Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η ένωση της ανατολικής με τη δυτική εκκλησία

"Αν μιμηθούμε το παράδειγμά τους," έγραψε ο παπικός μητροπλίτης παντός Αιγαίου Νικόλαος, "αν ακούσομε τις προτροπές τους, που απηχούν το Λόγο του Κυρίου, τότε οι δύο Αδελφές Εκκλησίες Ανατολής και Δύσης με συνέχεια και συνέπεια στην Μία Κεφαλή της που είναι ο Ιησούς Χριστός, θα ευτυχήσουμε να επανέλθουμε στην μεταξύ μας πλήρη ενότητά".
 

Σημειώνουμε, μας ζητά να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της αγάπης μεταξύ Βαρθολομαίου και Βενεδίκτου ΙΣΤ΄.
 

Αλλα ξέχασε τις άλλες "αδελφές", τους προτεστάντες, Κόπτες κλπ. Τι είναι αυτές; Ετεροθαλείς;

Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω. Τι λέει; Εύχεται οι ΔΥΟ αδελφές Εκκλησίες Ανατολής και Δύσης, με συνέχεια και συνέπεια στην ΜΙΑ Κεφαλή που είναι ο Ιησούς Χριστός, να ευτυχήσουν, να επανέλθουν στην μεταξύ τους πλήρη ενότητα, δηλαδή στη ΜΙΑ εκκλησία.

Τίποτα όμως δεν μας λέει, πώς η ΜΙΑ Εκκλησία έγιναν ΔΥΟ - ύστερα έγιναν "είμαστε δυο/είμαστε τρεις/είμαστε χίλιοι δεκατρείς - και τώρα θέλει πάλι να ξαναγίνουν ΜΙΑ;

Αίφνης στο παρελθόν, το ανατολικό τμήμα της ενιαίας αυτοκρατορίας του Βυζαντίου κηρύχθηκε αιρετικό, διότι αρνήθηκε την προσθήκη του φιλιόκβε. Εμείς φταίγαμε ή ο/οι προκάτοχος του Βενεδίκτου ΙΣΤ΄; Να ενωθούμε εμείς με το "εκ του Πατρός" εκπορευόμενο  και εκείνοι με το "εκ του Πατρός και του Υιού" άγιον Πνεύμα!

Οποία πρωτοτυπία! Θα έχουμε δυο πατέρες και έναν υιό. Οπότε, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να ζητήσουμε την (αγία;) φώτιση της επιστήμης. Η εκκλησία έχει δυο πνεύμονες, μη το ξεχνάμε! Θα κάνουμε έλεγχο DNA και ας βγάλουν μετά την άκρη μεταξύ τους ο Βενέδικτος ΙΣΤ΄ και ο Βαρθολομαίος.

Οπωσδήποτε κάτι θα σκεφθεί ο Ζηζιούλας. Θα μας διαβεβαιώσει ότι μπορεί να υπάρχουν δυο πατέρες, αφου συμφωνεί και η επιστήμη. (Παρένθεση, εδώ λίγο τα χαλάμε, αλλά τι να κάνουμε;). Έχουμε και τις περιπτώσεις των συγγενών ανωμαλιών που ονομάζονται τρισωμίες. Αυτό όμως που προκύπτει (ψευδής ερμαφροδιτισμός) καλύτερα να μη το αναλύσουμε. Διότι ο πατέρας είναι πάντα ένας, όπως και Μία ήταν και είναι η μητέρα Εκκλησία. Το παιδί που πάνε να βγάλουν οι Βενέδικτος και Βαρθολομαίος είναι από τη φύση του σακάτικο.

2 σχόλια:

cummulus είπε...

Θάχουμε δυό πατέρες, πού θά εἶναι καί μητέρες, ὅπως εἶπαν πρόσφατα σέ διάλεξη τους προτεστάντισες ἰέρειες στήν Θεσσαλονίκη. Καί μή χειρότερα γιατρέ μου, πάει λαλήσαμε...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όλα είναι ενέργεια cummulus, όλα! Βιοενέργεια μάλιστα!! Το εργαστήριο θα φτιάχνει ανθρώπους απ΄ εδώ και στο εξής, μητέρες, πατέρες και παιδιά. Λαλήσαμε, λαλήσαμε, "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν".