Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Περιμένοντας τη Νέα Ορθόδοξη (Οικουμενική) Σύνοδο


Από το ιστολόγιο "Πατερική Παράδοση" σχετικά με το περί "Μολυσμού των Μυστηρίων" στιγμιότυπο :

" ... ο π. Ευθύμιος, ακολουθώντας την Παράδοση της Εκκλησίας, έχει μιλήσει κι έχει γράψει πολλάκις περί εγκυρότητος των Μυστηρίων, εφ΄ όσων δεν έχουν καταδικαστεί οι αιρετικοί Οικουμενιστές από Σύνοδο, και περί εκκλησιαστικής Οικονομίας " 

 κχ
Όπως γνωρίζει ο π. Ευθύμιος και ασφαλώς ο κ. Π. Σημάτης, Οικουμενική Σύνοδος που να καταδικάζει τον συγκρητισμό, ή θεοκρασία - παρένθεση, όλες οι θρησκείες και όλες οι εκκλησίες είναι δρόμοι που οδηγούν στον ένα θεό - ποτέ δεν έγινε, δεν θα γίνει, και δεν υπάρχει ουδείς λόγος να γίνει. Εκτός αν μας μπερδεύουν τα λήγοντα σε -οτητα, π.χ. παραδοσιακότητα και αγιογραφικότητα, ή δεν έχουμε ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα σχετικά με τον Ωριγένη. Με τον ιερό Αυγουστίνο, πάντως, τελειώσαμε. Ένας εκκλησιαστικός πατέρας λιγότερος κακό δεν κάνει. Στην εφεδρεία αντικαταστάτη έχουμε τον Ωριγένη.

Κατά την αγία Γραφή, και την ιερή Παράδοση, ο συμφυρμός με αιρετικούς και αλλόθρησκους είναι όλως διόλου απόβλητος.

 Ερώτημα : Μήπως περιμένουν οι π. Ευθύμιος και Π. Σημάτης να γίνει Οικουμενική Σύνοδος για να καταδικάσει τον προτεσταντισμό και τον παπισμό ; Και πέραν αυτού, μήπως περιμένουν να γίνει Οικουμενική Σύνοδος για να καταδικαστεί, εκτός των ανωτέρω, ο συμφυρμός (άγιον το Κοράνι, ομιλία Βαρθολομαίου στη Συναγωγή του Παρκ Ηστ της New York κ.π.ά) με τους αλλόθρησκους ; Τότε περιμένουν να μας ανακοινώσουν ότι τα Μυστήρια των Ορθοδόξων είναι μολυσμένα ; Όταν θα γίνει αυτή η Σύνοδος ;

 Νομίζω όμως δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να γνωρίζει τα μελλούμενα. Η πραγματικότητα βοά, ώστε να μπορούμε να επικαλεσθούμε το αγιογραφικό "τὸ μὲν πρόσωπον τοῦ οὐρανοῦ γινώσκετε διακρίνειν" γι΄ αυτά που θα ακολουθήσουν αναφορικά με την αναμενόμενη ληστρική και δυσώδη σύνοδο.

 Ωστόσο, υπολείπεται και το "τὰ δὲ σημεῖα τῶν καιρῶν οὐ δύνασθε γνῶναι", οπότε, εξ ανάγκης, καθίσταται επιβεβλημένη η παρουσία - είναι τα "σημεῖα" του παρατεθέντος εδαφίου από το Μτ. ιστ΄ 3 - άλλων επισκόπων. Αυτούς όμως, ο π. Ευθύμιος τους έχει βγάλει από τη λίστα, επειδή είναι Παλαιοημερολογίτες, ο κ. Σημάτης ενδεχομένως τους θεωρεί ημερολάτρες, και κάποιοι από το χώρο του Παλαιού τους ξεπερνούν όλους. Τους καταλογίζουν βοήθεια και ενίσχυση "στο σατανικό έργο (σημ. κχ. Οικουμενισμού και Μασονίας) και αντί να λύνουν τα προβλήματα (σημ. κχ. της Καινοτομίας και του Οικουμενισμού) προσθέτουν στην εκκλησία και άλλα", καθώς γράφουν. 

Επίλογος
Εμείς καλά αρμενίζουμε, ο γιαλός είναι στραβός. Είναι έτσι, ή δεν είναι ; Ποιος θα μας απαντήσει ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: