Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Όσα δεν πρέπει να γνωρίζουμε

Διαβάσαμε στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" για το γνωστό Σκάνδαλο Βατοπαιδίου :
 

"Η αμαρτωλή ιστορία της διεκδίκησης της λίμνης Βιστωνίδας από τη Μονή Βατοπαιδίου έχει τις ρίζες στα χρόνια που ακολούθησαν την Μικρασιατική Καταστροφή και συγκεκριμένα στο 1924.
Τότε ήταν που υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου με την οποία οριζόταν ότι κάποια από τα μετόχια που βρίσκονταν δίπλα στη λίμνη θα δίδονταν για την αποκατάσταση των προσφύγων και για αντάλλαγμα το δημόσιο θα εκχωρούσε την κατοχή και μόνο και σε καμία περίπτωση την κυριότητα της λίμνης, ώστε η Μονή να έχει την αποκλειστική δυνατότητα της εκμετάλλευσής της.
Στην πορεία όμως, αυτά που αναφέρονταν στη σύμβαση αθετήθηκαν από την πλευρά του Δημοσίου με αποτέλεσμα τη δεκαετία του 1930 η Μονή να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας διεκδικώντας την κυριότητα της λίμνης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση που διευκρίνιζε ότι η κυριότητα ανήκει στο Δημόσιο και ότι η σύμβαση προέβλεπε πως η Μονή μπορούσε να έχει μόνο την κατοχή της λίμνης".
(1)

Και σχολιάζουμε :

Αυτά γράφει ΤΟ ΒΗΜΑ στις 3/12/2011 τηρώντας την κατά τάξιν πρέπουσα στάση, κοινώς omerta (2), για όσα συνέβησαν στο (αμαρτωλό) παρελθόν της Μονής. Όσον δε αφορά στο "μηδέ το τυχόν ανέχεσθαι καινοτομείσθαι το Ευαγγέλιον" του συντάκτη, που όψιμα το σκέφθηκε, αυτό δεν το συσχετίζει με το "μη μέταιρε όρια αιώνια ά έθεντο οι πατέρες". Οπότε, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε ότι η απομάκρυνση από το αληθινό επάγγελμα του μοναχού έχει και άλλες, πολλές άλλες, δυσάρεστες συνέπειες, που μας εφεραν στο σημερινό κατάντημα. Διαβάστε στις παρατιθέμενες - από την εφημερίδα ΣΚΡΙΠ του 1928 - φωτογραφίες το σχετικά πρόσφατο παρελθόν της νυν ταλαιπώρου Μονής.

Τρώμε απανωτά τις κατακεφαλιές, αλλά μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην καινοτομία του νέου ημερολογίου ορθοδοξολογούντες και ορθοδοξογράφοντες. Όλοι οι αντίχριστοι μασσονοχριστιανοί είναι με το Βατοπαίδι. Θα λέγαμε, μάλλον τον έβαλαν μέσα τον Εφραίμ για να αυγατέψει η βατοπαιδοφιλία των ακατήχητων, ακουσίως πλανεμένων και μόνιμα παραπληροφορημένων. Ποιος διαβάζει τα μπάζα του διαδικτύου; Ποιος θυμάται την εφημερίδα ΣΚΡΙΠ;


(1)  Βλέπε http://krufo-sxoleio.blogspot.com/search/label/%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91

(2)  http://kyprianoscy.blogspot.com/2012/03/omerta.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: