Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Με λένε Τάκη

Πότε εορτάζει ο άγιος Τάκης ;

Σχολιαστής που υπογράφει Τάκης έγραψε (αδιόρθωτο) :
Εμεις,γιατρε,γιατι να μην εχουμε το δικαιωμα να λέμε οτι η γη ειναι σφερικη;Γιατι να μην έχουμε το δικαίωμα να λέμε οτι σήμερα ειναι 14 κσι οχι 1,2 ή 22 Αυγούστου;Γιατι να μην έχουμε το δικαίωμα να έχουμε ενα ημερολόγιο που δεν θα δημιουργεί προβληματα στην Εκκλησια μας,σχισματα και διαιρέσεις;Ειναι δυνατόν ο Θεός να ασχολείται με ημερολόγια και τρίχες;Γιατί δεν απαντάς στον Π. Ευθύμιο; Εσυ εισαι γιατρός και αυτός ΘΕΟΛΟΓΟΣ,εσυ έχεις ορθολογικά επιχειρήματα και αυτός Αγιογραφικα, Πατερικα και Ιεροκανονικα επιχειρήματα. Απο αυτα που διαβάζω,στο διαλογο με τον Π. Η. μοναχο Ιωσηφ, βλέπω οτι ο Ιερομόναχος Ευθύμιος ο εκ. Κρήτης ειναι όντως Θεοπνευστος!

- Εμεις,γιατρε,γιατι να μην εχουμε το δικαιωμα να λέμε οτι η γη ειναι σφερικη;

- κχ. Κανείς δεν σου το στερεί αυτό το δικαίωμα. Η πίστη σου όμως δεν θα κριθεί από το αν πιστεύεις, ή δεν πιστεύεις, στη σφαιρικότητα της γης. Δεν σου ζητά η πίστη αυτό το πράγμα. Σου ζητά να πιστεύεις " Ὁ Θεὸς ὁ ἅγιος ... ἐκ τοῦ μὴ ὄντος εἰς τὸ εἶναι παραγαγὼν τὰ σύμπαντα· ὁ κτίσας τὸν ἄνθρωπο" και τα εξής. Όχι για το αν η Γη είναι σφαιρική ή όχι.

 - Γιατι να μην έχουμε το δικαίωμα να λέμε οτι σήμερα ειναι 14 κσι οχι 1,2 ή 22 Αυγούστου;

 - κχ. Ούτε κι αυτό το δικαίωμα σου το στερεί κανείς. Φτιάξε όσα ημερολόγια θέλεις και όπως τα θέλεις, άσε όμως στην άκρη τον άγιο Θεό. Αν όμως θέλεις κι αυτόν να τον βάλεις μέσα, τότε καλό είναι να λάβεις υπόψη δύο τινά : Ότι, πρώτον, μέσα σε ένα άκρως ειδωλολατρικό περίγυρο "ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον Σωτήρ" και δεύτερον, αυτό το "σήμερον" ξεκαθάρισε με την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Οι υποστηρικτές της Καινοτομίας λένε ότι αυτό το "σήμερον" είναι το αδιάστατο παρόν, δέχονται όμως το διαστατό αυτού, αφού συμφωνούν με τη Γρηγοριανή διόρθωση. Διορθώνουν λοιπόν το αδιάστατο παρόν, επειδή λάθος διαστάσεις προσδιόρισαν οι ειδωλολάτρες αστρονόμοι. Καλύτεροι αυτοί, οι παπικοί, αφού έμαθαν τα σχετικά με την εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος, μας έδωσαν το καθαρό και πάμφωτο ημερολόγιο, αλλά και το πλέον αδιάστατο !
Αυτά εμείς οι Ορθόδοξοι δεν τα δεχτήκαμε, τα απορρίψαμε, μείναμε στα παλιά, τα ειδωλολατρικά, τα άθλια, τα λάθη, με μοναδική παρηγοριά το "μὴ εἰσέλθῃς εἰς κρίσιν μετὰ τοῦ δούλου σου ὅτι οὐ δικαιωθήσεται ἐνώπιόν σου πᾶς ζῶν". Οι Δυτικοί φωστήρες δεδικαίωνται ! Από τους ανθρώπους, μάλλον, ναι. Από τον άγιο Θεό ; Κύριος οίδεν.

- Γιατι να μην έχουμε το δικαίωμα να έχουμε ενα ημερολόγιο που δεν θα δημιουργεί προβληματα στην Εκκλησια μας,σχισματα και διαιρέσεις

 - κχ. Το είχες και το είχαμε. Έβαλαν όμως το δακτυλάκι τους οι σιωνιστές - μασόνοι και οικουμενιστές είναι το ίδιο, όπως και οι παπικοί, εδώ όμως έχουμε τον χριστιανικό, αν μπορεί αυτό να το γράψουμε, σιωνισμό - κι έγιναν όλα άνω κάτω. Αυτό που ζητάς θα το έχεις σε λίγο, το απεύχομαι, όταν κληθείς να συνεορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα των Πιστών. Θα είναι μέσα και οι άθεοι, αφού πιστεύουν στην εμπειρία της Επιστήμης. Είναι τα UFO.

 - Ειναι δυνατόν ο Θεός να ασχολείται με ημερολόγια και τρίχες ;

 - κχ. Καλώς ή κακώς ασχολείται, αφού αποφάσισε να γίνει άνθρωπος : Θεός και Άνθρωπος, για να εξηγηθούμε καλύτερα. Όσο για τις τρίχες, παράδοξα, ασχολείται και με αυτές : "30 ... ὑμῶν δὲ καὶ αἱ τρίχες τῆς κεφαλῆς πᾶσαι ἠριθμημέναι εἰσίν". Πολλοί, όμως, επειδή οι τρίχες, και το εδάφιο, τους βαραίνουν την κεφαλή, προτιμούν να την ξυρίζουν.

 - Γιατί δεν απαντάς στον Π. Ευθύμιο;

  - κχ. Δεν τον ρωτάς καλύτερα εσύ, ή τον κύριο Π. Σημάτη ; Οι άνθρωποι έχουν σπουδαιότερα πράγματα να ασχοληθούν, παρά με αυτά που γράφω. Σημειώνεις, άλλωστε, "εσύ είσαι γιατρός και αυτοί ΘΕΟΛΟΓΟΙ, Εσύ έχεις ορθολογικά επιχειρήματα και αυτοί Αγιογραφικα, Πατερικα και Ιεροκανονικα επιχειρήματα". Άστο, λοιπόν, μη το ψάχνεις. Με κουβέντες του καφενείου δεν ασχολούνται οι σοβαροί άνθρωποι.

  - βλέπω οτι ο Ιερομόναχος Ευθύμιος ο εκ. Κρήτης ειναι όντως Θεοπνευστος!

   - κχ. Αυτόν δεν τον γνωρίζω. Ούτε και έχω υπόψη μου κανέναν διάλογο. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: