Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Αποτείχιση και οι ορθόδοξοι της Καινοτομίας με την εκκλησία τους

Φαίνεται, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν μετά από αυτό το "φύγετε σεις από τις Συνόδους των ΓΟΧ και μετά εμείς, οι αποτειχισμένοι του π, Ευθυμίου, θα γυρίσουμε στο Παλαιό" (*). Το πρόβλημα δηλαδή των εν Καινοτομία ορθόδοξων δεν είναι η άθεσμη Σύνοδος του 1924, με την οποία επιβλήθηκε δια ροπάλου η Καινοτομία. Είναι η άθεσμη Σύνοδος των ΓΟΧ και ο κατακερματισμός αυτής στη συνέχεια.

Οι λόγοι που καθιστούσαν επιβεβλημένη την ύπαρξη Συνόδου των ΓΟΧ, όσων δεν δέχτηκαν τον περίπλοκο και δόλιο παπικό νεωτερισμό, τουλάχιστον ιστορικά να το δούμε, την δικαιώνει. Αν δεν υπήρχε, είναι ζήτημα αν θα επιζούσε το ανεπίσκοπο και ακαινοτόμητο εκκλησιαστικό σώμα. Δεν θέλω με αυτό να δικαιολογήσω τη διάσπαση που ακολούθησε και εξακολουθεί να υφίσταται.

Θα πρέπει, ακόμη, εξετάζοντας το αναγκαίο της συγκρότησης Συνόδου ΓΟΧ, να λάβουμε υπόψη και τις πολιτικές συγκυρίες της τότε εποχής - δεν διαφέρουν από τη σημερινή - και την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν όλα τα πολιτικώς ελεγχόμενα Ορθόδοξα Πατριαρχεία.

Από τη μια πλευρά ήταν τα συμβιβασμένα με τον εκκλησιομάχο και άθεο κομμουνισμό, από την άλλη ήταν τα διαβρωμένα από τον αγγλικανισμό και τον παπισμό, την μασονία και τον σιωνισμό. Είναι σημειωτέον αλληλένδετα. Αυτά στον ευρωπαϊκό χώρο. Όσο για την υπερατλαντική προστάτιδα των δημοκρατικών ελευθεριών - πολυκέφαλου προτεσταντικού τύπου - εκεί πλέον οργίαζε η επιστημονικά μεθοδευμένη διάβρωση των Ορθοδόξων. Τα μυστικά κονδύλια στιλ φιλανθρωπικού και όχι μόνο, έπαιξαν σημαντικό ρόλο, όπως και οι επιδόσεις αρκετών υπότροφων ερευνητών πάνω σε ειδικούς (...) θεωρητικούς κλάδους.

Περιορίζομαι σ΄αυτά γιατί καταλαβαίνω ανοίγουμε εδώ ένα τεράστιο και σκοτεινό κεφάλαιο. Πάντως, ο ρόλος των Μυστικών Υπηρεσιών προς όφελος αντιχριστιανικών, αιρετικών, κακόδοξων, ιδιοτελών, και άλλων πολιτικής φύσεως συμφερόντων, δεν πρέπει να μας διαφεύγει.

Τι μπορούσε λοιπόν να γίνει ;  Να περιμένει κανείς Πανορθόδοξη Σύνοδο κάτω από αυτές τις συνθήκες θα ήταν και μάταιο, αλλά και ανόητο. Οι χρόνοι στους οποίους ζούμε, δεν μπορούν να συγκριθούν με την εποχή όπου ζούσε ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής και άλλοι πατέρες. Οι οποίοι σήκωσαν μόνοι τους το βάρος της αλήθειας. Στα δικά τους όμως χρόνια, ακόμη κι αν όλα τα Πατριαρχεία είχαν αλωθεί από αιρετικούς, υπήρχαν σε επίπεδο θεσμών άνθρωποι, που είχαν πραγματικό ενδιαφέρον να ακούσουν και τη μια και την άλλη πλευρά. Αυτό σήμερα δεν γίνεται. Όλα ακολουθούν προδιαγεγραμμένη κατεύθυνση, οι εντολές δίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και η αλήθεια ποτέ δεν βγαίνει μέσα από εκεί. Σε ένα διαρκές ψεύδος μας υποχρεώνουν να ζούμε. Οι θεσμικοί φορείς μας εξοικειώνουν σ΄αυτό.

Και επαναλαμβάνω, τι μπορούσε να γίνει ; Αλλά και τι μπορεί να γίνει, όταν βλέπει κανείς περιπτώσεις σαν αυτή με τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά και το "εσείς να καταργήσετε τις Συνόδους ΓΟΧ, κι εμείς θα γυρίσουμε στο Παλαιό". Ανεπίσκοπο πλήρωμα με τις παρούσες συνθήκες - δεν άλλαξαν από την εποχή της Καινοτομίας - είναι αδύνατο να σταθεί, να συντηρηθεί, και έργω να κρατήσει την αλήθεια της Εκκλησίας. Θα το απορροφήσουν άλλοι και μεταξύ αυτών, οι "ορθόδοξοι της Καινοτομίας" και η εκκλησία που έφτιαξαν. Η οποία εδώ και εκατό περίπου χρόνια χειμάζεται από την ληστρική σύνοδο του 1924 και τους υποτελείς έκτοτε, στην αυθαιρεσία του Καίσαρα, Ιεράρχες. «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις».

(*) Βλέπε ιστολόγιο http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2014/08/blog-post_12.html  και τα σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: