω, επειδή δεν συμπαθώ τα σενάρια της επιστημονικής φαντασίας - πόσο χρόνο θα χρειαστεί αυτή η "καβάτζα" (sic) των βλαστοκυττάρων, ώστε να αναπαραχθούν σε αυτοτελή, ας πούμε, ηπατικό, καρδιακό ή άλλο ιστό. Και δεν μας είπε, ακόμη, πώς θα αναπαράγονται τα βλαστοκύτταρα, τα οποία θα πρέπει να έχουν τον κατάλληλο αιματικό τροφοδότη.

Ξέχασε, βέβαια, να μας πληροφορήσει ότι ήδη διαφημίζονται τράπεζες βλαστοκυττάρων. Οι οποίες καλούν τους αφελείς να παραδίδουν τα βλαστοκύτταρα των απογόνων τους σε αυτές έναντι ενοικίου. Οι μπαμπάδες και οι μαμάδες ας κοιμούνται ήσυχοι. Οι απόγονοί τους δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα αρκεί να δώσουν τα βλαστοκύτταρα του νεογέννητου στην τράπεζα και το μηνιάτικο που θα τους καθορίσουν.